9 δημοφιλείς ναοί στο Madurai με λεπτομέρειες

Αναζητάτε τα μυστικά του προγονικού μας παρελθόντος και της ινδουιστικής θρησκείας γενικότερα; Or απλά στοχεύοντας να βρείτε την αίσθηση της παρηγοριάς σας στη λατρεία και την αφοσίωση; Το Madurai είναι ο απόλυτος προορισμός σας για ένα θρησκευτικό και φορτωμένο πολιτισμό ταξίδι. Γιατί; Αυτή η πόλη έχει μια μοναδική μολυσματική ατμόσφαιρα θετικής ενέργειας και πνευματικότητας. Ακόμα και όταν κάποιος μπαίνει σε αυτή την πόλη, προκαλεί δέος από την τοποθεσία του διάσημου ναού Meenakshi Amman. Ναι, στον ορίζοντα της πόλης κυριαρχούν τα 14 καλά φωτισμένα και ζωντανά gopurams. Στην πραγματικότητα, η πόλη χτίστηκε γύρω από αυτόν τον παγκοσμίου φήμης ναό. Ναι, ο ναός Meenakshi ήταν το ίδιο το γεωγραφικό και πολιτιστικό κέντρο αυτής της ιστορικής πόλης στην πολιτεία του Ταμίλ Νάντου. Επομένως, η ιστορία του ναού Madurai είναι τόσο μοναδική από τις υπόλοιπες και ακόμη πιο σημαντική.

Ο Μαντουράι είναι σωστά γνωστός ως «Πόλη του Ναού». Αυτό συμβαίνει επειδή μια πληθώρα ινδουιστικών ναών στο Μαδουράι έχουν γίνει εξαιρετικά γνωστοί. Υπάρχουν επίσης αξιόλογοι ναοί κοντά στο Madurai. Αυτό οφείλεται επίσης στους πολλούς υφιστάμενους ναούς Dravidian στο Madurai. Φανταστείτε περίτεχνα γλυπτά επεισοδίων λειψάνων και ινδουιστικών θεοτήτων, τελετών και εορτασμών που γιορτάζονται με τη μέγιστη θέρμη και μια ποικιλία ναών το καθένα με τη δική του μοναδική ιστορία και έθιμα. Εδώ είναι μια ματιά στους 9 κορυφαίους ναούς στην περιοχή Madurai για να ξεκινήσετε αυτό το εμπλουτιστικό ταξίδι.

Λίστα ναών Madurai – Οι κορυφαίοι 9 ναοί στο Madurai

1. Ναός Meenakshi Amman:

Ναός Madurai Meenakshi Amman

Αυτός ο ναός συνδυάζει τη λίστα με τους σημαντικούς ναούς των Madurai και τη λίστα των διάσημων ναών του Madurai. Αυτός ο πανέμορφος ναός που βρίσκεται στην πόλη ναού του Μαντουράι έχει 14 γκόπουρα με το ψηλότερο να είναι 170 πόδια. Είναι επίσης γνωστός ως ναός Meenakshi Sundareswarar που είναι πραγματικά εναλλακτικά ονόματα του Parvati και του Shiva αντίστοιχα. Η πόλη του ναού του Μαδουράι δημιουργήθηκε πριν από 2.500 χρόνια με αυτήν την ιερή δομή, επομένως είναι αρκετά ιστορική στη σημασία της. Υπάρχουν δύο χρυσά γλυπτά βιμάνια, τα ιερά πάνω από τα ιερά των κύριων θεοτήτων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 15.000 επισκέπτες την ημέρα και 25.000 την Παρασκευή επισκέπτονται το ναό Meenakshi Sundareswarar. Ο ναός αυτός εκτιμά ότι εκτιμάται σε 30.000 γλυπτά. Τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, ένα εκατομμύριο επισκέπτες επισκέπτονται τον ναό για να γιορτάσουν το ετήσιο 10ήμερο Φεστιβάλ Meenakshi Tirukalyanam. Ο ναός βρίσκεται σε ένα γαλήνιο περιβάλλον προσθέτοντας τη γοητεία του τόπου, στη νότια όχθη του ποταμού Vaigai. Πιστεύεται ότι ο Kulashekarar ήταν ο βασιλιάς Pandyan, ο οποίος bu

ναός Madurai Meenakshi σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε ο ίδιος ο Λόρδος Shiva στο όνειρό του.

 • Διεύθυνση: Madurai Main, Madurai, Tamil Nadu 625001
 • Χρόνοι: Οι ώρες του ναού Madurai Meenakshi ή μάλλον οι χρονομετρήσεις darshan του ναού Madurai Meenakshi κυμαίνονται από τις 5.00πμ έως τις 12.30μμ & 4.00μμ έως 10.00μμ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Ο ενδυματολογικός κώδικας Madurai Meenakshi ακολουθεί μια αυστηρή απαγόρευση σορτς, μπουφάν, καπέλων και ρούχων από δέρμα ζώου μέσα στους χώρους του ναού. Ενθαρρύνεται η αξιοπρεπής ένδυση. Οι άντρες πρέπει να φορούν παντελόνια και πουκάμισα. Οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα κουρτίς χωρίς μανίκια.
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1 ώρα
 • Πώς να προσεγγίσετε: 1 χιλιόμετρο μακριά από το σιδηροδρομικό σταθμό Madurai Junction. Το αεροδρόμιο Madurai απέχει 10 χιλιόμετρα από την πόλη και συνδέεται με όλα τα σημαντικά μέρη της Ινδίας. Τα ταξί και τα λεωφορεία είναι εύκολα διαθέσιμα στην πόλη Madurai.
 • Ιστοσελίδα Ναού: https://www.maduraimeenakshi.org/
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Φεστιβάλ Chitra, φεστιβάλ Avanimoola, φεστιβάλ Masi Mandala, φεστιβάλ πλωτήρα και πολιτιστικό φεστιβάλ Navarathri
 • Άλλα αξιοθέατα: Το Aayiram Kaal Mandapam και ο Ναός Koodal Azhagar είναι απίστευτα κοντά.

2. Ναός Koodal Azhagar:

koodal azhagar ναός madurai

Ο ναός Koodal Azhagar Koli βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Madurai και είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Vishnu. Το Koodal είναι ένα άλλο όνομα στον Madurai και Azhagar στα Ταμίλ σημαίνει “ο όμορφος”. Ο ναός είναι ένας από τους 108 Divya Desams. Υπάρχουν τρεις στάσεις του Koodal Azhagar, σε καθιστή στάση, σε όρθια στάση ως Sri Surya Narayan και σε ανάκλιση. Η θεότητα πηγαίνει για βουτιά στον ποταμό Vaigai με αφορμή την ημέρα Chaitra Purnima. Επίσης, ένα 10ήμερο φεστιβάλ σκαφών γιορτάζεται την ημέρα Masi Magam. Η αρχιτεκτονική του ναού είναι αυτή που πραγματικά εντυπωσίασε τους θεατές. Αυτός ο ναός, χτισμένος με χειροτεχνία Dravidian, προσελκύει θρησκευτικούς πιστούς, αρχαιολόγους και ιστορικούς.

 • Διεύθυνση: Near Periyar Bus Stand, Madurai, Tamil Nadu 625001
 • Χρόνοι: 05.30 π.μ. – 12.00 μ.μ. και 04.00 μ.μ. – 09.00 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Τα αξιοπρεπή και σεβαστά ρούχα θα λειτουργούσαν καλύτερα.
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: Ο ναός βρίσκεται κοντά στην κεντρική στάση λεωφορείων και το σιδηροδρομικό σταθμό Madurai. Το αεροδρόμιο απέχει 10 χιλιόμετρα από την πόλη. δημόσιες συγκοινωνίες και αυτόματα ρικσά εύκολα διαθέσιμα σε όλο το Madurai.
 • Ιστοσελίδα Ναού: http://koodalalagartemple.tnhrce.in/
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Το 10ήμερο φεστιβάλ πλωτήρα (μήνας Maasi στο Star Makham).
 • Άλλα αξιοθέατα: Ναός Meenakshi. Prema Villas για τοπικά ψώνια.

