20 διαφορετικά είδη μπύρας και ποικιλίες στον κόσμο

Μπύρες! Αυτά τα ποτά έχουν διαφορετική βάση θαυμαστών. Μπορεί κάποιος να πίνει αλκοολούχα ποτά, αλλά όπως λένε, η μπύρα είναι μια επίκτητη γεύση. Δεν το αγαπούν όλοι, αλλά μεταξύ εκείνων που τους αρέσουν οι μπύρες, κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτές. Ένα από τα καλύτερα πράγματα σε αυτό είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μπύρας. Η ποικιλία είναι αυτή που ξεχωρίζει την Μπύρα από άλλα ποτά. Είναι κατασκευασμένα με τύπους συστατικών και σκευασμάτων και διαφέρουν μεταξύ των περιοχών και χωρών.

Εάν είστε λάτρεις της μπύρας, πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για αυτά τα ποτά. Ας προχωρήσουμε λοιπόν και εξερευνήσουμε διάφορα είδη μπύρας γύρω μας.

διαφορετικά είδη μπύρας

Η μπύρα και η ιστορία της:

Ξέρετε, η μπύρα είναι από τους παλαιότερους δίσκους και γνωστά ποτά στην ιστορία; Σύμφωνα με διάφορες πεποιθήσεις, το αλκοόλ πρωτοεμφανίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους γύρω στο 5000 π.Χ. Οι πρώτες μπύρες ζυμώνονται και διαμορφώνονται από συστατικά όπως βότανα, χουρμάδες και ρόδια. Η μπύρα πήρε το δρόμο της για διαφορετικές περιοχές μόνο αργότερα, πρώτα στη Μέση Ανατολή έως τη Βόρεια Ευρώπη. Μετά το 1150 περίπου, οι Γερμανοί ανέλαβαν την Μπύρα και άρχισαν να πειραματίζονται με ζυμωμένη ζάχαρη, κριθάρι, κλπ. Από εδώ και πέρα, και η Ευρώπη έκανε μια εισαγωγή στη Μπύρα σε έναν νέο κόσμο. Μέχρι τώρα, είναι από τα πιο αγαπημένα ποτά στον κόσμο με χιλιάδες ποικιλίες. Δεν είναι δροσερό?

Κύριοι τύποι στυλ μπύρας:

Οι μπύρες προσφέρουν διάφορες ποικιλίες, αλλά ξέρετε, κυρίως οι περισσότερες μπορούν να διαχωριστούν ανάλογα με τα στυλ που προσφέρουν ;! Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή διαφορετικά στυλ μπύρας που μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε! Αυτά χαρακτηρίζονται κυρίως από τον τύπο της μαγιάς που χρησιμοποιείται στη διαδικασία της ζύμωσης και όπου εγκαθίστανται.

Lagers:

Σε μια απλή γλώσσα, το lagers είναι μια τεχνική ζύμωσης από τον πάτο. Στα lagers, τα συστατικά κάθονται στο κάτω μέρος των υγρών ενώ βρίσκονται σε διαδικασία λειτουργίας. Αυτή η ζύμωση εδώ για lagers είναι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ως αποτέλεσμα, οι λαγέρ είναι πολύ τραγανές και στεγνές.

Ales:

Όχι όπως οι Lagers, οι τύποι μπύρας Ales προτιμούν μια τέλεια ζύμωση σε ένα πιο ζεστό και σχετικά ζεστό περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μπίρες ονομάζονται μπύρες κορυφαίας ζύμωσης. Αυτά αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες δωματίου και η μαγιά επιπλέει στην επιφάνεια. Ως αποτέλεσμα, οι μπίρες έχουν διαφορετικές γεύσεις, ανάλογα με τα συστατικά, από φρουτώδεις και νόστιμες έως πικρές και γήινες.

Stouts και Porter:

Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να μην το έχετε ακούσει αυτό, εν μέρει επειδή αρκετοί άνθρωποι ρίχνουν αυτή την κατηγορία στυλ μπύρας από μόνη της. Ωστόσο, οι τύποι μπύρας stout και porters έχουν μια ψητή γεύση. δεν είναι ούτε πικρά ούτε πολύ γλυκά. Είναι αρκετά δυνατά σε γεύση και βαριά και έντονα σκοτεινά στην εμφάνιση.

