Πώς να βελτιώσετε την όρασή σας φυσικά;

Μας δόθηκε το προνόμιο να βλέπουμε τον κόσμο στα καλύτερα και τα χειρότερα και όλα γιατί πίσω από τους μικρούς μας συνομηλίκους είναι μερικά από το πολύπλοκο δίκτυο οπτικών πλεγμάτων που συνδέονται και διασυνδέονται με τον εγκέφαλο για να διασφαλιστεί ότι θα επικρατήσει ο ομαλός μηχανισμός και το χάρισμα της όρασης. Με λίγα λόγια, η όραση είναι η ικανότητα να χρησιμοποιείτε την όρασή σας για να δείτε τον κόσμο. Τώρα, όπως κάθε άλλο μέρος του σώματος, κάθε όραση έχει ένα νεύρο πίσω της, το οποίο μερικές φορές μπορεί να δυσλειτουργεί και όπως οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, ακόμη και αυτό υπόκειται σε βλάβη όταν ο όρος «κακή όραση» έρχεται στη σκηνή.

Οι συνηθισμένοι ύποπτοι και η πιο κοινή διαταραχή των ματιών είναι η μακροπρόθεσμη όραση ή η κοντοφθαλμία, ανάλογα με την κατάσταση που υποφέρετε. Στη συνέχεια, υπάρχουν ασθενείς με διαβήτη και καταρράκτη. Ο καταρράκτης προκαλεί μια αδιαφάνεια για να καλύψει το μάτι, προκαλώντας απώλεια της όρασης και δυσανεξία στη λάμψη. Ακόμη και μια υπερβολική πίεση στα οπτικά νεύρα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα του ματιού προκαλώντας υποβάθμιση της όρασης. Ορισμένες από τις κοινές διαταραχές της όρασης των οφθαλμών μπορούν να αποδοθούν σε ασθένειες όπως το γλαύκωμα.

Βελτιώστε την όρασή σας φυσικά

Ποιες είναι οι αιτίες της κακής όρασης των ματιών:

Η κακή όραση μπορεί να προκληθεί από διάφορους διαφορετικούς λόγους, ο κύριος λόγος μπορεί να είναι η γενετική, η γενετική μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην υποβάθμιση της όρασης. Για να εξηγήσετε περαιτέρω τη γενετική, είναι τα προβλήματα που έχετε εσείς οι γονείς και οι παππούδες και τα οποία εν αγνοία σας έχουν μεταφερθεί, και στην περίπτωση της όρασης αυτό είναι κοινός παράγοντας, συχνά παρατηρείται ότι οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα όρασης επειδή η οικογένειά τους έχει ιστορικό προβλήματα όρασης.

Εκτός από τη γενετική, το υψηλό σάκχαρο στο αίμα είναι επίσης υποκινητής κακής όρασης. Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα προκαλεί διαβήτη ο οποίος μακροπρόθεσμα προκαλεί μια μορφή τύφλωσης γνωστή ως καταρράκτης. Η κακή όραση είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα 5 στους δέκα ανθρώπους και αφήνει μόνο το 50% του πληθυσμού με καλή όραση. Έχουν γίνει πολλές εξελίξεις για την εξάλειψη του προβλήματος της κακής όρασης, έτσι ώστε οι άνθρωποι να βλέπουν ξανά καθαρά.

Υπάρχουν μερικές σημαντικές αιτίες κακής όρασης που κυμαίνονται από πενιχρές έως εξαιρετικά επικίνδυνες. Η κακή όραση μπορεί να προκληθεί από κληρονομικά προβλήματα πρώτα, εάν δείτε ότι κάποιος από τους γονείς σας έχει ιστορικό να φορά γυαλιά επειδή έχει πρόβλημα όρασης, τότε είναι πολύ πιθανό αυτό το πρόβλημα να σας έχει περάσει. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα υψηλού σακχάρου στο αίμα. Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα έχει δύο υποκινητές, είτε είστε παχύσαρκοι είτε έχετε ιστορικό διαβήτη. Η παχυσαρκία είναι η κύρια αιτία του υψηλού σακχάρου στο αίμα. Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα οδηγεί σε τύφλωση και έχει καταγραφεί σε πολλές γνωστές περιπτώσεις.

Ωστόσο, μερικές φορές η αιτία της κακής όρασης μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο η κόπωση των ματιών. Σε έναν κόσμο όπου διαβάζουμε συνεχώς –είτε βιβλία, οθόνες υπολογιστών ή smartphone, τα μάτια μας μπορεί να κουραστούν εύκολα λόγω αυτής της έντονης και παρατεταμένης συγκέντρωσης και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή όραση. Η εστίαση σε smartphones και οθόνες υπολογιστών για πολλές ώρες μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση των ματιών που καθιστά δύσκολο για τα μάτια να εστιάσουν σε αντικείμενα που βρίσκονται πολύ μακριά. Η ηλικία είναι επίσης μια κοινή αιτία επιδείνωσης της όρασης. Αν και οποιοδήποτε μέρος του ματιού και της όρασης μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, η πιο κοινή αιτία απώλειας όρασης κατά τα τελευταία χρόνια είναι ο φακός του βολβού του ματιού να γίνεται παχύτερος και πιο άκαμπτος. Η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ μπορεί να διορθώσει προβλήματα όρασης κατά τα πρώτα μας χρόνια, αλλά λίγοι από εμάς θα φτάσουν σε μεγάλη ηλικία και θα διατηρήσουν την όραση 20/20, με ή χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Άλλες αιτίες προβλημάτων όρασης θα μπορούσαν να είναι τραύματα στο κεφάλι, μολύνσεις στο μάτι, προβλήματα γέννησης και ούτω καθεξής. Η ανάπτυξη ενός ουλώδους ιστού που ονομάζεται εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, είναι μια κατάσταση όπου τα κύτταρα της ωχράς κηλίδας στο μάτι εκφυλίζονται εξαιτίας της ανάπτυξης ανώμαλων αιμοφόρων αγγείων στον αμφιβληστροειδή οδηγεί επίσης σε κακή όραση. Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν ένα ενιαίο και παρόμοιο αποτέλεσμα. θα καταστρέψουν την όρασή σας αργά και σταθερά. Κάντε λοιπόν τις απαραίτητες ενέργειες σήμερα για να σας επιτρέψουμε να συνεχίσετε να βλέπετε τον όμορφο κόσμο γύρω σας.

Πώς να βελτιώσετε την όρασή σας φυσικά – Καλύτερες συμβουλές:

Παρακάτω δίνονται μερικές εξαιρετικά εύχρηστες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όρασή σας αποτελεσματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η όρασή σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη των αισθητηρίων οργάνων σας, επομένως η διατήρησή τους είναι εξαιρετικά σημαντική, μερικές από τις καλύτερες συμβουλές είναι

1. Ασκήσεις για τη φυσική βελτίωση της όρασης:

Υπάρχουν μερικές ασκήσεις που όταν ασκούνται μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όρασή σας σε μεγάλο βαθμό. Αυτές οι ασκήσεις αξίζουν τον κόπο καθώς σε λίγο δεν θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά σε αυτό που είναι πιο ξεκάθαρο για εσάς, αυτές οι ασκήσεις είναι:-

Ession Αναβοσβήνει συνεδρία:

Το κλείσιμο των ματιών βοηθά στη δημιουργία μιας μεμβράνης γύρω από τα μάτια που την προστατεύει από τη σκόνη με τη σειρά της την προστατεύει από τη μόλυνση. Αν και αναβοσβήνουμε φυσικά, αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο και τον αφιερώσουμε στο να αναβοσβήνουμε, ας πούμε για 10 λεπτά, όπου καθόμαστε ακίνητοι και αναβοσβήνουμε περιοδικά, θα έχει μεγάλη επίδραση στα μάτια μας. Όχι μόνο θα τα ξεκουράζουμε αλλά θα βοηθήσουμε επίσης στην προστασία και τη θεραπεία τους από κάθε σκόνη ή ύλη.

♦ Αριστερά προς Δεξιά Κινήσεις:

Κλείστε τα μάτια σας και αρχίστε να τα μετακινείτε από αριστερά προς τα δεξιά. Αυτή η άσκηση καταπρανει την ένταση στα μάτια δίνοντάς σας μια πιο χαλαρή αίσθηση. Είναι πάντα καλό να το κάνετε αυτό τη νύχτα γιατί μετά από αυτή την άσκηση απαιτείται καλός ύπνος. Κάνοντας αυτό πριν τον ύπνο για περίπου τρεις εβδομάδες θα βελτιώσει σίγουρα την όρασή σας.

