15 καταπληκτικά τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Μανάλι

Το Manali, στο Himachal Pradesh είναι ένας δημοφιλής σταθμός λόφων που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Beas. Είναι μέρος της περιοχής Kullu και έχει μέτριο πληθυσμό. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται δεκάδες τουρίστες που αισθάνονται την ανάγκη να περάσουν λίγο χρόνο ανάμεσα στους λόφους για να αναρρώσουν και απλά να χαλαρώσουν. Το περίφημο πέρασμα Karakorum βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτήν την πόλη.

Όμορφα τουριστικά μέρη Manali για επίσκεψη:

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα και διάσημα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Μανάλι που θα σας χαρίσουν σίγουρα έναν υπέροχο χρόνο για ολόκληρο το ταξίδι σας.

1. Λίμνη Chandratal:

chandratal-lake_manali-τουριστικά μέρη

Η λίμνη Chandratal, γνωστή και ως Beas kund, είναι ένας τόπος μεγάλης ιστορικής σημασίας. Πιστεύεται ότι ο μεγάλος σοφός Vyasa κατοικούσε κοντά σε αυτή τη λίμνη που είναι η προέλευση του ιερού ποταμού Beas και έκανε το καθημερινό του μπάνιο στα νερά αυτού του κουντ. Πολλοί τουρίστες έρχονται μέχρι το Manali μόνο για να κάνουν μπάνιο στα νερά αυτής της λίμνης.

2. Πέρασμα Chandrakhani:

chandrakhani-pass_manali-τουριστικά-μέρη

Αυτό το πάσο χρησιμοποιείται κυρίως για πεζοπορία. Ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Μετά τον Οκτώβριο γίνεται λίγο πολύ κρύο για να αρέσει στον κοινό άνθρωπο. Το πέρασμα προσφέρει πανοραμική θέα στα γύρω βουνά. Συνδέει την κοιλάδα Malana με την κοιλάδα Kullu. Πολλοί πεζοπόροι που μένουν στο Μανάλι περπατούν μέχρι το πέρασμα προς το μικρό χωριό Μάλανα.

3. Φράγμα Pandoh:

pandoh-dam_manali-τουριστικά μέρη

Ένα υδροηλεκτρικό φράγμα γεννήτριας ενέργειας, χτισμένο στον ποταμό Beas, το φράγμα Pandoh είναι μια από τις πιο όμορφες εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν εδώ. Το φράγμα διαχειρίζεται το διοικητικό συμβούλιο Bhakra Beas και υψώνεται σε ύψος 76 χλμ. Από την επιφάνεια της θάλασσας. Αν και δεν είναι ακριβώς στο Manali, αυτό το φράγμα βρίσκεται στη διαδρομή από το Kullu στο Manali. Αυτό το φράγμα είναι ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο μανάλι που μπορεί να διασκεδάσει με τον μουσικό του πλωτό ήχο.

4. Rohtang Pass:

rohtang-pass_manali-τουριστικά μέρη

Το πέρασμα Rohtang είναι ένα από τα διάσημα περάσματα στα βουνά των Ιμαλαΐων. Κανένας τουρίστας που επισκέπτεται το Manali δεν χάνει αυτό το πέρασμα! Αυτό το μονοπάτι που συνδέει το Kullu με τις γειτονικές κοιλάδες δημιουργεί ένα εξαιρετικό σημείο για πικνίκ. Αυτό το πέρασμα είναι μερικές φορές χιονισμένο ακόμη και τα καλοκαίρια! Η απίστευτη θέα των κορυφών που καλύπτονται από το χιόνι που βιώνετε, όρθιοι εδώ, θα σας αφήσουν να ανασαίνετε, μερικές φορές κυριολεκτικά. είναι ένα από τα καλύτερα μανάλι μέρη για επίσκεψη.

5. Solang Valley ή Snow Point:

solang-valley-or-snow-point_manali-τουριστικά μέρη

Η κοιλάδα Solang βρίσκεται κοντά στο Manali, μεταξύ του χωριού Solang και του Beas kund. Η κοιλάδα προσελκύει τουρίστες για διάφορους λόγους. Για μερικούς θρησκευόμενους τουρίστες, η κοιλάδα είναι σημαντική λόγω της λάρνακας του Lord shiva που στεγάζει, για άλλους τολμηρούς η διασκέδαση της κοιλάδας επειδή προσφέρει εξαιρετικές δραστηριότητες περιπέτειας όπως αλεξίπτωτο, πατινάζ/σκι, ζόρμπινγκ και αλεξίπτωτο πλαγιάς!

6. Mall road:

mall-road_manali-τουριστικά-μέρη

Ο εμπορικός δρόμος είναι το πιο συμβατό μέρος στο Manali. Είναι σαν ένα τυπικό γεμάτο παζάρι όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να ψωνίσετε αναμνηστικά! Οι πολυσύχναστες, επικλινείς λωρίδες που κινούνται και στις δύο πλευρές από πάγκους παρουσιάζουν μια πολύχρωμη εικόνα. Ωστόσο, πολλές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στα καταστήματα, οπότε μην ξεκολλήσετε! Αλλά ακόμα και χωρίς διαπραγματεύσεις, μπορείτε να αγοράσετε αρκετά φθηνά knacks όπως μάλλινα καπάκια, γάντια, σόλες κλπ.

7. Το μεγάλο εθνικό πάρκο των Ιμαλαΐων:

Great-himalayan-national-park_manali-τουριστικά μέρη

Το μεγάλο εθνικό πάρκο των Ιμαλαΐων ή το πάρκο Jawaharlal Nehru, φιλοξενεί μερικά πολύ σπάνια είδη άγριας ζωής. Τα γύρω βουνά προσδίδουν στο πάρκο μια εντυπωσιακή φυσική θέα που συμβάλλει στο μισό του δέλεαρ. Το πάρκο έχει σύντομους καταρράκτες και ρέματα και λίμνες και αρκετά διαφορετικά ζώα που ζουν όλα στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά μέρη στο Μανάλι για επίσκεψη που μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη εμπειρία.

8. Ναός Bijli Mahadev:

bijli-mahadev-temp_manali-τουριστικά-μέρη

Ο ναός Bijli Mahadev είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Shiva και βρίσκεται στην κορυφή ενός ψηλού λόφου. Αυτό επιτρέπει στον ναό να προσφέρει υπέροχη θέα στο γύρω τοπίο. Ενώ οι βαθιές πτώσεις κατά μήκος των πλευρών των δρόμων του ζαλίζουν μερικούς τουρίστες, αφήνει τον άλλο να κόβει την ανάσα.

9. Λουτρά Vashisht:

vashisht-λουτρά_μαναλί-τουριστικά-μέρη

Το Vashisht είναι ένα μικρό μέρος που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ravi. Αυτό το μέρος είναι διάσημο για τις πολυάριθμες φυσικές πηγές του. Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Manali κάνουν σχεδόν πάντα ένα σύντομο ταξίδι στο Vashisht για να κάνουν μπάνιο στα νερά αυτών των «κόντ». Αυτό είναι ένα άλλο από τα πιο τουριστικά μέρη στο Μανάλι που θα σας κάνει ευτυχισμένους όλη την ημέρα.

10. Ναός Hidimba Devi:

hidimba-devi-Temple_manali-Tourist

Ο ναός Hadimba Devi βρίσκεται στην κορυφή λόφου που περιβάλλεται από δάση κέδρου και χτίστηκε το 1553. Κατασκευάστηκε στη μνήμη της Raksasa Hidimba, συζύγου του Bhima, ενός από τους Pandavas. Είναι χτισμένο πάνω από έναν τεράστιο βράχο που λατρευόταν ως εικόνα θεότητας. Έχει εκπληκτικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει σκαλιστές ξύλινες πόρτες, τρεις τετράγωνες στέγες που είναι καλυμμένες με ξύλινα πλακάκια και μια τέταρτη οροφή σε σχήμα κώνου. Ένα καταπληκτικό μέρος για να επισκεφθείτε και να εκτιμήσετε την ομορφιά της αρχαίας ινδικής αρχιτεκτονικής. Λίγα χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται ένας άλλος ναός αφιερωμένος στον Ghatotkatch, γιο του Bhima και του Hidimba, τον οποίο πρέπει επίσης να επισκεφθείτε μια φορά για να απολαύσετε αυτό το όμορφο θρησκευτικό μέρος.

11. Jogini Falls:

jogini-falls_manali-τουριστικά-μέρη

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη για επίσκεψη στο Kullu Manali είναι οι καταρράκτες Jogini. Αυτός ο πανέμορφος καταρράκτης βρίσκεται κοντά στο Jogini Devi Mandir, στο χωριό Vashisht. Είναι ένας καταρράκτης με ρέμα που πέφτει για να ενωθεί με τον ποταμό Beas στην κοιλάδα Kullu. Είναι ένας ιερός τόπος στο όνομα της θεάς Jogini. Είναι ένα όμορφο και ειρηνικό χωριό που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά για να αγαπήσετε την ομορφιά αυτού του ιερού τόπου. Εάν έχετε όρεξη για την περιπέτεια, τότε αυτό το μέρος πρέπει να το επισκεφτείτε, καθώς μπορείτε να κάνετε πεζοπορία και άλλες δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε μέχρι τον πυρήνα της καρδιάς σας. Θα πρέπει να το επισκεφθείτε για τους λάτρεις της φύσης και τους φανατικούς των φωτογραφιών.

12. Nehru Kund:

nehru-kund_manali-τουριστικά μέρη

Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη στο Manali είναι το Nehru Kund που βρίσκεται 5χλμ στην Εθνική Οδό προς Leh, στο Kullu. Αυτό το μέρος είναι καλό για τους λάτρεις της φύσης και όσους είναι λάτρεις της φωτογραφίας. Αυτό το μέρος πήρε το όνομά του από τον πρώτο πρωθυπουργό της Ινδίας, δηλαδή τον Pt. Τζαουαχαρλάλ Νερού. Αυτό το μέρος είναι γεμάτο από ανθρώπους που έχουν τεράστια αγάπη για τη φυσική ομορφιά. Είναι μια φυσική πηγή που προέρχεται από τη λίμνη Brighu, η οποία βρίσκεται ψηλά στα βουνά. Όπως υποδηλώνει το όνομα, πιστεύεται ότι ο Jawaharlal Nehru έπινε νερό από αυτή τη φυσική πηγή όποτε είχε διαμονή σε αυτό το μέρος. Περιτριγυρισμένο από πράσινο, αυτό το όμορφο μέρος Nehru Kund είναι ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα του Manali.

13. Παλάτι Sultanpur:

raja-rupi-kullu_manali-τουριστικά-μέρη

Είναι ένα από τα όμορφα μέρη για να δείτε στο Manali. Περιέχει όμορφες μικρογραφίες που είναι φτιαγμένες σε ένα θαυμάσιο μείγμα Pahari και Colonial style που βασίζονται σε διαφορετικά θέματα. Αυτοί οι πίνακες απεικονίζουν αγροτικά υπόβαθρα των ντόπιων κατοίκων του Kullu και του Manali. Νωρίτερα, αυτό το παλάτι ήταν γνωστό ως Rupi Palace που καταστράφηκε σε σεισμό. Αργότερα ανακατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τα υπολείμματα και στη συνέχεια ονομάστηκε ως παλάτι Sultanpur. Αυτό πρέπει να επισκεφτούν οι άνθρωποι που αγαπούν να θαυμάσουν την ομορφιά της αρχαίας Ινδίας και τους πίνακες ζωγραφικής.

14. Manikaran Gurudwara:

manikaran-gurudwara_manali-τουριστικά μέρη

Το Manikaran είναι ένα όμορφο μέρος που βρίσκεται στην κοιλάδα Parvati στον ποταμό Parvati στο Kullu. Είναι ένας όμορφος κόμβος προσκυνήματος και προσελκύει πολλούς Ινδουιστές και Σιχ. Μια όμορφη Gurudwara είναι παρούσα στο Manikaran που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά. Είναι ένας φανταστικός συνδυασμός γαλήνης και ομορφιάς. Η θερμή πηγή, το φαγητό prasad και η διαμονή σε ένα τόσο όμορφο και γαλήνιο μέρος πρέπει να απαιτούν μία καλή εμπειρία. Το νερό της θερμής πηγής θεωρείται ευοίωνο και πιστεύεται ότι διαθέτει θεραπευτικές δυνάμεις και άλλες φαρμακευτικές ιδιότητες. Είναι πραγματικά ένα φοβερό μέρος για ηρεμία και ψυχή καθώς είναι πραγματικά όμορφο και βρίσκεται σε ένα ωραίο μέρος. Αν επισκεφθείτε το Kullu Manali, πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μία επίσκεψη σε αυτό το όμορφο μέρος.

15. Γκουλάμπα:

gulaba_manali-τουριστικά-μέρη

Είναι ένα όμορφο μέρος που βρίσκεται κοντά στο Rohtang Pass Road στο Manali. Είναι ένα υπέροχο μέρος για αξιοθέατα και ιδιαίτερα εκπληκτικό για τους λάτρεις της φύσης. Ενώ επισκέπτεστε αυτόν τον όμορφο σταθμό λόφων, ένα από τα καλύτερα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε είναι το Gulaba και θησαυρίστε αυτό το όμορφο μέρος για τη φοβερή και γαλήνη του. Αυτό το γραφικό σημείο είναι μια καλή ανακούφιση για τα μάτια και λατρεύτηκε για τη δελεαστική φυσική ομορφιά και τη μαγική αύρα. Ο δρόμος για το Gulaba ανοίγει μόνο τα καλοκαίρια. Η θέα στα όμορφα χιονισμένα βουνά, στον πανέμορφο ποταμό Μπέας και στα μικρά λιβάδια προσθέτουν στην περιοχή μια επιπλέον ομορφιά και γοητεία. Αυτό το μέρος πήρε το όνομά του από τον Raja Gulab Singh του Κασμίρ, ο οποίος συνήθιζε να στήνει τα στρατόπεδά του σε αυτό το όμορφο μέρος. Είναι ένα εκπληκτικό γραφικό μέρος για να επισκεφθείτε για μια φορά στο Manali.

Αυτά ήταν μερικά από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Manali και η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Manali είναι όλο το χρόνο εκτός από τους Monsoon Months. Το Manali δεν είναι παρά ένας παράδεισος για τους ταξιδιώτες. Αν σας αρέσει να περιπλανηθείτε, η Manali πρέπει να είναι στη λίστα επισκέψεών σας (P.S. To-visit SOON list!). Διασκεδάστε και απολαύστε την ομορφιά του Manali.