Τύποι στυλ ζωγραφικής στην Ινδία- Κοιτάξτε μερικά ρεαλιστικά και με νόημα

Η ζωγραφική είναι η δημιουργική ερμηνεία των σκέψεων, της έκφρασης και των διαφόρων πτυχών ή καταστάσεων που συμβαίνουν στο περιβάλλον. Είναι μια εφαρμογή διαφορετικών τύπων χρωμάτων και χρωμάτων σε σταθερή βάση. Η ζωγραφική μπορεί να είναι συμβολιστική ή νατουραλιστική. Υπάρχει μια ανομοιότητα στους δύο τύπους ζωγραφικής. Η βάση περιλαμβάνει διάφορα υλικά όπως ξύλο, γυαλί, καμβά, χαρτί, τοίχους, πηλό, φύλλα και άλλα. Οι τύποι βαφής μπορεί να εξαρτώνται από το χρώμα ή το χρώμα που χρησιμοποιείται, το οποίο εξαρτάται κυρίως από τον αναμίξιμο, τον χρόνο στεγνώματος και τη διαλυτότητα συγκεκριμένων μέσων. Περισσότερο από οτιδήποτε, έχει πολιτιστικό νόημα και αντανακλά τις περισσότερες σκέψεις σχετικά με την κοινωνία και τις ιδέες του νου.

Διαφορετικοί τύποι στυλ ζωγραφικής:

Οι πίνακες έχουν διάφορους τύπους στην Ινδία. Εδώ είναι μερικά διαφορετικά είδη ζωγραφικής στην Ινδία.

1. Ζωγραφική με χρώμα νερού:

1. Ζωγραφική με υδατογραφία

Σε αυτή τη μέθοδο ζωγραφικής, χρώματα εφαρμόζονται στη βάση με τη βοήθεια νερού. Οι χρωστικές των χρωμάτων είναι υδατοδιαλυτές. Αυτό είναι συνήθως ζωγραφισμένο στο χαρτί, αλλά μια άλλη βάση χρησιμοποιείται επίσης για αυτό το μέσο όπως ξύλο, καμβάς, δέρμα κλπ. Οι πινελιές χρώματος εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας διαφορετικά μεγέθη της βούρτσας. Ο πίνακας με ακουαρέλα έχει μια μακρά παράδοση που είναι δημοφιλής για αιώνες. Είναι επίσης γνωστή ως ζωγραφική με πινέλο.

2. Ελαιογραφία:

2. Ελαιογραφία

Η λαδομπογιά που χρησιμοποιείται στην ελαιογραφία έχει λάδι ξήρανσης το οποίο χρησιμοποιείται ως συνδετικό υλικό για τη χρωστική ουσία. Τα έλαια ξήρανσης που χρησιμοποιούνται είναι καρυδέλαιο, παπαρουνέλαιο, λινέλαιο κυρίως και άλλα. Αν και λόγω του λιπαρού μέρους, φαίνεται αρκετά περίπλοκο και ακατάστατο, αλλά αυτός ο πίνακας έχει λαμπερό αποτέλεσμα και έχει λεία υφή. Αυτό προήλθε κυρίως από την Ινδία και την Κίνα, αλλά έλαβε αναγνώριση μετά από πολλούς αιώνες. Σήμερα φαίνεται ότι είναι πολύ δημοφιλείς τύποι ζωγραφικής και ο καλλιτέχνης συνήθως προτιμά να επιλέγει αυτόν τον τύπο χρωμάτων.

3. Ζωγραφική πλύσης μελανιού:

3. Πλυντήριο μελάνης Ζωγραφική

Πρόκειται για ένα πινέλο που αποτελείται από διαφορετικές πυκνότητες μελανιού για να παρέχει τις διαφορετικές αποχρώσεις στους πίνακες. Η Κίνα είναι η προέλευση αυτού του πίνακα και είναι αρκετά δημοφιλής στην Ανατολική Ασία. Το ζωτικό χαρακτηριστικό αυτού του στυλ ζωγραφικής πλύσης είναι ότι χρησιμοποιεί μια βούρτσα στην οποία οι τρίχες είναι λεπτές σε λεπτό σημείο. Τα χτυπήματα βάφονται προσεκτικά καθώς δεν μπορούν να αλλάξουν στη συνέχεια. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια και χρόνος για να γίνει αυτό σωστό και εκπληκτικό.

