Κορυφαία 12 καταφύγια τίγρης στην Ινδία: Τα καλύτερα μέρη για να δείτε τίγρεις.

Είστε λάτρης της αποστολής άγριας ζωής; Είτε είστε λάτρεις της φύσης είτε τουρίστες, τα αποθέματα τίγρης στην Ινδία που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο θα συναρπάσουν τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Η τίγρης είναι το εθνικό ζώο της Ινδίας και παίζει ζωτικό ρόλο στην εκπροσώπηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της χώρας. Αυτά τα μεγαλειώδη ζώα όχι μόνο γοητεύουν κάθε μάτι που συναντούν, αλλά θεωρούνται επίσης γοητεία για τα αποθέματα.

Ενώ υπάρχουν πολλά εθνικά πάρκα διαθέσιμα σε όλη τη χώρα, επιμεληθήκαμε μερικά από τα καλύτερα αποθέματα Τίγρης στην Ινδία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επίσκεψη αυτών των ομορφιών απαράμιλλη.

Αποθεματικά τίγρης στην Ινδία

Κορυφαία 12 καταφύγια τίγρης και εθνικά πάρκα στην Ινδία:

Οι τίγρεις βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης με την τεράστια μείωση του αριθμού τους. Ωστόσο, πολλά αποθέματα τίγρης σε όλη την Ινδία έχουν δημιουργηθεί για να παρέχουν ένα φυσικό περιβάλλον στους τίγρεις, κάνοντάς τις να ευδοκιμήσουν. Εδώ είναι μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα αποθέματα τίγρης στην Ινδία που σας βοηθούν να δοκιμάσετε την ομορφιά αυτών των βασιλικών ζώων στην άγρια ​​φύση.

1. Kanha Tiger Reserve:

Το αποθεματικό τίγρης Kanha στο Madhya Pradesh θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ινδία, επειδή μοιάζει με το έδαφος του Mowgli και είναι τεράστιο και γραφικό. Από τις εκτιμώμενες 6000 τίγρεις παγκοσμίως, 500 τίγρεις ζουν στην περιοχή των 30.000 km2 του αποθέματος τίγρης Kanha. Θεωρείται η καρδιά ορισμένων από τους πιο ευαίσθητους βιότοπους τίγρης και ένα από τα απειλούμενα είδη που μπορείτε να βρείτε μόνο σε αυτό το πάρκο είναι το ελάφι Barasingha. Μπορείτε επίσης να δείτε διάφορα άγρια ​​ζώα όπως ένα χοιρίδιο, chinkara, chital, gaur, τριάρι σκίουρος φοίνικα, κοινή λαγκούρα, τσακάλι, άγριο γουρούνι, λεοπάρδαλη κ.λπ., λαμπρότητα και φυσική στάση, αν πάτε για σαφάρι.

Κοντινότερη πόλη: Μάντλα.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στην αποθήκη τίγρης Kanha είναι το Nagpur, Maharashtra. Συνδέεται καλά με όλα τα εσωτερικά αεροδρόμια.
 • Οδικώς: Διατίθενται καθημερινά λεωφορεία από Τζαμπάλπουρ, Ραϊπούρ, Μπιλασπούρ, Ναγκπούρ. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ιδιωτικά ταξί, τα οποία χρειάζονται πέντε ώρες από το Nagpur και τρεις ώρες από το Jabalpur.
 • Με το τρένο: Το Jabalpur, Gondia, Nagpur έχει σιδηροδρομικές διαδρομές που συνδέουν από διάφορες πόλεις με το απόθεμα τίγρης Kanha.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Νοέμβριο έως Ιούνιο.

Ειδικά αξιοθέατα: Σαφάρι άγριας ζωής.

2. Bandipur Tiger Reserve:

Αναζητάτε μια ιδανική απόδραση από την Μπανγκαλόρ και τη Μισόρ; Στη συνέχεια, το απόθεμα τίγρης Bandipur στην Καρνατάκα μπορεί να είναι μια τέλεια επιλογή. Αυτό το απόθεμα τίγρης έχει πυκνά δάση, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα αποθέματα τίγρης στη Νότια Ινδία, προστατεύοντας τις τίγρεις στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιπλέον, ο σχετικά μεγάλος πληθυσμός των τίγρεων τους καθιστά εύκολο να εντοπιστούν. Επιπλέον, ελέφαντες, βίσονες, αντιλόπες, λιοντάρια αναπαράγονται και περιφέρονται στο φυσικό τους περιβάλλον, καθιστώντας το ένα αξέχαστο ταξίδι που προσελκύει πολλούς τουρίστες παγκοσμίως.

Κοντινότερη πόλη: Mysore.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο αποθεματικό τίγρης Bandipur είναι το διεθνές αεροδρόμιο Bangalore και μπορείτε να φτάσετε στο εθνικό πάρκο με την ενοικίαση ταξί.
 • Οδικώς: Υπάρχουν λεωφορεία KSRTC που σας βοηθούν να φτάσετε εύκολα σε αυτό το πάρκο. Συνδέεται επίσης με την εθνική οδό, καθιστώντας την πλοήγηση πιο εύχρηστη με ένα προσωπικό όχημα.
 • Με το τρένο: Η πόλη Mysore είναι ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός και μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή ταξί για να φτάσετε στο εθνικό πάρκο Bandipur.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου τα καλοκαίρια.

Ειδικά αξιοθέατα: Μπορείτε να δείτε πολλούς ελέφαντες.

3. Bandhavgarh Tiger Reserve:

Ένα άλλο αποθεματικό τίγρης στο MP, στην περιοχή Umaria, είναι το απόθεμα τίγρης Bandhavgarh. Είναι ένα από τα καλύτερα και πιο διάσημα αποθέματα τίγρης της Ινδίας και 63 τίγρεις κατά την τελευταία καταμέτρηση, η οποία είναι η μεγαλύτερη πυκνότητα τίγρεων στην περιοχή. Και πάλι, μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια εκ των προτέρων και να εντοπίσετε τίγρεις στη ζώνη Tata 1. Επιπλέον, το απόθεμα φιλοξενεί 242 είδη πτηνών, πιθήκους rhesus, νωθρούς, τίγρεις της Βεγγάλης, λευκές τίγρεις, λιοντάρια, ελάφια κ.λπ., κάτι που κάνει το ταξίδι σας ένα αξέχαστο.

Πλησιέστερη Πόλη: Τζαμπαλπούρ.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή Jabalpur και μπορείτε να πάρετε ταξί για να φτάσετε στο αποθεματικό τίγρης Bandhavgarh.
 • Οδικώς: Διατίθενται κρατικά λεωφορεία της Μάντια Πραντές που συνδέονται με όλες τις μεγάλες πόλεις.
 • Με το τρένο: Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στο αποθεματικό τίγρης Bandhavgarh είναι στο Umaris και συνδέεται με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ινδίας.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Οκτώβριο έως Ιούνιο.

Ειδικά αξιοθέατα: Προγραμματίστε ένα ταξίδι στο φρούριο Bandhavgarh στον γκρεμό με θέα στα βουνά Vindhya ενοικιάζοντας αυτοκίνητο.

4. Corbett Tiger Reserve:

Βρίσκεται στο Uttarakhand της βόρειας Ινδίας, το απόθεμα τίγρης Corbett είναι ένα από τα πρώτα που διατήρησε τα είδη τίγρης υπό εξαφάνιση και υπάγεται στο «Project Tiger». Αν και το Corbett είναι ένα από τα διάσημα εθνικά πάρκα, είναι επίσης το λιγότερο πυκνοκατοικημένο απόθεμα τίγρης στην Ινδία. Το πάρκο είναι ευρέως γνωστό για τον μεγάλο πληθυσμό ελεφάντων του κοντά στον ποταμό Ramganga και έχει σκονισμένη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δείτε διάφορα θηλαστικά και μια μεγάλη ποικιλία εδάφους στο εθνικό πάρκο Corbett.

Κοντινότερη πόλη: Nainital.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Δελχί και θα πρέπει να φτάσετε στο αποθεματικό τίγρης με τρένο ή δρόμο.
 • Οδικώς: Υπάρχουν πολλά λεωφορεία και ταξί που σας μεταφέρουν στο αποθεματικό τίγρης.
 • Με το τρένο: Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στο αποθεματικό είναι ο Ramnagar και συνδέεται με όλους τους σιδηροδρόμους προς το Δελχί.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Νοέμβριο έως Ιούνιο.

Ειδικά αξιοθέατα: Μπορείτε να παρακολουθήσετε την άγρια ​​ζωή από τα τεράστια λιβάδια και τα σκοπιά.

5. Αποθεματικό τίγρης Dudhwa:

Το αποθεματικό τίγρης Dudhwa στο UP εκτείνεται στις περιοχές Bahraich και Lakhimpur. Ορίζεται από τον ποταμό Mohana και μοιράζεται τα βορειοανατολικά σύνορά του με το Νεπάλ. Το αποθεματικό Dudhwa Tiger φιλοξενεί περίπου 106 έως 118 τίγρεις και τέθηκε στο πλαίσιο του έργου “Tiger” το 1987. Μπορείτε να απολαύσετε τη θέα και την άγρια ​​ζωή αυτού του αποθεματικού σε ένα σαφάρι τζιπ που φιλοξενείται κάθε χρόνο από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο.

Κοντινότερη πόλη: Λάκνοου.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Lucknow και μπορείτε να φτάσετε στο εθνικό πάρκο με τρένο ή λεωφορείο.
 • Οδικώς: Υπάρχουν πολλά λεωφορεία, ταξί διαθέσιμα από το Lucknow που σας μεταφέρουν στο αποθεματικό Tiger.
 • Με το τρένο: Ο πλησιέστερος σιδηρόδρομος είναι ο Dudhwa, ο Palia και ο Mailani, που συνδέονται με πολλές άλλες μεγάλες πόλεις.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Δεκέμβριο έως Απρίλιο.

Ειδικά αξιοθέατα: Μπορείτε να παρατηρήσετε τα καλύτερα δάση sal sal στον κόσμο στο Dudhwa

6. Tadoba Tiger Reserve:

Το Tadoba είναι ένα από τα παλαιότερα αποθέματα τίγρης της Μαχαράστρα που δημιουργήθηκε το 1955. Τα όρια της βαθιάς κοιλάδας που εκτείνονται σε λιβάδια και λίμνες στην πεδινή έκταση στους πυκνοδάσιους λόφους δημιουργούν ένα γραφικό σημείο. Μαζί με τον πληθυσμό των τίγρεων που ανθεί, φιλοξενεί επίσης νωθρούς και λεοπαρδάλεις, 200 είδη πτηνών. Οι γκρεμοί, οι σπηλιές και ο τάλλος λειτουργούν ως φυσικό καταφύγιο για πολλά άγρια ​​ζώα.

Κοντινότερη πόλη: Τσαντραπούρ.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το διεθνές αεροδρόμιο Dr Babasaheb Ambedkar στο Nagpur απέχει 140χλμ. Από το εθνικό πάρκο Tadoba. Μπορείτε να νοικιάσετε ταξί για να φτάσετε στο πάρκο.
 • Οδικώς: Οι πλησιέστερες πόλεις από το εθνικό πάρκο Tadoba είναι το Chimur και το Chandrapur. Όλες οι μεγάλες πόλεις συνδέονται οδικά με αυτό το εθνικό πάρκο.
 • Με το τρένο: Ο πλησιέστερος σιδηρόδρομος από αυτό το εθνικό πάρκο είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός Chandraaapur και είναι καλά συνδεδεμένος με όλες τις μεγάλες πόλεις.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Φεβρουαρίου έως Ιουνίου.

Ειδικά αξιοθέατα: Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις κεντρικές ινδικές ζούγκλες.

7. Αποθεματικό τίγρης Nagarhole:

Το απόθεμα τίγρης Nagarhole βρίσκεται στην περιοχή Mysore της Καρνατάκα, ονομάζεται επίσημα Εθνικό Πάρκο Rajiv Gandhi και φιλοξενεί περίπου 48 βασιλικές τίγρεις και μια συναρπαστική ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Το παρακείμενο εθνικό πάρκο Bandipur, το εθνικό πάρκο Madumalao και το εθνικό πάρκο Wayanad αποτελούν τη μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή στη νότια Ινδία. Το παρθένο ποτάμι Kabini του εθνικού πάρκου Nagarhole και το απόθεμα τίγρης έχουν τρεις μεγάλους αρπακτικούς που συνυπάρχουν σε μεγάλες πυκνότητες: Tiger, Leopard και Wild dog. Έχει επίσης τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φυτοφάγων ζώων στην Ασία και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη εκκλησία ασιατικών ελεφάντων στον κόσμο. Επιπλέον, είναι ένα τέλειο σημείο για πεζοπορία και ράφτινγκ ποταμών αφού καταρράκτες και ποτάμια το περιβάλλουν.

