Σας βοηθάει η τσίχλα στην απώλεια βάρους;

Ποιος δεν έχει μνήμη για τσίχλες στην παιδική του ηλικία; Ένα πακέτο τσίχλας είναι απαραίτητο για πολλούς από εμάς κατά την εφηβεία. Όσο διασκεδαστικό και αν είναι, φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσίχλες για απώλεια βάρους; Ναι, αυτή η απλή συνήθεια, μαζί με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και σωστή άσκηση, μπορεί να φτάσει αποτελεσματικά το βάρος του στόχου σας (1).

Ένας απλός τρόπος για να χάσετε βάρος μασώντας τσίχλες είναι να αντικαταστήσετε τα σνακ με θερμίδες με τσίχλες για να ικανοποιήσετε τον πόνο της πείνας. Περιηγηθείτε σε αυτό το άρθρο για πιο συναρπαστικές λεπτομέρειες χωρίς να χάσετε λεπτό.

TOC:

 • Πώς βοηθάει η τσίχλα στην απώλεια βάρους
 • Οφέλη από τσίχλες για απώλεια βάρους
 • Καλύτερη τσίχλα για απώλεια βάρους
 • Υπερβολική κατανάλωση και επίδραση στην υγεία σας
 • Συχνές ερωτήσεις

Τσίχλα για απώλεια βάρους

Πώς βοηθάει η τσίχλα στην απώλεια βάρους:

Η τσίχλα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αντισταθείτε στον πειρασμό να φάτε άσκοπα. Εάν ανοίξετε μια τσίχλα και το μασάτε όταν έχετε όρεξη για σκουπίδια ή ενώ βρίσκεστε έξω με τα πόδια, θα αποφύγετε επιπλέον θερμίδες, αποφεύγοντας την ανεπιθύμητη αύξηση βάρους (2). Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε μια τσίχλα στην καθημερινότητά σας.

 • Μπορείτε να μασάτε τσίχλες μεταξύ των γευμάτων σας εάν σας ζητήσουμε να φάτε ένα σνακ (3).
 • Βάλτε μια τσίχλα όταν βρίσκεστε σε πάρτι ή σε κινηματογράφο.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσίχλα όταν μαγειρεύετε, καθώς μπορεί να τσιμπήσετε το μαγείρεμα εν αγνοία σας.
 • Τοποθετήστε ένα πακέτο τσίχλες στο πορτοφόλι σας, έτσι ώστε να μην πέσετε σε αυτά τα σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας.

Οφέλη από τσίχλες για απώλεια βάρους:

 • Η τσίχλα σας βοηθά να τρώτε λιγότερες θερμίδες.
 • Η τσίχλα βοηθά στην απώλεια λίπους στο πρόσωπο αφού το σαγόνι σας δουλεύει όλους αυτούς τους μυς.
 • Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν μασάνε τσίχλες, εκείνοι που μασάνε τσίχλα καίνε περισσότερες θερμίδες.
 • Βοηθά την επιθυμία σας για σνακ, έως και 40 τοις εκατό, μειώνοντας την όρεξή σας (4).
 • Μπορείτε να χάσετε έως και 10 κιλά το χρόνο κάνοντας απλώς κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως να ανεβείτε τις σκάλες μαζί με τσίχλες.
 • Το πιο σημαντικό όφελος της τσίχλας είναι ότι αντικαθιστώντας μια τσάντα πατατάκια με τσίχλα, μπορείτε να χάσετε έως και 2 κιλά το χρόνο.

Καλύτερη τσίχλα για απώλεια βάρους:

Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τους τύπους τσίχλας που μπορείτε να βρείτε, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απώλεια βάρους σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες σας.

1. Τσίχλες χωρίς ζάχαρη:

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτός ο τύπος τσίχλας είναι χωρίς ζάχαρη και θεωρείται χρήσιμος για την απώλεια βάρους. Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεπερνάτε το όριο των 50 έως 20 γραμμαρίων τσίχλας χωρίς ζάχαρη την ημέρα.

Ακόμα κι αν είναι καλό, οτιδήποτε υπερβολικό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Τα τεχνητά γλυκαντικά που υπάρχουν στο κόμμι χωρίς ζάχαρη μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία εάν ληφθούν σε περίσσεια.

2. Τσίχλες με καφεΐνη:

Μια από τις σημαντικότερες ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά τσάγια και καφέ είναι η καφεΐνη. Βοηθά στην καύση του λίπους και των θερμίδων που υπάρχουν στο σώμα σας, βοηθώντας σας να χάσετε λίπος στη διαδικασία (5). Δείχνει επίσης σημαντική μείωση του δείκτη μάζας σώματος και λίπους καταναλώνοντας κόμμι με καφεΐνη.

Εάν είστε μανιώδης καπνιστής καφέ, προσπαθήστε να μην έχετε πολύ κόμμι καφεΐνης, καθώς μπορεί να υπερβεί το όριο πρόσληψης καφεΐνης ανά ημέρα.

