13 Διαφορετικοί τύποι μασάζ και οι θεραπευτικές τους χρήσεις

Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τι είναι το μασάζ. Αλλά για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το μασάζ είναι ένας τρόπος χειρισμού των τενόντων, των μαλακών ιστών και των μυών του σώματος σας, που προορίζεται να είναι μια βασισμένη θεραπεία. Δεδομένου ότι το μασάζ περιλαμβάνει τους μυς και τους ιστούς, γίνεται συνήθως από έναν έμπειρο και εκπαιδευμένο άτομο, ο οποίος γνωρίζει την τέχνη του να χαϊδεύει, να τρίβει και να κινεί τα μέρη του σώματός σας για να καταλήξει σε μια λύση στο πρόβλημά σας. Η πίεση που συνήθως ασκείται στο σώμα θα ποικίλει από ελαφριά σε ισχυρή πίεση, η κάθε μία ανάλογα με το θέμα του σώματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τα μασάζ είναι ο σίγουρος τρόπος για να αποβάλλετε αυτές τις σακούλες έντασης και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να βυθιστεί σε κάποια ανακούφιση. Ορισμένα μασάζ γίνονται ακόμη και για να ανακουφιστούν από τον συχνό πονοκέφαλο ή το κρυολόγημα.

Διαφορετικοί τύποι μασάζ και θεραπευτικές χρήσεις τους

Τεχνικές θεραπείας μασάζ για όλα τα μέρη του σώματος:

Ρίξτε μια ματιά στις διάφορες τεχνικές μασάζ που εφαρμόζονται από ειδικούς.

1. Ζύμωμα:

Το ζύμωμα περιγράφεται καλύτερα από το μέρος του χεριού που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση του μασάζ. Για παράδειγμα, το ζύμωμα αντίχειρα και το ζύμωμα παλάμης είναι δημοφιλή. Η πίεση ποικίλλει ανάλογα με το μασάζ και το τι επιδιώκει να επιτύχει. Ο ρυθμός και ο ρυθμός του μασάζ είναι επίσης κρίσιμοι στο μασάζ.

2. Trigger Point Therapy:

Αυτό το είδος θεραπείας αφορά την πίεση που ασκείται στους μυϊκούς ιστούς. Όταν ασκείται μια ορισμένη πίεση, σας ανακουφίζει από τον πόνο και θεραπεύει κάθε δυσλειτουργία στο σώμα σας. Αυτά τα σημεία ενεργοποίησης είναι συνήθως ο κόμβος της μυϊκής υπερκινητικότητας που διασχίζουν τα σημεία βελονισμού.

3. Διαμήκης ολίσθηση:

Αυτό μπορεί να ακούγεται μεγάλο, αλλά ουσιαστικά είναι ένα μασάζ προς την κατεύθυνση της ροής του αίματος. Βοηθά επίσης στη διασπορά υγρών από οποιοδήποτε μέρος του σώματος όπου έχει λάβει χώρα τραυματισμός, μειώνοντας έτσι τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

4. Μασάζ συμπίεσης:

Το μασάζ συμπίεσης είναι επίσης γνωστό ως ρυθμική συμπίεση στους μυς. Γίνεται για να κάνει μια βαθιά υπεραιμία και επίσης θα μαλακώσει τους ιστούς. Αυτό είναι περισσότερο ένα μασάζ προθέρμανσης πριν κάνετε οποιοδήποτε άλλο μασάζ.

Διαφορετικοί τύποι μασάζ στον κόσμο:

Εκτός από αυτές τις τεχνικές μασάζ, υπάρχουν επίσης τύποι μεθόδων μασάζ που εφαρμόζονται. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά.

1. Σουηδικό μασάζ:

Σουηδικό μασάζ

Η πιο κοινή μέθοδος από όλες είναι το σουηδικό μασάζ. Είναι το καλύτερο για χαλάρωση, ειδικά μετά από μια αγχωτική και κουραστική εβδομάδα. Το μασάζ είναι ελαφρύ και προορίζεται για απόλυτη χαλάρωση. Περιλαμβάνουν μακρύτερα και πιο ρευστά εγκεφαλικά επεισόδια που θα προσφέρουν μια χαλαρή αίσθηση, δημιουργώντας μια θετική ορμονική ανταπόκριση. Μελέτες έχουν δείξει πώς ένα σουηδικό μασάζ μειώνει την κυκλοφορούσα κορτιζόλη, η οποία είναι ορμόνη του στρες. Είναι ιδιαίτερα διάσημο στη Γκόα καθώς υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι ειδικοί.