[Δείτε περισσότερα: Τύποι φιλιά του Kristoffer Nyrop]

4. Ακρυλική ζωγραφική:

4. Ακρυλική Ζωγραφική

Σε αυτόν τον τύπο ζωγραφικής τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά εντυπωσιακά. Τα ακρυλικά χρώματα αποτελούνται από χρωστικές ουσίες σε γαλάκτωμα ακρυλικού πολυμερούς. Οι χρωστικές των χρωμάτων είναι υδατοδιαλυτές. επομένως το νερό χρησιμοποιείται κατά τη βαφή. Αλλά το εκπληκτικό γεγονός είναι ότι όταν ολοκληρωθεί η ζωγραφική, αποδεικνύεται ότι είναι ανθεκτικό στο νερό. Αυτή η αδιάβροχη τέχνη αγαπάται από τους περισσότερους ζωγράφους και στεγνώνει γρηγορότερα. Αυτό το χαρακτηριστικό χρόνου στεγνώματος κάνει αυτό το χρώμα διαφορετικό από την ακουαρέλα και το χρώμα λαδιού. Αυτός ο τύπος ζωγραφικής είναι ο πιο πολύχρωμος.

5. Παστέλ ζωγραφική χρώματος:

5. Παστέλ χρώμα Ζωγραφική

Τα παστέλ χρώματα είναι γενικά διαθέσιμα στα μπαστούνια. Αυτός είναι ο απλός τρόπος χρωματισμού και τα παιδιά συνήθως ξεκινούν να χρωματίζουν χρησιμοποιώντας παστέλ χρώματα. Τα παστέλ μπαστούνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως για χρωματισμό και σχέδιο. Παρά τον απλό τρόπο χρωματισμού του, μπορεί να είναι δύσκολο να σκιάσετε και να συνδυάσετε με διαφορετικά χρώματα. Η παστέλ ζωγραφική μπορεί να γίνει σε χαρτί και επίσης σε καμβά. Η παστέλ ζωγραφική παραμένει ως συνήθως χωρίς καμία αλλαγή για χρόνια.

6. Ζωγραφική με γυαλί:

6. Ζωγραφική με γυαλί

Οι γυάλινες ζωγραφιές γίνονται σε γυάλινη βάση με χρωστικές χρωστικές. Τα άλλα χρώματα δεν δένονται με το γυαλί. Έτσι, τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στη ζωγραφική γυαλιού είναι ειδικά για γυαλί, έτσι ώστε αυτές οι χρωστικές χρωστικές να μπορούν εύκολα να συνδεθούν με το γυαλί. Μια μαύρη επένδυση χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα όρια των εικόνων που έχουν σχεδιαστεί. Τα ιξώδη χρώματα εφαρμόζονται εντός του επισημασμένου ορίου. Η ζωγραφική με γυαλί είναι μια καλλιτεχνική έκφραση και είναι ένα χειροτεχνικό έργο. Αυτός ο τύπος ζωγραφικής μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε τοίχο ή οποιοδήποτε άλλο εκθετήριο ή σε οποιοδήποτε γυάλινο βάζο λουλουδιών ή ακόμα και σε αμπαζούρ. Φαίνονται ελκυστικά και λάμπουν.

7. Τοιχογραφία:

7. Τοιχογραφία

Αυτή η λέξη «τοιχογραφία» προέρχεται από μια ιταλική λέξη που προέρχεται από μια λατινική λέξη. Αυτός ο τύπος ζωγραφικής γίνεται στο ταβάνι, στους τοίχους. Η τεχνική της τοιχογραφίας συνίσταται στην ανάμειξη των χρωμάτων με νερό και εφαρμογή σε ένα λεπτό στρώμα υγρού γύψου. Η ζωγραφική απαιτεί ένα συνδετικό μέσο για να στερεωθεί σωστά στον τοίχο. Αυτό έγινε ειδικά κατά την Αναγέννηση. γι ‘αυτό γίνεται από αιώνες. Αυτό είναι ένα δημοφιλές είδος ζωγραφικής σε αρχαία μνημεία.

8. Εγκέφαλος Ζωγραφική:

8. Εγκέφαλος Ζωγραφική

Η ζωγραφική Encaustic είναι γνωστή για τη ζωγραφική με ζεστό κερί, στην οποία γενικά το κερί μέλισσας θερμαίνεται με χρωματιστές χρωστικές. Αυτό το υγρό μείγμα εφαρμόζεται στη συνέχεια στην επιφάνεια του ξύλου ή άλλων υλικών. Αυτός ο μοντέρνος τύπος ζωγραφικής είναι αρκετά δύσκολο να ζωγραφιστεί και απαιτεί μέγιστη προσπάθεια.

9. Γκουάς:

9. Γκουάς

Η γκουάς είναι μια αδιαφανής μέθοδος ζωγραφικής. Οι χρωστικές με βάση το νερό χρησιμοποιούνται στις οποίες τα μεγέθη των σωματιδίων είναι μεγαλύτερα από τα χρώματα του νερού. Τα χρώματα είναι όμορφα τοποθετημένα μεταξύ τους για να προσθέσουν επιπλέον ομορφιά στην τέχνη. Αυτός ο τύπος ζωγραφικής είναι σπάνιος και συχνά φαίνεται ρεαλιστικός.

10. Spray Painting:

10. Spray Painting

Στη βαφή με σπρέι, το χρώμα αερολύματος βγαίνει από το δοχείο υπό πίεση ελέγχοντάς το με μια βαλβίδα. Το τμήμα της επιφάνειας στο οποίο χρειάζεται να εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο χρώμα διατηρείται ανοιχτό, ενώ τα άλλα τμήματα καλύπτονται. Αυτό γίνεται για να μην εξαπλωθεί το χρώμα σε άλλα τμήματα του πίνακα.

Δείτε περισσότερα: Διαφορετικοί τύποι ιδεών δημιουργικής τέχνης

11. Ζωγραφική τέμπερων:

11. Ζωγραφική τέμπερων

Ο κρόκος αυγού χρησιμοποιείται βασικά ως συνδετικό με βάση το νερό με τις χρωματισμένες χρωστικές για να σχηματίσει αυτό το είδος ζωγραφικής. Η Τέμπερα ήταν διάσημη για αιώνες μέχρι την εφεύρεση της ελαιογραφίας. Αυτή είναι μια μοναδική μορφή ζωγραφικής και εφαρμόζεται σχετικά σπάνια.

12. Digitalηφιακή ζωγραφική:

12. Digitalηφιακή Ζωγραφική

Αυτός ο πίνακας είναι ψηφιακά δημιουργικά έργα τέχνης που γίνονται σε υπολογιστές για να δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της ελαιογραφίας, ακρυλικού ή ακουαρέλας. Αυτός ο ψηφιακός πίνακας μπορεί εύκολα να γίνει με διόρθωση για να δώσει μια τέλεια εμφάνιση. Αυτός ο πίνακας με βάση το σύστημα δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το χρόνο στεγνώματος. Η ψηφιακή ζωγραφική είναι το μοντέρνο είδος ζωγραφικής που είναι πολύ συνηθισμένο και δίνει ζωή στην τέχνη. Οι έννοιες της τέχνης διαφέρουν κυρίως από άτομο σε άτομο, με βάση τις σκέψεις τους.

Δείτε περισσότερα: Όλοι οι τύποι κιθάρας

13. Ζωγραφική με άμμο:

13. Ζωγραφική με άμμο

Στη ζωγραφική με άμμο, τα έργα που γίνονται δεν είναι μόνιμα. Τα βίντεο καταγράφουν τις προσωρινές εργασίες που γίνονται πολύ γρήγορα με το χτύπημα των χεριών μόνο σε σταθερή επιφάνεια. Το είδος της ζωγραφικής είναι πολύ πρόσφατο μεταξύ των άλλων, στο οποίο απαιτείται έλεγχος ταχύτητας για να δοθεί σημασία. Η ζωγραφική με άμμο απαιτεί πολλή υπομονή και μπορεί να είναι φοβερή.

14. Μικρογραφία:

14. Μικρογραφία

Η μικρογραφία επικεντρώνεται κυρίως στον πίνακα που είναι χαραγμένος σε γλυπτά που γίνονται απλά σε μικρότερα μεγέθη. Είναι ένας από τους παραδοσιακούς πίνακες που μπορούν εύκολα να κρατηθούν στο χέρι.

Δείτε περισσότερα: Τύποι Χορού

15. Ζωγραφική κολάζ:

Κολάζ Ζωγραφική

Πρόκειται για ένα συναρμολογημένο δημιουργικό έργο με οπτικό αποτέλεσμα. Η εργασία κολάζ μπορεί να γίνει με κομμάτια χρωματιστά ή χειροποίητα χαρτιά, κορδέλες, εφαρμογή χρωμάτων, περιοδικών κλπ. Τα θέματα είναι ποικίλα και κυρίως είναι ένας φτηνός τρόπος τέχνης.

16. Ζωγραφική Καλαμκάρι:

Ζωγραφική Καλαμκάρι

Καλαμκάρι σημαίνει, Καλάμ – στυλό &kari – έργο, δηλαδή, ένα έργο τέχνης που γίνεται χρησιμοποιώντας μια απλή πένα. Τα φυτικά χρώματα από αυτά εξάγονται για να χρωματίσουν τα σχέδια που εφαρμόζονται σε ύφασμα. Αυτός ο τύπος ζωγραφικής χρησιμοποιώντας οργανικές βαφές σε ύφασμα ήταν δημοφιλής σε πολλά μέρη της Ινδίας, αλλά αυτό το στυλ του Καλαμκάρι άνθισε στο Καλαχάστι, στην Ινδία. Η όλη διαδικασία σχεδιασμού περιλαμβάνει 17 βήματα.

17. Warli Painting:

Warli Ζωγραφική

Η ζωγραφική Warli είναι ένας τύπος ζωγραφικής που είναι φυλετική τέχνη. Δημιουργείται από το Adivasis από την περιοχή North Sahyadri στην Ινδία. Αυτός ο πίνακας γίνεται σε βάση λάσπης του αυστρίου, χρησιμοποιώντας μόνο χρώμα, συνήθως λευκό με περιστασιακές κουκκίδες σε κόκκινο και κίτρινο. Το λευκό χρώμα λαμβάνεται από την άλεση του ρυζιού στη λευκή σκόνη.

18. Ζωγραφική Pahad:

Ζωγραφική Pahad

Η ζωγραφική Pahad ή επίσης γνωστή ως Phad είναι ένας τύπος ζωγραφικής που είναι λαϊκής έμπνευσης και ασκείται κυρίως στο Rajasthan. Γίνεται σε ένα μακρύ κομμάτι ύφασμα ή σε έναν καμβά που είναι γνωστό ως φαδάκι. Οι λαϊκές θεότητες του Rajasthan, όπως οι Pabuji και Devnarayan απεικονίζονται σε αυτόν τον καμβά. Χρησιμοποιούνται επίσης ως κινητοί ναοί των λαϊκών θεοτήτων.

19. Ζωγραφική Madhubani:

Ζωγραφική Madhubani

Η τέχνη Madhubani ή επίσης γνωστή ως τέχνη Mithila ασκείται στην περιοχή Mithila της Ινδίας και του Νεπάλ. Αυτός ο τύπος ζωγραφικής γίνεται χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα, τις βούρτσες ή ακόμα και τα κλαδιά των δέντρων. Χρησιμοποιούν φυσικές βαφές για το χρώμα και μερικές φορές ακόμη και σπίρτα χρησιμοποιούνται για να σχεδιάζουν. Υπάρχει επίσης τελετουργικό περιεχόμενο για περιπτώσεις όπως γάμος, γέννηση ή φεστιβάλ. Ο πίνακας Madhubani δημιουργήθηκε αρχικά από τις γυναίκες.

20. Πίνακες Gond:

Ζωγραφιές Γκοντ

Ο πίνακας του Γκοντ ανήκει στον Γκοντ, μια αυτόχθονη κοινότητα στην ινδική πολιτεία Μάντια Πραντές. Είναι μια μορφή λαϊκής και φυλετικής τέχνης που ασκείται από αυτή τη μεγαλύτερη φυλή στην Ινδία. Οι καθημερινές τους αναζητήσεις απεικονίζονται υπέροχα στην τέχνη τους, που συμβαίνει εδώ και 1400 χρόνια. Οι Pradhan Gonds φημίζονται για την καλλιτεχνική τους ικανότητα. Έχουν χρησιμοποιήσει τη ζωγραφική ως μέσο για να καταγράψουν την ιστορία τους.

21. Πίνακες Patachitra:

Πίνακες Παταχίτρα

Αυτό το είδος ζωγραφικής είναι ένα ύφος ζωγραφικής βασισμένο σε ύφασμα, από την ανατολική ινδική πολιτεία Odisha. Οι πίνακές τους βασίζονται στη μυθολογία και είναι εμπνευσμένες από την αίρεση των Θεών Jagannath και Vaishanava. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι φυσικά. Αυτοί οι πίνακες απεικονίζουν τις ιστορίες των ινδουιστικών θεοτήτων και είναι ένας δημοφιλής τύπος ζωγραφικής.

22. Ζωγραφική Picchwai:

Ζωγραφική Picchwai

Αυτοί οι πίνακες προέρχονται από το Deccan της Ινδίας και από τα χωριά Aurangabad και Nathdwara στην πολιτεία Rajasthan. Είναι πίνακες μεγάλου μεγέθους και συνήθως γίνονται σε βαμβακερό ύφασμα, με τη βοήθεια φυσικών χρωμάτων. Έχουν μεγάλη ζήτηση, ειδικά οι ξένοι. Οι ζωγράφοι αυτού του πίνακα είναι συνήθως ειδικευμένοι και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να τους κάνουν σωστούς. Αυτοί οι πίνακες είναι τώρα η κύρια εξαγωγή της Nathdwara.

23. Mughal Paintings:

Mughal Paintings

Οι πίνακες Mughal είναι ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ της ζωγραφικής της Νοτίου Ασίας που προέκυψε από την περσική μικρογραφία. Έχει υψηλές δόσεις επιρροής από τον Ινδουιστικό, τον Τζάιν και τον Βουδισμό, και αναπτύχθηκε κυρίως στην αυλή της αυτοκρατορίας των Μογγόλων τον 16ο και 18ο αιώνα. Ο πίνακας ξεκίνησε ως ένα μείγμα περσικών και ινδικών ιδεών. Οι πίνακες κέρδισαν δημοτικότητα γρήγορα και τα ζώα και τα φυτά σε αυτά απεικονίστηκαν ρεαλιστικά.

24. Σπηλαιογραφίες:

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ σε ΣΠΗΛΙΑ

Οι ζωγραφιές των σπηλαίων είναι επίσης γνωστές ως «βρεγματική τέχνη». Συνήθως μπορούν να φανούν σε τοίχους σπηλαίων, οροφές προϊστορικής προέλευσης και χρονολογούνται πριν από 40.000 χρόνια στην Ευρασία. Οι ζωγραφιές των σπηλαίων δεν είναι συχνά καθαρές και αυτό που φαίνεται σαφές είναι ότι προσπάθησαν να μεταφέρουν κάποιες πληροφορίες. Λόγω της αρχαιότητάς τους, πολλοί από τους πίνακές τους δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν σωστά.

Ακριβά έργα ζωγραφικής Ινδών καλλιτεχνών:

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα πιο ακριβά ινδικά έργα τέχνης που έχουν πουληθεί.

1. Το Άτιτλο:

πίνακας ονομάτων ζωγραφικής

Ο Gaitonde ζωγράφισε έναν άτιτλο πίνακα το 2015 και αγοράστηκε από οποιονδήποτε αγοραστή για 4.415.008 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2015. Αυτός ο τύπος ζωγραφικής ήταν ένας καμβάς λαδιού ήταν ένας από τους καλύτερους αφηρημένους ζωγράφους της Ινδίας και είναι το πιο ακριβό ινδικό έργο τέχνης που πωλήθηκε από το 1965, σύμφωνα με Artery India, μια εταιρεία πληροφοριών για την αγορά τέχνης.

2. Γέννηση: Francis Newton Souza:

Λίστα ονομάτων ζωγραφικής Γέννηση: Francis Newton Souza

Αυτό το λάδι επί του σκάφους, ζωγραφισμένο από τον Souza το 1955, πωλήθηκε για 4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία Christie’s της Νέας Υόρκης το 2015. Η γέννηση θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πίνακες της καριέρας του καλλιτέχνη που γεννήθηκε στη Γκόα και εμφανίστηκε στον πρώτο του ατομική έκθεση στη Gallery One στο Λονδίνο. Η τέχνη επικεντρώνεται στην έννοια της γέννησης. Αυτός ο πίνακας πωλήθηκε σε δημοπρασία Christie’s το 2008 για 2,5 εκατομμύρια δολάρια, που ήταν τότε τιμή ρεκόρ για ένα έργο σύγχρονης ινδικής τέχνης.

3. Saurashtra: Syed Haider Raza:

Λίστα ονομάτων ζωγραφικής Syed Haider Raza

Η δημοπρασία αυτού του ακρυλικού σε καμβά από την Christie’s, South Kensington, το 2010 ήταν ρεκόρ τότε. Wasταν δαπανηρό επειδή ο ίδιος ο Raza θεώρησε ότι αυτό ήταν ένα από τα 10 πιο σημαντικά έργα της ζωής του. Saurashtra, η τέχνη ζωγραφίστηκε το 1983 αφού ο Raza είχε ήδη εξερευνήσει την Ecole de Paris και τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και είχε αρχίσει να περιλαμβάνει στοιχεία της ινδικής κληρονομιάς του στην τέχνη του.

4. Radha in the Moonlight: Raja Ravi Varma:

Λίστα ονομάτων ζωγραφικής Radha in Moonlight

Αυτό ήταν ένα ακόμη λάδι σε καμβά που ήταν αρχικά στη συλλογή του Shungrasoobyer Avergal, του dewan του Travancore. Η συγκεκριμένη Radha είναι μία από τις ωραιότερες από τις uttama nayikas του Ravi Varma, η οποία είναι μια γυναίκα με υψηλό πνεύμα με πολλές αρετές και ιδιότητες που καθορίζουν τις θεές στην κλασική ινδική λογοτεχνία. Ο Βάρμα στη συνέχεια ζωγράφισε άλλους καμβάδες του Ράντα με διαφορετικές διαθέσεις και συναισθήματα.

5. Χωρίς τίτλο: Tyeb Mehta:

Λίστα ονομάτων ζωγραφικής Tyeb Mehta

Το «Figure on Rickshaw» ζωγραφίστηκε από τον Mehta, ο οποίος ήταν εμπνευσμένος από τους τροχοφόρους που έβλεπε ως παιδί στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Καλκούτα. Αυτό το λάδι σε καμβά πωλήθηκε για 3.240.077 $, από την Christie’s, South Kensington το 2011.

Το άρθρο είναι μια εικόνα για τις πολλές υπερηφάνειες της Ινδίας, ένας από τους οποίους είναι οι πίνακες. Οι πίνακες ήταν πάντα ένα μέσο έκφρασης σκέψεων, ιδεών και εννοιών. Έδωσαν τη δυνατότητα στα διάφορα τμήματα της κοινωνίας να μεταφέρουν ακριβώς αυτό που αισθάνονται, είτε για την κοινωνία είτε για τον κόσμο γενικότερα. Μερικά από αυτά φαίνονται ρεαλιστικά και συχνά έχουν αφήσει το κοινό έκπληκτο για την πρωτοτυπία, ενώ άλλα είναι αφηρημένα και χρειάζονται βαθιά ερμηνεία για να καταλήξουν στο νόημά τους.