15 διάσημα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Κασμίρ

Η κοιλάδα του Κασμίρ είναι πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και φυσικά φαινόμενα από τη μία πλευρά και αποτελεί πολιτική διαμάχη από την άλλη πλευρά. Η πικάντικη γεύση των γηγενών κουζινών, τα διάφορα είδη τσαγιού, η πεζοπορία, η διαμονή σε καΐκια και η επίσκεψη σε πολλά ιερά ιερά είναι ευνοϊκά πράγματα που οι τουρίστες θα ήθελαν να κάνουν. Τα εγγενή υφάσματα και η χειροτεχνία είναι αρκετά διάσημα και έτσι τα ψώνια εδώ είναι καλά.

Όμορφα τουριστικά μέρη του Κασμίρ για επίσκεψη:

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει την ομορφιά της λίστας με τουριστικά μέρη στο Κασμίρ που πρέπει να επισκεφθείτε, εξηγώντας επίσης τον πολιτισμό και την ιστορία αυτών των προορισμών μαζί με εικόνες που θα κάνουν το ταξίδι σας χαρούμενο.

1. Jama Masjid:

jama-masjid_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Jama Masjid που βρίσκεται στο Nowhatta είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τζαμιά στο Srinagar, την πρωτεύουσα. Το τζαμί είχε χτιστεί από τον Σουλτάνο Σικαντάρ το 1400 μ.Χ. και αργότερα επεκτάθηκε από τον γιο του Ζαΐν-ουλ-Αμπιντίν. Το τζαμί έχει 370 ξύλινους στύλους μαζί με την ινδοσαρανσική αρχιτεκτονική είναι μερικά στοιχεία που τραβούν τους ανθρώπους εδώ. Οι Παρασκευές είναι γεμάτες με 1000 μουσουλμάνους την Παρασκευή, καθώς θεωρείται η ιερότερη ημέρα λατρείας.

2. Chashmashahi:

chashmashahi_kashmir-τουριστικά-μέρη

Ο Chashmashahi είναι ο μικρότερος από τους τρεις κήπους Mughal που βρίσκονται στο Κασμίρ. Ο κήπος βρίσκεται πάνω από το Memorial Park Nehru και το όνομα σημαίνει Βασιλική Άνοιξη. Από τον κήπο μπορείτε να δείτε την όμορφη λίμνη Dal και τα βουνά που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Οι κήποι έχουν επίσης πολλές βεράντες και σιντριβάνια και κατασκευάζονται μέσα από το κέντρο.

3. Λίμνη Nagin:

nagin-lake_kashmir-τουριστικά-μέρη

Η λίμνη Nagin βρίσκεται ανατολικά της κοιλάδας του Κασμίρ. Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Zabarwan και η λίμνη είναι ανάμεσα σε ιτιές και λεύκες. Ο λόφος Shankaracharya βρίσκεται στα νότια της λίμνης και ο Hari Parbat βρίσκεται στα δυτικά. Είναι διάσημο για θαλάσσιο σκι, εκδρομές και βαρκάδες. Η λίμνη Naga είναι ένα από τα πιο υπέροχα σημεία στο Κασμίρ για επίσκεψη.

4. Εθνικό πάρκο Dachigam:

dachigam-national-park_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Εθνικό Πάρκο Dachigam απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα από το Srinagar και βρίσκεται σε μια έκταση περίπου 141 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το πάρκο φημίζεται για τα απειλούμενα ζώα του, όπως τα κόκκινα ελάφια. Το πάρκο βρίσκεται σε μια βαθιά κοιλάδα με απότομες πλαγιές ξύλου. Το εθνικό πάρκο ποικίλλει σε υψόμετρο 1600 m έως 4200 m όπως είναι στην ορεινή περιοχή. Αυτό το εθνικό πάρκο είναι ένα από τα διάσημα σημεία στο Κασμίρ για περιπετειώδη ταξίδια.

5. Drass:

drass_kashmir-τουριστικά-μέρη

Το Drass είναι το δεύτερο πιο κρύο μέρος στον κόσμο που έχει κατοίκους. Βρίσκεται σε ύψος 3.230 μέτρων και απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το Kargil. Είναι μια μικρή πόλη στη μέση της κοιλάδας και το μονοπάτι για το Ladakh από εδώ είναι εύκολο καθώς το πέρασμα Zojila πέφτει μέσα από τη θέση. Οι τουρίστες απολαμβάνουν την πεζοπορία και η κοιλάδα Suru είναι η πιο γνωστή για αυτό.

6. Hazratbal:

hazratbal_kashmir-τουριστικά-μέρη

Το Hazratbal είναι ένα διάσημο μουσουλμανικό ιερό και πιστεύεται ότι μια τρίχα μαλλιών, που σώζεται στο ιερό, ανήκε στον Προφήτη Μωάμεθ. Βρίσκεται στα αριστερά της λίμνης Dal και είναι ένα από τα πιο ιερά μέρη στο Κασμίρ. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε αυτό το ιερό είναι μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου λόγω του ευνοϊκού καιρού. Το Hazratbal είναι ένα από τα ιδανικά και ιστορικά μέρη για να δείτε στο Κασμίρ που θα προσφέρει άφθονη γαλήνη.

7. Sonamarg:

sonamarg_kashmir-τουριστικά-μέρη

Το Sonamarg πρέπει να προσεγγιστεί μέσω της κοιλάδας Sindh και δείχνει μια διαφορετική ατμόσφαιρα στην ύπαιθρο του Κασμίρ, η οποία δεν είναι πολύ συνηθισμένη. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2730 μ. Και το όνομα του σημαίνει το Λιβάδι του Χρυσού λόγω του ορεινού σκηνικού του με καθαρό ουρανό. Ο ποταμός Sindh ρέει μέσα από την κοιλάδα και συχνά προσλαμβάνονται πόνυ για να περιηγηθούν στο χώρο. Το Sonamarg είναι ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Κασμίρ.

8. Shiv Khori:

shiv-khori_kashmir-τουριστικά-μέρη

Το Shiv Kori είναι μια σπηλιά που βρίσκεται σε ένα λόφο και εκτείνεται για περίπου ένα χιλιόμετρο. Το σπήλαιο είναι γνωστό ότι έχει φυσικό Shiva Lingam και είναι ηλικίας άνω των 100 ετών. Οι τουρίστες εντυπωσιάζονται από το σκαλιστό ταβάνι του σπηλαίου Sheshnaag.

9. Khanqah-e-Moula:

khanqah-e-moula_kashmir-τουριστικά μέρη

Το Khana-e-Mola είναι ένα από τα παλαιότερα μουσουλμανικά ιερά στο Κασμίρ. Το ιερό είχε κατασκευαστεί από τον Σουλτάνο Σικαντάρ και ήταν όμορφα λαξευμένο στο εσωτερικό του. Κατασκευάστηκε προς τιμήν του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, Mir Syed Ali Hamdani.

10. Σριναγκάρ:

srinagar_kashmir-τουριστικά-μέρη

Το Srinagar είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη σε όλη την Ινδία, πόσο μάλλον το Κασμίρ. Ενώ βρίσκεστε στο Σριναγκάρ, μπορείτε να απολαύσετε μια σειρά από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πεζοπορία, παρατήρηση πουλιών, βαρκάδα ή θαλάσσιο σκι. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για μήνα του μέλιτος στην Ινδία. Αν και το μέρος μπορεί να επισκεφθεί όλο το χρόνο, η χιονόπτωση που συμβαίνει μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου προσδίδει μια ιδιαίτερη γαλήνη και ομορφιά σε αυτό το υπέροχο μέρος. Είναι ένα από τα πιο φυσικά και διάσημα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Κασμίρ.

11. Leh:

leh_kashmir-τουριστικά-μέρη

Εάν επισκέπτεστε το Κασμίρ τα καλοκαίρια και σκέφτεστε τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στο Κασμίρ, τότε το Leh είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Τα ψηλά βουνά και οι λίμνες προσφέρουν εκπληκτική θέα στα γραφικά τοπία. Η ομορφιά του Leh μαγνητίζει όλους όσους το επισκέπτονται. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για όσους αγαπούν την ποδηλασία βουνού και την πεζοπορία. Η ενασχόληση με αυτές τις δραστηριότητες θα σας χαρίσει μια ζωή αναμνήσεων και πολλές ιστορίες για να πείτε στα εγγόνια σας. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να πάτε στο Leh για ποδηλασία βουνού, το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη στιγμή για εσάς γιατί μετά τον Νοέμβριο, πολλές από τις πίστες είναι κλειστές λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