Κοντινότερη πόλη: Mysore.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Ο Mysore είναι ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός και μπορείτε να πάρετε ταξί για να φτάσετε στο απόθεμα τίγρης.
 • Οδικώς: Το KSRTC παρέχει λεωφορεία που σας μεταφέρουν 30χλμ μακριά από το εθνικό πάρκο και στη συνέχεια μπορείτε να πάρετε ταξί για να φτάσετε στο πάρκο.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Οκτώβριο έως Απρίλιο.

Ειδικά αξιοθέατα: Μπορείτε να δείτε διαφορετική ανθισμένη βλάστηση και να απολαύσετε ράφτινγκ, πεζοπορία.

8. Pench Tiger Reserve:

Το Pench Tiger Reserve, που ονομάζεται επίσης το καταφύγιο Mouwgli, είχε εμπνεύσει το διάσημο βιβλίο Jungle του Rudyard Kipling. Αν και ο συγγραφέας δεν επισκέφθηκε ποτέ τη ζούγκλα, αναζητούσε έμπνευση από όλα τα γραπτά και τις ιστορίες για άλλες περιοχές της Ινδίας. Βρίσκεται στα σύνορα Μαχαράστρα και Μάντια Πραντές, η έκταση πυκνού δάσους 1000 χιλιομέτρων είναι το σπίτι για πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Το απόθεμα τίγρης Pench διαθέτει 25 τίγρεις και μπορείτε να τις εντοπίσετε στις όχθες του ποταμού Pench.

Κοντινότερη πόλη: Ναγκπούρ, Τζαμπαλπούρ.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το διεθνές αεροδρόμιο Dr Babasaheb Ambedkar στο Nagpur και το αεροδρόμιο Jabalpurrr είναι το πλησιέστερο στο εθνικό πάρκο Pench.
 • Οδικώς: Το Seoni είναι το μέρος της Madhya Pradesh που παρέχει πολλαπλούς τρόπους για να φτάσετε στο εθνικό πάρκο Pench.
 • Με το τρένο: Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στο εθνικό πάρκο Pench είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός Seoni.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου. Το απόθεμα είναι κλειστό τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ειδικά αξιοθέατα: Οδοιπορία στους λόφους.

9. Madumalai Tiger Reserve:

Βρίσκεται στην περιοχή Nilgiris του Ταμίλ Νάντου, το απόθεμα τίγρης Madhumalai παίζει σημαντικό ρόλο, αποτελώντας μέρος του Βιόσφαιρου Αποθεματικού Nilgiris, στην τρισδιάστατη σύνδεση τριών πολιτειών, Karnataka, Tamil Nadu και Kerala, που εκτείνεται σε 321τ.χλμ. Αποτελεί ένα μεγάλο τοπίο διατήρησης για εμβληματικά είδη όπως ο Τίγρης και ο Ασιατικός ελέφαντας επειδή έχει ένα κοινό όριο με το καταφύγιο άγριας ζωής Wyanad στα Δυτικά, το αποθεματικό τίγρης Bandipur στα βόρεια, το Βόρειο τμήμα Nilgiris στα νότια και τα ανατολικά, το δασικό τμήμα Gudalur στο νοτιοδυτικός.

Κοντινότερη πόλη: Ooty.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο αποθεματικό τίγρης Madhumalai είναι το Coimbatore και διαθέτει πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις.
 • Οδικώς: Υπάρχουν πολλά λεωφορεία και ταξί διαθέσιμα σε όλες τις μεγάλες πόλεις από το Ooty.
 • Με το τρένο: Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι ο Ooty και έχει τακτική σύνδεση με όλες τις μεγάλες πόλεις.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Οκτώβριο έως Μάιο.

Ειδικά αξιοθέατα: Προσφέρει πολύχρωμα μεταναστευτικά πουλιά και έναν φανταστικό πληθυσμό πτηνών.

