Νερό ρυζιού για δέρμα: 8 γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε με μεθόδους DIY!

Οφέλη από το νερό του ρυζιού

Αν έχετε ταξιδέψει ποτέ σε χώρες όπως η Κίνα και η Κορέα, πρέπει να έχετε παρατηρήσει τις μοναδικές υφές δέρματος των γυναικών εκεί. Πίσω από το λεπτό, σχεδόν «γυαλί» τους σαν δέρμα, κρύβεται ένα αρχαίο μυστικό – Ρύζι Νερό! Σωστά! Τα εντυπωσιακά οφέλη του νερού ρυζιού για το δέρμα είναι βέβαιο ότι θα δώσουν στα χρήματά τους ακόμη και τις πιο φημισμένες μάρκες καλλυντικών!

Είτε πρόκειται για την ελαχιστοποίηση των πόρων σας είτε για τη μείωση των εκρήξεων ακμής, το νερό από ρύζι μπορεί να είναι μια απόλυτη λύση ομορφιάς για όλα τα δεινά του δέρματός σας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι πολύ φθηνό και εύκολο να ετοιμαστεί στο σπίτι. Timeρθε η ώρα να ακολουθήσετε μια κορεατική διαδρομή, προσδίδοντας ρυζόνερο στην καθημερινότητά σας. Είσαι έτοιμος?

Είναι το νερό ρυζιού καλό για το δέρμα?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι Κορεάτες εμπιστεύονται τη δύναμη του νερού ρυζιού για το δέρμα. Το ρύζι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πηγή βασικών βιταμινών και μετάλλων. Με την έγχυση ρυζιού σε νερό, αυτά τα βασικά στοιχεία εξάγονται με τη μορφή ενός ανοιχτόλευκου υγρού, που ονομάζεται νερό από ρύζι. Μελέτες δείχνουν ότι η εφαρμογή ρυζόνερου απευθείας στο δέρμα μπορεί να μειώσει τα σημάδια γήρανσης, ατέλειες και ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, λόγω των αντιγηραντικών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του. (1) Έχει δείξει ακόμη και θετικά αποτελέσματα στη μείωση των λοιμώξεων του δέρματος όπως η ακμή με τους αντιμικροβιακούς παράγοντες του. (2)

Εκπληκτικός? Έτσι δεν είναι; Λοιπόν, δεν τελειώνει εδώ! Διαβάστε για να μάθετε περισσότερα για κάθε ένα από τα οφέλη του για το δέρμα και το πρόσωπο λεπτομερώς.

Σημαντικά οφέλη του νερού ρυζιού για το δέρμα:

Πραγματοποιήθηκαν πολλές μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ρυζόνερου για το δέρμα και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά για να πιστευτούν. Για να σας βοηθήσουμε να τους καταλάβετε, συγκεντρώσαμε μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής του ρυζόνερου στο δέρμα, υποστηριζόμενα από στοιχεία που βασίζονται στην έρευνα:

1. Ρύζι Νερό για γήρανση:

Γνωρίζατε ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει το δέρμα σας λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας; Αυτή η κατάσταση ονομάζεται φωτογήρανση και μπορεί να προληφθεί με την τοπική εφαρμογή κρασιού Ρυζιού (ζυμωμένο νερό ρυζιού). (3) Ένα λεπτό στρώμα ρυζόνερου μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες και να μειώσει τις ρυτίδες, την ξηρότητα και τον αποσπασματικό τόνο του δέρματος. Ένας παράγοντας που ονομάζεται Pitera που υπάρχει στο ζυμωμένο νερό ρυζιού μπορεί να ενισχύσει το σχηματισμό κολλαγόνου και την αναγέννηση των κυττάρων για να αποκαλύψει ένα νεότερο, πιο σφριγηλό δέρμα!

2. Νερό ρυζιού για τη φωτεινότητα του δέρματος:

Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία πίσω από τις ιδιότητες φωτισμού του νερού του ρυζιού, πολλά πειράματα έχουν δείξει εμφανώς καθαρό πρόσωπο μετά από τακτικές εφαρμογές αυτού του υγρού. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να οφείλεται στην παρουσία φαινολικών ενώσεων που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν κυτταρική βλάβη και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων, αποκαλύπτοντας εμφανώς πιο δίκαιο και λαμπερό δέρμα. (4)

3. Ρύζι Νερό για ακμή ροδόχρου ακμή:

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το βραστό ρύζι και το μουλιασμένο νερό ρυζιού περιέχουν υψηλότερο ποσοστό ψευδάργυρου και σεληνίου. (5) Αυτά τα μέταλλα είναι ισχυροί αντιμικροβιακοί παράγοντες, που μπορούν να καταπολεμήσουν βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις που οδηγούν σε ακμή και σπυράκια. Μαζί με αυτό, το άμυλο που υπάρχει σε αυτό το υγρό έχει αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στο δέρμα για να μειώσει την υποδόρια φλεγμονή που προκαλείται από μικρόβια.

4. Ρύζι Νερό για μελάγχρωση, Σκούρες κηλίδες:

Η χρώση είναι αποτέλεσμα της περίσσειας εναποθέσεων μελανίνης σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο, λόγω άμεσης έκθεσης στις ακτίνες του ήλιου. Άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία και η φαρμακευτική αγωγή μπορεί επίσης να συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα. Το νερό ρυζιού μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για το χρωματισμένο δέρμα και τις σκούρες κηλίδες, καθώς περιέχει ορισμένα αμινοξέα, που εμφανίζουν αντι-μελανογενείς ιδιότητες. (6)

5. Ρύζι Νερό για ανοιχτούς πόρους:

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα του δέρματος είναι η διεύρυνση των πόρων. Ευτυχώς, το ζυμωμένο ρυζόνερο μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτό το πρόβλημα! Η εφαρμογή ενός στρώματος αυτού του υγρού στο δέρμα σας μπορεί να συρρικνώσει τους πόρους και να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη επιφάνεια. Μπορεί ακόμη και να σφίξει το δέρμα του προσώπου σας λόγω της παρουσίας βιταμινών όπως η Β1 και η Ε. Με τον καιρό, μπορείτε να παρατηρήσετε ένα λείο, πορσελάνινο φινίρισμα στο πρόσωπό σας.

6. Ρύζι Νερό για λιπαρό δέρμα:

Το λιπαρό δέρμα προκαλείται λόγω της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος του προσώπου. Όχι μόνο σας δίνει μια λιπαρή εμφάνιση, αλλά προσελκύει επίσης ακαθαρσίες και μικρόβια. Ένας τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος είναι με τη βοήθεια του ρυζόνερου. Το φυσικό καθαριστικό νερό ρυζιού μπορεί να αφαιρέσει απαλά τα ανεπιθύμητα έλαια και τη βρωμιά από την επιφάνεια του δέρματος και να το ματ..

7. Ρύζι Νερό για ξηρό δέρμα:

Αντιμετωπίστε τις ξηρές επιδερμίδες σας με τη βοήθεια ρυζιού. Η χρήση του στο δέρμα σας μπορεί να αναπληρώσει τα επίπεδα του νερού και να το ενυδατώσει αμέσως. Επίσης, η χρήση προϊόντων SLS μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο δέρμα, όπως ρωγμές, ξηρότητα και νιφάδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η λήψη λουτρού ρυζιού με λίγες σταγόνες λάδι σε αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικό φράγμα στο δέρμα και να ελαχιστοποιήσει την απώλεια νερού. (7)

8. Νερό ρυζιού για ευαίσθητο δέρμα:

Το καλύτερο μέρος για τη χρήση του νερού ρυζιού είναι η καταλληλότητά του σε ευαίσθητους τύπους δέρματος! Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του παράγοντα μπορούν να έχουν ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα με εξανθήματα, δερματίτιδα και άλλα προβλήματα φαγούρας. (8) Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο ή σε όλο το σώμα κάνοντας μπάνιο σε ζυμωμένο νερό από ρύζι.

