Τα διάφορα οφέλη του μελιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μέλι στην εγκυμοσύνη; Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι, είναι το μέλι ασφαλές για την εγκυμοσύνη; Όλοι γνωρίζουμε ότι η εγκυμοσύνη περιέχει μια λίστα με πράγματα που πρέπει να φάτε και πράγματα που δεν πρέπει. Ένας λόγος είναι η ανησυχία του μωρού και της μητέρας. Τούτου λεχθέντος, τι φέρνει για εσάς η καθημερινή σας δόση μελιού; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

μέλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η σωστή διατροφή, η προπόνηση και το διάλειμμα είναι εξαιρετικά σημαντικά για να σας κρατούν σε υγιή κατάσταση πνεύματος κάθε μέρα. Μόνο τότε θα μπορείτε να παρακολουθείτε τι πήγε στραβά και πού. Αυτή τη φορά θα ξεκαθαρίσουμε την αξία του μελιού για την υγεία μας, ιδιαίτερα όσον αφορά την υγεία των εγκύων γυναικών.

Είναι ασφαλές το μέλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Ναι, είναι ασφαλές. Μπορείτε να το πάρετε σε διάφορες μορφές, στο γάλα, το τσάι ή τον καφέ σας. Αυτή είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση σε οποιαδήποτε άλλη μορφή ζάχαρης. Φυσικά, ορισμένα από αυτά μπορούν να μολυνθούν, και ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να επιλέξετε τη σωστή μάρκα μελιού.

Οφέλη από μέλι για έγκυες γυναίκες:

Γιατί επιμένουμε στο μέλι στην εγκυμοσύνη; Ποια είναι η επίδραση του μελιού στην εγκυμοσύνη?

1. Λύση για την καούρα:

μέλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η καούρα είναι ένα συχνό πράγμα που συμβαίνει σε έγκυες γυναίκες λόγω των ορμονικών της αλλαγών. Αυτό συμβαίνει όταν το όξινο γέμισμα του στομάχου επιστρέψει στον οισοφάγο. Αυτή η ασθένεια θα προκαλέσει πιθανώς μια έγκυο γυναίκα να χάσει την όρεξή της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να επιλυθεί άμεσα. Τώρα ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι γάλα στη συνέχεια πιείτε το ενώ υπάρχει σύμπτωμα καούρας. Οι έγκυες γυναίκες συνήθως πίνουν γάλα για να υποστηρίξουν τα τρόφιμα και επιπλέον τις βιταμίνες που χρησιμοποιούνται, οπότε δεν είναι στην πραγματικότητα επιβάρυνση η τοποθέτηση μελιού.

2. Θεραπεύει την πρωινή ασθένεια:

Η ναυτία στις μέλλουσες γυναίκες αναγνωρίζεται επίσης ως πρωινή ναυτία. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η χρήση μελιού μπορεί να νικήσει και να μειώσει την ασθένεια το πρωί (ναυτία). Η πρωινή αδιαθεσία είναι μια συνηθισμένη πρακτική που το 70 τοις εκατό όλων των γυναικών αντιμετωπίζουν επιπλέον /αλλιώς έμετο και ναυτία κατά τη διάρκεια ή αλλιώς, ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Η δεσμευμένη ποσότητα τσαγιού τζίντζερ με μέλι είναι ένα μεγάλο φάρμακο για τη ναυτία και τον έμετο. Τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, δεν προτείνεται η πρόσθετη διέγερση της ροής του αίματος στο στομάχι, οπότε ξεχάστε το τζίντζερ αυτή τη στιγμή.

3. Αντιμετώπιση του κρυολογήματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τα κρυολογήματα είναι αρκετά συνηθισμένα καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι έγκυες γυναίκες τείνουν να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, ενώ το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι χαμηλότερο και οι βλεννογόνοι μεμβράνες τους γέρνουν-διογκώνονται κατά την εγκυμοσύνη. Αυτό μπορεί να καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο να απαλλαγείτε από βήχα και κρυολογήματα και μπορεί να διατυπώσει την αναπνοή απλή πρόκληση.

