Γιατί πρέπει να αποφεύγεται η αλόη βέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό με πολλαπλά οφέλη που δεν απαιτούν πολλή φροντίδα ή προσοχή στην καλλιέργεια. Το φυτό δίνει περισσότερα και παίρνει λιγότερα. Το φυτό σε μορφή χυμού είναι ένας πολύ καλός παράγοντας ψύξης για το έντερο και είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από κάθε είδους γαστρεντερικά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιείται επίσης ως ενεργειακό ποτό. Η ακατέργαστη μορφή του εσωτερικού του φυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φλεγμονές, ακμή, τριχόπτωση και πολλά άλλα οφέλη του δέρματος. Ένα τόσο χρήσιμο φυτό, τότε γιατί είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβές για τις έγκυες γυναίκες; Ας δούμε τις παρενέργειες της Αλόης Βέρα για την εγκυμοσύνη.

Να αποφεύγεται η αλόη βέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πώς βοηθάει η Αλόη Βέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Ενώ η Aloe Vera προτείνεται να αποφεύγεται από τις έγκυες γυναίκες, το φυτό έχει ορισμένα οφέλη. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για χρήση και κατανάλωση περιστασιακά. Και αυτό σε ποσότητες που συνιστώνται μόνο από επαγγελματίες. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και μόνο στη συνέχεια να καταναλώσετε ή να χρησιμοποιήσετε εσωτερικά την Αλόη Βέρα ενώ εξωτερικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα το φυτό σε ακατέργαστη ή πηκτική μορφή.

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα θρεπτικών συστατικών περιστασιακά. Καθώς το φυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα.
 • Η Aloe Vera για έγκυες κυρίες είναι χρήσιμη. Όταν το δέρμα γύρω από το στομάχι αρχίζει να τεντώνεται και να φαγούρα. Εφαρμόστε τα εσωτερικά του φυτού ή μια μορφή γέλης του ίδιου για να αποφύγετε τυχόν φαγούρα ή ερυθρότητα.
 • Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εύκολη κίνηση του εντέρου. Λειτουργεί ως καθαρτικό αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα και μόνο όταν προτείνεται από επαγγελματίες.

Πίνετε χυμό αλόης βέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλές ή όχι?

χυμός αλόης βέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όχι, με σαφή και ακριβή λόγια, ο χυμός Αλόης Βέρα που συχνά αναφέρεται ως ένα από τα πιο υγιεινά ποτά στον πλανήτη δεν είναι ασφαλής για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ίδιες ιδιότητες που κάνουν την Αλόη Βέρα τόσο αγαπητή είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εδώ είναι μερικοί από τους συνήθεις λόγους για να αποφύγετε το χυμό της Αλόης Βέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό βοηθάει να καταλάβει ότι η κατανάλωσή του είναι επιβλαβής.

 • Το λάτεξ στην αλόη βέρα μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστο καρδιακό ρυθμό, καθώς οδηγεί σε ανισορροπία της αρτηριακής πίεσης, καθώς και σε κοιλιακούς πόνους ή κράμπες εάν καταναλώνεται σε ποσότητες υψηλότερες από ό, τι αρχικά προτείνεται.
 • Το λάτεξ μπορεί να προκαλέσει διάρροια σε βρέφη καθώς μεταφέρεται εύκολα μέσω του μητρικού γάλακτος που καταναλώνει το μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
 • Το φυτό προκαλεί επίσης συσπάσεις της μήτρας που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες για τις έγκυες γυναίκες.

Συνιστώμενη δοσολογία Αλόης Βέρα για έγκυες γυναίκες:

Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να καταναλώνουν αλόη βέρα αλλά μόνο σε δοσολογία και μορφή που προτείνεται από επαγγελματία υγείας. Προτείνεται η κατανάλωση Αλόης Βέρα μεταξύ 0,04 και 0,17 γραμμαρίων. Ως ποσότητα μεγαλύτερη από αυτήν μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες. Η Αλόη Βέρα σε αυτή την ποσότητα πρέπει να καταναλώνεται σε ξηρή μορφή όπως και όταν προτείνει ο γιατρός.

Προτείνεται οι έγκυες να αποφεύγουν την κατανάλωση Αλόης Βέρα. Στο μέτρο του δυνατού μέχρι και εκτός εάν είναι πολύ σημαντικό για κατανάλωση.

Μπορεί η Αλόη Βέρα να βοηθήσει στην εγκυμοσύνη?

Ενώ δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα, είναι βέβαιο ότι η αλόη βέρα βοηθά στην ενίσχυση της υγείας της μήτρας. Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο φυτό, βοηθούν στην πρόληψη της ακανόνιστης εμμηνόρροιας και ενισχύουν τη γενική υγεία καθώς και καθαρίζουν το σώμα από βαθιά μέσα.

Μπορεί η κατανάλωση/χρήση αλόης βέρα να οδηγήσει σε άμβλωση?

Ναι, αν καταναλώνεται σε ποσότητες υψηλότερες από τις προτεινόμενες από επαγγελματίες υγείας, τότε το φυτό που θεωρείται πολύ υγιές μπορεί να προκαλέσει αποβολή ή άμβλωση. Το καθαρτικό στην αλόη βέρα μπορεί να οδηγήσει σε έκτρωση ή να επιταχύνει τη διαδικασία τοκετού που δεν είναι καλό για την υγεία της μητέρας ή του μωρού. Έτσι, συνιστάται η αποφυγή κατανάλωσης Αλόης Βέρα για έγκυες γυναίκες σε τακτική βάση.

Παρενέργειες της αλόης βέρα για εγκυμοσύνη:

Οι πιο συχνές και αναπόφευκτες παρενέργειες της αλόης βέρα για την εγκυμοσύνη που είναι ορατές αμέσως μετά την κατανάλωση είναι,

 • Κοιλιακό άλγος
 • Ανομοιόμορφο καρδιακό ρυθμό
 • Τα ποσοστά αρτηριακής πίεσης γίνονται χαμηλά ή υψηλά
 • Άμβλωση/Αποβολή
 • Προκαλέστε εργασία

Η διατήρηση ενός φυτού Αλόης Βέρα στο σπίτι είναι πιο αποτελεσματική και χρήσιμη από το να κρατάτε τηλεόραση. Δερματικά προβλήματα, προβλήματα μαλλιών και κατανάλωση αλόης βέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας βοηθούν να καταλάβουμε πόσο ωφέλιμο είναι αυτό το φυτό που δεν χρειάζεται καν πολύ ηλιακό φως ή νερό για να διατηρηθεί. Είναι ένα φυτό που σας επιστρέφει μόνο με πολλούς τρόπους. Η αλόη βέρα για εγκυμοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής αλλά πρέπει να αποφεύγεται σε κάθε είδους κατανάλωση.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλόη βέρα μετά την εγκυμοσύνη;?

Απάντηση: Ναι, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την Αλόη Βέρα μετά την εγκυμοσύνη. Ως τζελ για το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής ή το χυμό σε ποσότητες που συνιστά και προτείνει ο γιατρός.

Q2. Μπορεί η αλόη βέρα να καταναλωθεί ή να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του θηλασμού?

Απάντηση: Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα εξωτερικά κατά τη διάρκεια του θηλασμού σε γέλη ή ακατέργαστη μορφή. Μπορείτε να αρχίσετε να καταναλώνετε χυμό Αλόης Βέρα λίγες ημέρες μετά τον τοκετό δεν θα προκαλέσει καμία ζημιά. Αν και είναι σκόπιμο να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό.

Q3. Μπορούν οι έγκυες γυναίκες να καταναλώνουν άμεσα αλόη βέρα?

Απάντηση: Προτείνεται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν καταναλώσετε ωμή Αλόη Βέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθώς η υψηλή ποσότητα τοξινών μπορεί να προκαλέσει κάποια βλάβη στο σώμα.