Πώς να ελέγξετε την τριχόπτωση λόγω άγχους

Το χρόνιο στρες είναι μια σημαντική αιτία για την αραίωση των μαλλιών. Υπάρχουν αποδεδειγμένα γεγονότα ότι πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου και στη συνέχεια να προκαλέσει αραίωση επίσης. Παρακάτω είναι τα γεγονότα για τα οποία αυτό μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση των ριζών που οδηγεί σε μερική αλωπεκία.

μπορεί το άγχος να προκαλέσει τριχόπτωση

Πώς να επηρεάσετε το στρες στο σώμα:

1. Αυτές τις μέρες οι εργασιακές ρουτίνες είναι πολύ ταραχώδεις και συχνά αυτό προκαλεί επιβαρύνσεις στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστες ώρες εργασίας, γι ‘αυτό οι αδένες στο σώμα μπορεί να μην λειτουργούν σωστά. Μια άλλη αιτία είναι ότι το επίπεδο αυτής της πίεσης είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί λόγω της σταθερής πίεσης της εργασίας.

2. Σε αυτήν την κατάσταση, η ορμόνη του στρες, η οποία είναι επίσης γνωστή ως κορτιζόλη, αρχίζει να λειτουργεί ακατάλληλα και μπορεί να βλάψει την άλλη λειτουργία του σώματος, όπως ο σωστός μεταβολισμός, η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από την τροφή που λαμβάνει ένα άτομο. Όταν αυτό είναι στην κατάλληλη ποσότητα , τότε τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Επίσης, η έλλειψη ύπνου είναι ένας άλλος παράγοντας που συμβαίνει λόγω υπερβολικών επιπέδων πίεσης εργασίας ή άλλης ασθένειας που μπορεί να προκαλέσει ακατάλληλη διατροφή ή άλλα προβλήματα. Επομένως, αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Πώς να ελέγξετε την τριχόπτωση λόγω άγχους:

Παρακάτω είναι οι θεραπείες που μπορεί να κάνει ένα άτομο για να αποτρέψει την αραίωση των μαλλιών.

1. Σωστή ώρα ύπνου:

Οι περισπασμοί και το θορυβώδες περιβάλλον πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό σχετίζεται με την πρόκληση αϋπνίας με την πάροδο του χρόνου και αυτό μπορεί να είναι πολύ προβληματικό για την υγεία ενός ατόμου. Πρέπει να υπάρχει μια κατάλληλη στιγμή για να κοιμηθεί ένα άτομο. Το να μένεις ξύπνιος τη νύχτα είναι μία από τις κύριες αιτίες. Οι άνθρωποι έχουν πολυάσχολο πρόγραμμα και συνεπώς σε πολλούς αρέσει να εργάζονται σε ακανόνιστες ώρες της ημέρας και ως εκ τούτου δεν έχουν τον κατάλληλο χρόνο ανάπαυσης.

Αυτός είναι ένας από τους κύριους περισπασμούς που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα και επομένως αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ακούτε ήρεμη μουσική ή άλλες αργές μελωδίες που βοηθούν στην ηρεμία του μυαλού. Αυτά, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι κάποια ποπ ή ροκ μουσική που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερους περισπασμούς. Αυτά είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να διατηρούνται ως συνηθισμένη συνήθεια. Επομένως, πρέπει να υπάρχει μια κατάλληλη ώρα κάθε μέρα που ακολουθεί ένα άτομο και αυτό πρέπει να διατηρείται ως ρουτίνα για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει παρατυπία σε αυτό, έτσι ώστε το πρόβλημα της ανησυχίας να μην εμφανιστεί ξανά.

άγχος-αιτία-τριχόπτωση

2. Εξάσκηση στη γιόγκα:

Αυτή είναι μια πολύ γνωστή τεχνική που έχει δοκιμαστεί από πολλούς εκπαιδευτές υγείας που ισχυρίζονται ότι αυτό καταπρανει το σώμα. Αυτό μπορεί να ενισχύσει τη συνολική λειτουργία του σώματος. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει το μυαλό να ηρεμήσει και να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Μαζί με αυτό μπορούν να δοκιμαστούν και οι ασάνες, οι οποίες μπορούν επίσης να διευκολύνουν το μυαλό σε κάποιο βαθμό. Το τέντωμα του σώματος μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών που μπορεί επίσης να απελευθερώσει κάποια κούραση.

3. Παρακολούθηση ταινιών και ακρόαση μουσικής:

Εάν ένα άτομο ακούει την αγαπημένη του μουσική που έχει καταπραϋντικό αποτέλεσμα, μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το σώμα. Αυτά είναι καλά για να απαλλαγείτε από την κούραση. Ταινίες που μπορούν να έχουν καλή επίδραση στο μυαλό μπορούν επίσης να δοκιμαστούν.

τριχόπτωση λόγω άγχους

4. Συμβουλευτική για την υγεία:

Εάν όλες οι άλλες επιλογές δεν λειτουργούν προς όφελος της απελευθέρωσης του άγχους, ένα άτομο μπορεί επίσης να συμβουλευτεί έναν πιστοποιημένο ιατρικό σύμβουλο ο οποίος μπορεί να δώσει κάποιες άλλες χρήσιμες τεχνικές σε αυτό το θέμα ή να προτείνει κάποια κατάλληλα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος. Ένα άτομο μπορεί επίσης να συμβουλευτεί τους γιατρούς για περαιτέρω ενίσχυση της τριχοφυΐας με συμπληρώματα ή άλλες βιταμίνες. Μπορούν να ληφθούν θεραπείες και το τακτικό μασάζ ή η θεραπεία σπα μπορεί επίσης να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία.

Πηγή εικόνας: Shutterstock