Ένα κόμμι την ημέρα μπορεί να μην προκαλεί πολλές παρενέργειες, αλλά φροντίστε να αποφύγετε την κατανάλωση υπερβολικής καφεΐνης.

3. Τσίχλες νικοτίνης:

Η νικοτίνη είναι ένα συνηθισμένο συστατικό στα τσιγάρα. Σε κάνει να τρως λιγότερο μειώνοντας την όρεξη. Βοηθά το σώμα σας να κάψει όλες αυτές τις επιπλέον θερμίδες αυξάνοντας το μεταβολισμό του σώματός σας.

Παρόλο που υπάρχουν οφέλη από τη χρήση κόμμεων νικοτίνης, υπάρχουν επιζήμιες επιδράσεις αφού μπορεί να είναι εθιστικό. Η χρήση κόμμεως νικοτίνης για απώλεια βάρους δεν συνιστάται, εκτός εάν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα.

4. Τσίχλες με ζάχαρη:

Σε γενικές γραμμές, η τσίχλα έχει πολλά συντηρητικά, σάκχαρα και αρώματα που την κάνουν τόσο διασκεδαστική. Η κατανάλωση μιας τσίχλας με ζάχαρη μπορεί να σας δώσει ευτυχία για μια στιγμή, αλλά η τακτική χρήση της μπορεί να προκαλέσει πολλές παρενέργειες στην στοματική σας υγεία.

Αν ψάχνετε για τσίχλες για απώλεια βάρους, τότε αυτή με ζάχαρη πρέπει να αποφεύγεται. Λειτουργεί για να ανανεώνει το στόμα σας μια στο τόσο αλλά όχι μακροπρόθεσμα.

Υπερβολική κατανάλωση και επιπτώσεις στην υγεία σας:

Οτιδήποτε ξεπερνά την κορυφή μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Η τσίχλα θα σας βοηθήσει πραγματικά να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων, αλλά η υπέρβαση μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά παρά καλό.

Πέντε κομμάτια τσίχλας πρέπει να είναι το όριο, καθώς η περίσσεια τσίχλας μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, καθώς μπορεί να καταπιείτε αέρα κατά τη διαδικασία.

Η σορβιτόλη είναι ένα γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων που δρα ως καθαρτικό που βρίσκεται σε πολλές τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

Απολαύστε λοιπόν τα γλυκά οφέλη της τσίχλας διατηρώντας μια ισορροπία ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε δυσμενείς επιπτώσεις.

Η τσίχλα είναι ένα τέλειο εργαλείο που θα σας προσφέρει έναν ιδανικό μηχανισμό για τον έλεγχο της πρόσληψης θερμίδων. Αλλά η τσίχλα για απώλεια βάρους δεν μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά. Η τσίχλα είναι ένας μηχανισμός που λειτουργεί σημαντικά όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή και ένα τέλειο πρόγραμμα άσκησης. Το μάσημα μιας τσίχλας θα σας βοηθήσει να καταστείλετε την όρεξή σας (6). Μην κρατάτε λοιπόν και δοκιμάστε μία από τις αγαπημένες σας τσίχλες όποτε έχετε όρεξη για κάτι γλυκό!

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το άρθρο είναι καθαρή έρευνα και δεν αντικαθιστούν ιατρικές συμβουλές. Ο ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για την επίδραση που μπορεί να έχουν στο σώμα σας.

F.A.Qs:

1. Τι είναι η Τσίχλα?

Απάντηση: Η βάση των κόμμεων, τα αρωματικά, τα γλυκαντικά, τα μαλακτικά, τα συντηρητικά και οι χρωστικές ουσίες είναι τα τυπικά συστατικά που αποτελούν τις τσίχλες. Η βάση τσίχλας με το συνδυασμό άλλων συστατικών σας προσφέρει εκτεταμένη ευχαρίστηση στο μάσημα. Είναι ένα από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα ζαχαροπλαστεία που παρέχει στοματική φροντίδα και βοηθά στη διαχείριση θερμίδων και στρες.

2. Είναι επικίνδυνο να καταπιείτε τσίχλες?

Απάντηση: Δεν υπάρχει κίνδυνος εάν καταπιείτε τυχαία τσίχλες, αν και έχει σχεδιαστεί μόνο για σκοπούς μάσησης. Αλλά είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς όταν το καταναλώνουν τα παιδιά, καθώς μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο πνιγμού και για τους ενήλικες επίσης σε ακραίες συνθήκες.

3. Μπορεί η τσίχλα να προκαλέσει αλλεργίες?

Απάντηση: Τα συστατικά των τσίχλας σπάνια προκαλούν αλλεργίες. Αλλά εάν είστε άτομο ευαίσθητο σε πράγματα που καταναλώνετε, είναι καλύτερα να εξετάσετε τα συστατικά πριν το καταναλώσετε.