10 διαφορετικοί τύποι φούρνου που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

Οι φούρνοι είναι μια μεγάλη κουζίνα απαραίτητη για να μας βοηθήσουν και να μας βοηθήσουν σε πρακτικές καθημερινές εργασίες. Κάνουν τη ζωή μας απλούστερη, από τη βοήθεια στην αναθέρμανση μέχρι το απλό ψήσιμο στη σχάρα, το ψήσιμο νόστιμων πιάτων ή την παρασκευή διαφόρων συνταγών σε γρήγορο χρόνο. Αλλά, αν σκέφτεστε να αγοράσετε έναν φούρνο, μπορεί να μπερδευτείτε για διαφορετικούς τύπους φούρνων! Η αγορά είναι γεμάτη με τύπους και παραλλαγές στις συσκευές του φούρνου και μπορεί να είναι δύσκολο να περιοριστεί ποια να αγοράσει. Εκεί θα σας βοηθήσουμε!

Σήμερα, θα σας δώσουμε μια γεύση από διάφορα είδη φούρνου και, κατά συνέπεια, μπορείτε να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο ανάλογα με τη χρησιμότητα και τις απαιτήσεις σας. Ας τα ελέγξουμε λοιπόν.

Διαφορετικοί τύποι ονομάτων φούρνων και οι χρήσεις τους 2021:

Ας προχωρήσουμε, ρίξτε μια ματιά και εξερευνήστε τις ποικιλίες φούρνων που υπάρχουν γύρω μας. Ανάλογα με τις χρήσεις σας, έχουμε διάφορους τύπους και μπορείτε να επιλέξετε το σωστό και τέλειο ανάλογα με εσάς!

1. Οι συμβατικοί φούρνοι:

Συμβατικοί φούρνοι

Οι συμβατικοί φούρνοι έχουν σταθερή θερμότητα, ανεβαίνουν από κάτω. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι είτε κατανάλωση ενέργειας φυσικού αερίου είτε ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, αυτό είναι ένα διαδεδομένο κομμάτι του φούρνου που προτιμάται από άτομα που χτίζουν την κατοικία τους. Συνήθως είναι ο φούρνος που είναι ενσωματωμένος στις κουζίνες ή μπορεί να έρθει ως μέρος της γκάμας της κουζίνας. Είναι αεικίνητο και σε ένα μέρος και είναι ιδανικό αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο και να εγκατασταθείτε στην γκάμα της κουζίνας.

2. Φούρνοι μεταφοράς:

Φούρνοι Convection

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα είδη φούρνων που βλέπουμε συχνά αυτές τις μέρες. Οι φούρνοι μεταφοράς χρησιμοποιούν έναν ανεμιστήρα που βοηθά και βοηθά στην κυκλοφορία του αέρα μέσα και γύρω από το φούρνο, και με τη σειρά του, βοηθά στο μαγείρεμα, θερμαίνοντας ομοιόμορφα το φαγητό. Οι συμβάσεις χρησιμοποιούν λιγότερη ισχύ και χρειάζονται λιγότερο χρόνο από τους άλλους φούρνους. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο συνεπείς και είναι η τέλεια επιλογή για ψήσιμο. Είτε για κέικ και ψωμί είτε για γλυκά και πίτσα, το convection είναι πράγματι η ιδανική επιλογή. Αυτοί είναι οι ιδανικοί τύποι φούρνου για ψήσιμο.

3. Φούρνος μικροκυμάτων:

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Οι φούρνοι μικροκυμάτων χρησιμοποιούνται ιδανικά και βοηθούν για σκοπούς θέρμανσης. Είτε πρόκειται για αναθέρμανση είτε για απόψυξη και παρόμοιες χρήσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα. Είναι εξαιρετικά γρήγοροι για τη θέρμανση των τροφίμων. Ωστόσο, είναι δευτερεύοντα όταν πρόκειται για βοήθεια μαγειρικής. Όσον αφορά το μαγείρεμα, μπορεί να μην σας δώσουν τραγανές συνταγές τακτοποιημένα. Ωστόσο, αυτά βοηθούν επίσης στην παρασκευή συνταγών που απαιτούν εύκολο μαγείρεμα και απλές τεχνικές θέρμανσης.

4. Φούρνος μικροκυμάτων και φούρνος μεταφοράς:

Φούρνος μικροκυμάτων και μεταφοράς

Ξέρετε, ορισμένοι φούρνοι έχουν και ιδιότητες μικροκυμάτων και μεταφοράς; Αυτά είναι τα πιο μοντέρνα πράγματα αυτή τη στιγμή και όλοι προτιμούν κυρίως αυτό το είδος φούρνου. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό σημαίνει αυτόματα βοήθεια τόσο για τη θέρμανση όσο και για την απόψυξη των ειδών τροφίμων και εργασία για το ψήσιμο και παρόμοιες συνταγές. Έχετε διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε και μπορείτε να επιλέξετε ποια μορφή θα χρειάζεστε τη συγκεκριμένη ώρα μαγειρέματος.

5. OTG:

Φούρνος Otg

Τα OTG, που ονομάζονται επίσης Oven Toaster Grills, είναι επίσης η πιο δημοφιλής επιλογή σε πολλά νοικοκυριά. Αυτά έρχονται πολύ φθηνότερα και οικονομικά προσιτές επιλογές και είναι επίσης χρήσιμα. Οι OTG χρησιμοποιούν την παλιομοδίτικη τεχνική για το μαγείρεμα, από το πηνίο νήματος που βοηθά στο μαγείρεμα και τη θέρμανση. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτοί οι φούρνοι επιτρέπουν το φαγητό στο γκριλ, το ψήσιμο, ακόμη και απλές τεχνικές ψησίματος. Μπορείτε επίσης να ψήσετε κέικ και γλυκά στα OTG. Ωστόσο, στοιχηματίζουμε ότι οι μεταφορές είναι πολύ ιδανικές και καλύτερη επιλογή από το μαγείρεμα και τη γεύση.

6. Φούρνοι ατμού:

Φούρνοι ατμού

Οι περισσότεροι από εσάς δεν θα είχατε συναντήσει τους φούρνους ατμού. Όπως υποδηλώνει και υποδηλώνει το όνομα, οι φούρνοι ατμού είναι οι ειδικοί και ειδικοί τύποι που βοηθούν μόνο στον ατμό του φαγητού. Οι φούρνοι ατμού μπορούν να εγκατασταθούν με τη σειρά και τον εξοπλισμό της κουζίνας ή ακόμη και να μεταφερθούν στον πάγκο. Αυτές οι συσκευές βοηθούν σημαντικά στον ατμό λαχανικών και άλλων κρεάτων, το οποίο είναι γρήγορο και εύκολο και διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που μπορεί να χαθούν κατά το μαγείρεμα. Δυστυχώς, αυτά δεν υπάρχουν πολύ στην αγορά και είναι διαθέσιμα μόνο με λίγες μάρκες σε λίγες επιλεγμένες χώρες.

7. Μαγειρέψτε και κρατήστε το φούρνο:

Μαγειρέψτε και κρατήστε το φούρνο

Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μην βρίσκουν πια αυτό το είδος φούρνου. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν σε ορισμένες αγορές. Όπως φώναζαν, ο φούρνος μαγειρέματος και κράτησης είναι τέλειοι για να μαγειρέψουν αργά τις συνταγές και το φαγητό. Διατηρούν τα τρόφιμα ασφαλή, βοηθούν να λειτουργήσουν σε ιδανικές θερμοκρασίες για αργό μαγείρεμα καθ ‘όλη τη διάρκεια. Συνολικά, μπορείτε να πάρετε ακόμη και ένα ντουλάπι για τη συνταγή έτοιμου φαγητού. Ιδανικά, οι φούρνοι μαγειρέματος και κράτησης είναι τέλειοι για το ψήσιμο κρέατος, τη ζύμη και τα λαχανικά.

8. Φούρνος Rotisserie:

Φούρνος Rotisserie

Αν σας αρέσει το ψήσιμο κρέατος και σας αρέσουν οι συνταγές φαγητού που βασίζονται σε περιπέτειες και μαγειρεύονται με έμπνευση από την άγρια ​​φύση, ο φούρνος ροτισερί είναι ο καλύτερος. Αυτά ανήκουν στην ειδική κατηγορία φούρνου για ψήσιμο σημαντικών και τεράστιων μερίδων του κρέατος ταυτόχρονα. Επιπλέον, έρχεται μια σούβλα μέσα στο φούρνο που βοηθά ως θερμαντικό στοιχείο ομοιόμορφα, καθώς περιστρέφεται στο μαγείρεμα.

9. Φούρνοι καταστρώματος:

Φούρνοι Deck

Πιθανότατα θα βρείτε τους φούρνους καταστρώματος σε καταστήματα, εστιατόρια και μικρά καφέ. Οι φούρνοι καταστρώματος διαθέτουν μεγάλα πέτρινα ράφια που θερμαίνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αυτό το θερμαντικό στοιχείο χρησιμοποιείται για τη διαδικασία ψησίματος και μαγειρέματος και είναι κυρίως χρήσιμο, ειδικά σε πιτσαρίες και άλλες συνταγές ψησίματος.

10. Φούρνος μεταφορέων:

Μεταφορέας φούρνος

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο φούρνος μεταφοράς λειτουργεί με τη μορφή ενός ιμάντα μεταφοράς που περνάει κατά μήκος της συσκευής. Αυτοί οι τύποι φούρνου είναι τέλειοι για απλά εστιατόρια και καφετέριες για γρήγορο μαγείρεμα και μεγάλες ποσότητες κρέατος και λαχανικών. Όπως πολλοί λένε, οι φούρνοι μεταφοράς μειώνουν τεχνικά το χρόνο μαγειρέματος κατά τουλάχιστον 25 τοις εκατό. Βοηθούν επίσης να διατηρηθεί η υγρασία στην επιφάνεια των τροφίμων και να φαίνονται τραγανά και αφράτα. Ως αποτέλεσμα, ο φούρνος είναι ιδανικός για σάντουιτς, πίτσες, τοστ, πανίνι και χοτ ντογκ.

Ελπίζουμε να απολαύσατε την εξερεύνηση αυτών των διαφόρων ειδών και τύπων φούρνων που υπάρχουν στην αγορά. Σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας, είναι πάντα η ιδανική επιλογή για έρευνα και επιλογή του σωστού και προτιμώμενου. Οι φούρνοι είναι ειδικός εξοπλισμός κουζίνας που μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, παίρνοντας τις περισσότερες λιχουδιές πιο εύκολα. Λοιπόν, τι γνώμη έχετε για αυτούς; Πείτε μας και εσείς τις σκέψεις σας!