Διαφορετικοί τύποι ποικιλιών μπύρας:

Μέχρι τώρα, γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι στυλ μπύρας. Οι τύποι των ποικιλιών μπύρας διαφέρουν επίσης ανάλογα με αυτά τα στυλ, με μερικές κορυφαίες τεχνικές ζύμωσης και τεχνικές ζύμωσης κάτω. Ενώ υπάρχουν πάνω από χιλιάδες ποικιλίες μπύρας σε αυτόν τον κόσμο, ενημερώστε μας για τα πιο διάσημα και δημοφιλή είδη. Από τους τύπους Lager έως ale, IPA και stouts, υπάρχουν αρκετά δημοφιλή. Περιορίσαμε μερικά σημαντικά για να σας δώσουμε μια ιδέα.

Dark Lagers:

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτές οι μπύρες είναι πολύ βύνη και με πιο σκούρα χρώματα από τις παλτές. Έχουν χαμηλή πικρία και η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι στο μεσαίο εύρος.

1. Amber American Lager:

Amber American Lager

Τα Amber lagers έχουν λίγο άρωμα καραμέλας και toffee και άρωμα, με πολύ απαλή γεύση. Είναι πιο σκούρα στην εμφάνιση και έχουν επίσης καλή υφή. Η πικρία τους εδώ είναι από χαμηλή έως μέτρια, ανάλογα με τη βιοτεχνία. Τα συστατικά περιλαμβάνουν γερμανικό λυκίσκο, μαγιά, βύνη Μονάχου/Βιέννης/Καραμέλας.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 4,8-5,4%
 • International Bitterness Unit (IBU): 18-30
 • Παραδείγματα: Yuengling Lager
 • Συνδυάζεται καλά με: αμερικανική κουζίνα, τυρί και κρέας πουλερικών

2. Vienna Lager:

Βιέννη Λάγκερ

Η Βιέννη Λάγκερ διακρίνεται αρκετά από πολλές μπύρες. Έρχεται σε έντονο κόκκινο ή χάλκινο χρώμα και έχει μικρή γλυκύτητα, μαζί με άρωμα βύνης. Η υφή είναι τραγανή και λεπτή και απαλή γεύση λυκίσκου. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα συστατικά είναι η βύνη της Βιέννης, ο γερμανικός λυκίσκος, το ανθρακούχο νερό και η μαγιά.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 4,5-5,5%
 • International Bitterness Unit (IBU): 22-28
 • Παραδείγματα: Vienna Amber lager, Bluepoint lager
 • Συνδυάζεται καλά με: Τυρί, μεξικάνικη κουζίνα, γερμανική κουζίνα, πικάντικο φαγητό.

3. Γερμανικό Schwarzbier:

Γερμανός Schwarzbier

Αν σας αρέσουν οι πιο ξηρές και πιο σκούρες μπύρες, αυτό το γερμανικό Schwarbier είναι η τέλεια επιλογή για εσάς. Αυτά είναι ψητά σε γεύση και έχουν πολύ ανοιχτόχρωμο αφρό γύρω τους. Η γλυκύτητα είναι σε ρηχά επίπεδα και η πίκρα είναι υψηλή. Τα συστατικά περιλαμβάνουν ψητό κριθάρι, βύνη σοκολάτας, κρύσταλλο, γερμανικό λυκίσκο, μαγιά.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 3,8-4,9%
 • International Bitterness Unit (IBU): 22-30
 • Παραδείγματα: Shiner Bohemian Black Lager
 • Συνδυάζεται καλά με: Γερμανικά και πικάντικα φαγητά, κουζίνα

Pale lagers and Pilsners:

Αυτοί οι τύποι μπύρας έχουν κυρίως χρυσό χρώμα, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ σε σύγκριση με άλλους τύπους. Έχουν επομένως ελαφριά γεύση. Τα περισσότερα από τα διάσημα Pale lagers του κόσμου βρίσκονται μέσα και γύρω από τη Γερμανία και την Τσεχία.

