Πώς να απαλλαγείτε από νεκρά κύτταρα δέρματος από το σώμα

Όλοι υποφέρουμε από νεκρό δέρμα και αναρωτιόμαστε πώς να αφαιρέσουμε το νεκρό δέρμα από το σώμα! Το δέρμα μας είναι το κύριο όργανο του σώματος που προστατεύει το σώμα από διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες. Όπως κάθε όργανο που υπάρχει στο σώμα, έτσι και το δέρμα αναγεννάται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά από περίπου 30 ημέρες, τα παλιά κύτταρα του δέρματος πεθαίνουν και αντικαθίστανται από νέα κύτταρα του δέρματος. Το σώμα μας αποβάλλει αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συνεχώς, αλλά μερικά από αυτά συσσωρεύονται και φράζουν τους πόρους και τους ιδρωτοποιούς αδένες. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος καθώς ο φραγμός των πόρων των νεκρών κυττάρων του δέρματος το καθιστά έδαφος αναπαραγωγής για διάφορα βακτήρια που προκαλούν ακμή, μαύρα στίγματα, προβλήματα μαλλιών και άλλα δερματικά προβλήματα. Έτσι, πρέπει να αφαιρούμε τακτικά το νεκρό δέρμα και να γνωρίζουμε περισσότερα για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος εδώ.

Πώς να απαλλαγείτε από νεκρά κύτταρα δέρματος από το σώμα

Τι είναι η απολέπιση και ποια η σημασία της?

Αναρωτιέστε πώς να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα; Η απολέπιση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος με διάφορες φυσικές και χημικές μεθόδους που αφαιρούν εύκολα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η συμπερίληψη της απολέπισης στην τακτική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας έχει πολλά πλεονεκτήματα. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος βλάπτουν το δέρμα και επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Η απολέπιση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και διατηρεί το δέρμα υγιές. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας πριν δοκιμάσετε τη μέθοδο απολέπισης, ώστε να μην χάσετε την ισορροπία των απαραίτητων φυσικών ελαίων στο δέρμα. Ο σωστός καθαρισμός των νεκρών κυττάρων του δέρματος κάνει επίσης το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και νεανικό. Βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε περισσότερα για το πώς να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε εύκολα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Οφέλη από την απολέπιση:

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση και απαλλαγή από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος εύκολα. Αν αναρωτιέστε πώς να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο τότε εδώ είναι τα οφέλη που δεν πρέπει να χάσετε.

1. Ξεμπλοκάρει τους πόρους του δέρματος: Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος στους πόρους δημιουργεί βρωμιά και βακτήρια που κλειδώνουν τα φυσικά έλαια του δέρματος. Ο καθαρισμός των νεκρών κυττάρων του δέρματος διατηρεί το δέρμα καθαρό από ανεπιθύμητα υπολείμματα.

2. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος: Αναρωτιέστε για την καλύτερη μέθοδο, πώς να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο και το σώμα, αυτό βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του πλούσιου σε οξυγόνο αίματος στο δέρμα και στην καλύτερη αποβολή των λεμφικών αποβλήτων.

3. Σταματά την ακμή: Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος από το πρόσωπο με ακμή. Αυτό θεραπεύει το δέρμα της ακμής, των κηλίδων, της μελάγχρωσης κλπ. Που προκαλούνται λόγω βρωμιάς και αναπαραγωγής βακτηρίων στο νεκρό δέρμα.

4. Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος: Ο καθαρισμός του νεκρού δέρματος από το πρόσωπο και η δημιουργία νέων κυττάρων του δέρματος διεγείρει τον κυτταρικό κύκλο βελτιώνοντας την υφή, τη λάμψη και τη φρεσκάδα.

5. Βελτιώνει τη γενική υγεία: Η απολέπιση βοηθά όχι μόνο να καθαρίσει το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο, αλλά και να αποτρέψει καταστάσεις όπως η τριχοφυΐα. Διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και τον κυτταρικό κύκλο επιβραδύνοντας τη γήρανση και βελτιώνοντας την υγεία του δέρματος.

Πώς να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο και το σώμα?

Υπάρχουν διάφορες φυσικές και χημικές μέθοδοι για τον τρόπο απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το σώμα και το πρόσωπο. Αν και υπάρχουν πολλά χημικά προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά, οι φυσικές διαδικασίες αποδεικνύονται οι πιο αποτελεσματικές και χωρίς παρενέργειες. Καθώς η απολέπιση βελτιώνει την υγεία του δέρματος, πρέπει να γίνεται σε όλο το σώμα και όχι μόνο στο πρόσωπο μόνο. Ας δούμε μερικές εξαιρετικές θεραπείες που μας βοηθούν να απαλλαγούμε από το νεκρό δέρμα στο σώμα. Αυτές είναι εύκολες μέθοδοι για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο στο σπίτι.

1. Καφετιά ζάχαρη και λάδι καρύδας:

Η καστανή ζάχαρη είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά απολεπιστικά για να καθαρίσει το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο και το σώμα. Το τρίψιμο της χοντρικής ζάχαρης στο δέρμα καθαρίζει τους πόρους καλά. Αυτό το τρίψιμο ενεργοποιεί τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας το δέρμα σας υγιές, απαλό και λαμπερό. Το λάδι καρύδας θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα φυσικά ενυδατικά. Έχει επίσης υψηλές αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν το δέρμα να παραμείνει υγιές. Η ωμή ζάχαρη είναι επίσης πολύ καλή στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από τα χείλη.

Συστατικά:

 • Μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας (αυξήστε τα συστατικά ανάλογα με τη μάζα του σώματος).

Ωρα προετοιμασίας: 10 λεπτά.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας.
 •  Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο και σε άλλα επιθυμητά μέρη του σώματος.
 •  Τρίψτε αργά και απαλά το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας.
 •  Εάν κάνετε απολέπιση στα χείλη σας, κάντε απαλό μασάζ στα χείλη σας με αυτό το μείγμα με τα βρεγμένα δάχτυλά σας.
 •  Αφήστε το να καθαρίσει τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο και το δέρμα για τουλάχιστον 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Συχνότητα εφαρμογής: Δύο φορές την εβδομάδα.

Προφυλάξεις: Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα καθώς μπορεί να βλάψει την ισορροπία των φυσικών λιπαρών δέρματος. Αυτό είναι καλό για να απαλλαγείτε από το νεκρό δέρμα στα χέρια.

2. Scrub αλεύρι ρυζιού και τυρόπηγμα:

Το αλεύρι ρυζιού είναι ένα παλιό φάρμακο της παραδοσιακής ινδικής ιατρικής για να αφαιρέσει το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο και το σώμα. Το ρύζι και το τυρόπηγμα θρέφουν επίσης το δέρμα με τις απαιτούμενες βιταμίνες και μέταλλα. Η ιδιότητα ψύξης του ρυζιού κάνει το δέρμα ελαστικό και ελαφρύτερο. Το scrub ρυζιού είναι ένα από τα καλύτερα απολεπιστικά για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από τα χέρια και τα πόδια.

Συστατικά:

 • Μια κουταλιά της σούπας χοντρό αλεύρι ρυζιού.
 • Μισή κουταλιά της σούπας τυρόπηγμα ή γιαούρτι (αυξήστε τα συστατικά ανάλογα με τη μάζα του σώματος).

Ωρα προετοιμασίας:10 λεπτά.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ρυζιού με μισή κουταλιά της σούπας τυρόπηγμα ή γιαούρτι.
 • Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο και σε άλλα επιθυμητά μέρη του σώματος.
 • Τρίψτε αργά και απαλά το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας.
 • Αφήστε το να καθαρίσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το πρόσωπο και το σώμα για 30-40 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Συχνότητα εφαρμογής: Δύο φορές την εβδομάδα.

Προφυλάξεις:

 • Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα καθώς μπορεί να βλάψει την ισορροπία των φυσικών λιπαρών δέρματος.
 • Αν έχετε λιπαρό δέρμα, αντικαταστήστε το γιαούρτι ή το τυρόπηγμα με βουτυρόγαλα.

3. Scrub πλιγούρι βρώμης:

Το πλιγούρι βρώμης ξύνει το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο πολύ καλά. Το πλιγούρι βρώμης έχει την ιδιότητα να μαλακώνει τα ξηρά νεκρά κύτταρα και να καθαρίζει το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο. Μειώνει επίσης κάθε φλεγμονή και θρέφει το δέρμα και κάνει το δέρμα λείο και απαλό. Διαπιστώνεται επίσης ότι είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα και πολύ αποτελεσματική στον έλεγχο του λαδιού. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό κόλπο για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το σώμα.