2. Βαθύ μασάζ ιστού:

Μασάζ για βαθύ ιστό

Το βαθύ μασάζ ιστού βοηθά στη διόρθωση των μοτίβων κίνησης, που συνεπάγεται το βάθος στο μασάζ προκειμένου να απελευθερωθούν σημεία ενεργοποίησης και έτσι να βελτιωθεί η κινητικότητα. Το μασάζ δεν είναι επώδυνο αλλά μπορεί να είναι αρκετά άβολο. Κάντε αυτό το μασάζ μόνο κάτω από έναν ειδικό. Το βαθύ μασάζ ιστού γίνεται καλύτερα στην Κεράλα.

3. Ρόλφινγκ:

Ρόλφινγκ

Αυτό είναι ένα μασάζ με προσέγγιση ολόκληρου του σώματος. Αναπτύχθηκε από την Ida Rolf. Οι θεραπευτές συνήθως σπρώχνουν, σπρώχνουν και ζυμώνουν το σώμα σας για να διεγείρουν τη ροή του αίματος και την καλύτερη κίνηση. Χρησιμοποιούν μια τεχνική που ονομάζεται Structural Integration και είναι μια προσέγγιση ολόκληρου του σώματος. Το ινδικό κρατίδιο Μαχαράστρα έχει πολλούς πιστοποιημένους θεραπευτές κυλίνδρων που έχουν εκπαιδευτεί.

4. Σιάτσου:

Σιάτσου

Shiatsu σημαίνει «πίεση των δακτύλων» στα Ιαπωνικά, όπου οι θεραπευτές χρησιμοποιούν μόνο τον αντίχειρα, τα δάχτυλα και την παλάμη σε όλο το σώμα. Εφάρμοζαν ποικίλη πίεση με στόχο να θεραπεύσουν και να αναγεννήσουν το σώμα. Το Shiatsu είναι επίσης γνωστό ότι βελτιώνει τον κύκλο του ύπνου σας. Το Kochi, στην πολιτεία της Κεράλα, προσφέρει εξαιρετικό μασάζ Shiatsu.

5. Αθλητικό μασάζ:

Αθλητικό μασάζ

Το αθλητικό μασάζ χρησιμοποιείται από τους αθλητές για να προετοιμαστούν ή ακόμα και να αναρρώσουν από οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός. Γίνεται για την πρόληψη τραυματισμών, την ενίσχυση της ευελιξίας. Θα βελτιώσει επίσης τη συνολική αθλητική απόδοση. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν είστε αθλητής, μπορείτε να το κάνετε καθώς θα θεραπεύσει μόνο τους μυϊκούς πόνους και θα βελτιώσει τη συνολική σας κίνηση. Το αθλητικό μασάζ επικεντρώνεται σε εκείνους τους μύες στους οποίους συμμετέχει ο αθλητής αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος. Συμπίεση, γρηγορότερα εγκεφαλικά επεισόδια τριβής και θεραπεία σημείου πίεσης είναι μερικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τον ειδικό.

6. Ρεφλεξολογία:

Ρεφλεξολογία

Αυτό δεν είναι πραγματικά ένα μασάζ, αλλά μια πρακτική που ασκεί πίεση στις αντανακλαστικές ζώνες των ποδιών σας, των χεριών σας και του εξωτερικού αυτιού. Αυτά τα μέρη σχετίζονται με άλλα συγκεκριμένα όργανα, ακόμη και τους αδένες. Όταν αυτά τα μέρη διεγείρονται με την πίεση των δακτύλων, βοηθά στην καλύτερη υγεία αυτών των συνδεδεμένων οργάνων και επίσης των αδένων που διεγείρονται μέσω των ενεργειακών οδών. Εμπιστευτείτε την Κεράλα για αυτό!

7. Κρανιακή Ιερά Θεραπεία:

Κρανιακή Ιερή Θεραπεία

Η θεραπεία CST ή Cranial Sacral είναι ένα είδος μασάζ που είναι ένα σώμα που προορίζεται για την ανακούφιση της συμπίεσης των οστών του κεφαλιού, του ιερού οστού, που είναι ένα τριγωνικό οστό στο κάτω μέρος της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης. Εφαρμόζει μόνο ήπια πίεση στο κεφάλι, το λαιμό και την πλάτη για να ανακουφίσει τη συμπίεση που προκαλείται καθώς και τον πόνο που προκύπτει. Μπορεί να γίνει από άτομα κάθε ηλικίας και κυρίως ως θεραπεία για ημικρανία, δυσκοιλιότητα, πονοκέφαλο, κόλπο, αυχενικό πόνο και διαταραγμένους κύκλους ύπνου και αϋπνία. Αυτό το μασάζ είναι διάσημο και οι ειδικοί βρίσκονται κυρίως στο Δελχί και το Gurgaon.