4. American Lager:

Αμερικανική μπύρα Lager

Τα αμερικάνικα lagers έχουν πολύ χλωμό χρώμα. Αυτά βγαίνουν σε μεγάλες ποσότητες και είναι πολύ ελαφριά σε περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Δεν έχουν έντονη γεύση και προτιμούνται ιδανικά ακόμη και από αρχάριους. Έρχονται σε καθαρή και τραγανή γεύση με υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό. Τα κοινά συστατικά είναι ο λυκίσκος, το κριθάρι και, πιο σημαντικό, η μαγιά.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 3,2 έως 4%
 • International Bitterness Unit (IBU): 5-15
 • Παραδείγματα: Coors, Budweiser, Blue Ribbon
 • Συνδυάζεται καλά με: πικάντικους τύπους τροφίμων

5. German Helles:

Γερμανικοί Έλληνες

Η γερμανική Heles έρχεται σε ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα από την αμερικανική Lagers. Έχει πιο σκούρο χρυσό χρώμα και τραγανή υφή επίσης. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι, όσο πιο ελαφριά, είναι περισσότερο παραδοσιακή. Και ο πικρός λυκίσκος και η μεγαλύτερη μαγιά χρησιμοποιούνται και σε αυτόν τον τύπο μπύρας.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 4,8-5,6%
 • International Bitterness Unit (IBU): 18-25
 • Παραδείγματα: Victory Helles Lager
 • Συνδυάζεται καλά με: Λεπτή κουζίνα. Γερμανικό φαγητό

6. German Pilsner:

Γερμανός Πίλσνερ

Το γερμανικό Pilsner έρχεται σε μέτρια γεύση λυκίσκου. Έχουν μια τραγανή αλοιφή, γεύση και υφή μέσα τους. Έχουν γλυκιά βύνη μέσα τους και με μέτρια γεύση. Τα συστατικά περιλαμβάνουν μεγαλύτερη μαγιά, Pilsner και γερμανικό λυκίσκο. Είναι δροσιστικά και έχουν την ιδιότητα να ξεδιψάνε. Είναι επίσης ιδανικά για θερμότερα κλίματα και καλοκαίρια.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 4,5-5,3%
 • International Bitterness Unit (IBU): 25-40
 • Παραδείγματα: Nooner Pilsner της Σιέρα Νεβάδα
 • Συνδυάζεται καλά με: ψάρια, πικάντικα φαγητά, τυρί

7. Bohemian Pilsner:

Μπύρα Bohemian Pilsner

Τα Bohemian, που αλλιώς ονομάζονται επίσης Τσέχικα Pilsner, είναι πολύ πικρά λυκίσκος σε γεύση και γεύση. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Pilsner είναι από την Τσεχία γύρω στο 1842. Αυτά τα Pilsner έχουν σκούρο χρώμα και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα. Έχουν λίγη γλυκύτητα μέσα τους και έναν χαρακτήρα τύπου malt.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 4,1-5,1%
 • International Bitterness Unit (IBU): 30-45
 • Παραδείγματα: Σκυλοειδή τρυπήματα
 • Συνδυάζεται καλά με: ψάρια, πικάντικα φαγητά, ασιατική κουζίνα

Γερμανικές μετοχές:

Τα μπουκιά, όπως υποθέτετε, είναι πολύ υψηλά σε υφή και γεύση. Είναι πολύ έντονα, καρύδια και γλυκά. Φυσικά, έχουν επίσης έντονη γεύση βύνης.

8. Doppel Bock:

Doppel Bock

Οι Doppelbocks είναι πολύ παραδοσιακές μπύρες, έχουν έντονη γεύση και υφή. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Είναι γεμάτα σώματα και σκούρο καφέ στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα συστατικά περιλαμβάνουν λυκίσκο, μαγιά, νερό και φουρκέτα (σύμφωνα με ειδικότητα όπως η βύνη Γερμανίας/Μονάχου/Βιέννης.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 6,6-7,9%
 • International Bitterness Unit (IBU): 17-27
 • Παραδείγματα: Samuel Adams Double Bock
 • Συνδυάζεται καλά με: βαρύ, πικάντικο κρέας και τρόφιμα

9. Weizenbock:

Weizenbock

Το Weizenbock έχει πολύ φρουτώδη γεύση. Οι καρποί περιλαμβάνουν σταφίδες, δαμάσκηνα, σταφύλια που χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν ενανθράκωση και πικρία. Είναι με γεύση από σιτάρι και βασίζονται καθοριστικά στη μαγιά weizen ale για να τα φτιάξουν.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 7-9,5%
 • International Bitterness Unit (IBU): 15-35
 • Παραδείγματα: Victory Brewing Co’s Moonglow
 • Συνδυάζεται καλά με: Σοκολάτα, τρόφιμα με κρέας και πουλερικά

