Συμπτώματα της εγκυμοσύνης την 1η εβδομάδα

Είτε πρόκειται για οποιαδήποτε γυναίκα εκεί έξω, ένας από τους κύριους λόγους ευτυχίας έρχεται με τη μορφή της εγκυμοσύνης όταν το αίσθημα της γέννησης μιας νέας ζωής αναλαμβάνει την πρώτη προτεραιότητα. Η ομορφιά του να κρατάς ένα πολύτιμο πακέτο χαράς και τα άγχη του να είσαι γονιός και αυτό επίσης υπεύθυνο είναι κάτι που περνά ο καθένας σε κάποιο σημείο της ζωής του. Εάν είστε μεταξύ των τυχερών, που σχεδιάζετε οικογένεια ή ακόμα και αν δεν είστε, είναι σημαντικό να εντοπίσετε την εγκυμοσύνη το συντομότερο δυνατό. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο ότι, μόλις συλλάβετε, η κορυφαία προτεραιότητα είναι η καλή υγεία και ασφάλεια του μωρού.

Συμπτώματα της εγκυμοσύνης την 1η εβδομάδα

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες δεν είναι σε θέση να γαζώσουν την εγκυμοσύνη τους. Υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα και σημεία σύμφωνα με τους ειδικούς που πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα σε αυτή την περίπτωση. Ο παρακάτω οδηγός θα σας δώσει τα σημάδια που αναμένετε κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της εγκυμοσύνης να σας βοηθήσουν με τεράστιο τρόπο.

Συμπτώματα της εγκυμοσύνης την 1η εβδομάδα:

1. Πεπτικά ζητήματα:

Ένα από τα κοινά και κυριότερα σημεία και συμπτώματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη την πρώτη εβδομάδα είναι αυτό της πέψης. Ξεκινώντας από το αέριο και το φούσκωμα μέχρι τη δυσκοιλιότητα, όλα μπορούν να βιώσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μόνο και μόνο λόγω της υπερβολικής πίεσης στη μήτρα καθώς και της υπερβολικής ορμονικής έκκρισης. Κάθε άτομο μπορεί να έχει διαφορετικές πεπτικές αντιδράσεις, αλλά το σύμπτωμα είναι τυπικό.

2. Ναυτία και έμετος:

Κοινώς γνωστά ως πρωινή αδιαθεσία, ναυτία και έμετος είναι μερικά από τα σημάδια που περνούν τα άτομα κατά την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ευαισθησία στη μυρωδιά καθώς και σε διάφορες εσωτερικές λειτουργίες που αλλάζουν. Συνολικά, οι τάσεις εμετού είναι ένα γενικό σημάδι σε όλες τις έγκυες γυναίκες της πρώτης εβδομάδας.

3. Τρυφερότητα στους μαστούς:

Το στήθος γίνεται τρυφερό και πονάει την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των ορμονικών επιπέδων στο σώμα που ανεβαίνουν. Μαζί με τον πόνο, υπάρχει ένας ορισμένος πόνος που θα βιώσετε.

4. Κούραση και κούραση:

Ένα πλήρες αίσθημα κούρασης μαζί με την κούραση είναι ένα συχνά εμφανιζόμενο ζήτημα μεταξύ των γυναικών την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Το σώμα υφίσταται διάφορες αλλαγές και υπάρχουν πολλές σωματικές λειτουργίες για την προσαρμογή στην ανάπτυξη του μωρού. Αυτό κάνει το σώμα κουρασμένο και λήθαργο.

5. Αλλαγές διάθεσης:

Μεταξύ των πρώτων λίγων συμπτωμάτων, ορισμένες γυναίκες δήλωσαν ότι είχαν μεγάλες μεταβολές της διάθεσης όχι μόνο την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης αλλά και τους πρώτους 3 μήνες. Οι εναλλαγές της διάθεσης είναι κάτι που μπορεί να κυμαίνεται από το να είναι υστερικό έως υπερβολικά συναισθηματικό και πολλά άλλα. Είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών.

6. Χαμένες Περίοδοι:

Αν και ο κύκλος της εμμήνου ρύσης είναι περίπου 28 ημέρες, πολλές γυναίκες υποβάλλονται στο ίδιο ακόμη και σε 35 ημέρες. Έτσι, εάν υπάρχει μια χαμένη περίοδος, τότε μπορεί να καθυστερήσει την έμμηνο ρύση ή αλλιώς την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης αποτελεσματικά. Είναι ένα σύμπτωμα μαζί με άλλα που αναφέρονται εδώ που επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη.

7. Ορμονικές αλλαγές:

Τα περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα για την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές. Εάν αρχίσετε πολύ την ωορρηξία ή εάν υπάρχουν σημαντικές ορμονικές εκκρίσεις στο σώμα σύμφωνα με ορισμένες εξετάσεις, αυτό σημαίνει μόνο ότι μπορεί να είστε έγκυος. Είναι ένα από τα 100 τοις εκατό σίγουρα σημάδια που εμφανίζονται.

Αυτά είναι μερικά από τα σημεία και τα σημάδια με τα οποία θα μπορέσετε να συνδεθείτε, κατά την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης.