9 διάσημα τουριστικά μέρη Diu για επίσκεψη

Σκέφτεστε να πάτε διακοπές με την οικογένεια στην πολιτεία Γκουτζαράτ; Το Diu of Gujarat είναι το σωστό μέρος για να βρίσκεστε. Έχει μεγάλο αριθμό τουριστικών σημείων και τοποθεσιών που θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο. Οι ναοί, οι εκκλησίες, οι παραλίες, τα μουσεία και τα οχυρά είναι τα κορυφαία αξιοθέατα του Diu. Έχει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα τουριστικά μέρη Daman και Diu έχουν επίσης βαθμολογηθεί από πολλούς ταξιδιώτες ως ένα από τα καλύτερα μέρη στα οποία μπορείτε να πάτε διακοπές. Εδώ είναι μερικά από τα όμορφα μέρη για να επισκεφθείτε στο Diu.

Μέρη για επίσκεψη στο Daman και στο Diu:

1. Ναός Gangeshwar:

gangeshwar-temp_diu-τουριστικά-μέρη

Ο ναός Gangeshwar βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Diu του Fundam. Ο ναός είναι αφιέρωση στον Ινδουιστικό Θεό Σίβα. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία και έχει πέντε λινγκά. Πιστεύεται ότι αυτά τα lingas χτίστηκαν από τα πέντε αδέρφια Panadava του διάσημου έπους Mahabharata.

2. Σπήλαια Naida:

naida-caves_diu-τουριστικά-μέρη

Οι σπηλιές Naida είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και μοναδικές τοποθεσίες που θα βρείτε στο Diu. Αυτό ήταν το σημείο όπου οι Πορτογάλοι έσπασαν όλα τα ακριβά υλικά. Βρίσκονται έξω από τα σημεία της πόλης και πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφθείτε μόλις βρεθείτε στο Ντιού.

3. Πύλη Zampa:

zampa-gateway_diu-τουριστικά-μέρη

Η πύλη Zampa είναι ένα σημαντικό και ιστορικό σημάδι του Diu που αναπτύχθηκε στη μεσαιωνική περίοδο. Χτισμένο με κόκκινο ψαμμίτη, διαθέτει γλυπτά λιονταριών, ιερέων και αγγέλων. Υπάρχουν και εδώ τεχνητοί καταρράκτες. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μνημεία του Diu και ένα τέλειο μέρος για να επισκεφθείτε. Είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά μέρη του Ντάμαν και του Ντιου για επίσκεψη.

4. Μουσείο Shell:

shell-museum_diu-τουριστικά-μέρη

Το Shell Museum of Diu είναι ένα άλλο ελκυστικό τουριστικό σημείο. Με τη μεγάλη ποικιλία όστρακων, το μουσείο είναι πανέμορφο και πραγματικά ενδιαφέρον. Συλλέχθηκαν όλα από τον καπετάνιο Devjibai Fubaria, ο οποίος είχε επενδύσει χρόνο για να μάθει και να κατανοήσει τα κοχύλια για σχεδόν πενήντα χρόνια. Τα εκπληκτικά κοχύλια έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη είναι πραγματικά όμορφα για να τα δεις.

5. Παραλία Γομτιμάτα:

gomtimata-beach_diu-τουριστικά-μέρη

Η παραλία Gomtimata του Diu είναι ένα αξιόλογο και πολύ ελκυστικό μέρος για να βρεθείτε. Τα καταπράσινα δέντρα, οι θάμνοι και τα φυτά είναι τόσο όμορφα για να τα δείτε από απόσταση. Το περπάτημα σε αυτή την παραλία ξυπόλητος νωρίς το πρωί είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες που θα ζήσετε εδώ.

6. Vanakbara:

vanakbara_diu-τουριστικά-μέρη

Το Vanakbara είναι ένα μικρό ψαροχώρι που βρίσκεται στο Diu. Είναι πάντα απασχολημένος και έχει αρκετούς πολύχρωμους λιμένες. Η καλύτερη στιγμή για να έρθετε σε αυτό το μέρος είναι περίπου 9 το πρωί, όταν οι ψαράδες επιστρέφουν από τη θάλασσα πουλώντας όλα όσα έχει μαζέψει.

7. Εκκλησία Αγίου Θωμά:

st-thomas-church_diu-τουριστικά-μέρη

Η εκκλησία του Αγίου Θωμά είναι πραγματικά ένα όμορφο μέρος. Δεν είναι μόνο ένα θρησκευτικό σημείο αλλά και κάπου όπου θα βρείτε πολλή ψυχική ηρεμία και ηρεμία. Η δομή αυτού του τόπου είναι λαμπρή και το καλύτερο μέρος είναι ότι έχει αποκατασταθεί και διατηρηθεί τόσο καλά ακόμη και μετά από τόσα χρόνια.

8. Ιερό Jallandhar:

jallandhar-shrine_diu-τουριστικά μέρη

Το ιερό Jallandhar βρίσκεται κοντά στο λόφο που είναι κοντά στην παραλία. Το ιερό εδώ έχει έναν τρούλο που έχει μια πέτρινη λαξευμένη όψη του δαίμονα του Jhalandhar. Ο ναός της Θεάς Chandrika βρίσκεται ακριβώς κοντά του. Ο τόπος είναι πραγματικά λαμπρός και αντικατοπτρίζει τον πλούσιο πολιτισμό του Γκουτζαράτ. Είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία όλων των τουριστικών τόπων για επίσκεψη στο Νταμάν και το Ντιου.

9. Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης:

Church-of-st-francis-of-assisi_diu-τουριστικά μέρη

Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης έχει πλέον μετατραπεί σε νοσοκομείο, αν και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για λειτουργίες. Αναπτύχθηκε από τους Πορτογάλους πριν από εκατοντάδες χρόνια και γεμίζει από τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτήν τη χώρα. Είναι ακόμα γνωστό ως συνοικία των ξένων.

Την επόμενη φορά που σχεδιάζετε ένα ταξίδι, μην χάσετε αυτά τα καταπληκτικά μέρη για επίσκεψη στο Diu. Σας αρέσει αυτή η ανάρτηση; Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω.