Top 9 Επιδράσεις του oldυχρού Καιρού

Χιόνι, χιονισμένα δέντρα, άνεμοι! Δεν φαίνεται όμορφο; Όλα αυτά δημιουργούν μια υπέροχη χειμωνιάτικη εικόνα. Αν σας αρέσει ο κρύος καιρός τότε είναι πολύ σημαντικό για εσάς να γνωρίζετε τις κακές επιπτώσεις του κρύου καιρού στην υγεία σας. Ο κρύος καιρός μπορεί επιπλέον να έχει μαζί του κάποια όχι και τόσο ευχάριστη απειλή. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να δημιουργήσουν κίνδυνο για ασθένειες και τραυματισμούς για όλους, ωστόσο οι ευαίσθητοι πληθυσμοί είναι νέοι, οι χρόνιοι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι. Έτσι, σε αυτό το άρθρο έχω διερευνήσει μια λίστα με ορισμένους από τους κορυφαίους κινδύνους για το κρύο που πρέπει να είστε προσεκτικοί για την οικογένειά σας.

επιπτώσεις του κρύου καιρού

Κορυφαίες 9 επιπτώσεις του κρύου καιρού:

1. Frostnip:

Είναι ο πιο ήπιος τύπος τραυματισμού από κρύο. Εμφανίζεται μόλις οι λοβοί των αυτιών, τα μάγουλα, οι μύτες, τα δάχτυλα, αλλιώς τα δάχτυλα των ποδιών είναι γυμνά στο κρύο, καθώς και το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Η μεμβράνη της υπερβολικής περιοχής γίνεται λευκή και μπορεί να μουδιάσει. Το ανώτερο στρώμα του δέρματος είναι συμπαγές, ωστόσο ο βαθύτερος ιστός εξακολουθεί να είναι φυσιολογικός (μαλακός).

2. Καρδιακές προσβολές:

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καρδιακά επεισόδια είναι πιο συχνά το χειμώνα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα κρυολογήματα αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και προκαλούν περισσότερη βλάβη στην καρδιά. Επιπλέον, η καρδιά σας πρέπει να δουλεύει περισσότερο για να διατηρεί τη θερμότητα του σώματος ενώ είναι κρύο. Ο κρύος καιρός μειώνει την παροχή αίματος στην καρδιά, ενώ η εφαρμογή αυξάνει τη ζήτηση για αυτό. Αυτή η διαφορά μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο στήθος.

3. Trenchfoot:

Ορίζεται ως “ασθένεια υγρού κρυολογήματος” που προκύπτει από παρατεταμένη εμπειρία σε ένα υγρό κατά τα άλλα υγρό περιβάλλον από πάνω από το σημείο πήξης στους περίπου 10 ° C (50 ° F). Ανάλογα με τη θερμοκρασία, η έναρξη του συμπτώματος μπορεί να κυμαίνεται από πολλές ώρες έως αρκετές ημέρες, ωστόσο ο μέσος όρος είναι 3 ημέρες. Το Trenchfoot είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ενώ ένα πόδι βύθισης είναι πολύ πιθανό να συμβεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες συν μεγαλύτερους χρόνους έκθεσης.

4. Άσθμα:

Αυτή είναι μια πρόσθετη κατάσταση που μπορεί να επιδεινωθεί το χειμώνα. Αναπνεύστε με κρύο. ο ξηρός χειμωνιάτικος αέρας είναι σε θέση να πυροδοτήσει βρογχόσπασμους – συστολή της διέλευσης του αέρα στους πνεύμονες.

5. Υποθερμία:

Η υποθερμία εμφανίζεται ενώ η θερμοκρασία του σώματός σας πέφτει στους 95 βαθμούς F (35 βαθμούς C) διαφορετικά το λιγότερο συν μπορεί να είναι θανατηφόρο εάν δεν εντοπιστεί γρήγορα και αντιμετωπιστεί σωστά. Σε περίπτωση που καλύπτεις υποθερμία? πρώτα θα υποφέρετε από κρύο, θα ανατριχιάσετε και θα εμφανιστείτε δημόσια αποσυρμένος.

6. Ρίγη:

Είναι μια αντανακλαστική κίνηση των μυών με στόχο την παραγωγή θερμότητας. Μέσω μιας ισχυρής θέλησης μπορείτε να διακόψετε τη δράση, ωστόσο όχι για πολύ. Το έντονο ρίγος μπορεί να αυξήσει την παραγωγή θερμότητας έως και 5 φορές.

7. Κρυοπαγήματα:

Αυτός είναι ένας συχνός τραυματισμός που προκαλείται από την επαφή με υπερβολικό κρύο, αλλιώς από επαφή με εξαιρετικά κρύα αντικείμενα (ιδιαίτερα αυτά που είναι κατασκευασμένα από μέταλλο). Ο κρυοπαγήματος συμβαίνει όταν η θερμοκρασία του ιστού πέφτει κάτω από το σημείο πήξης (0 ° C/32 ° F), διαφορετικά όταν εμποδίζεται η ροή του αίματος. Είναι σε θέση να τραυματίσει διαρκώς τον ιστό του σώματος, καθώς και σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό. Το κρυολόγημα μπορεί να προκαλέσει απώλεια αίσθησης και χρώματος στις πληγείσες περιοχές, για παράδειγμα στη μύτη, τα μάγουλα, τα αυτιά, το πηγούνι, τα δάχτυλα ή τα δάχτυλα των ποδιών.

8. Κρυολογήματα με γρίπη:

Θυμηθείτε ότι οι κρύες θερμοκρασίες μπορούν πραγματικά να οδηγήσουν σε ένα κρυολόγημα περιορίζοντας την απελευθέρωση λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τη μόλυνση μέσα στη ρινική δίοδο, όπου κι αν οι ιοί του κρυολογήματος η πλειοψηφία πηγαίνει συχνά στο σώμα. Επιπλέον, η μελέτη δείχνει ότι ο ιός της γρίπης είναι εξαιρετικά σταθερός και παραμένει στον αέρα περισσότερο ενώ ο αέρας είναι κρύος και ξηρός.

9. Chilblains:

Αυτοί είναι ο ήπιος τραυματισμός από το κρύο που προκαλείται από παρατεταμένη αλλά και επαναλαμβανόμενη έκθεση για αρκετές ώρες σε θερμοκρασίες αέρα από την υπέρβαση του παγώματος (0 ° C ή 32 ° F) έως τους 16 ° C (ή περίπου 60 ° F). Μέσα στην υπερβολική περιοχή του δέρματος θα υπάρξει ερυθρότητα, πρήξιμο, μυρμήγκιασμα, καθώς και πόνος.

Πηγή εικόνας: 1