O Γιόγκα:

Η γιόγκα μας παρέχει πολλές ασκήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την όρασή μας. Φούσκωμα, αναβοσβήνει, περιστροφική προβολή, εμπρόσθια και πλάγια όψη, πλάγια προβολή κ.λπ. είναι μερικές από αυτές τις ασκήσεις.

Palming-Τρίψτε τις παλάμες των χεριών σας μέχρι να ζεσταθούν και πιέστε τις απαλά πάνω στα βλέφαρα. Νιώστε τη ζεστασιά της παλάμης να μεταφέρεται στα μάτια σας και τους μυς των ματιών σας να χαλαρώνουν. Μείνετε έτσι μέχρι η θερμότητα από τα χέρια σας να απορροφηθεί εντελώς από τα μάτια σας και επαναλάβετε αυτό τουλάχιστον τρεις φορές.

Αναβοσβήνει γρήγορα περίπου 10 φορές. Κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε για λίγα δευτερόλεπτα εστιάζοντας στην αναπνοή σας. Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση περίπου 5 φορές.

2. Αρχικά διορθωτικά μέτρα για τη φυσική βελτίωση της όρασης:

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός σπιτικών θεραπειών για τη θεραπεία της όρασής σας, σε μερικούς ανθρώπους αυτά τα φάρμακα είναι το μόνο πράγμα που βοηθά την όρασή τους, αυτές οι θεραπείες είναι:-

Am Steam:

Ο ατμός που εφαρμόζεται στα μάτια μπορεί να καταπρανει την ένταση γύρω από τις κόγχες των ματιών. Η κακή όραση συνήθως προκαλείται από υπερβολικό στρες στα νεύρα στα μάτια. Το Steam μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία αυτού του προβλήματος.

♦ Θεραπεία χαμηλού φωτισμού:

Για έναν πιο προχωρημένο ασθενή με προβλήματα όρασης, η θεραπεία χαμηλού φωτισμού είναι μια εξαιρετική θεραπεία στο σπίτι, σε αυτό το φάρμακο ένα άτομο κρατείται μακριά από το έντονο φως και εισάγεται μόνο στο απαλό φως επιτρέποντας έτσι οποιαδήποτε πληγή να επουλωθεί στο μάτι. Το σκληρό φως βλάπτει περαιτέρω τα μάτια προκαλώντας περισσότερα προβλήματα όρασης. Η θεραπεία χαμηλού φωτισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα μάτια σας ασφαλή και να τα βελτιώσετε αργά.

♦ Θερμότητα:

Η παροχή θερμότητας στα μάτια σας κάθε βράδυ όταν έχετε υποστεί τραύματα στο κεφάλι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε την όρασή σας. Το τραύμα σας κάνει να βλέπετε θολό μερικές φορές. Αυτή η θερμότητα που παρέχεται από ένα απλό σφουγγάρι πετσέτας στα μάτια σας θα σας προσφέρει την άνεση που επιθυμείτε και θα καταπρανει τα νεύρα στα μάτια σας, βοηθώντας σας έτσι να διατηρήσετε την όρασή σας υπό έλεγχο.

♦ Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά:

Δύο είδη βιταμινών και αντιοξειδωτικών βοηθούν στη βελτίωση της όρασης. Είναι: Βιταμίνη Α, η ανεπάρκεια της οποίας έβλαψε την παροχή ροδοψίνης, μιας χρωστικής ουσίας που είναι κρίσιμη για να βλέπουμε σε χαμηλό φωτισμό και τη νύχτα και λουτεΐνη

♦ Καρότα:

Έχοντας ένα ξαφνικό πρόβλημα με την όρασή σας, ενσωματώστε το ωμό καρότο στην καθημερινότητά σας. Είναι ένα παλιό σπιτικό φάρμακο που βοηθά στην αποκατάσταση της όρασης. Εάν παρατηρήσετε ότι η όρασή σας γίνεται θολή και πρέπει να στραβώσετε για να δείτε πράγματα πολύ μακριά ή πολύ μικρά για να διαβάσετε, τότε πιθανότατα έχετε πρόβλημα όρασης. Το καρότο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α που είναι εξαιρετικό φάρμακο για τα μάτια. Η βιταμίνη Α ενισχύει τα νεύρα στα μάτια σας και σας προσφέρει καλύτερη όραση μακροπρόθεσμα.

