Πώς να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή;

Υγεία καρδιά! Θέλετε να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή; Εάν ναι, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Σήμερα, η ζωή κάθε ατόμου γίνεται πολύ ταραχώδης καθώς και με μεγάλη ένταση στο σπίτι και στο χώρο εργασίας. Ως εκ τούτου, ζουν μια μη ισορροπημένη ζωή. Εάν είστε και εσείς ένας από αυτούς, διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο. Ένας υγιής τρόπος ζωής θα βελτιώσει την καρδιά σας. Έτσι, σήμερα σε αυτό το άρθρο σας λέμε μερικές μεθόδους για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή.

Πώς να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή

Η καρδιά σας είναι ένας μυς, συν το ότι τραβάει τόσο καλά όσο και καλύτερα αν ζείτε μια δυναμική ζωή. Ένας ανενεργός τρόπος ζωής, το μάσημα πρόχειρου φαγητού, το κάπνισμα, το αλκοόλ, οι πολλές ώρες εργασίας και το συλλογικό άγχος δημιουργεί την καρδιά όλο και πιο ευαίσθητη. Τώρα, ήρθε η ώρα να μιλήσετε για την καρδιά σας πώς να την διατηρήσετε υγιή.

Οι καλύτερες συμβουλές για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή:

Τώρα, παρακάτω έχουμε αναφέρει μια λίστα με τις καλύτερες συμβουλές που είναι ευεργετικές για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή. Είναι οι εξής:

1. Γίνε ενεργός:

Αεροβική καρδιο άσκηση

Φροντίστε να κάνετε άσκηση για 150 λεπτά κάθε εβδομάδα. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι να εκτελέσετε 30 λεπτά κίνησης 5 ημέρες την εβδομάδα. Τοποθετήστε το παντού όπου μπορείτε, για παράδειγμα με ποδήλατο στην προσπάθεια.

2. Τρώτε καλά:

Φάτε σαλάτα λαχανικών

Το κύριο και βασικό για μια δυνατή καρδιά είναι να ξεχωρίσετε τι υπάρχει στο μπολ σας. Διατηρείτε ανά πάσα στιγμή έναν έλεγχο για ό, τι καταναλώνετε και μόλις τρώτε. Μια τροφή ικανοποιητική σε λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, κόκκινο κρέας και μικρή ποσότητα λαδιού και μπορεί να ωφελήσει περισσότερο τον καρδιακό σας παλμό.

3. Αποκτήστε αρκετό ύπνο:

Κοιμάται σωστά

Η απουσία ύπνου επιδεινώνει την αρτηριακή πίεση καθώς και τη χοληστερόλη. Η έλλειψη ύπνου συμβουλεύει επίσης για βελτιωμένα επίπεδα άγχους που αυξάνουν επίσης το επίπεδο ερεθισμού στο σώμα σας επιπλέον κίνδυνο διόγκωσης από καρδιακές δυσκολίες. Οι υπνάκοι 7-9 ωρών κάθε βράδυ θα ωφελήσουν την καρδιά σας να παραμείνει υγιής.

4. Αφήστε το αλκοόλ και το κάπνισμα:

Κάπνισμα και ποτό

Όλοι γνωρίζετε την κακή επίδραση του καπνίσματος καθώς και της κατανάλωσης αλκοόλ στην υγεία της καρδιάς. Το να σταματήσετε το αλκοόλ ή τα τσιγάρα είναι κάπως δύσκολο. Αντίθετα, η αυτοκτονία δεν είναι επίσης έξυπνη επιλογή. Προσπαθήστε να αφήσετε αυτή τη συνήθεια σταδιακά αλλά με σιγουριά.

5. Γρήγορο περπάτημα:

Όμορφη γυναίκα που περπατά

Είναι απαραίτητο για όλους οποιασδήποτε ηλικίας να περπατούν για περίπου 30 λεπτά νωρίς το πρωί, ενώ μειώνει τις επιπτώσεις της μόλυνσης στην καρδιά, που αναμένονται περισσότερο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

6. Άσκηση, Γιόγκα ή Διαμεσολάβηση:

διαλογισμός γιόγκα σε στάση λωτού

Κάντε οποιοδήποτε από αυτά που σας αρέσει, εφαρμόζοντας μία από τις πρακτικές για να βελτιώσετε τις καρδιές σας. Μόνο μια αερόβια προπόνηση 30 λεπτών ανακτά τον καρδιακό σας λόγο. Ο διαλογισμός καθώς και η γιόγκα είναι αμέτρητες για την καρδιά σας, για παράδειγμα, ωφελούν την άνεση της πίεσης που αναζωογονεί μηχανικά τις καρδιές σας..

7. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλατιού:

μαύρο αλάτι 4

Στο δρόμο για να διατηρήσετε μια καλή αρτηριακή πίεση, σπάστε χρησιμοποιώντας αλάτι στο τραπέζι και προσθέστε λιγότερα στην παρασκευή του φαγητού σας, διαφορετικά κόψτε το εντελώς. Επίσης, προσέξτε για μεγάλα ύψη αλατιού σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Έλεγξε τις ετικέτες τροφίμων εάν ένα τρόφιμο βρίσκεται σε αυξημένη αβεβαιότητα αλατιού καταναλώνει επιπλέον 1,5 γραμμάρια αλάτι ή 0,6 γρ νάτριο για κάθε 100 γραμμάρια.

8. Καταναλώστε λιπαρά ψάρια:

Ψάρι

Συνιστάται εάν δεν είστε χορτοφάγος να έχετε λιπαρά ψάρια δύο φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν πολλά ψάρια που περιέχουν ωμέγα -3 και υποστηρικτικά για την άμυνα κατά των καρδιακών παθήσεων είναι οι σαρδέλες, το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος.

9. Διατηρήστε υγιή μάζα σώματος:

βάρους ζυγαριάς δίαιτας

Η διατήρηση υγιούς βάρους είναι σημαντική για όλη την υγεία, για παράδειγμα η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο πολυάριθμων καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης κλπ. Διατηρήστε τον ΔΜΣ μεταξύ 20 και 25 που μετράται το ιδανικό βάρος.