8. Προγεννητικό μασάζ:

Προγεννητικό μασάζ

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο είδος μασάζ που βοηθά στη χαλάρωση των τεταμένων μυών, διευκολύνει τα σημεία στα ύψη, βελτιώνει την κυκλοφορία και την κινητικότητα. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες της μητέρας που φέρει και αυτό που της ταιριάζει σε αυτό το στάδιο. Χαλαρώνει τους συνδέσμους. Είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη διάθεση και την κατάθλιψη της εγκυμοσύνης που συνήθως πιάνει τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Υπάρχουν δύο καλά εκπαιδευμένοι εμπειρογνώμονες στο Hyderabad, οι οποίοι παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες.

9. Γηριατρικό μασάζ:

Γηριατρικό μασάζ

Εδώ είναι ένα καλό μασάζ για ηλικιωμένους και ηλικιωμένους. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες τους, όπου τα χέρια χρησιμοποιούνται για τον χειρισμό των μαλακών ιστών του σώματος. Αυτό θα βελτιώσει τη συνολική κυκλοφορία, θα ανακουφίσει τον πόνο και θα βελτιώσει επίσης το εύρος της κίνησης. Θα βοηθήσει επίσης στη διατήρηση της συνολικής υγείας τους καθώς μεγαλώνουν. Οποιοδήποτε κορυφαίο σπα σε μια πόλη του μετρό θα σας βοηθήσει σε αυτό.

10. Μασάζ αρωματοθεραπείας:

Μασάζ αρωματοθεραπείας

αυτό μοιάζει περισσότερο με το σουηδικό μασάζ, αλλά με αρωματικά έλαια και οσμή. Τα αιθέρια έλαια είναι ένας καλός τρόπος για να προωθήσετε τη χαλάρωση και να σας ανακουφίσουν από το άγχος. Έχουν υψηλή θεραπευτική δύναμη. Τα έλαια λεβάντας βοηθούν στη χαλάρωση, ενώ τα λάδια τριαντάφυλλου θα ηρεμήσουν και θα ηρεμήσουν το μυαλό σας. Αυτό το καταπραϋντικό αποτέλεσμα μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο, την αϋπνία και άλλες πεπτικές διαταραχές. Είναι καλύτερα να γίνονται όταν βρίσκονται στη Γκόα ή στην Κεράλα. Οι πολιτείες προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από μασάζ αρωματοθεραπείας με γνήσια αρωματικά έλαια.

11. Μασάζ με καυτή πέτρα:

Μασάζ με ζεστή πέτρα

Το μασάζ με ζεστές πέτρες είναι ένα άλλο είδος μασάζ που προορίζεται να χαλαρώσει, επίσης χαλαρώνει τους τεταμένους μύες. Αυτό που συμβαίνει στο μασάζ είναι ότι το σώμα υποβάλλεται σε λείες και επίπεδες θερμαινόμενες πέτρες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Οι πέτρες περιέχουν βασάλτη που είναι γνωστό ότι συγκρατεί θερμότητα. Αυτές οι πέτρες μπορούν να τοποθετηθούν στο στομάχι, στο στήθος, στη σπονδυλική στήλη, στο πρόσωπο ή στα πόδια. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν μακριές στούκες, κυκλικές κινήσεις, κραδασμούς ή ακόμη και ζύμωμα για να καλύψουν τη συγκεκριμένη θεραπεία. Μειώνει σημαντικά την κατάθλιψη και χαλαρώνει το σώμα σας βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στην πληγείσα περιοχή. Τα μασάζ με ζεστές πέτρες είναι διάσημα στην Ουνταϊπούρ.

12. Ταϊλανδέζικο μασάζ:

Ταϊλανδέζικο μασάζ

Το μασάζ που ακούγεται συχνά δίπλα στο σουηδικό μασάζ είναι το ταϊλανδέζικο μασάζ. Χρησιμοποιεί σημεία πίεσης, διατάσεις μυών και ακόμη και συμπίεση σε ρυθμική κίνηση. Το χέρι, τα πόδια και ο αγκώνας χρησιμοποιούνται από τον θεραπευτή όταν κάνουν το μασάζ. Δεν χρησιμοποιεί λάδια και παίρνει τα ενεργειακά σημεία του σώματος για το μασάζ για να επιτύχει τα αποτελέσματα. Βελτιώνει τη συνολική κυκλοφορία και μειώνει το επίπεδο στρες του ατόμου. Το Hyderabad διαθέτει εξαιρετικά κέντρα για ταϊλανδέζικο μασάζ. Πολιτείες όπως η Γκόα και η Κεράλα παρέχουν επίσης καλό ταϊλανδέζικο μασάζ.

13. Μασάζ Ρέικι:

Μασάζ Ρέικι

Το Ρέικι είναι περισσότερο φυσική θεραπεία του σώματος που εστιάζει στην ενέργεια του σώματος. Το Ρέικι βοηθά το σώμα να απελευθερώσει την ένταση εστιάζοντας στα μονοπάτια που ονομάζονται τσάκρα, μεσημβρινός και Νάντι. Αυτά είναι τα μονοπάτια μέσα από τα οποία ρέει η ζωή. Θεραπεύεται ρέοντας μέσω αυτών των επηρεαζόμενων ενεργειακών τμημάτων. Πρέπει να το κάνετε αυτό μία φορά στη ζωή σας για να ζήσετε πραγματικά την απόλαυση ενός μασάζ. Το Ρέικι γίνεται συνήθως στην Κεράλα, αλλά κυρίως εκτός Ινδίας.

Πόσοι τύποι μασάζ στην Ινδία και πού κάνουν:

Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός όπου μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα κέντρα μασάζ στην Ινδία.

1. Somatheeram Ayurveda θέρετρο, Κεράλα:

Βρίσκεται στα νότια του Kovalam στο Trivandrum, το μέρος είναι γνωστό για εκτεταμένες συνεδρίες μασάζ. Έχουν πακέτα Ayurvedic που στοχεύουν στη θεραπεία της παράλυσης και άλλων νευρικών διαταραχών. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 60-90 λεπτά για 7 έως 21 ημέρες. Οι καλύτερες μορφές γιόγκα που προορίζονται για τον σκοπό σας περιλαμβάνονται επίσης στη συσκευασία. Οι ιατρικές τους θεραπείες έχουν αποδειχθεί ιατρικά ότι είναι αποτελεσματικές. Περιμένετε μόνο τα καλύτερα εδώ.

2. Devaaya:

Αυτό είναι ένα κέντρο θεραπείας της Αγιουρβέδα και της φύσης στη Γκόα, το οποίο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη φυσιοπαθητική. Οι θεραπείες συμβαδίζουν με τη γιόγκα, τον διαλογισμό και τη μουσική. Η διόρθωση του τρόπου ζωής και ο προγραμματισμός της διατροφής είναι άλλα οφέλη που προσφέρονται εδώ. Το κέντρο περιστρέφεται γύρω από το Vishnu Shastra, προσθέτοντας αρμονία στη συνολική σας εμπειρία. Αν νομίζατε ότι η Γκόα αφορούσε το πάρτι και τα ποτά, ήρθε η ώρα να το ζήσετε.

3. Ananda, Ιμαλάια:

Μέσα στα πανύψηλα Ιμαλάια είναι ένα μέρος που προσφέρει μια ευτυχισμένη διαδικασία αναζωογόνησης που σας βοηθά να θεραπεύσετε μέσω της Αγιουρβέδα και της αρωματοθεραπείας. Εκεί προσφέρονται ευρωπαϊκές και ταϊλανδέζικες θεραπείες. Χρησιμοποιούν λιγότερο λάδι και περισσότερο αργό μασάζ με ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επούλωσής σας. Πιείτε λίγο τσάι υγείας ενώ βυθίζεστε στη μαγευτική θέα στα βουνά.

4. The Leela, Udaipur:

Γνωστή ως η πόλη των λιμνών και των παλατιών, το Ουνταϊπούρ προσφέρει εξαιρετικές θεραπείες και μασάζ από την Αγιουρβέδα. Ειδικεύονται σε μασάζ με ζεστές πέτρες, προσώπου, γιόγκα και διαλογισμό. Οι σκηνές σπα και η αρχιτεκτονική στυλ haveli είναι μια απόλαυση για τα μάτια και θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να εγκαταλείψετε την αρνητικότητα της ζωής. Αφεθείτε σε καλή μουσική και εστιάστε απλά στο να πλύνετε τους πόνους σας.

5. Kairali Ayurvedic Health village:

Ένα άλλο από την Κεράλα, αυτό βρίσκεται στο Παλακκάντ. Χτισμένο γύρω από τα οφέλη από την Αγιουρβέδα, το κέντρο προσφέρει θεραπείες από φυτικά βότανα. Έχουν επίσης περίπου 20 κέντρα στο εξωτερικό και 25 κέντρα σε όλη την Ινδία. Ζήστε την καλοσύνη του να ζείτε μια ζωή χωρίς ένταση και υγιή στα Δυτικά Ghats που είναι γραφική.

Το μασάζ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης πολλών πόνων στο σώμα. Όχι μόνο σας παρέχουν άφθονη χαλάρωση αλλά επίσης βοηθούν στην καλύτερη ροή του αίματος και αυξάνουν την ανοσία του σώματος. Ένα καλό μασάζ πραγματοποιείται επίσης με ποικίλους βαθμούς πίεσης που πρέπει πάντα να γίνεται από έναν ειδικό. Λοιπόν, τι περιμένεις? Βυθιστείτε και ζήστε τα οφέλη ενός καλού μασάζ αυτό το Σαββατοκύριακο. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει!

ΕΙΔΗ ΜΑΣΑΖ