Διαφορετικοί τύποι νερού ρυζιού και μέθοδοι παρασκευής:

Μπορείτε να ετοιμάσετε νερό με ρύζι χρησιμοποιώντας τρεις τρόπους – Μούλιασμα, Βράσιμο και Ζύμωση. Κάθε μέθοδος παράγει ένα διαφορετικό ποιοτικό υγρό όσον αφορά τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών και τον σκοπό της εφαρμογής. Ας μάθουμε αναλυτικά τις συνταγές:

– Μουσκεμένο νερό από ρύζι – βραστό νερό ρυζιού – ζυμωμένο νερό ρυζιού –

1. Μουσκεμένο νερό από ρύζι:

Το μούλιασμα είναι η απλούστερη μέθοδος παρασκευής ρυζόνερου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουλιάσετε το ωμό ρύζι σε σκέτο νερό και να αφήσετε την έγχυση να συμβεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού όπως καφέ, λευκό, γιασεμί κ.λπ., από τις οποίες το καφέ ρύζι θεωρείται το πιο αποτελεσματικό. Ιδού η συνταγή:

Συστατικά:

 • Ωμό ρύζι – ½ φλιτζάνι.
 • Νερό- 3 φλιτζάνια.
 • Καθαρό μπολ – 1.

Μέθοδος προετοιμασίας:

 • Πλύνετε καλά το ωμό ρύζι για να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα σωματίδια.
 • Πάρτε ένα καθαρό μπολ και μουλιάστε τους κόκκους ρυζιού στην απαιτούμενη ποσότητα νερού.
 • Αφήστε το για 30 λεπτά.
 • Στραγγίστε το υγρό για χρήση.

2. Βρασμένο νερό ρυζιού:

Μια άλλη μέθοδος παρασκευής ρυζόνερου είναι το βράσιμο των κόκκων ρυζιού σε νερό. Σε αντίθεση με το εμποτισμένο νερό ρυζιού, το υγρό που εξάγεται χρησιμοποιώντας αυτή τη συνταγή έχει παχύτερη σύσταση και θολό λευκό χρώμα. Το μαγείρεμα βοηθά στην απελευθέρωση του αμύλου από το ρύζι, το οποίο είναι πολύ ευεργετικό για φλεγμονώδη δερματικά προβλήματα. Παρακάτω είναι η συνταγή.

Συστατικά:

 • Ωμό ρύζι – ½ φλιτζάνι.
 • Νερό – 1 φλιτζάνι.

Μέθοδος προετοιμασίας:

 • Ξεπλύνετε το ρύζι με νερό και μεταφέρετέ το σε καθαρό δοχείο.
 • Τώρα προσθέστε τη διπλή ποσότητα νερού.
 • Μαγειρέψτε το μέχρι το υγρό να γίνει λευκό.
 • Ξεχωρίστε το βρασμένο ρύζι για περαιτέρω χρήση.

3. Ζυμωμένο νερό ρυζιού:

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το ζυμωμένο νερό ρυζιού προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα οφέλη για το δέρμα σας. Περιέχει περισσότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών παραγόντων για την καταπολέμηση των κυτταρικών βλαβών και άλλων θεμάτων. Είναι επίσης μια παραδοσιακά εγκεκριμένη μέθοδος από τους αρχαίους Κινέζους. Δείτε πώς να το κάνετε στο σπίτι:

Συστατικά:

 • Ωμό ρύζι – ½ φλιτζάνι.
 • Νερό- 3 φλιτζάνια.
 • Καθαρό μπολ – 1.

Μέθοδος προετοιμασίας:

 • Σε ένα καθαρό μπολ, προσθέστε ρύζι και νερό.
 • Μουλιάστε τους κόκκους για 30 λεπτά.
 • Στραγγίστε το νερό σε ένα δοχείο.
 • Διατηρείται σε κλειστό χώρο για 2 ημέρες για ζύμωση.
 • Στραγγίστε το ζυμωμένο νερό για χρήση.

DIY Rice Water Skin Care Remedies:

Πρέπει να έχετε ήδη παρατηρήσει τη δημοτικότητα του ρυζόνερου σε πολλά επώνυμα καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Αν και το βασικό συστατικό είναι το νερό ρυζιού σε αυτά τα προϊόντα, υπάρχει επίσης ένα γενναιόδωρο μείγμα χημικών και πρόσθετων, τα οποία μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. Επιπλέον, έχουν πολύ υψηλές τιμές και για πολλούς από εμάς μακριά. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ετοιμάσετε τα δικά σας προϊόντα ρυζόνερου στο σπίτι χρησιμοποιώντας αυτά τα βήματα.

– Ροζάκι Toner Water – Rice Water Serum – Ρύζι Νερό Προσώπου – Μάσκα Προσώπου Ρύζι –

1. Τονωτικό νερού από ρύζι:

Το τόνερ ρυζιού είναι ένα υπέροχο προϊόν που πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Εξισορροπεί τα φυσικά επίπεδα pH του δέρματος για να σας δώσει ένα καθαρό και καθαρό δέρμα. Χρησιμοποιώντας το μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας μπορεί να συρρικνωθούν οι πόροι και να λειανθεί η επιφάνεια του δέρματος. Δεν είναι μόνο αυτό! Μπορεί ακόμη και να λειτουργήσει ως προστατευτικό στρώμα για να προστατεύσει το δέρμα σας από τον ήλιο και τις περιβαλλοντικές βλάβες. Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι:

Συστατικά:

 • Ρύζι – ½ φλιτζάνι.
 • Νερό – 3 φλιτζάνια.
 • Μπουκάλι ψεκασμού.

Κατευθύνσεις:

 • Προετοιμάστε το νερό με ρύζι εμποτίζοντας το πλυμένο ρύζι σε νερό.
 • Μετά από 30 λεπτά, στραγγίστε το υγρό.
 • Μεταφέρετε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 • Αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.
 • Για χρήση, απλώς ψεκάστε το νερό σε ένα καθαρό, στεγνό πρόσωπο.
 • Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα και χρησιμοποιήστε δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Ορός ζύμωσης ρυζιού:

Αυτή η θρεπτική ουσία παρασκευάζεται με ένα μείγμα ζυμωμένου ρυζόνερου και αιθέριων ελαίων. Η τακτική χρήση του μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα σας και να του δώσει μια φυσική λάμψη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική, ενυδατική λοσιόν ή ως κρέμα για όλη τη νύχτα για βαθιά αποκατάσταση και επιδιόρθωση των κυττάρων. Ας δούμε γρήγορα τα βήματα για να το προετοιμάσουμε:

Συστατικά:

 • Νερό ζύμωσης ρυζιού – 1 φλιτζάνι.
 • Μπουκάλι ψεκασμού.
 • Λίγες σταγόνες Αιθέρια Έλαια – Γεράνι/Τριαντάφυλλο κλπ,

Κατευθύνσεις:

 • Αρχικά, ετοιμάστε ζυμωμένο νερό χρησιμοποιώντας τη συνταγή που αναφέρθηκε παραπάνω.
 • Μεταφέρετε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων.
 • Ανακινήστε καλά και ψύξτε το διάλυμα.
 • Χρησιμοποιήστε το σαν τονωτικό ή ενυδατικό σπρέι μετά τον καθαρισμό του δέρματός σας.
 • Σκουπίστε την περίσσεια διαλύματος με ένα βαμβάκι.

Σημείωση: Πριν από κάθε χρήση, ανακινήστε τη φιάλη για να αναδιανείμετε τα έλαια για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα αιθέρια έλαια ταιριάζουν στην κατάσταση του δέρματός σας.

3. Ρύζι Νερό προσώπου:

Εάν βρείτε σαπούνια και άλλα καθαριστικά φαρμακείων πολύ σκληρά στο δέρμα σας, δοκιμάστε αυτό το πλύσιμο προσώπου με ρύζι. Είναι ένα ήπιο καθαριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ευαίσθητους τύπους δέρματος. Μαζί με την αφαίρεση των ακαθαρσιών από τους πόρους του δέρματός σας, μειώνει επίσης την ξηρότητα, τα σπασίματα και τις βλάβες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τη συνταγή:

Συστατικά:

 • Ωμό ρύζι – ½ φλιτζάνι.
 • Νερό – 2 φλιτζάνια.
 • Γυάλινο βάζο – 1.

Κατευθύνσεις:

 • Εκχυλίστε νερό από ρύζι ακολουθώντας είτε τις μεθόδους διαβροχής, βρασμού ή ζύμωσης.
 • Τώρα αποθηκεύστε το υγρό σε γυάλινο δοχείο.

Για να πλύνετε το πρόσωπό σας:

 • Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι και βουτήξτε το σε ρύζι.
 • Καθαρίστε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσετε ίχνη μακιγιάζ, λάδι και βρωμιά.
 • Μπορείτε επίσης να ρίξετε νερό στο πρόσωπό σας και να κάνετε μασάζ για 1-2 λεπτά. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

Για πλύσιμο σώματος:

 • Σε έναν κουβά με νερό, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό που έχει υποστεί ζύμωση.
 • Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια μπάνιου για ενυδάτωση και χαλάρωση.
 • Μουλιάστε το σώμα σας στη μπανιέρα νερού ή ρίξτε το στο σώμα σας και κάντε μπάνιο κανονικά.

4. Μάσκα προσώπου με νερό ζύμωσης ρυζιού:

Αυτή η μάσκα προσώπου μπορεί να αντιστρέψει τα σημάδια γήρανσης και να σας δώσει μια νεανική εμφάνιση. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση για να μειώσει τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές ή τα στίγματα και άλλα ορατά σημάδια γήρανσης. Μαζί με αυτό, η μάσκα σας βοηθά επίσης να χαλαρώσετε και να απολαύσετε μια εμπειρία σαν σπα στο σπίτι. Με δύο μόνο συστατικά, είστε στο δρόμο για να ανακαλύψετε δέρμα που δεν έχετε ξαναδεί!

Συστατικά:

 • Νερό ζύμωσης ρυζιού.
 • Μάσκα από χοντρό χαρτί ή απλό φύλλο.

Κατευθύνσεις:

 • Μουλιάστε τη μάσκα με χαρτομάντιλο ή στεγνό φύλλο σε ζυμωμένο νερό ρυζιού.
 • Αφήστε το υλικό να απορροφήσει πλήρως το διάλυμα.
 • Τώρα, τοποθετήστε το ομοιόμορφα σε ένα καθαρό, στεγνό πρόσωπο.
 • Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.
 • Σιγά -σιγά, βγάλτε το από το πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

Το νερό του ρυζιού έχει παρενέργειες στο δέρμα?

Το νερό ρυζιού είναι πιθανώς ένα από τα σπάνια συστατικά που είναι σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένα από παρενέργειες. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και καταστάσεις. Ακόμα και το ώριμο νερό από ρύζι ή το κρασί από ρύζι δεν βλάπτει το δέρμα και με τη σειρά του προσφέρει πολλά οφέλη. Ωστόσο, δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε νερό ρυζιού που είναι αποθηκευμένο για περισσότερες από 5 ημέρες, καθώς μπορεί να γίνει άφθονο και αναποτελεσματικό.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο χρησίμευσε ως μάτι για τη σημασία της χρήσης του ρυζόνερου για το δέρμα. Ακόμη και οι διεθνείς μάρκες κάνουν gaga για αυτό το συστατικό, δεν υπάρχει έλλειψη έτοιμων προϊόντων ρυζόνερου στην αγορά. Παρόλο που διαρκούν περισσότερο και σας εξοικονομούν πολύ χρόνο και κόπο, η μεγάλη τιμή που σχετίζεται με αυτά μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν τα σπιτικά πράγματα είναι καλύτερα! Γιατί; Μπορείτε να τα φτιάξετε φρέσκα χρησιμοποιώντας καθημερινά υλικά και να απολαύσετε αποτελέσματα σαν την Κ-ομορφιά στο σπίτι!

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε:

 • 20 καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για να αφαιρέσετε το Sun Tan!
 • 9 καλύτερες σπιτικές συμβουλές ομορφιάς για λιπαρό δέρμα
 • 15 αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για να αποκτήσετε άμεσα υγιές λαμπερό δέρμα!