Πώς να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή και όμορφα;

Έχετε πρόβλημα όρασης; Θέλετε να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή; Μην ανησυχείς! Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Το μάτι δεν είναι παρά η αντανάκλαση της ψυχής σας. Τα μάτια παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας ως παράθυρα προς τον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στο πολύτιμο δώρο της όρασης. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε άτομο να διατηρήσει την υγεία των ματιών του. Έτσι, σήμερα σε αυτό το άρθρο σας λέμε μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή.

πώς να διατηρήσετε υγιή μάτια

Οι καλύτερες συμβουλές για να έχετε τα μάτια σας υγιή:

Τώρα, παρακάτω έχουμε αναφέρει μερικές συμβουλές που είναι πολύ χρήσιμες για τα μάτια σας καθώς τα διατηρεί υγιή. Είναι οι εξής:

1. Χρησιμοποιήστε προστατευτική φθορά στα μάτια:

Πολλοί τραυματισμοί στα μάτια μπορούν να ξεφύγουν μόνο με τη χρήση γυαλιών ασφαλείας, προστατευτικών ματιών ή αθλητικών προδιαγραφών. Η αβεβαιότητα για τα ενδιαφέροντά σας ή τον σταθμό εργασίας αυξάνει τις πιθανότητες βλάβης των ματιών σας. Ορισμένα αθλήματα, για παράδειγμα χόκεϊ επί πάγου, λακρός, ρακέτα, έχουν επίσης ως αποτέλεσμα βλάβη στα μάτια.

2. Παρέχετε ξεκούραση στα μάτια σας:

Αβεβαιότητα μόλις αφιερώσετε πολύ χρόνο στον υπολογιστή ή εστιάσετε σε ένα πράγμα, εκείνη τη στιγμή αγνοείτε το βλεφαρίσμα και τα μάτια σας μπορεί να εξαντληθούν. Προσπαθήστε τον νόμο 20-20-20 και για αυτό, πρέπει να κοιτάτε μακριά κάθε 20 λεπτά έως 20 πόδια στο αντίθετό σας με στόχο 20 δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μάτια σας αποκτούν χαλάρωση και οφέλη για να διατηρήσετε ένα επίπεδο υγρασίας και να μειώσετε την πίεση των ματιών.

3. Αφήστε το κάπνισμα:

Υπάρχουν πολλές ασθένειες που εμφανίζονται λόγω καπνίσματος όπως βλάβη του οπτικού νεύρου, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και καταρράκτης. Επομένως, εάν θέλετε να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε το κάπνισμα.

4. Ο οφθαλμολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος:

Συνιστάται ιδιαίτερα να κάνετε οφθαλμολογικό έλεγχο μία φορά το χρόνο γιατί η οπτικοποίηση μπορεί να επιδεινωθεί τόσο σταδιακά ώστε να μην μπορείτε να το προσδιορίσετε. Αρκετές οφθαλμικές διαταραχές, όπως η διαβητική οφθαλμική νόσος, ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία και το γλαύκωμα, ενδέχεται να μην εξασφαλίζουν σημεία. Μια διασταλμένη οφθαλμολογική εξέταση παίζει σημαντικό ρόλο για να πιάσει τις δυσκολίες στο μάτι.

5. Φάτε για την υγεία των ματιών:

Η τακτική διατροφή σας περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά όπως λουτεΐνη, ω-3 λιπαρά οξέα ψευδάργυρο, βιταμίνες Ε και C είναι πολύ χρήσιμα για να αποτρέψετε τα μάτια σας από δυσκολίες όρασης που σχετίζονται με την ηλικία. Έτσι, καταναλώστε πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι, γιακά, λάχανο και λιπαρά ψάρια όπως τόνος, σολομός, αυγά, φασόλια, ξηροί καρποί, καθώς και πρόσθετες πρωτεϊνικές βάσεις χωρίς κρέας, καθώς και πορτοκάλια, εσπεριδοειδή ή υγρά, καρότα, ροδάκινα, ντομάτες, παπάγια, σκόρδο, γαλοπούλα, μάνγκο, κοτόπουλο, γιαούρτι και ηλιόσπορους.

6. Διατηρήστε υγιές βάρος:

Η κατανάλωση τροφής με καλή αναλογία σας ωφελεί να διατηρείτε ένα ισχυρό βάρος που σας δημιουργεί λιγότερο πιθανό να κολλήσετε ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, για παράδειγμα διαβήτης τύπου 2. Η βαρύτητα αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη καθώς και επιπλέον περιστάσεις που μπορεί να διαταράξουν τα μάτια σας.

7. Αποφύγετε τη συνεχή αναζήτηση στην οθόνη του υπολογιστή:

Η παρακολούθηση σε υπολογιστή όλη μέρα είναι υπεύθυνη για θολή όραση, ξηροφθαλμία, κόπωση των ματιών, πόνο στους ώμους, πονοκεφάλους, πλάτη και λαιμό. Τοποθετήστε τον υπολογιστή σας σε ένα μοντέλο με σκοπό τα μάτια σας να είναι ίσα με το επάνω μέρος της οθόνης. Εάν επιθυμείτε, χρησιμοποιήστε μια αντιθαμβωτική οθόνη.

8. Προστασία από τις ακτίνες του ήλιου:

Οι υπεριώδεις ή υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να βλάψουν τα μάτια σας καθώς και να οδηγήσουν σε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, αστιγματισμό και καταρράκτη. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να φοράτε τον ακριβή τύπο γυαλιών ηλίου που ωφελούν να προστατεύσουν τα μάτια σας από τις ακτίνες UV. Επιλέξτε γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν το 99 % έως 100 % των ακτίνων UVB και UVA μαζί. Οι περιτυλιγμένοι φακοί υποστηρίζουν την προστασία των ματιών σας στο πλάι. Οι πολωμένοι φακοί μειώνουν τη λάμψη κατά την οδήγηση.