10. Αποθεματικό τίγρης Sathyamangalam:

Το Satyamangalam Tiger Reserve βρίσκεται στη σύνδεση των ανατολικών και δυτικών ghats στο Tamilnadu, Ινδία. Η θέση αυτού του αποθέματος καθιστά το να διαθέτει μια διαφοροποιημένη χλωρίδα και πανίδα. Είναι ένα σπίτι για περίπου 54 τίγρεις και ανακηρύχθηκε καταφύγιο τίγρης το 2013. Τα δέντρα σανταλόξυλου είναι ένα συνηθισμένο θέαμα σε αυτό το απόθεμα και διαθέτει φυλλοβόλα δάση σε συνδυασμό με αγκάθια, τροπικά και παρόχθια δάση για βλάστηση. Μπορείτε να βρείτε ελέφαντες, γκαρούρι, μαυροκέφαλο, τετράκλωνα αντιλόπη, λεοπάρδαλη, ύαινα και παρατηρήσεις άγριων σκύλων εκτός από τίγρεις. Οι 27 στροφές στις οδούς Sathyamangalam-Dhimbum ghat κάνουν την οδήγηση συναρπαστική.

Κοντινότερη πόλη: Coimbatore.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Τα πλησιέστερα αεροδρόμια από το αποθεματικό τίγρης είναι το Κοϊμπατόρε, το Μισόρ και η Μπανγκαλόρ.
 • Οδικώς: Οι πλησιέστεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί από το αποθεματικό τίγρης είναι οι Chamrajnagar, Erode, Coimbatore.
 • Με το τρένο: Υπάρχει ένα δίκτυο οδικών αρτηριών που παρέχουν μεταφορά στο απόθεμα τίγρης Sathyamangalam.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Οκτώβριο έως Ιανουάριο.

Ειδικά αξιοθέατα: Μπορείτε να παρατηρήσετε διαφορετική χλωρίδα και πανίδα σε αυτό το καταφύγιο άγριας ζωής.

11. Reserve Tiger Kaziranga:

Βρίσκεται στο Kanchanjuri Assam, το εθνικό πάρκο Kaziranga είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που έχει δηλωθεί από την UNESCO. Το απόθεμα τίγρης Kaziranga δεν έχει μόνο τίγρεις αλλά και τεράστιο πληθυσμό πτηνών. Μπορείτε να δείτε ινδικούς ρινόκερους, ασιατικούς ελέφαντες, τίγρεις Βασιλικής Βεγγάλης, βουβάλι νερού και ελάφια βάλτου- μεγάλα πέντε θηλαστικά που κάνουν το Kaziranga ένα από τα σπάνια εθνικά πάρκα της Ινδίας. Παρόλο που υπάρχουν περίπου 86 τίγρεις, ο εντοπισμός τους είναι δύσκολο λόγω του ψηλού χόρτου ελέφαντα. Η Kaziranga έχει επίσης περισσότερους από 1000 ελέφαντες και είναι μια περίφημη κατοικία του 70% των υδρόβιων βουβάλων στον κόσμο.

Κοντινότερη πόλη: Τεζπούρ, Γκουαουχάτι.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το διεθνές αεροδρόμιο Guwahati και το αεροδρόμιο Jorhat είναι τα πλησιέστερα αεροδρόμια στην αποθήκη τίγρης Kaziranga.
 • Οδικώς: Η κύρια πύλη του πάρκου Kaziranga βρίσκεται σε μια μικρή πόλη Kohora και συνδέεται με το NH37, που συνδέεται με όλες τις μεγάλες πόλεις.
 • Με το τρένο: Το Furkating είναι ένας από τους πλησιέστερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο πάρκο Kaziranga και συνδέεται με πολλούς μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Νοέμβριο έως Απρίλιο.

Ειδικά αξιοθέατα: Μπορείτε να απολαύσετε το όμορφο τοπίο και να έχετε την ευκαιρία να δείτε έναν ρινόκερο με ένα κέρατο.

