Φεστιβάλ Γκουτζαράτ: 16 διάσημα φεστιβάλ στα οποία πρέπει να γίνετε μέρος το 2021.

Τα φεστιβάλ Γκουτζαράτ είναι γνωστά για τη χαρούμενη ατμόσφαιρά τους, με τους ανθρώπους να απολαμβάνουν το τραγούδι, το χορό και να απολαμβάνουν όλα τα ιδιαίτερα πιάτα που είναι μοναδικά για την πολιτεία. Τα Γκουτζαράτι ζουν τη ζωή τους στο έπακρο καθώς το Γκουτζαράτ ονομάζεται η χώρα των γιορτών. Πολλά φεστιβάλ γιορτάζονται όλο το χρόνο και αναδεικνύουν την ομορφιά του πλούσιου πολιτισμού και των παραδόσεων του κράτους άψογα. Παίζονται τα πιο ελκυστικά χτυπήματα στα οποία οι γυναίκες με το πούλιό τους lehengas και οι άνδρες ντυμένοι με ζωντανά τουρμπάνια αυλακώνουν όμορφα.

Πολιτισμός και Φεστιβάλ του Γκουτζαράτ

Αυτό το άρθρο σας παρουσιάζει μια λίστα με τα δημοφιλή φεστιβάλ του Γκουτζαράτ που σας εισάγουν στον μοναδικό πολιτισμό της πολιτείας.

Διάσημα φεστιβάλ και εκθέσεις που γιορτάζονται στο Γκουτζαράτ:

Η εορταστική περίοδος στο Γκουτζαράτ είναι όταν μπορείτε να κοιτάξετε τις γυναίκες και τους άντρες που είναι ντυμένοι με γκάγκρα και πηγαίνουν στο χορό του ντόλ με τις μελωδίες του Γκάρμπα. Αυτά τα φεστιβάλ Γκουτζαράτ θα σας δώσουν μια όμορφη εικόνα για τον ζωντανό πολιτισμό και τις παλιές παραδόσεις του κράτους.

1. Ναβαράτρι:

Ναβαράτρι στο Γκουτζαράτ

Το Navratri στο Gujarat είναι αρκετά δημοφιλές από όλα τα άλλα φεστιβάλ και γιορτάζεται με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο δημοφιλής ιστότοπος του Gujarati Navratri είναι η παράσταση των Dandiya και Garba και η δημοτικότητα αυτών των χορών έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ινδία και όχι μόνο στο Γκουτζαράτ. Το Navaratri είναι μια δεκαήμερη γιορτή κατά την οποία οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη μουσική, η Garba, η Dandiya και οι ντόπιοι εκτελούν Durga pooja.

Βασική έλξη: Ακουστική μουσική και χορός που εκθέτουν την κουλτούρα του Gujarat, του Garba και του Dandiya.

Πότε: Οκτώβριος.

Οπου: Σε όλο το κράτος.

Διάρκεια Φεστιβάλ: 10 μέρες.

2. Rann Ustav:

Φεστιβάλ Rann kutch

Το φεστιβάλ Rann kutch είναι ένα από τα κύρια φεστιβάλ του Γκουτζαράτ. Όταν το φθινόπωρο είναι στο αποκορύφωμά του, ο Rann of Kuch (Salt Marsh) στην έρημο Thar κάνει ένα εορταστικό άβαταρ με τα ρυθμικά κουδουνίσματα της Ravanahatha, Γκουτζαράτι με μουστάκια, παγκρή στην αστραφτερή λευκή άμμο. Η πρώτη γραμμή του φεστιβάλ Kutch του Γκουτζαράτ είναι η συναρπαστική κληρονομιά του κράτους. Ανεξάρτητα από το πού ζουν, οι άνθρωποι βιώνουν αυτό το φεστιβάλ καθώς είναι εκείνη η πολυαναμενόμενη εποχή του χρόνου.

Βασική έλξη: Έκθεση χειροτεχνίας και χειροποίητου γκουτζαράτι, πολιτιστικές παραστάσεις, σαφάρι ιερού άγριας ζωής Kutch, παρατήρηση πουλιών και τοπικά αξιοθέατα.

Πότε: Μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Οπου: Το Rann of Kutch.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Νοέμβριος έως Φεβρουάριος (τέσσερις μήνες).

3. Uttarayan:

Uttarayan στο Γκουτζαράτ

Το φεστιβάλ Uttarayan ή χαρταετός είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του Γκουτζαράτ. Αυτή η γιορτή γιορτάζεται με μεγάλο ενθουσιασμό και ζήλο και σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου συγκομιδής. Άνθρωποι από όλη την Ινδία και μακρινές περιοχές όπως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έρχονται στο Γκουτζαράτ για να συμμετάσχουν σε αυτό το φεστιβάλ. Οι πολύχρωμοι και διαφορετικού σχήματος χαρταετοί γεμίζουν τον ουρανό κάνοντας τον ιστότοπο πιο όμορφο και οι γιορτές είναι όλες τις εποχές.

Βασική έλξη: Διαγωνισμοί ιπτάμενου χαρταετού, Πεντανόστιμα είδη διατροφής, Διεθνές Φεστιβάλ Χαρταετών.

Πότε: Ιανουάριος.

Οπου: Σε όλο το Γκουτζαράτ.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Μια μέρα.

4. Shamlaji Melo:

Το Shamlaji Melo λαμβάνει χώρα στους χώρους του ναού Shamlaji, ο οποίος είναι άψογα κατασκευασμένος, διαρκεί τρεις εβδομάδες και ονομάζεται επίσης έκθεση Kartik Purnima. Οι πιστοί φτάνουν σε μεγάλες ομάδες με καροτσάκια καμήλας ή πόδια, λούζονται στον ποταμό Meshwo δίπλα στο ναό και τραγουδούν τραγούδια για τους διαιτητές. Αυτό είναι ένα σεβαστό μέρος για εμπορία ασημικών, υφασμάτων και στολιδιών και διασκέδαση.

Βασική έλξη: Οι τοπικοί πάγκοι έχουν μια ωραία συλλογή από στολίδια, πολιτιστικές και παραδοσιακές εμπειρίες.

Πότε: Νοέμβριος.

Οπου: Ναός Shamalji.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Τρεις εβδομάδες.

5. Βαούθα Μελά:

Το φεστιβάλ εμπορίου ζώων του Γκουτζαράτ ονομάζεται επίσης Vautha Mela. Πολλές καμήλες και γαϊδούρια είναι στολισμένα με στολίδια και χρώματα, το οποίο είναι το εξέχον χαρακτηριστικό αυτού του μελά. Η τοποθεσία αυτού του μελά είναι η σύγκλιση επτά ιερών ποταμών, και ως εκ τούτου οι άνθρωποι το θεωρούν ακόμη πιο ευσεβές από το Ντιβάλι. Οι άνθρωποι ζουν σε σκηνές κοντά στον χώρο της έκθεσης, αφήνοντας το σπίτι τους για λίγες μέρες. Αν και το Kichu είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, κάθε μέρα, γίνεται διαφορετικό πιάτο.

Βασική έλξη: Πάγκοι που πουλάνε μηχανήματα σε χειροτεχνίες, ζώα διακοσμημένα όμορφα, νόστιμες κουζίνες που παρέχονται σε σκηνές.

Πότε: Νοέμβριος.

Οπου: Βάουθα, Γκουτζαράτ.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Πέντε μέρες.

6. Rath Yatra:

Το Rath yatra λαμβάνει χώρα σε τέσσερις περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του ναού Jagannath στο Ahmedabad και είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα φεστιβάλ στο Γκουτζαράτ. Η πομπή με επικεφαλής ένα περίτεχνο άρμα είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ιερής ετήσιας γιορτής. Πρώτον, καθαρίζεται η διαδρομή των αρμάτων, η οποία διαδικασία ονομάζεται Pahind vidhi πριν από την έναρξη της πομπής. Στη συνέχεια, διάφορες γωνιές της πόλης καλύπτονται από την πομπή των αρμάτων.

Βασική έλξη: Παραδοσιακή και πολιτιστική παρέλαση και προσευχές.

Πότε: Ιούνιο ή Ιούλιο.

Οπου: Ναός Jagannath, Αχμενταμπάντ.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Μια μέρα.

7. Φεστιβάλ χορού Modhera:

Modhera Dance Festival Gujarat

Αν θέλετε να ζήσετε την ουσία του κλασικού ινδικού χορού και μουσικής στο Γκουτζαράτ, το φεστιβάλ χορού Modhera, που ονομάζεται επίσης Uttarardh Mahotsavis, είναι μια ιδανική επιλογή για μια τριήμερη γιορτή. Αυτό το φεστιβάλ σας μεταφέρει στους χρόνους της αυτοκρατορίας Solanki με το εξαιρετικό σκηνικό του ναού του ήλιου στη Modhera. Είναι ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ του Γκουτζαράτ και αναδεικνύει τη λαμπρή αρχιτεκτονική και ολόκληρο το μεγαλείο του ναού του Sunλιου.

Βασική έλξη: Επαγγελματικές παραστάσεις μουσικής και χορού, μια ματιά στην τοπική ιστορία και πολύχρωμη διακόσμηση φώτων.

Πότε: Ιανουάριος.

Οπου: Ναός του ήλιου Modhera.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Τρεις μέρες.

8. Bhadra Purnima:

Η έκθεση Bhadra Purnima είναι ένα από τα πιο σημαντικά και διάσημα φεστιβάλ του Gujarat αφιερωμένο στη θεά Ambaji στο ναό Ambaji, που διαρκεί τρεις ημέρες. Ένα Vishwa yantra, ένα τριγωνικό αντικείμενο, αντιπροσωπεύει μια θεότητα καθώς δεν υπάρχει είδωλο σε αυτόν τον ναό. Αντ ‘αυτού, οι άνθρωποι διαβάζουν saptshati (επτακόσιοι στίχοι προσευχής) ενώ λατρεύουν τη θεά κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Όλοι έχουν gala time ερμηνεύοντας τους Garba και Bhavani καθώς το βράδυ χτυπά την πόρτα.

Βασική έλξη: Ικανοποιητική ικανότητα να πουλά πάγκους, μουσικές και λαϊκές χορευτικές παραστάσεις, προσευχές και προσφορές.

Πότε: Πανσέληνος ημέρα Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου.

Οπου: Ναός Ambaji, Banaskantha, Γκουτζαράτ.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Τρεις μέρες.

9. Έκθεση Bhavnath Mahadev:

Bhavanath Mahadev Fair Gujarat

Η έκθεση Bhavbath Mahadev είναι ένα φεστιβάλ Γκουτζαράτι αφιερωμένο στον Λόρδο Shiva. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο ίδιος ο λόρδος Σίβα επισκέπτεται το μέρος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και αυτή η έκθεση είναι μια πενθήμερη υπόθεση. Οι σοφοί σηματοδοτούν την έναρξη της έκθεσης με ιππασία σε ελέφαντες, φυσώντας κοχύλια και οδηγώντας πομπές. Κατά τη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ, οι άνθρωποι εκτελούν χορό, μουσική, προσευχές και προσφορές. Οι άνθρωποι κάνουν παρίκραμα γύρω από το λόφο Girnar πριν έρθουν στο ιερό.

Βασική έλξη: Πάγκοι που πωλούν είδωλα, κομπολόι και γλυκά, Πομπές, Πολεμικές τέχνες. Χορός και μουσική.

Πότε: Φεβρουαρίου ή Μαρτίου.

Οπου: Ναός Bhavnath, Junagadh.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Πέντε μέρες.

10. Janmashtami:

Παρόλο που τα γενέθλια του Λόρδου Κρίσνα γιορτάζονται σε όλη τη χώρα, ο απαράμιλλος ζήλος και αφοσίωση που εκδηλώνεται στο Ντουαράκα, Γκουτζαράτ, καθιστούν τον Τανμαστάμι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα φεστιβάλ στην πολιτεία. Τα μεσάνυχτα, οι άνθρωποι τοποθετούν μια κούκλα του Λόρδου Κρίσνα στο λίκνο και τον προσκυνούν, γιορτάζοντας τη γέννηση του Λόρδου Κρίσνα. Ένα ελκυστικό και συναρπαστικό μέρος αυτής της γιορτής είναι το σπάσιμο του Dahi handi. Mishri, Butter είναι μερικά από τα αγαπημένα πράγματα που προσφέρονται στον Λόρδο Κρίσνα.

Βασική έλξη: Σπάσιμο του Dahi handi, ntάλλοντας το μάντρα του Κρίσνα και προσευχές, γιορτές μουσικής και χορού.

Πότε: Αύγουστος.

Οπου: Dwaraka και σε όλη την πολιτεία.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Μία ή δύο μέρες.

11. Kwant Fair:

Γιορτάζεται κυρίως στις φυλετικές περιοχές, η έκθεση Kwant είναι ένα από τα φεστιβάλ συγκομιδής του Γκουτζαράτ. Περιλαμβάνει μουσική και χορό, παρουσιάζει διάφορες παραδοσιακές μορφές τέχνης του Γκουτζαράτ. Το μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του φεστιβάλ είναι ότι οι ερμηνευτές χρωματίζουν το σώμα τους με χρώματα από ρύζι και τέφρα με διαφορετικά σχέδια και αποχρώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Βασική έλξη: Παιχνίδια ανθρώπινης πυραμίδας.

Πότε: Μάρτιος, μετά την παραμονή του Χόλι.

Οπου: Φυλετικές περιοχές του Γκουτζαράτ.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Μια μέρα.

12. Έκθεση Chitra Vichitra:

Αν ψάχνετε για μια έκθεση που αναδεικνύει την ομορφιά και την φυλετική παράδοση του Gujarat, η έκθεση Chitra vichitra είναι μια τέλεια επιλογή. Αυτό το μελά πραγματοποιείται την παραμονή της νέας σελήνης, όπου οι ντόπιοι γυναίκες θρηνούν τους νεκρούς συγγενείς τους όλη τη νύχτα συγκεντρώνοντας δίπλα στον ποταμό. Οι άνθρωποι φορούν παραδοσιακές ενδυμασίες με τουρμπάνι σαφράν και καθ ‘όλη τη διάρκεια των γιορτών, οι άνθρωποι τραγουδούν δημοτικά τραγούδια σε ομάδες.

Βασική έλξη: Drumbeats, πολύχρωμες εκθέσεις.

Πότε: Μάρτιο ή Απρίλιο.

Οπου: Περιφέρεια Sabarkantha, Γκουτζαράτ.

Διάρκεια Φεστιβάλ: 2 μέρες.

13. Φεστιβάλ παραλίας:

Το φεστιβάλ παραλίας που πραγματοποιείται στη διάσημη παραλία Tithal είναι ένα από τα κύρια φεστιβάλ του Γκουτζαράτ. Αρκετές παραστάσεις φιλοξενούνται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και η παραλία είναι διακοσμημένη με έντονα φώτα που προσθέτουν στην ομορφιά της. Έτσι, είτε θέλετε να απολαύσετε μουσική, χορό ή οποιεσδήποτε αθλητικές δραστηριότητες, αυτό το φεστιβάλ παραλίας είναι μια ιδανική επιλογή. Κρίκετ παραλίας, μπάλα νερού, βόλεϊ είναι μερικές από τις άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε.

Βασική έλξη: Χορευτικές παραστάσεις, μουσική, φαγητό, δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Πότε: Οκτώμβριος Νοεμβριος.

Οπου: Παραλία Tithal και Mandvi.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Πέντε μέρες.

14. Φεστιβάλ αλεξίπτωτου πλαγιάς:

Αν ψάχνετε για βιασύνη αδρεναλίνης, το φεστιβάλ αλεξίπτωτου πλαγιάς στο Γκουτζαράτ μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή. Είναι ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στο Γκουτζαράτ που φιλοξενούνται από ιδιωτικούς οργανισμούς και τον τουρισμό του Γκουτζαράτ και πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο για 26 ημέρες. Το μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του φεστιβάλ είναι ότι παρέχουν εκπαιδευτικές συνεδρίες για όλους. Επομένως, είτε είστε ερασιτέχνης είτε έμπειρος αλεξίπτωτος πλαγιάς, θα διασκεδάσετε!

Βασική έλξη: Zorbing, ποδηλασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Πότε: Δεκέμβριος-Ιανουάριος.

Οπου: Σατπούρα.

Διάρκεια Φεστιβάλ: 26 ημέρες.

15. Raksha Bandhan:

Raksha Bandan στο γκουτζαράτ

Το Balev ή Raksha Bandhan γιορτάζεται κάθε χρόνο στην πολιτεία του Γκουτζαράτ. Είναι γνωστό ως το φεστιβάλ της αδελφοσύνης. Την ημέρα αυτή, οι αδελφές δένουν ραχιές ή ζώνες προστασίας στους καρπούς των αδελφών.

16. Χόλι:

Χόλι στο Γκουτζαράτ

Το Holi γιορτάζεται στην πολιτεία του Γκουτζαράτ κάθε χρόνο. Είναι γνωστό ως το φεστιβάλ των χρωμάτων. Αυτή είναι η εποχή που όλοι οι ντόπιοι παίζουν με το χρώμα και ποτίζουν ο ένας τον άλλον με το χρώμα και το χρωματιστό νερό. Η χρήση πολλαπλών χρωμάτων σε αυτό το φεστιβάλ σημαίνει ότι έρχεται μια καλή και πλούσια ανοιξιάτικη συγκομιδή.

Μπορείτε να βρείτε τα μούσκεμα gujju vibes να διαχειρίζονται όμορφα τις παλιές παραδόσεις με μια έγχυση του σύγχρονου κόσμου, δημιουργώντας μια μοναδική σύντηξη στα φεστιβάλ που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά φαγητά, χειροτεχνίες και πολλά άλλα μοναδικά για την πολιτεία, κάνοντας την επίσκεψή σας αξέχαστη. Μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε αν βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο!

Συχνές ερωτήσεις:

1. Ποιες είναι οι διάσημες τροφές που πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Γκουτζαράτ?

Απάντηση: Μαζί με τα πολύχρωμα φεστιβάλ του Γκουτζαράτ, πρέπει να τρώτε τα παρακάτω τρόφιμα χωρίς αποτυχία.

 • Khaman dhokla.
 • Χακρά.
 • Thhhepla.
 • Fafda-jalebi.
 • Χάντβι.
 • Γκάθια.
 • Γκουτζαράτι Κάντι.
 • Surati undhiyu.

2. Ποιες είναι οι αγορές σπεσιαλιτέ στο Γκουτζαράτ?

Απάντηση: Ακολουθεί η λίστα με μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε όταν σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Γκουτζαράτ:

 • Παραδοσιακό ghagra-cholis.
 • Μπάντνις.
 • Μεταξωτά sarees Πατόλα.
 • Κεντημένα παπλώματα.
 • Χειροτεχνία και χειροποίητα είδη.
 • Ρούχα Khadi.

3. Ποιοι είναι οι παραδοσιακοί χοροί του Γκουτζαράτ?

Απάντηση: Οι δημοφιλείς παραδοσιακές παραδοσιακές μορφές χορού του Γκουτζαράτ είναι οι Garba, dandiya raas, tippani, padhar, dangi και sidi.