Η ενσωμάτωση καρότων ή οποιασδήποτε τροφής για αυτό το θέμα που είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη Α όχι μόνο θα σας δώσει μια υγιεινή διατροφή αλλά θα αυξήσει επίσης την πιθανότητα να έχετε υπέροχη όραση. Η όραση παρεμποδίζεται πολύ από την έλλειψη βιταμίνης Α στο σώμα σας. Αυτή η ανεπάρκεια μπορεί να ξεπεραστεί από τα καρότα όταν τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα.

♦ Πράσινα λαχανικά:

Για τον διαβήτη, ο ασθενής δεν είναι πολύς καιρός πριν αρχίσετε να υποφέρετε με ορισμένα προβλήματα όρασης. Για να διατηρήσετε τον διαβήτη σας υπό έλεγχο, ώστε να μην έχετε προβλήματα όρασης, ενσωματώστε πολλά πράσινα τρόφιμα στη βρωμιά σας. Οι πράσινοι θα κρατήσουν τον διαβήτη μακριά, ελέγχοντας το σάκχαρό σας. Αυτό θα καθυστερήσει μόνο το πρόβλημα αν και επομένως ο διαβήτης πρέπει να ελεγχθεί από έναν κατάλληλο γιατρό, ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες.

Oil μουρουνέλαιο:

Το ιχθυέλαιο που είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά είναι ένας πλούσιος πόρος βιταμινών Α και D και βοηθά στη βελτίωση της όρασης όταν καταναλώνεται κατάλληλα. Αν το καταναλώνουμε τακτικά, η όρασή μας θα βελτιωθεί πολύ.

 ♦ Μύρτιλλο:

Το μύρτιλλο είναι ένα δημοφιλές βότανο για την όραση και την υγεία των ματιών που μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της νυχτερινής όρασης καθώς διεγείρει την αναγέννηση του οπτικού μοβ συστατικού του αμφιβληστροειδούς.

Επίσης, μας προστατεύει από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, το γλαύκωμα, τον καταρράκτη κ.λπ..

♦ Αμύγδαλα:

Τα αμύγδαλα είναι εκπληκτικά για τη βελτίωση της όρασης λόγω του πλούσιου σε ωμέγα-3 λιπαρού οξέος, του αντιοξειδωτικού και της περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε.

  1. Μουλιάστε 5 με 10 αμύγδαλα σε νερό όλη τη νύχτα.
  2. Το επόμενο πρωί, αλέστε αυτά τα αμύγδαλα αφού ξεκολλήσετε το δέρμα τους.
  3. Καταπιείτε αυτήν την πάστα με ένα ποτήρι ζεστό γάλα.
  4. Επαναλάβετε αυτό καθημερινά για τουλάχιστον μερικούς μήνες.

♦ Μάραθο:

Το μάραθο περιέχει αντιοξειδωτικά που προάγουν τα υγιή μάτια και επίσης επιβραδύνουν την εξέλιξη του καταρράκτη. Στο παρελθόν, ο μάραθος θεωρούνταν ως το βότανο της όρασης.

♦ Άγρια σπαράγγια:

Τα άγρια ​​σπαράγγια είναι ένα άλλο σπιτικό φάρμακο που βοηθά στη βελτίωση της όρασης. Αυτό το βότανο προάγει επίσης μια μακρά, υγιή ζωή στα μάτια.

Τα μάτια είναι ένα πολύτιμο δώρο για εμάς και πρέπει να τα λατρέψουμε. Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε τέλεια όραση για πάντα, αλλά αν κάνουμε μια προσπάθεια να μειώσουμε την πίεση στα μάτια μας και προσπαθήσουμε ενεργά να βελτιώσουμε την όρασή μας, σίγουρα μπορούμε να πούμε αντίο στα γυαλιά.