4. Θεραπεύστε τον πονόλαιμο:

Υπάρχουν 2 εναλλακτικές λύσεις για να καταπρανετε τον πονόλαιμο με μέλι. Η κύρια επιλογή συνδυάζει λεμόνι και μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Το μείγμα πρέπει να είναι γαργάρες για να διευκολύνει τον πόνο που σχετίζεται με την ασθένεια. Ένα άλλο είναι ότι η έγκυος γυναίκα με πονόλαιμο μπορεί απλά να πιει ένα κουκλάκι του. Το φυσικό μέλι μπορεί να προτείνει ανακούφιση χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του μωρού.

5. Διάλυμα για ξηρό και υγρό βήχα:

Ο βήχας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια επικίνδυνη κατάσταση. Οι μέλλουσες γυναίκες δεν μπορούν να πάρουν απλώς κάποιο σιρόπι βήχα, διαφορετικά φάρμακα. Είναι ανώτερο να απαλύνει έναν βήχα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε το υγρό με γάντια σκόρδου. Χτυπήστε τις σκελίδες σκόρδου και τοποθετήστε τις σε ένα μικρό βάζο. Συμπεριλάβετε το μέλι και το στρώνετε σφιχτά. Αφήστε το μείγμα να ενωθεί καλά βγαίνοντάς το για τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα από τη χρήση. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι για να βοηθήσετε στον έλεγχο του βήχα. Συνεχίστε να παίρνετε το σιρόπι μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα.

6. Βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος:

Είναι ένα υλικό που αποτελείται από φρουκτόζη, γλυκόζη και άλλα είδη σακχάρων. Αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην επούλωση πληγών και μικρά εγκαύματα γρηγορότερα, καθώς και εξουδετερώνει το οξύ του στομάχου, το οποίο προκαλεί καούρα. Αυτό το αντιοξειδωτικό έχει επιπλέον αντιβακτηριακή ιδιότητα που προκύπτει από τη μικρή ποσότητα μιας ποικιλίας ουσιών που περικλείει, για παράδειγμα, βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα, εκτός από αμινοξέα.

Η θρεπτική αξία του μελιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έγκειται στη λήψη της σωστής ποσότητας του καθημερινά. Όπως λένε, μια υπερβολική δόση οτιδήποτε δεν κάνει καλό σε τίποτα. Πρέπει επίσης να περιορίσετε την πρόσληψη μελιού στην αρχή της εγκυμοσύνης.

Παρενέργειες του μελιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Εδώ είναι μερικές από τις παρενέργειες της κατανάλωσης μελιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Σε γενικές γραμμές, το μέλι είναι μια ασφαλής επιλογή. Ωστόσο, για τις γυναίκες που έχουν ανωμαλίες στο γαστρεντερικό, μπορεί να θέλετε να περιορίσετε ή να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το καταναλώσετε.

2. Θυμηθείτε ότι το μέλι έρχεται με μια καλή ποσότητα ζάχαρης. Έτσι, εάν σκοπεύετε να παρακολουθείτε το βάρος σας ενώ είστε έγκυος, η κατανάλωση μελιού πρέπει να είναι περιορισμένη. Μπορεί να οδηγήσει σε υπέρβαρο. Επομένως, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να μάθετε τη σωστή δόση.

3. Η κατανάλωση μη παστεριωμένου μελιού μπορεί να οδηγήσει σε δικές του επιπλοκές στο σώμα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν επιλέξετε μια μάρκα.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του μελιού κατά την εγκυμοσύνη:

Προσέξτε τις προφυλάξεις πριν καταναλώσετε μέλι.

ένα. Χρησιμοποιείτε πάντα παστεριωμένο. Μηδενίστε μια καλή μάρκα μελιού.

σι. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μέλι Manuka κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έχει μεγάλη φαρμακευτική αξία και επομένως είναι μια καλή επιλογή που μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα σας.

ντο. Μην προσθέτετε μέλι σε ζεστό νερό καθώς το ζεστό νερό μπορεί να σκοτώσει μερικά χρήσιμα ένζυμα.

ρε. Θυμηθείτε να μην αναμίξετε τυρόπηγμα με μέλι καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία και στομαχικές διαταραχές.

Οι ερωτήσεις για το μέλι και την εγκυμοσύνη συνεχίζονται. Η μόνη τελική ετυμηγορία είναι να λάβετε υπόψη τη δοσολογία και την πρόσληψη μελιού. Μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου σας, αλλά, είναι πάντα η ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για την κανονική σας ζάχαρη.