Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στη θεραπεία του δέρματος!

Τι είναι τα λευκά μπαλώματα και οι κηλίδες στο δέρμα:

Οι λευκές κηλίδες που εμφανίζονται στο δέρμα είναι επίσης γνωστές ως λεύκη και είναι ένα από τα πολύ γνωστά προβλήματα του πληθυσμού. Υπάρχουν διαφορετικά μέρη του σώματος όπου αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι ο σπόρος από τα χέρια στα πόδια, το στόμα, τα πόδια, το πρόσωπο, τα χείλη, ακόμη και τα μάτια. Μία από τις κύριες αιτίες είναι η έλλειψη μελανίνης στο δέρμα που οδηγεί σε αποχρωματισμό. Ωστόσο, η ακατάλληλη λειτουργία των κυττάρων μελανίνης μπορεί να είναι ένας από τους λόγους έλλειψης βιταμίνης Β12, αυτοάνοσων ασθενειών, ακόμη και άγχους. Η επιλογή είναι διαθέσιμη ακόμη και σε οικιακές θεραπείες όπου πρόκειται για θεραπεία.

πώς να απαλλαγείτε από τα λευκά μπαλώματα στο δέρμα

Φυσικές θεραπείες για λευκά μπαλώματα και κηλίδες:

Ο παρακάτω οδηγός έχει 24 κορυφαίες ιδανικές θεραπείες στο σπίτι για λευκές κηλίδες και κηλίδες στο δέρμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά μέχρι να μειωθεί ή να υποχωρήσει εντελώς το πρόβλημα.

1. Κουρκουμάς:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για κουρκουμά

 • Ανακατέψτε καλά λίγο κουρκουμά με μουστάρδα και κάντε μια πάστα από αυτό.
 • Αυτό πρέπει να εφαρμοστεί στα λευκά μπαλώματα και κηλίδες που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καλά.
 • Αυτό πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον ένα χρόνο για να υπάρξει μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
 • Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να αναμειχθεί με φύλλα neem και να εφαρμοστεί ως πάστα για τα ίδια αποτελέσματα.

2. Θεραπεία με τζίντζερ για λευκές κηλίδες και κηλίδες:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για τζίντζερ

Η λήψη χυμού τζίντζερ κάθε μέρα βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία λευκών κηλίδων και κηλίδων.

 • Μπορεί επίσης να αναμιχθεί με χυμό λεμονιού και νερό και να ληφθεί δύο φορές την ημέρα.
 • Else αλλιώς πάστα τζίντζερ μπορεί να εφαρμοστεί στην πληγείσα περιοχή για τα αποτελέσματα.

3. Σπόροι ραπανάκι:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για ραπανάκι

 • Περίπου μια χούφτα σπόρους ραπανάκι μπορούν να αλεσθούν καλά για να γίνει μια χοντρή σκόνη.
 • Χρησιμοποιήστε λίγο ξύδι για να γίνει αυτό μια λεία πάστα.
 • Εφαρμόστε αυτό στα λευκά μπαλώματα για περίπου 30 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 • Τα φύλλα ραπανάκι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αντί για σπόρους ραπανάκι για τα ίδια αποτελέσματα.

4. Μηλόξυδο:

Μηλόξυδο

Οι μύκητες και τα βακτήρια στις λευκές κηλίδες και κηλίδες μπορούν εύκολα να καταστραφούν χρησιμοποιώντας μηλόξυδο.

 • Αραιώστε λίγο από αυτό με νερό και εφαρμόστε τακτικά το Mitton στις άσπρες κηλίδες και τα σημεία του δέρματος.
 • Μετά από αυτό για ένα μήνα θα αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του δέρματος και θα εξαφανιστεί το πρόβλημα.

5. Σύκα:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για σύκα

Τα σύκα είναι γνωστό ότι καθαρίζουν το αίμα καθώς και βελτιώνουν την κυκλοφορία καλά. Το να έχετε ωμά σύκα για 1-2 μήνες καθημερινά είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για μια σπιτική θεραπεία για να απαλλαγείτε από λευκά μπαλώματα και κηλίδες. Σκόνη από ξερά σύκα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στην περιοχή.

6. Χυμός λάχανου:Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για χυμό λάχανου

 • Βγάλτε φρέσκο ​​χυμό από το λάχανο και εφαρμόστε το στις άσπρες κηλίδες και μπαλώματα για περίπου 15 λεπτά.
 • Θα πρέπει να ακολουθήσει ένα ξέβγαλμα με ζεστό νερό.
 • Ακολουθήστε αυτήν την ιδέα καθημερινά για να αρχίσετε να έχετε ορατά αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.

7. Χρησιμοποιήστε αντηλιακά για λευκές κηλίδες και κηλίδες:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για αντηλιακό

Η βλάβη από τις ακτίνες UV του ήλιου είναι ένας από τους κύριους λόγους για τα λευκά μπαλώματα. Το καλύτερο που πρέπει να γίνει εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε μια καλή αντηλιακή λοσιόν με SPF πριν φύγετε από το σπίτι. Μαζί με την απαλλαγή από το πρόβλημα, αυτό θα προωθήσει επίσης την πρόληψη.

8. Χρήση μελιού:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για μέλι

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες, μαζί με τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού, μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των λευκών κηλίδων και κηλίδων του δέρματος. Κάποιος πρέπει να εφαρμόσει το μέλι για λίγο στο δέρμα και να το αφήσει να απορροφηθεί. Αυτό πρέπει να πλυθεί καλά με χλιαρό νερό για να έχετε τα αποτελέσματα – αυτή είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για λευκές κηλίδες και κηλίδες στο δέρμα.

9. Οφέλη από χαλκό:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για χαλκό

Το πόσιμο νερό από χάλκινα δοχεία είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα οφέλη αυτού του μετάλλου για λευκές κηλίδες και κηλίδες δέρματος για τη θεραπεία. Μπορείτε πάντα να κρατήσετε το νερό στο δοχείο για μια ολόκληρη νύχτα. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι το πρωί για θεραπεία.

10. Η παπάγια αφαιρεί τα λευκά μπαλώματα και τα σημεία:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για την Παπάγια

Το περιεχόμενο σε ένα ώριμο φρούτο παπάγια σας βοηθά να ανακτήσετε το κατάλληλο περιεχόμενο μελανίνης στο δέρμα σας. Για αυτό, πρέπει να κόψετε την παπάγια σε πολλά κομμάτια και να τρίψετε τις άσπρες κηλίδες στο σώμα σας. Τώρα αφήστε το δέρμα σας να στεγνώσει φυσικά και στη συνέχεια τρίψτε ξανά τα κομμάτια. Ακολουθήστε αυτό κάθε μέρα. Μαζί με αυτό, μπορείτε επίσης να πιείτε ώριμο χυμό παπάγια για να επιδιορθώσετε λευκές κηλίδες στο δέρμα.

11. Ινδικά φραγκοστάφυλα ή Amla:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για την Amla

Αυτά είναι επίσης γνωστά ως φρούτα χήνας και έτσι χρησιμοποιούνται σε πολλά μέρη του κόσμου για τη θεραπεία λευκών κηλίδων στο δέρμα. Η βιταμίνη C και άλλα περιεχόμενα αυτού του φρούτου της οικογένειας ζιζανίων βοηθούν στην επιδιόρθωση δερματικών προβλημάτων. Θα χρειαστεί να εξαγάγετε λίγο χυμό από τα φύλλα της χήνας, να εφαρμόσετε αυτόν τον χυμό στα λευκά μπαλώματα και να επαναλάβετε την τεχνική όπως την προηγούμενη.

12. Άγχος:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για το άγχος

Θα σας βοηθούσε να απαλλαγείτε από το άγχος ως θεραπεία δέρματος με λευκές κηλίδες. Οι λευκές κηλίδες και τα μπαλώματα στο δέρμα είναι επίσης γενεαλογικές διαταραχές που ενισχύονται λόγω υπερβολικού άγχους και κόπωσης. Αυτό πρέπει να μειωθεί με τη βοήθεια πολλών γιόγκα και ενός πολύ σωστού τρόπου ζωής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπνέετε πολύ καθαρό αέρα και να καταναλώνετε πολλά πράσινα λαχανικά.

13. Απομακρυνθείτε από τα τατουάζ:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για να φύγετε από τα τατουάζ

Τα τατουάζ είναι ένας τρόπος εισαγωγής μελάνης στο στρώμα του δέρματος και αυτά είναι ένας λόγος για την ενίσχυση των λευκών κηλίδων στις δερματικές παθήσεις. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ξεφύγετε από περαιτέρω τατουάζ και οποιεσδήποτε τέτοιες δραστηριότητες τρυπήματος και ζωγραφικής στο δέρμα. Αυτά είναι εξαιρετικά επιβλαβή εάν παρατηρείτε ήδη προβλήματα λεύκης.

14. Θεραπεία φύλλων Neem για λευκές κηλίδες και κηλίδες στο δέρμα:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για φύλλα Neem

Γνωστά και ως margosa, αυτοί είναι εξαιρετικοί τρόποι για να μειώσετε τη μελάγχρωση του δέρματος και τις λευκές κηλίδες στο δέρμα. Πρέπει να πάρετε μερικά φύλλα neem και στη συνέχεια να κάνετε μια λεία και λεπτή πάστα από αυτά και τώρα να αναμίξετε κάποια ποσότητα μελιού σε αυτήν την πάστα. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να καταναλώσετε αυτό το μείγμα τουλάχιστον 3-4 φορές κάθε μέρα για έναν ολόκληρο μήνα.

15. Βασιλικός:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για τον βασιλικό

Ο συνδυασμός βασιλικού και ασβέστη λειτουργεί σαν θαύματα και μαγεία για λευκές κηλίδες στο δέρμα και η τακτική χρήση αυτού του φαρμάκου για περίπου έξι μήνες μπορεί πραγματικά να κάνει μια τέλεια λύση για το πρόβλημά σας. Για να φτιάξετε τη λύση, θα χρειαστείτε μερικά φύλλα βασιλικού και σφήνες ασβέστη. Αφαιρέστε τους χυμούς και από τους δύο, ανακατέψτε τους καλά και εφαρμόστε τώρα στις άσπρες κηλίδες και κηλίδες περίπου 3-4 φορές την ημέρα.

16. Ραπανάκι και ξύδι:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για ξύδι

Ο συνδυασμός σπόρων ραπανάκι και ξιδιού κάνει ένα φοβερό ζευγάρι για τη θεραπεία κηλίδων στο δέρμα ή απλής λεύκης. Για αυτό, πρέπει να πάρετε μερικούς σπόρους ραπανάκι και τώρα τους μουλιάζετε σε ένα μπολ γεμάτο απλό λευκό ξύδι για όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί πρέπει να εφαρμόσετε ολόκληρο αυτό το διάλυμα στα λευκά σημεία του δέρματος και να τα περιποιηθείτε.

17. Καρύδια:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για καρύδια

Είστε ήδη γνωστό ότι είστε εξαιρετικά απολεπιστικά δέρματος. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και για λευκές κηλίδες στο δέρμα. Για αυτό, μπορείτε είτε να πάρετε μερικά καρύδια και να κάνετε σκόνη στο σπίτι είτε να πάρετε κάποια έτοιμη σκόνη καρυδιού. Τώρα φτιάξτε μια καλή και λεία πάστα με νερό και εφαρμόστε την στα λευκά μπαλώματα του σώματος περίπου 3-4 φορές την ημέρα για μερικούς μήνες.

18. Θεραπεία ροδιού για λευκές κηλίδες και κηλίδες:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για ρόδι

Για αυτό το φάρμακο, θα χρειαστείτε το φρούτο του ροδιού καθώς και τα φύλλα του. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να στεγνώσετε τα φύλλα και να κάνετε σκόνη. Μετά από αυτό, χρειάζεστε επίσης κάποια φρέσκια σκόνη ροδιού, η οποία είναι συνήθως διαθέσιμη στην αγορά. Τώρα ανακατέψτε και τα δύο με απλό νερό και, στη συνέχεια, μπορείτε να το πίνετε περίπου δύο φορές την ημέρα για μερικούς μήνες για εξαιρετικά αποτελέσματα.

19. Lema Minor:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για το μικρό λέμα

Αυτό είναι επίσης γνωστό ως άγρια ​​πάπια, d και συνήθως θα βρείτε αυτό το ζιζάνιο σε υδάτινα σώματα όπως τοπικές λίμνες και λίμνες. Θα σας βοηθούσε αν τα χρησιμοποιούσατε σωστά για να έχετε μαγικά αποτελέσματα για τη λεύκη. Για αυτό, πρέπει να μαζέψετε αυτά τα ζιζάνια και στη συνέχεια είτε να τα αναμίξετε με νερό και να τα πιείτε ή αλλιώς να τα εγχύσετε σε βραστό νερό και να τα πιείτε ως τσάι.

20. Τροφές ψευδάργυρου:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για τρόφιμα ψευδάργυρου

Η περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο εδώ είναι πολύ καλή για το σώμα, ειδικά για το δέρμα και τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα. Αυτός είναι ένας τρόπος για να έχετε καλά αποτελέσματα για τις κηλίδες στο δέρμα. Θα πρέπει να ενσωματώσετε καλές ποσότητες συστατικών ψευδαργύρου στον καθημερινό σας κύκλο τροφίμων και στη συνέχεια να παρακολουθήσετε πόσο καλά θα είναι τα αποτελέσματα για εσάς.

21. Βιταμίνη C:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για βιταμίνη C

Οι ειδικοί και οι γιατροί έχουν μια ευρέως διαδεδομένη γνώμη για τα φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C. Προτείνουν ότι τα άτομα που πάσχουν από προβλήματα λεύκης καταναλώνουν όσο μπορούν φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C. Αυτό περιλαμβάνει κοινά διαθέσιμα φρούτα όπως λάιμ, λεμόνια, πορτοκάλια, αμλά και τα παρόμοια. Μπορείτε επίσης να εξαγάγετε χυμούς από αυτά τα φρούτα και να τους εφαρμόσετε στα λευκά μπαλώματα.

22. Θεραπεία σκόρδου για λευκά μπαλώματα και κηλίδες:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για σκόρδο

Δεδομένου ότι ο σχηματισμός μύκητα είναι ένας μεγάλος λόγος για τη λεύκη, το σκόρδο ακούγεται σαν ένα φοβερό φάρμακο για αυτό. Επίσης, το σκόρδο είναι αντιβακτηριακός παράγοντας και έχει ορισμένα περιεχόμενα που βοηθούν στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων. Μπορείτε να πάρετε λίγο περισσότερη ποσότητα σκόρδου στην κανονική σας διατροφή και τίποτα περισσότερο από αυτό.

23. Μούρα:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για μούρα

Όλα τα είδη μούρων από την οικογένεια των φρούτων είναι ιδανικά για τα λευκά αποσπασματικά προβλήματα και απαλλαγείτε από αυτά. Καταναλώστε μούρα όσο μπορείτε και καταναλώστε φρέσκους χυμούς από αυτά. Μπορείτε επίσης να εξαγάγετε φρέσκους χυμούς από κράνμπερι, φράουλες, βατόμουρα, βατόμουρα και τα υπόλοιπα και να τα εφαρμόσετε απευθείας στα μπαλώματα.

24. Θεραπεία βρώμης για λευκές κηλίδες και κηλίδες:

Λευκά μπαλώματα και κηλίδες στο δέρμα για βρώμη

Αυτά είναι επίσης υπέροχα συστατικά για να απαλλαγείτε από τα προβλήματα της λεύκης που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα και να ντρέπεστε κατά καιρούς. Η βρώμη μπορεί να καταναλωθεί σε οποιαδήποτε μορφή και είναι γνωστό ότι δεν χάνει την καλοσύνη της σε καμία περίπτωση. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε λεπτές σκόνες βρώμης και τώρα ανακατέψτε με νερό και εφαρμόστε στο δέρμα.

λευκές κηλίδες στο δέρμα

Οι λευκές κηλίδες στο δέρμα γνωστές και ως λεύκη είναι πολύ επίμονες και δεν απομακρύνονται πολύ εύκολα. Οι ειδικοί και οι γιατροί ελπίζουν ότι με τη χρήση αυτών των θεραπειών, θα λάβετε την απαιτούμενη βοήθεια.