12. Kupwara:

kupwara_kashmir-τουριστικά-μέρη

Το Kupwara είναι επίσης γνωστό ως “το στέμμα του Κασμίρ” Τα όμορφα, καταπράσινα λιβάδια, τα βουνά και τα αναβλύζοντα καθαρά ρυάκια καθιστούν το Kupwara ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Κασμίρ. Λόγω του γραφικού τοπίου, αυτό το μέρος πρέπει να το επισκεφτείτε αν σκοπεύετε να κάνετε ένα ταξίδι στο Κασμίρ. Το Kupwara αποτελεί παράδειγμα της ομορφιάς του Κασμίρ με περισσότερους από έναν τρόπους. Ο Sheikh Baba Behram, η κοιλάδα Lolab και ο ναός Qamar Reshi Sahib είναι μερικά από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε.

13. Kathua:

kathua_kashmir-τουριστικά-μέρη

Εάν σας έχει προσελκύσει ποτέ ο Σουφισμός και έχετε μια τάση προς αυτόν, η Κάθουα είναι το μέρος για εσάς. Η Κατούα είναι επίσης γνωστή ως η πόλη των Σούφι. Απεικονίζει την όμορφη ιστορία του παρελθόντος του Κασμίρ και είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο Κασμίρ. Πρέπει να επισκεφθείτε αν τυχαίνετε λάτρης της ιστορίας και δεν χάσετε το φρούριο Jasrota. Το Kathua προσφέρει μια γαλήνια και γαλήνια ατμόσφαιρα για όλους όσους επισκέπτονται.

14. Kargil:

kargil_kashmir-τουριστικά-μέρη

Είναι μια πόλη που δεν ξεχνιέται εύκολα. Ακόμη και σήμερα, η αναφορά στον Κάργκιλ ρίχνει ρίγη στην αγκάθα κάθε Ινδού που είχε ζήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτή η πόλη πρέπει να επισκεφθείτε γιατί κατέχει μια ξεχωριστή θέση στα συναισθήματα κάθε Ινδού πολίτη. Είναι ένα από τα τουριστικά μέρη του Κασμίρ λόγω του πλήθους των συναισθημάτων που έχει να προσφέρει. Για πολλούς, αυτή η πόλη φέρνει ζωντανές αναμνήσεις από πολύ παλιά και τους κάνει περήφανους για την ινδική τους εθνικότητα. Ενώ βρίσκεστε στο Kargil, μπορείτε να κάνετε ορειβασία ή πεζοπορία στην κοντινή κοιλάδα Suru. Άλλα σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν Mulbek Gompa, Shergol, Wakha Rgyal.

15. Pahalgam:

pahalgam_kashmir-τουριστικά-μέρη

Η φρεσκάδα είναι υπερφορτωμένη σε αυτή τη μικροσκοπική πόλη χωμένη τακτοποιημένα στα βουνά. Υπάρχει άφθονη ηρεμία και γαλήνη για όλους όσους επισκέπτονται. Το Pahalgam είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε, να διαλογιστείτε και να συνδεθείτε με τη φύση. Βρίσκεται πολύ μακριά από τη φυλή αρουραίων της πολυσύχναστης πόλης, το Pahalgam θα σας κάνει να ξεχάσετε τις ανησυχίες και το άγχος σας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εκεί. Αυτή η μικροσκοπική πόλη είναι πολύ γνωστή για την τεράστια έκταση των κωνοφόρων δασών της. Η χειμερινή περίοδος που ξεκινά από τα τέλη Οκτωβρίου είναι ίσως η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε αυτήν την πόλη γιατί το χιόνι δίνει μια επιπλέον ομορφιά στον τόπο. Κατά την επίσκεψή σας στο Pahalgam μπορείτε να απολαύσετε διάφορες δραστηριότητες, όπως κανό και ιππασία. Τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν Betab και Aru Valley.

Σας άρεσε να διαβάζετε για αυτά τα μέρη; Πηγαίνετε τώρα ένα μεγάλο ταξίδι και Τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Κασμίρ με την οικογένεια και τους φίλους σας! Ερωτευτείτε τη γραφική ομορφιά όλων αυτών των τόπων και μην ξεχάσετε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες!