Πώς να ελέγξετε τον ύπνο

Είστε απογοητευμένοι για τον ύπνο σας; Φυσικά, ο πολύ μικρός ύπνος δεν είναι καλό για εσάς, αλλά ο υπερβολικός ύπνος μπορεί επίσης να δημιουργήσει πολλά προβλήματα! Ο ύπνος είναι η φυσιολογική κατάσταση της αναίσθησης που προκαλείται από τα περισσότερα ζώα καθώς και από τους ανθρώπους, όπου η προσεκτική εθελοντική πορεία του σώματος συμπυκνώνεται. Είναι μια δυνατότητα για το φυσικό σώμα να ανανεώσει τον εαυτό του, λόγω του νευρικού συστήματος στο μυϊκό σύστημα.

Έλεγχος ύπνου

Για πολλούς ανθρώπους, η υπερβολική υπνηλία εμπλέκεται πραγματικά στη μέθοδο της καθημερινής εργασίας, ακόμα δραστηριότητες αναψυχής και φροντίδα των παιδιών. Αυτό αναγνωρίζεται ως υπερυπνία, επαναλαμβανόμενη υπνηλία που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να κοιμούνται συχνά, ακόμα στη δουλειά.

Συμβουλές για τον έλεγχο του ύπνου:

1. Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας:

α) Κόψτε το κάπνισμα:

Η νικοτίνη είναι τονωτική, με αποτέλεσμα να σας αποφεύγει να κοιμηθείτε.

β) Επισύναψη σε πρόγραμμα ύπνου:

Η τήρηση του προγράμματος ύπνου θα εγκλιματιστεί στο σώμα σας σε έναν κύκλο ύπνου-αφύπνισης μαζί με την υποστήριξη του υγιέστερου ύπνου.

γ) Αλλαγή παλιού στρώματος:

Σε περίπτωση που το στρώμα σας είναι παλιό (πάνω από 6-7 χρόνια) μετά ήρθε η ώρα να το αλλάξετε με ένα νεότερο.

δ) Θερμότητα:

Η ιδανική θερμοκρασία για το υπνοδωμάτιό σας είναι περίπου 70 ° F ή 21 ° C.

ε) Απενεργοποιήστε τα ηλεκτρονικά:

Στην κρεβατοκάμαρά σας δεν πρέπει να υπάρχει ψευδές φως. Ακόμα τα μικρά φώτα LED μπορούν να ενοχλήσουν τον ύπνο σας. Επιπλέον, αποφύγετε το έντονο φως για 1-2 ώρες πριν από την έξοδο από το κρεβάτι (όπως η τηλεόραση).

στ) Τρώγοντας δείπνο:

Περιμένετε τουλάχιστον 3 ώρες αργότερα από το γεύμα σας νωρίτερα από τον ύπνο.

2. Αποκτήστε επαρκή νυχτερινό ύπνο:

Αυτό μπορεί να ακούγεται καθαρό. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δίνουν τη θέση τους στο ξύρισμα μιας ώρας, διαφορετικά δύο από τον χρόνο ύπνου μας στην ανατολή του ήλιου διαφορετικά το βράδυ για να κάνουμε άλλα πράγματα. Σχεδόν όλοι οι ενήλικες χρειάζονται 7 έως 9 ώρες τη νύχτα, ενώ οι έφηβοι συχνά χρειάζονται πλήρεις 9 ώρες. Αποκλείστε 8 ή 9 ώρες για ύπνο κάθε βράδυ.

3. Άσκηση:

Διατηρήστε το αίμα σας να ρέει όλη την ημέρα, μπορεί να διατηρήσει το σώμα σας σε φόρμα, καθώς και θα δημιουργήσει τις συνήθειες ύπνου σας εξαιρετικά υγιείς. Σε περίπτωση που η δουλειά σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε κάποιο είδος σωματικής δραστηριότητας, προσπαθήστε να κάνετε τζόκινγκ αλλιώς γιόγκα πριν το δείπνο. Ωστόσο, μην ασκείστε πριν τον ύπνο αλλιώς θα σας δυσκολέψει να κοιμηθείτε.

4. Συμπληρώστε μια εγγραφή ύπνου:

Η καταγραφή των προτύπων ύπνου σας, μαζί με τις συμπεριφορές που ακολουθήσατε πριν προσπαθήσετε να παρακολουθήσετε τον ύπνο, θα σας διευκολύνει να προσδιορίσετε την αιτία για έναν καλό ή αλλιώς κακό βραδινό ύπνο. Θα παρατηρήσετε επίσης τη σχέση μεταξύ του επιπέδου εγρήγορσής σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και της ποσότητας του ύπνου που κοιμάστε κάθε βράδυ.

5. Να είστε υγιείς:

Με την αναπλήρωση των βιταμινών καθώς και των θρεπτικών συστατικών στο σώμα σας, μπορείτε να διατηρήσετε τη φυσική σας πορεία. Καταπιείτε μεγάλους αριθμούς νερού καθώς η αφυδάτωση μπορεί να σας προκαλέσει υπερκόπωση και μπορεί να σας δυσκολέψει να ξυπνήσετε με την ανατολή του ήλιου.

6. Κρατήστε την απόσπαση της προσοχής σας εκτός κρεβατιού:

Κρατήστε το κρεβάτι σας για ύπνο. Δεν πρέπει να μελετάτε, να βλέπετε τηλεόραση, να παίζετε βιντεοπαιχνίδια ή να χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή στο κρεβάτι ». Αποφύγετε επίσης κάθε έντονη συζήτηση στο κρεβάτι. Μπορεί να σε αφήσουν άυπνο.

7. Ξυπνήστε και εκτελέστε κάτι:

Μόλις ολοκληρώσετε τη ρουτίνα σας, κινηθείτε. Περπατήστε στη δουλειά, αλλιώς αν οδηγείτε, παρκάρετε λίγο έξω και ανεβείτε τις σκάλες. Το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα ή ηλεκτρική σκούπα. Ό, τι κι αν κάνετε το αίμα σας κινείται. Θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε τους πνευματικούς ιστούς που αφήνονται από τον ύπνο, καθώς και να εγκατασταθείτε σε εγρήγορση.

9. Ελέγξτε με γιατρό εάν είναι απαραίτητο:

Τα προβλήματα ύπνου σας μπορεί να έχουν μια φυσιολογική βάση που ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει. (Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι μια ποσότητα φαρμάκων ύπνου μπορεί να έχει αντιπαραγωγικές παρενέργειες.