12. Sundarban Tiger Reserve:

Τα αρχικά εννέα αποθέματα τίγρης που δημιουργήθηκαν κατά την έναρξη του Project Tiger το 1973 έχουν ως ένα από αυτά το Sunderban Tiger Reserve. Το απόθεμα τίγρης Sunderban στη Δυτική Βεγγάλη παρέχει όμορφες εκβολές, βρυχηθμένα ποτάμια, τίγρεις της Βασιλικής Βεγγάλης, δημιουργώντας έναν κύκλο της φύσης. Είναι το πιο εκτεταμένο δάσος με μαγκρόβια στον κόσμο, με πληθυσμό 400 τίγρεις. Σας δίνει τις πιο αυθεντικές και αυθεντικές εμπειρίες άγριας ζωής όπου το πνεύμα του τοπίου και τα ζώα ενώνονται. Μπορείτε να εντοπίσετε λεοπαρδάλεις, μικρές, γάτες ψαρέματος και πολλά άλλα εκτός από τίγρεις.

Κοντινότερη πόλη: Καλκούτα.

Πώς να προσεγγίσετε:

 • Από τον αέρα: Το διεθνές αεροδρόμιο Netaji Subhash στο Dumdum, Καλκούτα, είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο εθνικό πάρκο Sunderban.
 • Οδικώς: Υπάρχει μια καλά σχεδιασμένη διεπαφή δρόμων από την Καλκούτα στο Sunderbans.
 • Με το τρένο: Η κονσερβοποίηση είναι ο πλησιέστερος σύνδεσμος σιδηροδρομικού σταθμού και υπάρχουν πολλά τοπικά τρένα όλη την ημέρα από την Καλκούτα.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Σεπτέμβριο έως Μάρτιο.

Ειδικά αξιοθέατα: Μπορείτε να δείτε απειλούμενα είδη όπως ο κροκόδειλος με θαλασσινό νερό, χελώνα Olive ridley, δελφίνι του ποταμού Γάγγη.

Εάν είστε λάτρης της τίγρης και σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε ένα απόθεμα τίγρης, ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το άρθρο σχετικά με τα καλύτερα αποθέματα τίγρης στην Ινδία σας βοήθησαν να κάνετε μια επιλογή. Έτσι, χωρίς άλλο χρονοδιάγραμμα, προγραμματίστε ένα ταξίδι και απολαύστε την παρατήρηση αυτών των μεγαλειωδών πλασμάτων στο φυσικό τους περιβάλλον. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις πληροφορίες με τους φίλους σας και ενημερώστε μας αν ήταν χρήσιμες!

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες που δώσαμε σε αυτό το άρθρο βασίζονται σε απλή έρευνα και ο ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για την αυθεντικότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Ποιο είναι το μεγαλύτερο απόθεμα τίγρης στην Ινδία?

Απάντηση: Το μεγαλύτερο απόθεμα τίγρης στην Ινδία είναι το αποθεματικό Nagarjunsagar-Srisailam Tiger. Αυτό το απόθεμα εκτείνεται σε όλη την περιοχή Kurnool, την περιοχή Prakasham, την περιοχή Guntur, την περιοχή Nalgonda και την περιοχή Mahbubnagar.

2. Ποια πολιτεία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό τίγρεων?

Απάντηση: Στην ηλικιακή ομάδα 1,5 ετών, η Madhya Pradesh έχει τον μεγαλύτερο αριθμό τίγρεων (526), ​​εκ των οποίων οι 408 είναι μεγάλες.

3. Ποια είναι τα άλλα κράτη που έχουν σημαντικό πληθυσμό τίγρης?

Απάντηση: Άλλα κράτη που έχουν σημαντικούς πληθυσμούς τίγρης είναι:

 • Uttarakhand – 442 τίγρεις.
 • Καρνατάκα – 524 τίγρεις.
 • Tamilnadu – 229 τίγρεις.
 • Μαχαράστρα – 190 τίγρεις.
 • Κεράλα – 136 τίγρεις.
 • Ουτάρ Πραντές – 117 τίγρεις.

4. Ποιο είναι το πρόσφατα προστιθέμενο Tiger Reserve?

Απάντηση: Το πρόσφατα προστιθέμενο απόθεμα τίγρης στην Ινδία είναι το απόθεμα τίγρης Srivilliputhur-Megamalai (ψηλά κυματιστά βουνά). Συνδυάζει το καταφύγιο άγριας ζωής Meghamalai και το καταφύγιο άγριας ζωής σκίουρου Srivilliputhur και συνεχίζει το απόθεμα τίγρης Periyar στην Κεράλα.