3. Ναός Tirupparam Kunram Murugan:

Ναός Tirupparam Kunram Murugan

Ο ναός Tirupparam kunram Murugan προσφέρει μια μυστικιστική γοητεία και είναι τεράστιος σε δομή. Χρονολογείται στον 6ο αιώνα και έχει αναφερθεί σε αρχαία κειμήλια. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Μουρούγκαν, ο οποίος λέγεται ότι παντρεύτηκε τη Ντεϊβαγιάνι, κόρη του βασιλιά των ουρανών, raντρα, σε αυτό ακριβώς το μέρος. Στην πραγματικότητα είναι ένας από τους έξι κύριους ιερούς τόπους διάσημους για τη λατρεία του Shiva – θεού Murugan. Το κύριο ιερό έχει τη θεότητα του Murugan μαζί με τις θεότητες του Lord Shiva, Lord Vishnu, Lord Vinayaka και Goddess Durga. Το Brahmotsavam είναι το ευρέως διαδεδομένο φεστιβάλ εδώ, εκτός από το Skanda Shasti, το φεστιβάλ Kartikai, το Vaikasi Vikasam και το Vaikuntha Ekadashi.

 • Διεύθυνση: Thiruparankundram, Tamil Nadu 625005
 • Χρόνοι: 5.30 π.μ.-1 μ.μ., 4 μ.μ.-9 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Ενθαρρύνεται η παραδοσιακή ένδυση
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: 9 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και 8 χιλιόμετρα από το σταθμό. Μπορείτε να πάρετε ταξί ή ταξί για να φτάσετε στον ναό
 • Ιστοσελίδα Ναού: http://www.thiruparankundrammurugantemple.tnhrce.in/
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Festivalρα φεστιβάλ Brahmotsavam
 • Άλλα αξιοθέατα: Το Annadhanam μπορεί να οργανωθεί για ομάδες ανθρώπων σε προσιτές τιμές. Το παλάτι Thirumalai Nayak είναι κοντά.

4. Ναός Azhagar Kovil:

Ναός Azhagar Kovil

Ο ναός Azhagar Kovil ή Thirumaliruncholai βρίσκεται 21 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Madurai. Είναι ένας από τους πιο διάσημους ναούς γύρω από τον Μαδουράι. Το Alagar koyil είναι ένα χωριό Ταμίλια και βασικά, οι ζωές και η ιστορία των κατοίκων του διαμορφώνονται γύρω από τον Ναό Kallazhagar. Είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Βισνού. Ο ναός έχει μεγάλα gopurams και πυλώνες mandapams όπως και άλλοι ναοί της Νότιας Ινδίας. Η κύρια είσοδος του πύργου έχει το ιερό του Karupana Swami, το οποίο παραμένει πάντα κλειστό, εκτός από μία ημέρα το χρόνο. Το σημαντικό φεστιβάλ που γιορτάζεται εδώ είναι το Chithirai Thiruvizha τον μήνα Ταμίλ Chithirai. Εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώνονται στον ποταμό Vaigai για να δουν το κύριο γεγονός της διάβασης του Kallzhakar.

 • Διεύθυνση: A.Valayapatti, Tamil Nadu 624401
 • Χρόνοι: 6.00 π.μ. έως 12.30 μ.μ. και 3.30 μ.μ. έως 8.00 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Η ενδυμασία με σεβασμό ενθαρρύνεται
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1 ώρα
 • Πώς να προσεγγίσετε: 31 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Η διασταύρωση Madurai Railway είναι η πλησιέστερη σιδηροδρομικά.
 • Ιστοσελίδα Ναού: http://www.alagarkoil.tnhrce.in/
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Φεστιβάλ Chitra (την ημέρα του Πουρναμιού ή της πανσελήνου) τον Απρίλιο και κάθε χρόνο.
 • Άλλα αξιοθέατα: Ιερό λουτρό στο Nupura Ganga για το ‘Ishta Siddhi. Το Μουσείο Μνήμης του Γκάντι μπορεί να εξερευνηθεί.

5. Ναός Shri Solaimalai Murugan:

Ναός Shri Solaimalai Murugan

Ο ναός Pazhamudircholai ή Shri Solaimalai Murugan απέχει 16 χιλιόμετρα βόρεια από το Madurai που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου που περιβάλλεται από πυκνό δάσος. Είναι μία από τις έξι σημαντικές κατοικίες του Λόρδου Μουρούγκαν. Αυτός ο ναός είναι ο μόνος μεταξύ των ναών του Murugan Aaru Padai Veedu. Τα φεστιβάλ που γιορτάζονται εδώ είναι το νέο έτος Ταμίλ, το Vaikasi Visakam, το AadiKruthika και το ετήσιο φεστιβάλ Abhisek, Skanda Shashti, Tirukarthikai και Panguni Uthiram. Τι είναι το μυστηριωδώς ιδιαίτερο; Οι ναυτικοί καρποί που ωριμάζουν τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο σε άλλα μέρη λέγεται ότι ωριμάζουν τους μήνες Aipasi (Οκτώβριος-Νοέμβριος) εδώ, όταν γιορτάζεται το φεστιβάλ Sasthi του Λόρδου Muruga..

 • Διεύθυνση: Alagar Hills R.F., Tamil Nadu 624401
 • Χρόνοι: 5.30 π.μ. έως 1 μ.μ. και 4 μ.μ. έως 9 μ.μ.
 • Ενδυματολογικός κώδικας: λιτή και άνετη ενδυμασία
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: Οδικώς, μπορείτε να φτάσετε στο Azhagar kovil (23 χλμ. Από την κεντρική στάση λεωφορείων Madurai). Ο ναός απέχει 3 χιλιόμετρα από εδώ, όπου μπορείτε να ταξιδέψετε με λεωφορεία που οργανώνονται από τις αρχές, μετακινώντας τακτικά από και προς το ναό.
 • Ιστοσελίδα Ναού: N/A
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Ετήσιο φεστιβάλ Abhisek
 • Άλλα αξιοθέατα: Το Athisayam είναι ένα θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Madurai και μπορείτε να το εξερευνήσετε.

6. ISKCON, Ναός Sri Sri Radha Mathurapati:

iskcon Temple Madurai

Η Διεθνής Εταιρεία για τη Συνείδηση ​​του Κρίσνα ή ναός ISKCON βρίσκεται στο Μαδουράι. Το ISKON ως όνομα σήμερα έχει απήχηση σε ένα και μόνο, είτε θρησκευτικό είτε όχι. Αυτό το κίνημα Hare Krishna έχει γίνει τόσο διάσημο που το ISKON δεν είναι μόνο δημοφιλές στην Ινδία αλλά και εξαιρετικά αγαπητό στο εξωτερικό. Σήμερα έχει περίπου πεντακόσια κέντρα και ναούς. Αυτό το ήσυχο στο Madurai είναι επίσης αφιερωμένο ειλικρινά για να γιορτάσει την αγάπη για τον Χάρε Κρίσνα. Είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Κρίσνα και έχει μια όμορφη θεότητα της Ράντα Μάντχαβ. Ο ναός πραγματοποιεί διάφορες τελετουργίες, προσευχές και κιρτάνια. Τις Κυριακές, ο ναός σερβίρει πρασαδάμ σε όλους και όλους που είναι εκεί. Ο ναός επισκέπτεται πολύ κατά τη διάρκεια φεστιβάλ όπως το Sri Krishna Janmashtami, Radha Ashtami, Gaur Purnima ή Holi και Ekadashi.

 • Διεύθυνση: No. 12/37, Mani Nagaram Main Road, Madurai, Tamil Nadu 625001
 • Χρόνοι: 7:30 π.μ. – 12:30 μ.μ. και 5:00 μ.μ. – 8:15 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Η απλή, αξιοπρεπής ενδυμασία θα λειτουργούσε
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: 2 χλμ από το ναό Meenakshi Amman. Μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση μέσω όλων των τρόπων μεταφοράς.
 • Ιστοσελίδα Ναού: http://www.iskcon.org/
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Τζανμαστάμι. Κυριακές για τους μπάτζαν και τα προγράμματα διδασκαλίας τους.
 • Άλλα αξιοθέατα: Οι πνευματικές διαλέξεις και τα κιρτάν που γίνονται εδώ είναι εξαιρετικά καταπραϋντικά. Ο ναός Meenakshi Amman βρίσκεται κοντά.

7. Ναός Vandiyur Mariamman:

Ναός Vandiyur Mariamman

Ο ναός Vandiyur Mariamman βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης των ναών του Madurai. Είναι ένα αρχαίο με κληρονομιά 2000 ετών. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ινδουιστική Θεά της Βροχής, Μαριάμαν. Το κύριο προσκυνητάρι είναι της Θεάς Μαριάμαν, αλλά ο ναός έχει επίσης πετσιάμαμ και βιναγιαγκάρ δίπλα σε ένα δέντρο πιπάλ. Ο ναός βρίσκεται κοντά στον ποταμό Vaigai και έχει τη δική του τεράστια λίμνη που ονομάζεται Vandiyur Mariamman Teppakulam. Ο ναός διοργανώνει ένα φεστιβάλ πλωτήρων του Thaipusam, το οποίο γιορτάζεται μεγαλειωδώς σε διάστημα 10 ημερών.

 • Διεύθυνση: Στο NH 49, Towards The Banks Of Vaigai River
 • Χρόνοι: 6:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Η απλή παραδοσιακή φθορά θα ήταν ιδανική
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1 ώρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο από το σταθμό λεωφορείων Madurai Periyar. Τα ταξί για τον ναό είναι επίσης μια καλή επιλογή. Ο σιδηροδρομικός κόμβος Madurai απέχει 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από τον ναό.
 • Ιστοσελίδα Ναού: N/A
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Mariamman Teppakulam (ώρα φεστιβάλ πλωτήρα) τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο.
 • Άλλα αξιοθέατα: Ναός Meenakshi Amman, ναός Thiruparankundram Murugan, ναός Alagar, μουσείο Gandhi Memorial, καθεδρικός ναός της Αγίας Μαρίας. νερό abhisheka γνωστό για τις μαγικές του δυνάμεις.

8. Narasingam Yoga Narasimha Perumal Temple:

Ναός Narasingam Yoga Narasimha Perumal Temple

Ο ναός Narasingam Yoga Narasimha Perumal βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μακριά από το Madurai και είναι αφιερωμένος στη Yoga Narasimha Perumal. Ο ναός βρίσκεται στους λόφους των λόφων Yanaimalai. Χτισμένος το 770 μ.Χ., ο ναός έχει μπροστινό μάνταπαμ και το είδωλο του Narasimha Perumal είναι λαξευμένο έξω από τον ίδιο τον λόφο. Οι επιγραφές του Moolavar Sannidhi δείχνουν ότι ο ναός μπορεί να χρονολογηθεί πάνω από 5000 χρόνια. Ο ναός είναι ένα μεγάλο δείγμα της Πανδιακής αρχιτεκτονικής και των στυλ της ροκ. Ο ναός έχει επίσης μια πέτρινη κατασκευή της Θεάς Narasingavalli. Τα κυριότερα φεστιβάλ που γιορτάζονται είναι το φεστιβάλ Narasamhi Jayanthi και το φεστιβάλ Gajendra Moksha.

 • Διεύθυνση: Narasingam, Tamil Nadu 625104
 • Χρόνοι: 7 π.μ.-12 το μεσημέρι και 4 μ.μ.-8 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Η μέτρια ενδυμασία ενθαρρύνεται
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1 ώρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: Μίνι λεωφορεία εκτελούνται κάθε 10 λεπτά από το Othakkadai. Μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητο από τη στάση λεωφορείου Matuthavani ή το σιδηροδρομικό σταθμό Madurai στον ναό.
 • Ιστοσελίδα Ναού: N/A
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Φεστιβάλ Gajendra Moksha
 • Άλλα αξιοθέατα: Ναός Veda Narayana

9. Ναός Sri Mavoottru Velappar:

Ναός Sri Mavoottru Velappar

Ο ναός Velappar βρίσκεται στην περιοχή Madurai ανάμεσα σε βουνά. Για να φτάσετε στο ναό, πρέπει να ανεβείτε περίπου 300 σκαλιά. Η προεδρεύουσα θεότητα εδώ είναι ο Λόρδος Μουρούγκαν και η puja διευθύνεται από τους Paliyars (τοπικές φυλές). Ο ναός έχει ένα ρέμα στο πλάι που βγαίνει ως φυσική πηγή από τις ρίζες των δέντρων μάνγκο που σχηματίζεται σε ρέμα. Λέγεται ότι το μπάνιο αυτή την άνοιξη και η κατανάλωση φαγητού μαγειρεμένου με αυτό το νερό μπορεί να θεραπεύσει τις πιο δύσκολες ασθένειες.

 • Διεύθυνση: Ναός Mavoottru Velappar, λόφοι Varusanadu, δρόμος Mavoottru, Ταμίλ Νάντου 625705
 • Χρόνοι: 7.00 π.μ. έως 12.00 π.μ. και 3.00 μ.μ. έως 6.00 μ.μ.
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Ενθαρρύνεται η παραδοσιακή φθορά
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1 ώρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: 98 χιλιόμετρα από Madurai. Μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή τρένο (πιο κοντά στον ναό και στη συνέχεια με λεωφορείο ή ταξί).
 • Ιστοσελίδα Ναού: N/A
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Ημέρες της Σελήνης της Ταϊλάνδης τον Ιούλιο-Αύγουστο
 • Άλλα αξιοθέατα: Η πολυετής άνοιξη. Ο ναός είναι ο ίδιος σε ένα εξαιρετικά γραφικό περιβάλλον που βρίσκεται ανάμεσα στους λόφους και περιβάλλεται από φυσική βλάστηση. Ένα μπόνους για όλους τους λάτρεις της φύσης.

Λέμε, λοιπόν, να σταματήσετε να κοιτάτε μόνο τις φωτογραφίες του ναού Madurai και μάλλον να κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας ήδη. Τώρα που είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε μόνοι σας αυτήν την όμορφη πόλη, γιατί να μην σταματήσετε και να αναγνωρίσετε ότι το Madurai δεν αφορά μόνο τους ναούς. Θα έλεγα ότι η γοητεία του περιστρέφεται γύρω από αυτές τις θρησκευτικές γιορτές και το μεγαλείο και την παρηγοριά που βρίσκονται σε αυτούς τους ναούς, ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα από αυτά που προσφέρει η πόλη σε όσους αναζητούν ένα μικρό διάλειμμα στο ενδιάμεσο. Μέρη για ψώνια, φαγητό, πάρκα ψυχαγωγίας και γενικά μούσκεμα, στον ξεχωριστό πολιτισμό που φέρνει αυτή η πόλη του Ταμίλ Νάντου. Έτσι, κλείστε ήδη τα εισιτήριά σας και μοιραστείτε μαζί μας τα πολύτιμα σχόλιά σας, ώστε να σας καθοδηγήσουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Καλά ταξίδια και να βρεις το δικό σου μονοπάτι θεϊκής ειρήνης.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Γιατί ο Madurai είναι γνωστός ως The City of Festivals?

Ο Μαντουράι είναι διάσημος ως η πόλη των ναών και των φεστιβάλ. Όλα τα θρησκευτικά πανηγύρια εδώ γιορτάζονται με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη. Το πιο δημοφιλές είναι το φεστιβάλ Chithirai του Απριλίου που γιορτάζει τη θεά Meenakshi και τον Λόρδο Vishnu. Εκατομμύρια πιστοί έρχονται να γίνουν μέρος της πομπής κάθε χρόνο. Οι πιστοί συρρέουν στο ναό Azhagar Kovil για να μεταφέρουν το είδωλο του θεού στο Madurai.

2. Υπάρχουν Τόποι Λατρείας για τους Τζέιν στην περιοχή Μαδουράι?

Ναί. Στην πραγματικότητα, τα πρώτα από τα κέντρα Jain της Νότιας Ινδίας βρίσκονται μέσα και γύρω από την πόλη Madurai. Υπάρχουν 16 φυσικά σπήλαια εδώ γνωστά ως τα σπήλαια Jain. Πιστεύεται ότι σε αυτές τις σπηλιές, ζούσαν και ασκούσαν μερικοί από τους πιο μαθημένους από τους μοναχούς των Τζαίν. Είναι λοιπόν ένας ιερός τόπος για όσους πιστεύουν και ακολουθούν τον Τζαϊνισμό.

3. Ο Μαντουράι είναι επίσης διάσημος για οποιοδήποτε τζαμί?

Ναι, το Gorippalayam Dargah είναι δημοφιλές σε όλη την Ινδία ως ένας από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας. Στεγάζει τάφους των δύο παγκοσμίου φήμης αγίων του Ισλάμ. Εκπληκτικό όταν φωτίζεται και είναι ορατό από τη γέφυρα A.V, αυτό το ντάργκα προσελκύει πολλούς λόγω της αίσθησης της ειρήνης και της καθαρότητας. Άνθρωποι από όλο το Ταμίλ Νάντου και ακόμη και την Ινδία έρχονται εδώ για να προσευχηθούν και να αναζητήσουν ευλογίες.