Πώς να διατηρήσετε το στομάχι υγιές;

Υποφέρετε από προβλήματα στο στομάχι; Θέλετε να διατηρήσετε το στομάχι σας υγιές; Αν ναι! Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δίαιτες παίζουν άμεσο αντίκτυπο στα έντερα και το επιπλέον πεπτικό μέρος του σώματος. Θυμηθείτε ότι το βιοτικό σας επίπεδο καθώς και η επιλογή των τροφίμων σας μπορεί να διαταράξουν τον τρόπο που το σώμα σας χωνεύει τις δίαιτες που καταναλώνετε. Έτσι, σήμερα σε αυτό το άρθρο σας λέμε μερικές σημαντικές συμβουλές για να διατηρήσετε το στομάχι σας υγιές.

Πώς να διατηρήσετε το στομάχι υγιές

Το πεπτικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση των τροφών που καταναλώνετε στα θρεπτικά συστατικά που επιθυμεί το σώμα σας. Η αβεβαιότητα που αγνοείτε τη γαστρική σας ικανότητα, το σώμα σας πιθανόν να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην πέψη των τροφών καθώς και να συναρπάσει αυτά τα θρεπτικά συστατικά.

Συμβουλές για να διατηρήσετε το στομάχι υγιές:

Τώρα, παρακάτω έχουμε αναφέρει μερικές συμβουλές που είναι χρήσιμες για να διατηρήσετε το στομάχι σας υγιές. Είναι οι εξής:

1. Τρώτε μια υγιεινή διατροφή:

Συμβουλές φροντίδας του δέρματος - υγιεινή διατροφή

Καταναλώστε τρόφιμα που είναι γεμάτα φυτικές ίνες όπως λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα ή δημητριακά. Οι φυτικές ίνες εμπνέουν τρόπο υλικού στο πεπτικό σύστημα και προσφέρουν τη σωστή σταθερότητα και πλειοψηφία στα κόπρανα. Κατά προτίμηση πρέπει να τρώτε τουλάχιστον 30 g φυτικών ινών για κάθε μέρα, επειδή μια σταθερή τροφή που είναι ειρωνική σε φυτικές ίνες πιθανώς θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εκκολπωματικής νόσου, καρκίνου του παχέος εντέρου ή καρδιακών παθήσεων. Επίσης τρώτε φρούτα όπως φράουλες, αβοκάντο, μάνγκο και ξηρά φρούτα όπως δαμάσκηνα και σταφίδες καθώς προσφέρουν την υποχρεωτική ίνα και υποστήριξη για να διατηρήσετε το στομάχι καθαρό καθώς και σε φόρμα..

2. Πρόσληψη προβιοτικών:

Γιαούρτι - λαμπερό δέρμα

Εάν έχετε έλκος στομάχου και παίρνετε χάπια, είναι πολύ απαραίτητο να παίρνετε προβιοτικά όπως γιαούρτι και κεφίρ σε τακτική βάση. Χαρακτηριστικά για παράδειγμα στρες, αντιβιοτικά, έλλειψη ύπνου, ασθένειες, κακή διατροφή και επιλογές γήρανσης μπορεί κάθε φορά να οδηγούν σε ανομοιομορφία των μικροοργανισμών του γαστρικού σωλήνα. Τα προβιοτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας των «καλών» μικροοργανισμών στο γαστρικό σωλήνα.

3. Πίνετε πολύ νερό:

Νερό για το δέρμα

Πρέπει να πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα για να διατηρήσετε το σύστημά σας ισχυρό. Τι ώρα τα ούρα σας είναι καθαρά και άρωμα, τότε είναι σύμβολο ότι λαμβάνετε αρκετό νερό. Το πόσιμο νερό ωφελεί να μαλακώσει ορισμένα θρεπτικά συστατικά, εμπνέει τον τρόπο απόρριψης στο γαστρεντερικό σύστημα καθώς και υποστηρίζει τη χαλάρωση των κοπράνων.

4. Αποφύγετε το κάπνισμα:

Αποφύγετε το κάπνισμα

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κάπνισμα απογοητεύει τη δύναμη στη σύνδεση στο μέσο του οισοφάγου και του στομάχου, ενθαρρύνοντας την αναρροή κοιλιακού οξέος στον οισοφάγο ή παλινδρόμηση που μπορεί να οδηγήσει σε στομαχόπονο και επιπλέον δυσκολίες. Το κάπνισμα επιδεινώνει ομοίως τα πεπτικά έλκη καθώς και τις φλεγμονώδεις καταστάσεις του εντέρου, ενώ σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο πολλών ασθενειών.

5. Καταναλώστε συχνό γεύμα:

Σχέδιο γευμάτων

Έχετε μικρά και συχνά γεύματα όλη την ημέρα για να διατηρήσετε το ζάχαρο στο αίμα σας ισορροπημένο, τον μεταβολισμό επιταχυνόμενο, καθώς και τη ζωντάνια σας ενεργή. Σας ωφελεί επίσης να αποφύγετε να νιώσετε αχόρταγα στο επόμενο γεύμα σας, ώστε να οδηγήσετε στην κατανάλωση μεγαλύτερων βοηθειών σε δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που εμποδίζει την απορρόφησή σας.

6. Άσκηση:

Αεροβική καρδιο άσκηση

Τακτική υποστήριξη προπόνησης για να δημιουργήσετε μια κατάλληλη γαστρική ατμόσφαιρα επιτρέποντας τη μεταφορά τροφής στο παχύ έντερο πολύ νωρίτερα, μειώνοντας επίσης την ποσότητα νερού που περνά στα κόπρανα. Η συνεπής καρδιακή άσκηση υποστηρίζει τη σκλήρυνση των μυών του στομάχου και μειώνει τον λήθαργο παρακινώντας τους μυς του στομάχου να σπρώχνουν τα πεπτικά γεμίσματα πάνω από το σύστημά σας.

7. Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό:

Πρόχειρο φαγητό

Το πρόχειρο φαγητό έχει μικρές φυτικές ίνες ή διατροφή και συχνά καλύπτει μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, προσθέτων και αλατιού που είναι επιβλαβή για το σώμα και ιδιαίτερα το στομάχι σας καθώς καταπονείται. Αποφύγετε λοιπόν να τρώτε πατατάκια, μπιφτέκια, λουκουμάδες, πίτσες κλπ.

8. Αντιμετωπίστε το άγχος:

Το υπερβολικό άγχος ή η νευρικότητα μπορεί να βασίσει το γαστρικό σας σύστημα να υπερβάλει καθώς το άγχος μπορεί να επιδεινώσει κάποιες καταστάσεις όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή τα πεπτικά έλκη.