Κορυφαία 16 τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Αμριτσάρ

Το Αμριτσάρ είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της πολιτείας Πουντζάμπ. Κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς τουρίστες και ήταν αρκετά κατάλληλος για να αναδειχθεί ως ένα από τα τουριστικά hotpots της Ινδίας. Το Amritsar μπορεί να συνοψιστεί ως ένας τόπος που έχει τόσο παραδοσιακό όσο και ιστορικό μείγμα περισσότερο λόγω του ρόλου που έχει θέσει στον αγώνα ελευθερίας και της πατρίδας του διακεκριμένου μαχητή της ελευθερίας Udham Singh. Το Amritsar είναι επίσης γνωστό ως Ramdaspur και είναι κοινώς γνωστό ως Ambarsar. Η πόλη είναι καλά συνδεδεμένη οδικά καθώς συνδέεται με το Grand Trunk Road και διαθέτει επίσης σιδηροδρομικό σταθμό. Το κλίμα του Αμριτσάρ είναι κυρίως ημίξηρο και η καλύτερη στιγμή για επίσκεψη είναι ο Οκτώβριος.

Τουριστικά μέρη Amritsar για επίσκεψη με εικόνες:

Αυτό το άρθρο έχει σχηματιστεί μια λίστα με τα καλύτερα και όμορφα τουριστικά μέρη για επίσκεψη στο Αμριτσάρ, τα οποία είναι πολύ γνωστά και έχουν επισκεφθεί οι περισσότεροι τουρίστες.

1. Golden Temple (Harmandir Sahib):

Golden-Temple-harmandir-sahib_tourist-places-in-amritsar

Ο Χρυσός Ναός, γνωστός και ως Darbar Sahib, χτίστηκε από τον Guru Arjun, τον πέμπτο γκουρού των Σιχ. Ολοκλήρωσε επίσης το ιερό βιβλίο των Σιχ το Adi Granth που μέχρι σήμερα φυλάσσεται στο Gurudwara. Ο Χρυσός Ναός έχει τέσσερις πόρτες που οδηγούν μέσα και σηματοδοτούν την κοσμική φύση της θρησκείας των Σιχ. Ο Χρυσός Ναός ονομάστηκε έτσι κυρίως λόγω της χρυσής δομής του θόλου. Λέγεται ότι το Adi Granth φυλάσσεται στο ναό τις πρωινές ώρες και τη νύχτα φυλάσσεται στο Akal Takht που αναφέρεται και ως «Αιώνιος Θρόνος». Το Akal Takht φιλοξενεί επίσης τα αρχαία όπλα που χρησιμοποιούσαν οι πολεμιστές των Σιχ. Το Gurudwara προσφέρει δωρεάν φαγητό σε περίπου δύο χιλιάδες άτομα κάθε μέρα και ο αριθμός φτάνει το ένα εκατομμύριο κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ. Ο Χρυσός Ναός μπορεί να επισκεφθεί οποιαδήποτε ώρα καθώς παραμένει ανοιχτός όλη την ημέρα.

2. Wagah Border:

wagah-border_tourist-places-in-amritsar

Τα σύνορα Wagah είναι το μόνο οδικό σύνορο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Τα σύνορα έχουν πάρει το όνομά τους από το χωριό Wagah από το οποίο περνούν τα σύνορα. Τελικά το χωριό ήταν μέρος του Πακιστάν, αλλά μετά την κατάτμηση το ανατολικό τμήμα του χωριού βρίσκεται στην Ινδία και το δυτικό τμήμα παρέμεινε στο Πακιστάν. Τα σύνορα βρίσκονται στον δρόμο Grand Trunk και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες τακτικά λόγω της τελετουργικής υποχώρησης. Η ανύψωση της εθνικής σημαίας από τα δύο έθνη και μια παρέλαση οργανώνεται τακτικά. Παίζεται πατριωτική μουσική και ο κόσμος χορεύει για να γιορτάσει την Ανεξαρτησία. Τα σύνορα Wagah βρίσκονται 28 χιλιόμετρα μακριά από το Amritsar και είναι μια πολύ νοσταλγική εμπειρία. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο Αμριτσάρ.

3. Jallianwala Bagh:

jallianwala-bagh_tourist-places-in-amritsar

Το Jallianwala Bagh είναι ένας δημόσιος κήπος που βρίσκεται στο Amritsar και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον αγώνα ελευθερίας της Ινδίας. Ο τόπος είναι διάσημος λόγω της μαζικής σφαγής υπό τις διαταγές του στρατηγού Ντάιερ. Αθώοι άνθρωποι όλων των ηλικιών σκοτώθηκαν βάναυσα από δέκα βολές συνεχόμενων πυροβολισμών. Εκεί βρίσκεται ένας τοίχος με χαραγμένα σημάδια από σφαίρες μέχρι σήμερα. Υπάρχει ένα αναμνηστικό πηγάδι μέσα στον κήπο όπου οι άνθρωποι πήδηξαν για να γλιτώσουν από τα πυρά. Ο χώρος διαθέτει επίσης μια γκαλερί Μαρτύρων που διατηρεί διάφορα αντικείμενα και όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη σφαγή.

4. Akal Takht:

Το Akal Takhat Sahib (Ο θρόνος του Παντοδύναμου, Ο Αθάνατος Θρόνος) είναι ο κόμβος της πολιτείας των Σιχ και μέρος του Συγκροτήματος Harmandir Sahib (Χρυσός Ναός). Το Akal Takht Sahib αποκαλύφθηκε από τον Guru Har Gobind Sahib στις 15 Ιουνίου 1606. Το 1606, το κτίριο του Akal Takht Sahib ήταν μια μονοκατοικία. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε από τον ίδιο τον Guru Har Gobind Sahib και ολόκληρο το κτίριο κατασκευάστηκε από τον Baba Buddha και τον Bhai Gurdas. Μόνο οι υψηλότεροι σεβαστοί και φωτισμένοι Σιχ είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη διαδικασία κατασκευής του Takhat Sahib, το απλό προσωπικό ή οι τέκτονες δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε αυτό. Το Akal Takhat Sahib (Ο θρόνος του Παντοδύναμου, Ο Αθάνατος Θρόνος) είναι ο κόμβος της πολιτείας των Σιχ και μέρος του Συγκροτήματος Harmandir Sahib (Χρυσός Ναός). Το Akal Takht Sahib αποκαλύφθηκε από τον Guru Har Gobind Sahib στις 15 Ιουνίου 1606. Το 1606, το κτίριο του Akal Takht Sahib ήταν μια μονοκατοικία. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε από τον ίδιο τον Guru Har Gobind Sahib και ολόκληρο το κτίριο κατασκευάστηκε από τον Baba Buddha και τον Bhai Gurdas. Μόνο οι υψηλότεροι σεβαστοί και φωτισμένοι Σιχ είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη διαδικασία κατασκευής του Takhat Sahib, το απλό προσωπικό ή οι τέκτονες δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε αυτό.

Το Akal Takht αναφέρεται επίσης ως «Αιώνιος Θρόνος». Βρίσκεται μέσα στον Χρυσό Ναό και χτίστηκε από τον έκτο γκουρού των Σιχ, τον Hargovind Singh. Το Akal Takht πιστεύεται ότι είναι το ανώτατο από τα πέντε Takhts, τα άλλα είναι τα Keshgarh Sahib, Patna Sahib, Hazur Sahib και Damdama Sahib. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Blue Star, το Takht υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω του ινδικού στρατού που εισέβαλε στο σημείο.

5. Ναός Durgiana:

durgiana-tempull_tourist-places-in-amritsar

Ο ναός Durgiana πήρε το όνομά του από τη θεά Durga και είναι επίσης γνωστός ως ναός Lakshmi Narayana. Ο ναός βρίσκεται κοντά στην πύλη Lohgarh. Το έτος 1908, ακολουθώντας ένα παρόμοιο μοτίβο με αυτό του Χρυσού Ναού, ο Ναός Durgiana χτίστηκε από τον Harsai Mal Kapoor. Ο ναός έχει λίγους ιστορικούς ναούς όπως αυτός της Sita και του Hanuman. Ο ναός είναι επίσης γνωστός ως ασημένιος ναός λόγω της σκαλισμένης ασημένιας πόρτας του. Τα περισσότερα από τα άλλα τουριστικά μέρη στο amritsar είναι επίσης ένα από τα καλύτερα.

6. Ram Bagh:

ram-bagh_tourist-places-in-amritsar

Ο Ram Bagh είναι επίσης γνωστός ως ο κήπος Maharaja Ranjit Singh. Ο κήπος αρχικά ονομαζόταν Company Garden, αλλά ο Maharaja Ranjit Singh άλλαξε το όνομά του σε Ram Bagh για να τιμήσει τον Guru Ram Das που είναι ο ιδρυτής της πόλης Amritsar. Ο κήπος ήταν το καλοκαιρινό παλάτι του Maharaja Ranjit Singh και είναι χτισμένο στο στιλ των κήπων Shalimar που βρίσκονται στη Λαχόρη. Ο Ram Bagh επανασχεδιάστηκε ως μουσείο για την 400η επέτειο γέννησης της πόλης Amritsar. Τρισδιάστατα μοντάζ φωτογραφιών που απεικονίζουν τη ζωή του Maharaja Ranjit Singh εμφανίζονται στο μουσείο.

7. Ram Tirath:

ram-tirath_tourist-places-in-amritsar

Ο ναός Ram Tirath βρίσκεται στο δρόμο Chogawan στο Amritsar και επισυνάπτονται ιστορικές θρησκευτικές ιστορίες σε αυτόν. Πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου γράφτηκε η Ραμαγιάνα και επίσης ο τόπος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο δίδυμος γιος της Σίτα και του Ραμ από την αγία Βαλμίκη. Ο ναός έχει μια ιερή δεξαμενή προσαρτημένη και πιστεύεται ότι μια βουτιά σε αυτόν είναι ιερή και ευσεβής. Αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά μέρη amritsar που μπορεί να προσφέρει πολύ ήσυχο χρόνο.

8. Ναός Μάτα:

Τουριστικά μέρη του ναού Μάτα

Ο ναός Mata βρίσκεται στην περιοχή Ranki Ka Bagh στο Amritsar. Ο ναός πιστεύεται ότι είναι ιερός και τον επισκέπτονται γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες. Ο ναός χτίστηκε σύμφωνα με το Vaishno Devi Mandir στην Κάτρα. Φαίνεται ότι ο τόπος επισκέπτεται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο ειδικά κατά τη διάρκεια των γιορτών.

9. Φρούριο Faridkot:

faridkot-fort-Tourist-places-in-amritsar

Το Φρούριο Faridkot είναι ένα από τα πολλά καταπληκτικά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στο Amritsar. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Φεροζεπούρ και λέγεται ότι χτίστηκε από αρχαίους ηγεμόνες που χρονολογείται από τα 700 χρόνια. Το κύριο αξιοθέατο του φρουρίου είναι το Sheesh Mahal που είναι χτισμένο από καθρέφτες και δεν παραλείπει να μαγέψει κανέναν.

10. Φρούριο Gobindgarh:

gobindgarh-fort_tourist-places-in-amritsar

Προηγουμένως γνωστό ως Bhangian Da Kila, το φρούριο Gobindgarh χρονολογείται από το έτος 1760. Το φρούριο αντιπροσωπεύει ένα τετράγωνο σχέδιο και χτίστηκε από τούβλα και ασβεστόλιθο. Μετά την προσάρτηση του οχυρού από τον βρετανικό στρατό, ανακαινίστηκε με νέες προσθήκες όπως το Darbar Hall, το Hawa Mahal και το Phansi Ghar. Το φρούριο Gobindgarh είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά μέρη για να επισκεφθείτε στο amritsar.

11. Jama Masjid Khairuddin:

jama-masjid-khairuddin_tourist-places-in-amritsar

Το Masjid είναι διάσημο λόγω της καλλιτεχνικής του ομορφιάς. Αυτό το Masjid βρίσκεται κοντά στην Πύλη του Γκάντι και το παζάρι και είναι πολύ καλά συνδεδεμένο με την πόλη. Το Masjid γεμίζει με κόσμο ειδικά τις ώρες του namaz.

Άλλα μέρη για επίσκεψη στην περιοχή Amritsar:-

  • Samadhi του Guru Angad Dev Ji
  • Khoo Kalyanwala
  • Ιστορικό δέντρο Banyan

Κοντινά μέρη Amritsar:

  • Ταρν Ταράν Σαχίμπ
  • Που Καντζάρι

12. Tempio d’oro:

tempio-doro_tourist-places-in-amritsar

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στο Amritsar. Ο χώρος είναι γεμάτος θρησκευτικά θαύματα και κάποιος θα περάσει υπέροχα εδώ. Εδώ, μπορεί κανείς να δει την πραγματική αφοσίωση των Σιχ προς τον θρησκευτικό τους γκουρού ή τον Θεό. Μπορεί κανείς να μάθει πολλά για τον πολιτισμό των Σιχ και από αυτό το μέρος. Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη για τους τουρίστες που έρχονται στην Ινδία για να γνωρίσουν το πολιτιστικό υπόβαθρο των Ινδιάνων. Διατίθενται ιδιωτικές εγκαταστάσεις περιήγησης σε αυτό το μέρος και το γεγονός ότι πόσο όμορφα διατηρείται αυτός ο ιστορικός χώρος είναι εκπληκτικό. Υπάρχουν πολλά κοντινά εστιατόρια εδώ που προσφέρουν νόστιμο φαγητό και σχεδόν θα πείσουν κάποιον να πάει να φάει εκεί.

13. Θέατρο και παραστάσεις:

Εδώ είναι ένα καταπληκτικό κέντρο ψυχαγωγίας στο Αμριτσάρ, το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέρη για διασκέδαση και περιπλάνηση στην όμορφη πόλη Αμριτσάρ. Μπορεί κανείς να διασκεδάσει εδώ, καθώς υπάρχουν σχεδόν πολλά μέρη για ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Το μέρος είναι γεμάτο με συναρπαστικούς τόνους υπέροχων επιλογών για τους τουρίστες. Άνθρωποι από σχεδόν όλο τον κόσμο και τις γειτονικές ηπείρους έρχονται εδώ για να επισκεφτούν αυτό το μέρος και μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στο Αμριτσάρ.

14. Tarn Taran Sahib:

tarn-taran-sahib_tourist-places-in-amritsar

Αυτός ο ναός των Σιχ είναι ένα ακόμη εκπληκτικά όμορφο προσκυνηματικό σημείο στο Αμριτσάρ. Ο χώρος είναι όμορφα φτιαγμένος και μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στο Αμριτσάρ. Ο χώρος είναι κατάλληλος για άτομα σχεδόν όλων των ηλικιών. Ο ναός των Σιχ είναι γεμάτος με λευκά και χρυσά χρώματα που είναι βασικά λευκό χρώμα και χρυσό (στην κορυφή). Ο χώρος είναι αρκετά εκπληκτικός και προφανώς θα κρατήσει τους ανθρώπους με κίνητρο και θα τους επιτρέψει να έχουν πίστη στη θρησκεία τους. Υπάρχουν πολλοί Sardars και όταν επισκέπτονται το μέρος μαζί και παίζουν, γίνεται ένας λεπτός χώρος για να παρακολουθήσετε.

15. Pul Kanjari:

pul-kanjari_tourist-places-in-amritsar

Εδώ είναι ακόμα ένα όμορφο μέρος για να δείτε στο Αμριτσάρ που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να έχουν μια υπέροχη θέα στην ιστορική σημασία του Αμριτσάρ. Το μέρος επισκέπτονται συχνά άνθρωποι από όλο το Παντζάμπ και την Ινδία επίσης. Το μέρος βρίσκεται σχεδόν 36 χιλιόμετρα μακριά από το δρόμο Αμριτσάρ-Λαχόρη. Κάποιος θα διασκεδάσει πολύ όταν επισκεφθεί αυτό το μέρος ένα από τα καλύτερα τουριστικά σημεία για να επισκεφτεί κανείς στο amritsar. Ο καιρός εδώ είναι αρκετά άνετος και υπάρχει μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς από εδώ σε άλλα μέρη και αντίστροφα. Υπάρχουν πολλά κοντινά χωριά και σε αυτό το μέρος και αυτό γίνεται ένα πραγματικά όμορφο θέαμα που οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθήσουν.

16. Κολέγιο Khalsa:

khalsa-college_tourist-places-in-amritsar

Αυτό το εκπληκτικό μέρος είναι ένα υπέροχο θέαμα που πρέπει να επισκεφθείτε στο Αμριτσάρ. Το κολέγιο είναι πραγματικά δημοφιλές. Μάλλον, μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κολέγια στην πόλη. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο τμήμα σε αυτό το κολέγιο που μοιάζει με την Ιστορία των Σιχ. Εδώ, θα βρείτε έγγραφα και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Εδώ, θα βρείτε αποδείξεις για ορισμένες ερευνητικές εργασίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά συναρπαστικές και κάποιος θα περάσει πολύ καλά να τις δουλέψει και αυτό θα είναι ένας ωφέλιμος και ενημερωμένος δολοφόνος χρόνου για αυτούς. Άνθρωποι από όλη την Ινδία αγαπούν να έρχονται εδώ και είναι εξαιρετικά συναρπαστικό να βρίσκεστε εδώ και να περνάτε ποιοτικό χρόνο σε αυτό το υπέροχο τουριστικό αξιοθέατο.

Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στο Αμριτσάρ. Τα μέρη έχουν επιλεγεί και η λίστα έχει δημιουργηθεί με βάση τα σχόλια των ατόμων που έχουν επισκεφθεί τα μέρη. Μόνο οι θετικές απαντήσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο της σύνταξης αυτής της λίστας και αποδείχθηκε ότι είναι μια λίστα που περιέχει τους κορυφαίους 15 τουριστικούς προορισμούς στο Αμριτσάρ.