Συστατικά:

 • Δύο κουταλιές πλιγούρι βρώμης και νερό όπως απαιτείται (αυξήστε τα συστατικά ανάλογα με τη μάζα του σώματος).

Ωρα προετοιμασίας:10 λεπτά.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Ανακατέψτε το πλιγούρι βρώμης και το νερό για να σχηματίσετε μια λεία πάστα.
 • Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο και το σώμα.
 • Τρίψτε αργά και απαλά το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας.
 • Αφήστε το στο δέρμα σας για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Συχνότητα εφαρμογής: Δύο φορές την εβδομάδα.

4. Γκραμ αλεύρι και απολέπιση γάλακτος:

Το αλεύρι Gram είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο και το σώμα. Αυτό το αλεύρι Gram θρέφει το δέρμα και επίσης το φωτίζει. Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την απομάκρυνση του νεκρού δέρματος από τα χέρια, τα πόδια, τα δάχτυλα και τα γόνατα. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να καθαρίζει την ακμή και τα μαύρα στίγματα.

Συστατικά:

 • Δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι γραμμάριο και μία κουταλιά της σούπας. γάλα (αυξήστε τα συστατικά ανάλογα με τη μάζα του σώματος).

Ωρα προετοιμασίας: 10 λεπτά.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Ανακατέψτε το γραμμάριο αλεύρι και το γάλα σε ένα μπολ.
 • Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο και το σώμα.
 • Τρίψτε απαλά το δέρμα με κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας.
 • Αφήστε το στο δέρμα σας για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Συχνότητα εφαρμογής: Δύο φορές την εβδομάδα.

5. Στεγνό βούρτσισμα:

Το Dry Brushing είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το σώμα. Το στεγνό βούρτσισμα είναι η ευκολότερη μέθοδος απολέπισης του δέρματος σε όλο το σώμα. Είναι πολύ καλό στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στη σύσφιξη του δέρματος. Αυτό είναι επίσης καλό για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από τα χέρια.

Συστατικά: Βούρτσα σώματος με μαλακές τρίχες.

Ωρα προετοιμασίας: Κανένας.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Βρέξτε ολόκληρο το σώμα σας και βουρτσίστε το δέρμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
 • Βουρτσίστε μία μόνο περιοχή για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.
 • Βουρτσίστε ολόκληρο το σώμα καλύπτοντας όλες τις περιοχές.
 • Πλύνετε το σώμα σας με ένα απαλό σαπούνι για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από το σώμα και στεγνώστε.
 • Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στο σώμα.

Συχνότητα εφαρμογής: Τρεις φορές την εβδομάδα.

Προφυλάξεις:

 • Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα καθώς μπορεί να βλάψει την ισορροπία των φυσικών λιπαρών δέρματος.
 • Αποφύγετε το στεγνό βούρτσισμα εάν έχετε δερματικές παθήσεις, κοψίματα, εγκαύματα ή άλλα δερματικά προβλήματα.

6. Καφέ Scrub:

Το τρίψιμο κόκκων αλεσμένου καφέ είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους απομάκρυνσης του νεκρού δέρματος από το πρόσωπο στο σπίτι. Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην πρόληψη της συσσώρευσης λίπους κάτω από το δέρμα. Το scrub καφέ απομακρύνει πολύ αποτελεσματικά το νεκρό δέρμα από τα χέρια. Ο Καφές διαπιστώνεται επίσης ότι είναι πολύ αποτελεσματικός στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας από το σώμα.

Συστατικά:

 • Τρεις κουταλιές αλεσμένοι κόκκοι καφέ και μία κουταλιά λάδι καρύδας (αυξήστε τα συστατικά ανάλογα με τη μάζα του σώματος).

Ωρα προετοιμασίας:10 λεπτά.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Ανακατέψτε τον καφέ και το λάδι καρύδας για να κάνετε μια παχιά κοκκώδη πάστα.
 • Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο, το λαιμό και άλλα απαραίτητα μέρη του σώματος.
 • Τρίψτε απαλά το δέρμα με κυκλικές κινήσεις για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε με απλό νερό.

Συχνότητα εφαρμογής: Μια φορά την εβδομάδα.

Προφυλάξεις: Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα καθώς μπορεί να βλάψει την ισορροπία των φυσικών λιπαρών δέρματος.

7. Μαγειρική σόδα:

Μαγειρική σόδα ή όξινο ανθρακικό νάτριο, όταν αναμειγνύεται με νερό, σχηματίζει ένα υψηλό αλκαλικό διάλυμα. Βοηθά στην αποτελεσματική εξαγωγή των ξηρών νεκρών κυττάρων από τους πόρους. Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για να απαλλαγείτε από το νεκρό δέρμα στο πρόσωπο όλη τη νύχτα. Αυξάνει επίσης την ισορροπία pH του δέρματος, αποτρέποντας την ακμή, την ξηρότητα και άλλα δερματικά προβλήματα.

Συστατικά:

 • Μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.
 • Μία κάψουλα βιταμίνης Ε.
 • Νερό.
 • (Αυξήστε τα συστατικά ανάλογα με τη μάζα του σώματος).

Ωρα προετοιμασίας: 10 λεπτά.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με το λάδι που υπάρχει στην κάψουλα βιταμίνης Ε. Προσθέστε νερό σε αυτό το μείγμα για να σχηματίσετε μια λεία πάστα.
 • Εφαρμόστε αυτό το μείγμα σε βρεγμένο πρόσωπο, λαιμό και άλλα επιθυμητά μέρη του σώματος.
 • Μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από τα χείλη.
 • Τρίψτε απαλά το δέρμα με κυκλικές κινήσεις για τουλάχιστον 3 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε με απλό νερό.

Συχνότητα εφαρμογής: Μια φορά την εβδομάδα.

Προφυλάξεις: Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα καθώς μπορεί να βλάψει την ισορροπία των φυσικών λιπαρών δέρματος.

8. Απολέπιση φλούδας πορτοκαλιού και γιαουρτιού:

Η σκόνη φλούδας πορτοκαλιού είναι μια παλιά θεραπεία στο σπίτι για τη μείωση του νεκρού δέρματος στο πρόσωπο. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε σκόνη φλούδας πορτοκαλιού στο σπίτι στεγνώνοντας τις φλούδες πορτοκαλιού στον ήλιο και αλέθοντάς τες σε σκόνη. Η φλούδα πορτοκαλιού κάνει επίσης το δέρμα λαμπερό και λαμπερό. Είναι πολύ αποτελεσματικό να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από τη μύτη και το λαιμό.

Συστατικά:

 • Μια κουταλιά της σούπας σκόνη φλούδας πορτοκαλιού, μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι (αυξήστε τα συστατικά ανάλογα με τη μάζα του σώματος).

Ωρα προετοιμασίας: 10 λεπτά.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Ανακατέψτε τη σκόνη φλούδας πορτοκαλιού και το γιαούρτι για να σχηματίσετε μια λεία πάστα.
 • Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο, το λαιμό και άλλα επιθυμητά μέρη του σώματος.
 • Αφήστε το για 15-20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει.
 • Τρίψτε απαλά με βρεγμένα δάχτυλα με κυκλικές κινήσεις για τουλάχιστον 3 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε με απλό νερό.

Συχνότητα εφαρμογής: Μια φορά την εβδομάδα.

Προφυλάξεις: Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα καθώς μπορεί να βλάψει την ισορροπία των φυσικών λιπαρών δέρματος.

9. Scrub αμυγδάλου και μελιού:

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες που κάνουν το δέρμα να φαίνεται υγιές και νεανικό. Τα αμύγδαλα είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά στο να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από τα χέρια.

Συστατικά:

 • Δέκα αμύγδαλα, δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι, γάλα (αυξήστε τα συστατικά ανάλογα με τη μάζα του σώματος).

Ωρα προετοιμασίας:15 λεπτά.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Μουλιάστε τα αμύγδαλα στο γάλα όλη τη νύχτα.
 • Αλέστε τα μουλιασμένα αμύγδαλα με το γάλα για να σχηματιστεί μια λεία πάστα και προσθέστε μέλι σε αυτό το μείγμα.
 • Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος και αφήστε το για 15-20 λεπτά.
 • Τρίψτε απαλά με βρεγμένα δάχτυλα με κυκλικές κινήσεις για τουλάχιστον 3 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε με απλό νερό για να ξύσετε το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο.

Συχνότητα εφαρμογής: Τρεις φορές την εβδομάδα.

Προφυλάξεις: Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα καθώς μπορεί να βλάψει την ισορροπία των φυσικών λιπαρών δέρματος.

10. ελαφρόπετρα:

Αυτό είναι καταπληκτικό και πολύ γνωστό για την αφαίρεση του νεκρού δέρματος από το σπίτι. Η ταπεινή ελαφρόπετρα χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε σχήματα ομορφιάς. Η ελαφρόπετρα είναι ένας ηφαιστειακός βράχος, ο οποίος είναι ένα εξαιρετικό απολεπιστικό για να αφαιρέσει το νεκρό δέρμα από τα γόνατα και τα πόδια. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή με πιο μαλακή πέτρα για να καθαρίσει το νεκρό δέρμα από το πρόσωπο.

Συστατικά: Ελαφρόπετρα.

Ωρα προετοιμασίας: Κανένας.

Διαδικασία εφαρμογής:

 • Βυθίστε τα πόδια στο νερό μέχρι να γίνουν λίγο μαλακά.
 • Τρίψτε απαλά τα βρεγμένα πόδια με κυκλικές κινήσεις με ελαφρόπετρα για τουλάχιστον 3 λεπτά.
 • Πλύνετε τα πόδια με απλό νερό, στεγνώστε και ενυδατώστε.

Συχνότητα εφαρμογής: Τρεις φορές την εβδομάδα.

Προφυλάξεις: Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα καθώς μπορεί να βλάψει την ισορροπία των φυσικών λιπαρών δέρματος.

Πρόσθετες συμβουλές:

Ακολουθούν επιπλέον συμβουλές από την πλευρά μας για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

 1. Δεν ταιριάζουν όλες οι μέθοδοι σε όλους τους τύπους δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τον τύπο και την ευαισθησία του δέρματός σας πριν επιλέξετε μια μέθοδο.
 2.  Είναι πάντα μια καλή πρακτική να ενυδατώνετε το δέρμα σας μετά την απολέπιση.
 3.  Μείνετε μακριά από χημικά απολεπιστικά που μπορεί να είναι πολύ σκληρά για το δέρμα σας, αφήνοντας το δέρμα σας κατεστραμμένο.
 4.  Ποτέ μην κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας όταν υπάρχουν κοψίματα, εγκαύματα και άλλα προβλήματα καθώς το δέρμα μπορεί να σπάσει λόγω τριψίματος.
 5. Αποφύγετε τη συχνή απολέπιση και το υπερβολικό τρίψιμο καθώς μπορεί να βλάψει το δέρμα και να το στεγνώσει.
 6. Να είστε πολύ ευγενικοί και προσεκτικοί όταν έχετε ακμή.
 7. Είναι πάντα ασφαλέστερο να εκτελέσετε μια δοκιμή επιδιόρθωσης πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέθοδο, επειδή ποτέ δεν γνωρίζετε πώς μπορεί να αντιδράσει με το δέρμα σας.
 8.  Προτιμήστε το τρίψιμο με τα δάχτυλά σας παρά να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε άλλο.
 9. Αν έχετε ξηρό δέρμα, προτιμήστε scrub με βάση το λάδι και ελαχιστοποιήστε τη συχνότητα απολέπισης.
 10.  Εάν ο τύπος του δέρματός σας είναι λιπαρός, αποφύγετε τα scrub με βάση το λάδι, καθώς κάνουν το δέρμα ακόμη πιο λιπαρό.

Τώρα που έχετε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το σώμα, δεν πρέπει να χάσετε χρόνο και να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Η απολέπιση όχι μόνο κάνει το δέρμα απαλό, λείο και ελαστικό, αλλά προετοιμάζει το δέρμα σας να απορροφήσει καλύτερα τις ενυδατικές κρέμες και άλλα λοσιόν και προϊόντα ομορφιάς. Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε απλές αλλά αποτελεσματικές οικιακές θεραπείες αντί να χρησιμοποιείτε ακριβές χημικές ουσίες που μπορεί να έχουν παρενέργειες.