Είναι ασφαλές να κάθεστε καθιστικά ενώ είστε έγκυος;

Πολλοί άνθρωποι (γυναίκες) φαίνεται να έχουν μια σύγχυση σχετικά με το αν μπορούν να εκτελέσουν ασκήσεις όπως κάθισμα ή τράνταγμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε αυτό το άρθρο, θα γίνει μια εκτεταμένη συζήτηση για αυτό το θέμα. Όλα τα μπερδέματα θα ξεκαθαριστούν και θα υπάρχει μια δικαιολογημένη απάντηση για όλα τα ερωτήματά σας.

Είναι ασφαλές να κάθεστε όταν είστε έγκυος

Η ερώτηση είναι “Μπορώ να κάνω ακόμα κοιλιακούς όταν είμαι έγκυος”; ή «Είναι ασφαλές να κάθομαι καθιστός όταν είμαι έγκυος»; Ναί! Υπάρχουν χρονικές στιγμές που μπορείτε και όταν δεν πρέπει.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, μπορείτε προφανώς να εργαστείτε στο στομάχι σας και να χάσετε αυτό το επιπλέον λίπος. Η άσκηση ασχολείται προφανώς με την πρωινή αδιαθεσία και τα προβλήματα στο στομάχι επίσης. Συνεπώς, οι καθιστικές δραστηριότητες μπορούν να ειπωθούν ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για την αντιμετώπιση κάποιου σωματικού στρες.

Μερικοί είναι της άποψης ότι δεν μπορεί κανείς να δώσει οποιοδήποτε είδος σωματικού στρες στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Υπάρχουν προφανώς στιγμές που το σώμα σας πρέπει να είναι σε πλήρη ανάπαυση. Και όπως συζητήθηκε νωρίτερα, θα υπάρξουν επίσης στιγμές, όταν μπορείτε να ασκηθείτε λίγο (υπάρχουν περιορισμοί και σε αυτό).

Θα είναι εντάξει να κάνετε κοιλιακούς ή κάψιμο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και θα πρέπει να λάβετε κάποια άλλα μέτρα, όπως μια γυναίκα που δεν μπορεί απλώς να ξαπλώνει ανάσκελα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση της μήτρας. (αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσετε κατά το δεύτερο τρίμηνο).

Όταν φτάσετε στην περίοδο του δεύτερου τριμήνου, τότε θα πρέπει να υιοθετήσετε κάποιο σοβαρό μέτρο. Δεν θα ήταν κατάλληλο να κάνουμε κοιλιακούς ή οποιοδήποτε είδος κοιλιακών ασκήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Θα υπάρξουν στιγμές βέβαια όταν θα νιώσετε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε κοιλιακούς. Αλλά αυτό δεν είναι σύντομα, αφού συζητάμε μόλις για το δεύτερο τρίμηνο και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό ακόμα.

Τα καθιστικά είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική άσκηση για να κάψετε αυτό το περιττό λίπος στην κοιλιά και σίγουρα θα το μάθετε. Ταυτόχρονα, ασκούν κάποια πίεση στην πλάτη και προφανώς και στο στομάχι επίσης. Η κοιλιά βιώνει κάποια σοβαρή πίεση και αυτό δεν θα είναι καλό για τη γυναίκα που πρόκειται να φτάσει στο δεύτερο τρίμηνο ή είναι ήδη σε αυτό το στάδιο.

Όταν βρίσκεστε σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να υιοθετήσετε ένα σοβαρό βήμα που θα σας κρατήσει υγιείς και μακριά από όλα τα παιδιά του σωματικού στρες που μπορεί να πάρει τη μορφή μιας διαταραχής. Θα πρέπει να απαλλαγείτε από τις κοιλιακές ασκήσεις και να υιοθετήσετε μερικές τεχνικές γιόγκα, τουλάχιστον για χάρη του μωρού.

Λοιπόν, αν είστε λάτρης της φυσικής κατάστασης και θέλετε να δείχνετε όμορφοι όλη την ημέρα, τότε υπάρχουν μερικές καλές ασκήσεις για εσάς, εκτός από τις κοιλιακές πιέσεις. Αυτό είναι περισσότερο ένα κίνημα και το να το ονομάζεις προπονητικές ασκήσεις δεν θα ήταν κατάλληλο.

Εάν είστε πρόθυμοι να εργαστείτε στους κοιλιακούς μυς σας, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν την κίνηση με τη συνδυασμένη προσπάθεια των χεριών και της πλάτης επίσης. Πηγαίνετε στο πάτωμα με τα χέρια και τα γόνατά σας στραμμένα προς το πάτωμα και προσπαθήστε να καμάρετε την πλάτη σας προς την οροφή (προς τα πάνω), αργά.

Τα καθίσματα μπορεί να είναι λίγο πολύ για την έγκυο γυναίκα. Όμως, η άσκηση ή η κίνηση της καμάρας της πλάτης θα της επιτρέψει να εργαστεί σε αυτήν την κοιλιακή περιοχή.