Brown Ales:

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι καφέ μπέικες εμφανίζονται κυρίως γύρω από την καφέ και πιο σκούρα εμφάνιση. Έχουν μια καυστική και πολύ καραμελένια γεύση και έχουν πικρία με μέση περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

10. American Brown Ale:

Αμερικανική Μπύρα Ale Ale

Το American Brown Ale έχει ένα γεμάτο σώμα προφίλ, με καραμέλα πιο σκούρο χρώμα και γεύση. Αυτά τα καφέ μπισκότα έρχονται με μεσαία γεύση λυκίσκου και, όπως υποδηλώνει το όνομα, προέρχονται από τις ΗΠΑ. Είναι πικρές και μεσαίας έντασης. Η βύνη εδώ είναι χλωμή, σοκολάτα και κρύσταλλο.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 4,2-6,3%
 • International Bitterness Unit (IBU): 25-45
 • Παραδείγματα: Το φθινοπωρινό καφέ της Σιέρα Νεβάδα
 • Συνδυάζεται καλά με: κόκκινο κρέας, αμερικανική κουζίνα

11. English Brown Ale:

Αγγλικό Brown Ale

Αυτό το Brown Ale είναι μια κλασική παραλλαγή εμπνευσμένη από την Αγγλία, που προέρχεται από την Ευρώπη. Είναι καρυδιές σε γεύση, με σοκολάτα, ξηρό σε υφή. Το αγγλικό Brown Ale δεν είναι τόσο πικρό όσο το αμερικανικό αντίστοιχο και έρχεται με γλυκιά γεύση και γεύση. Οι βύνη εδώ περιλαμβάνουν Pale Ale, κρύσταλλο, χλωμή σοκολάτα και ειδικό ψητό.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 4,0-5,5%
 • International Bitterness Unit (IBU): 15-25
 • Παραδείγματα: New Castle Brown Ale
 • Συνδυάζεται καλά με: αμερικανική κουζίνα, κόκκινο κρέας, τυρί

Pale Ales:

Οι διαφορετικοί τύποι του Pale Ales είναι ήπιοι σε περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Είναι εύπεπτες μπύρες και έχουν ελαφριά υφή και εμφάνιση.

12. American Pale Ale:

Αμερικανός Pale Ale

Το American Pale Ale είναι χάλκινο χρώμα και είναι δημοφιλές μεταξύ των πιο κλασικών και διάσημων αμερικανικών μπύρων. Είναι μεσαίου κορμού έχει μια λουλουδάτη και φρουτώδη αίσθηση με φρυγανισμένη αλοιφή. Τα συστατικά εδώ είναι αρκετά απλά, όπως χλωμή βύνη, καραμέλα, μαγιά και λυκίσκος.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 4,4-5,4%
 • International Bitterness Unit (IBU): 30-50
 • Παραδείγματα: Pale Ale της Σιέρα Νεβάδα
 • Συνδυάζεται καλά με: Βαρύ φαγητό, ψάρι, πικάντικα και θαλασσινά

13. English Pale Ale:

Αγγλική Pale Ale Beer

Αυτό είναι το αντίστοιχο του American Pale Ale. Το αγγλικό Pale Ale είναι πολύ πικρό, γνωστό για την αυθεντική ποικιλία λυκίσκου, με λίγη φρουτώδη αίσθηση. Είναι πλούσια σε γεύση με στελέχη μαγιάς και υπολειπόμενη βύνη.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 4,5-5,5%
 • International Bitterness Unit (IBU): 20-35
 • Παραδείγματα: Sharp Brewery’s Doom Bar Bitter
 • Συνδυάζεται καλά με: ψάρια, τηγανητά φαγητά

Indian Pale Ales (IPA):

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για το Indian Pale Ales, πρέπει επίσης να δοκιμάσετε. Ωστόσο, έρχονται με καλή ποσότητα πικρίας και υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ επίσης.

