Πώς να διατηρήσετε τους πνεύμονες υγιείς;

Έχετε προβλήματα αναπνοής; Θέλετε να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς; Σήμερα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από προβλήματα στους πνεύμονες λόγω της ανθυγιεινής καθώς και της μη ισορροπημένης ζωής τους. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η κύρια αιτία για τους ανθυγιεινούς πνεύμονες. Οι πνεύμονές σας εξασφαλίζουν υπέροχη δουλειά κάθε μέρα. Οι ισχυροί πνεύμονες παρέχουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου στο αίμα σας, επιπλέον σας επιτρέπουν να προσπαθείτε, να ζείτε και να αποδίδετε καλά. Παρόμοια με το σώμα μας, οι πνεύμονες απαιτούν επίσης καθημερινή φροντίδα καθώς και αφοσίωση. Ως εκ τούτου, σήμερα σε αυτό το άρθρο σας λέμε μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς.

Πώς να διατηρήσετε τους πνεύμονες υγιείς

Εάν έχετε πνευμονικό πρόβλημα, τότε μπορεί να εμφανίσετε τέτοια συμπτώματα και είναι τα ακόλουθα.

  •  Πόνος κατά την αναπνοή
  •  Βήχας και Συριγμός με την άσκηση
  •  Δύσπνοια σε απλές ενέργειες
  •  Ένας επίμονος βήχας
  •  Λιποθυμία με παραλλαγή δραστηριότητας

Οι καλύτερες συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονες υγιείς:

Τώρα, παρακάτω σας λέμε τις καλύτερες συμβουλές που διατηρούν την υγεία των πνευμόνων σας. Είναι οι εξής:

1. Τεχνική βήχα Huff:

Υγρός βήχας

Η μέθοδος Huff Cough είναι μια ακολουθία μίνι βήχα που αντιμετωπίζονται εξίσου με έναν μεγάλο βήχα. Για να το κάνετε αυτό, θα σας βοηθήσει ο αναπνευστικός σας θεραπευτής.

2. Εκτελέστε Crunches:

Τραγιάζει το Diff

Είναι πολύ απαραίτητο για τους πνεύμονές σας να λειτουργούν σε 10 έως 20 γδαρσίματα την ημέρα. Το στήθος σας καθώς και οι μύες του στομάχου σας επιτρέπουν να τραβάτε αέρα. Ενισχύστε τα και μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε βαθιά αναπνοή.

3. Μείνετε ενυδατωμένοι:

Ποτήρι νερό

Είναι ζωτικής σημασίας να πίνετε 2 λίτρα υγρού ή νερού κάθε μέρα για να ωφελήσετε το σάλιο. Για τους αδύνατους θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον ειδικό σας για να βεβαιωθείτε ποια λειτουργεί μέσω της υπόλοιπης στρατηγικής θεραπείας. Πιείτε λοιπόν επιπλέον νερό γιατί η καλή ενυδάτωση βοηθά να διατηρείται υγρό το σάλιο των αεραγωγών, γεγονός που το καθιστά χαλαρό να βήχει.

4. Χρήση σκαλοπατιών αντί για ανελκυστήρα:

Για να διατηρήσετε υγιείς πνεύμονες, πρέπει να σημειώνετε πολλές διαδρομές κάτω από τις σκάλες προς το υπόγειο κάθε μέρα. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που κάνουν την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα, όπως το ποδήλατο, το ανέβασμα σκαλοπατιών ή το γρήγορο περπάτημα. Είναι ωφέλιμο για να διατηρείτε την καρδιά σας καθώς και τους πνεύμονες σας σε αξιοπρεπή μορφή.

5. Έχετε αντιοξειδωτικά:

μανιτάρι

Κατανάλωση τροφών παρόμοιων με το μπρόκολο καθώς και μανιτάρια που είναι ειρωνικά σε αντιοξειδωτικά που σας ωφελεί να πλένετε τους πνεύμονές σας εντελώς από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών που προκαλείται από τη μόλυνση.

6. Χρησιμοποιήστε μια αμυντική μάσκα:

Είναι πολύ σημαντικό για όσους εργάζονται από τόπο σε τόπο σκόνης, χημικών ή αμιάντου να φορούν προστατευτική στολή μετρώντας μια μάσκα αερίου εκτός από τις περιοχές αερισμού της εργασίας. Ενώ ταξιδεύετε με ρύπανση, μια μάσκα προσώπου ή ένα μαντήλι χρησιμοποιείται γύρω από το στόμα και τη μύτη σας, καθώς η βιομηχανική έκθεση είναι ο κύριος κίνδυνος για την υγεία των πνευμόνων που οδηγεί σε καρκίνο του πνεύμονα, ΧΑΠ και άσθμα.

7. Στράγγιση ορθοστατικής και κρουστών:

Ανατρέξτε στον γιατρό σας εάν χρειάζεστε αποστράγγιση ορθοστατικής και κρουστών. Σε αυτή τη διαδικασία, η βλέννα αποβάλλεται από τους πνεύμονες στους αεραγωγούς, έτσι μπορούν να βήξουν. Τα κρουστά, οι σίγουρες θέσεις αποστράγγισης, η βαθιά αναπνοή και ο βήχας ανακυκλώνονται εντελώς σε αυτή τη μέθοδο.

8. Αποφύγετε το κάπνισμα:

Αποφύγετε το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι ο κύριος λόγος σοβαρών πνευμονικών παθήσεων όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή η ΧΑΠ καθώς και ο καρκίνος του πνεύμονα. Ο καπνός μπορεί να βλάψει τους πνεύμονές σας επειδή ο καπνός από πούρα, σωλήνες και τσιγάρα, καλύπτει πάνω από 4.000 επιβλαβείς χημικές ουσίες. Επίσης αποτρέψτε τον εαυτό σας από το παθητικό κάπνισμα. Πραγματοποιήστε μια περιοχή μη καπνίσματος στο σπίτι σας.

9. Να είστε προσεκτικοί για τη ρύπανση του αέρα:

Μόλυνση του αέρα

Είναι πολύ απαραίτητο να συνειδητοποιήσετε την ατμοσφαιρική ρύπανση και να διασφαλίσετε ότι το μέρος σας θα διατηρήσει τον αέρα φρέσκο. Η ατμοσφαιρική ρύπανση εσωτερικά και εξωτερικά μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην υγεία, ιδιαίτερα για άτομα που εξασφαλίζουν πνευμονικές παθήσεις.

Πώς να διατηρήσετε τους πνεύμονες υγιείς