14. Αμερικανικό IPA:

Αμερικανική μπύρα IPA

Το αμερικανικό IPA έχει βότανα, φρουτώδη και λουλουδάτα με άρωμα εσπεριδοειδών και αίσθηση, με πολύ μεγάλη πικρία. Η γεύση είναι πολύ πιο χορταστική εδώ.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 6,3-7,5%
 • International Bitterness Unit (IBU): 50-70
 • Παραδείγματα: Τορπίλη της Σιέρα Νεβάδα επιπλέον IPA
 • Συνδυάζεται καλά με: ψάρι, πικάντικα φαγητά, αμερικανική και ινδική κουζίνα

15. Αγγλικό IPA:

Αγγλικό IPA

Ωστόσο, αυτό είναι σχεδόν παρόμοιο με το αμερικανικό IPA με πικρία, εσπεριδοειδή και γεύσεις, με λίγο χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 5-7%
 • International Bitterness Unit (IBU): 35-63
 • Παραδείγματα: Ινδικό IPA του Samuel Smith
 • Συνδυάζεται καλά με: ψάρι, πικάντικα φαγητά, αμερικανική κουζίνα

Μπύρες σιταριού:

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι μπύρες σιταριού έχουν βύνη από το σιτάρι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι μπύρες είναι πιο ανοιχτές σε χρώμα και σκιά. Γνωρίζετε, υπάρχουν αρκετά διαφορετικά είδη σιταρένιας μπύρας γύρω μας. Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή.

16. American Wheat Beer:

Αμερικανική μπύρα σίτου

Η αμερικανική μπύρα σιταριού παρασκευάζεται με βύνη σίτου που περιλαμβάνει πάνω από πενήντα τοις εκατό, και ως εκ τούτου υπάρχει μια χροιά γλυκύτητας μαζί της. Έχουν πιο ανοιχτό χρώμα και είναι τέλεια με εποχιακά φρούτα.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 3,5-5,6%
 • International Bitterness Unit (IBU): 10-35
 • Παραδείγματα: Μπλε μπλε μπύρα καλοκαιρινό μέλι σιτάρι
 • Συνδυάζεται καλά με: πουλερικά, πικάντικα τρόφιμα, τυρί

Αχθοφόροι:

Οι αχθοφόροι είναι εξειδικευμένες μπύρες που περιέχουν γεύσεις όπως καραμέλα, καφέ ή σοκολάτες. Επιπλέον, έρχονται σε σκούρο καφέ χρώμα.

17. American Imperial Porter:

Αμερικανός Αυτοκρατορικός Πόρτερ

Το American Imperial Porter δεν σας δίνει γεύση από κανονική μπύρα με αίσθηση βύνης. Αντίθετα, έχει μεσαίου επιπέδου γεύση καραμέλας ή σοκολάτας, με γλυκύτητα. Είναι ζεστά και απολαυστικά.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 7-12%
 • International Bitterness Unit (IBU): 35-50
 • Παραδείγματα: Porter της Σιέρα Νεβάδα
 • Ταιριάζει τέλεια με: Μπάρμπεκιου, Αμερικάνικη κουζίνα

18. Baltic Porter:

Μπύρα Porter της Βαλτικής

Το porter στυλ της Βαλτικής σας δίνει ένα πολύ έντονο και ομαλό αποτέλεσμα που είναι κρύο και πολύ ζυμωμένο. Αυτοί οι αχθοφόροι παρασκευάζονται με πιο σημαντικές ζύμες. Υπάρχουν φρούτα όπως σταφύλια και μούρα και εξειδικευμένες γεύσεις με αυτό. Αυτή η μπύρα Porter εμφανίζεται σχεδόν σε πιο σκούρο χρώμα κοντά στο μαύρο.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 7,8-9,6%
 • International Bitterness Unit (IBU): 35-40
 • Παραδείγματα: Duck-Rabbit Baltic Porter
 • Συνδυάζεται καλά με: ψάρια, πικάντικα φαγητά, τυρί

Stouts:

Οι Stouts μοιάζουν πολύ με τους αχθοφόρους. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για εκείνους που τους αρέσουν οι πολύ έντονες αλκοολούχες γεύσεις. Έχουν επίσης έντονη αίσθηση οσμής, γεύσης και πικρίας και γεύονται κάτι παρόμοιο με τη μαύρη σοκολάτα. Οι τύποι σούβλας χρησιμοποιούνται επίσης συνήθως ως συστατικό για την προετοιμασία ψητών αντικειμένων με βάση το κρέας.

19. American Stout:

American Stout Beer

Αυτά τα American Stouts δίνουν έντονη γεύση και γεύση σοκολάτας, με γεύση βύνης και έντονη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Επιπλέον, υπάρχει τόσο ήπια γλυκύτητα όσο και πικρία στο ποτό, δίνοντάς του μια τέλεια πλούσια συνολική γεύση.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 5,7-8,9%
 • International Bitterness Unit (IBU): 35-60
 • Παραδείγματα: High Land Black Mocha Stout
 • Συνδυάζεται καλά με: ψάρια, θαλασσινά, σοκολάτα και τυρί

20. Irish Dry Stout:

Irish Dry Stout

Αυτά είναι σχεδόν σκούρα και μαύρα σκιασμένα που γίνονται με ψητό κριθάρι που έχει υποστεί ζύμωση καλά με μαγιά. Το άρωμα βύνης με πικρία λυκίσκου και λεία υφή είναι αυτό που καθορίζει την ιρλανδική στιβαρή παραλλαγή. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι μικρότερη από τις υπόλοιπες ανδρικές. Το Irish dry stout είναι δημοφιλής τύπος ποτού μπύρας στο Stouts.

 • Αλκοόλ κατ ‘όγκο (ABV): 3,8-5,0%
 • International Bitterness Unit (IBU): 30-40
 • Παραδείγματα: Beamish Irish Stout
 • Συνδυάζεται καλά με: Στιφάκια, μπριζόλες και μπιφτέκια

Τα πιο δημοφιλή και τα καλύτερα σε πωλήσεις στυλ μπύρας στον κόσμο:

Αυτό που σας δείξαμε για διαφορετικούς τύπους μπύρας είναι μόνο μια συμβουλή στον κάδο. Γνωρίζετε ποιος είναι ο καλύτερος τύπος μπύρας σε αυτήν τη λίστα; Λοιπόν, κανείς δεν μπορεί ποτέ να πει!

Μέσα σε αυτά τα διάφορα στυλ μπύρας και τις ποικιλίες, ποια είναι τα πιο κοινά και γνωστά?

Λοιπόν, όλοι έχουμε αυτήν την αμφιβολία. Ωστόσο, πρόκειται για μπίρες σιταριού, το Indian Pale Ale και το Lager είναι ο πιο κοινός τύπος στυλ μπύρας και κατηγοριών στην Ινδία. Ωστόσο, το Lager είναι ο πιο συνηθισμένος και καταναλωμένος τύπος μπύρας στις δυτικές χώρες, αν δούμε ολόκληρο τον κόσμο.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις μπύρες:

Λοιπόν, υπάρχουν μερικά αστεία και συγκλονιστικά γεγονότα για τις μπύρες και στον κόσμο. Γνωρίζεις,

 1. Εμείς, οι άνθρωποι, παίρνουμε πάνω από 50 δισεκατομμύρια γαλόνια μπύρας κάθε χρόνο?!
 2. Η παλαιότερη ζυθοποιία μπύρας δεν είναι κάτι νέο. Αντίθετα, χρονολογείται από το 1040.
 3. Η πιο διάσημη μάρκα στον κόσμο είναι η Budweiser. είναι διαθέσιμο σε όλες σχεδόν τις χώρες.
 4. Η μπύρα είναι το πιο γνωστό ποτό στον κόσμο και είναι το πιο διαδεδομένο αλκοολούχο ποτό όχι μόνο σε μια χώρα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ελπίζουμε να σας άρεσε να γνωρίζετε τα διάφορα είδη και είδη μπύρας στον κόσμο σήμερα. Είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζουμε. Λοιπόν, τι γνώμη έχετε για αυτούς; Πείτε μας όποιες σκέψεις έχετε. Χαιρόμαστε να μαθαίνουμε νέα σου.

Αποποίηση ευθυνών:

Αυτός είναι αποκλειστικά ένας οδηγός για τύπους μπύρας μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Οι απόψεις και η επισκόπηση σε αυτό το άρθρο παρέχονται από διάφορες πηγές στον ιστό. Ο συγγραφέας δεν εγγυάται ούτε υπόσχεται οποιαδήποτε ακρίβεια των γεγονότων που παρέχονται σε αυτό το άρθρο.