20 καλύτερα σχέδια για κουρτίνες με εικόνες – πρέπει να δοκιμάσετε

Είστε ένα άτομο με το βλέμμα στη λεπτομέρεια για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας; Τότε σίγουρα γνωρίζετε πώς οι κουρτίνες και τα σχέδια των βραχιόνων κουρτινών αποτελούν ουσιαστικό μέρος αυτής της διαδικασίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τον σωστό τύπο σχεδίου βραχίονα κουρτινών, έτσι ώστε οι κουρτίνες να βοηθούν στη θέση τους, ολοκληρώνοντας την εμφάνιση του σπιτιού σας. Ας ρίξουμε μια ματιά στους τύπους σχεδίων βραχίονα κουρτινών που διατίθενται στην αγορά.

Σχέδια με κουρτίνα

Τύποι βραχιόνων κουρτινών:

Το υλικό, το μέγεθος και το χρώμα του βραχίονα παίζουν ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό του τύπου του σχεδίου βραχίονα κουρτινών που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε για το σπίτι σας. Ακολουθούν οι τύποι στηριγμάτων κουρτινόξυλων.

  • Μονές αγκύλες: Αυτές είναι η τυπική μορφή παρενθέσεων που χρησιμοποιούνται εάν θέλετε να κρεμάσετε μια μόνο κουρτίνα.
  • Διπλές αγκύλες: Αυτοί οι τύποι αγκυλών χρησιμοποιούνται συχνά όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δύο κουρτίνες για να σας δώσουν μια σχεδιαστική εμφάνιση.
  • Κεντρικές αγκύλες υποστήριξης: Αυτοί οι τύποι αγκυλών χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν ένα παράθυρο μεγαλύτερο από το άνοιγμα των 60 ιντσών.
  • Αγκώνες αγκώνα: Αυτοί οι τύποι αγκυλών ταιριάζουν καλύτερα εάν έχετε έναν τοίχο με πολλές γωνίες. Οι ράβδοι επανατοποθετούνται σύμφωνα με τη γωνία του τοίχου.
  • Ρυθμιζόμενες αγκύλες: Αυτοί οι τύποι αγκυλών ταιριάζουν καλύτερα για κάθε είδους παράθυρο, είτε είναι μικρό είτε μεγάλο, καθώς μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Βραχίονες για κουρτίνες χωρίς τρυπάνι: Αυτοί οι τύποι αγκυλών ταιριάζουν καλύτερα αν δεν θέλετε μόνιμα σχέδια βραχίονα κουρτινών.

Τελευταία σχέδια βραχίονα κουρτινών στην Ινδία:

Ακολουθούν τα 20 απλά και μοντέρνα σχέδια βραχίονα κουρτινών μας με εικόνες. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

1. Αγκύλες διπλής κουρτίνας:

Βραχίονες με διπλό κουρτινόξυλο

Οι βραχίονες με διπλή κουρτίνα είναι χρήσιμες αν θέλετε να κρεμάσετε δύο κουρτίνες ταυτόχρονα. Σας βοηθά να διακοσμήσετε όμορφα το σπίτι σας χρησιμοποιώντας διαφανή υλικά ως δευτερεύουσα κουρτίνα. Η διττότητα αυτών των παρενθέσεων είναι αυτό που το καθιστά μοναδικό με χρήσεις πολλαπλών χρήσεων. Το υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτό είναι σφυρήλατο σίδερο ή ίνες.

2. Σχέδιο βραχίονα τριπλής κουρτίνας:

Βραχίονας ράβδου τριπλής κουρτίνας

Το πιο κατάλληλο μέρος για έναν βραχίονα τριπλής κουρτίνας είναι αν θέλετε λίγο έως καθόλου φως στο σπίτι σας, για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό εάν ζείτε σε κρύες περιοχές. Υπάρχουν δύο λεπτές ράβδοι για να κρεμάσετε την κουρτίνα από ελαφρύ υλικό στο πίσω μέρος και έχει μια ράβδο με πολύ περισσότερο πάχος για να κρεμάσετε μία με πολύ περισσότερο βάρος. Οι βίδες εκατέρωθεν του σκελετού διατηρούν ανέπαφες τις κουρτίνες.

3. Βραχίονες αντίκες κουρτινών:

Βραχίονας κουρτινών αντίκες

Αυτό είναι ένα παλιό σχέδιο αγκύλων κουρτινών, αν και μπορεί να χειριστεί μόνο μία κουρτίνα. Το υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτές τις αγκύλες, μαζί με τον συνδυασμό χρωμάτων του χρυσού και του καφέ, τους δίνει μια αντίκα εμφάνιση. Πρόκειται για απλούς βραχίονες κουρτινών που μπορούν να κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται βασιλικός.

4. Βραχίονες κουρτινών σχεδιαστών:

Βραχίονες κουρτινών σχεδιαστών

Πρόκειται για έναν βραχίονα κουρτινών που μπορεί να κάνει το απλό δωμάτιο σας να φαίνεται πολυτελές. Σε αντίθεση με τα άλλα σχέδια, ο μοναδικός σχεδιασμός είναι αυτός που κάνει αυτό το στήριγμα ξεχωριστό με έναν όμορφο συνδυασμό χρωμάτων από ασήμι και μπρούτζο. Αν ψάχνετε για αγκύλες κουρτινών σχεδιαστών, τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

5. Ρυθμιζόμενοι βραχίονες κουρτινών:

Ρυθμιζόμενοι βραχίονες κουρτινών

Αυτά είναι τα καλύτερα στηρίγματα κουρτινόξυλων λόγω της προσαρμοστικότητάς τους. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε τύπο και μέγεθος παραθύρου. Αυτές οι αγκύλες έχουν μικρό εύρος προσαρμογής, όπου μπορείτε να σύρετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Αυτοί οι ρυθμιζόμενοι βραχίονες κουρτινών είναι κατασκευασμένοι από σφυρήλατο σίδερο και έχουν μεγάλη διάρκεια.

6. Βραχίονες κουρτινών από ανοξείδωτο ατσάλι:

Βραχίονες κουρτινών από ανοξείδωτο ατσάλι

Ένα άλλο δημοφιλές υλικό είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στις ατσάλινες κουρτίνες το κάνει να φαίνεται λαμπερό και ελκυστικό. Οποιοδήποτε άκρο των στηριγμάτων κουρτινών από ανοξείδωτο ατσάλι έχει σχήμα μπάλας με ράβδο τοποθετημένο στο κέντρο. Υπάρχουν βίδες που παρέχονται για εύκολη τοποθέτηση στον τοίχο.

7. Βραχίονες από ξύλινη κουρτίνα:

Βραχίονες με ξύλινη κουρτίνα

Αν ψάχνετε για απλούς βραχίονες κουρτινών, τότε οι ξύλινοι βραχίονες με κουρτινόξυλα είναι η μοναδική καλύτερη επιλογή που είναι οικονομικά αποδοτική και φαίνεται επίσης όμορφη. Σε αντίθεση με άλλα μεταλλικά στην αγορά, αυτά τα στηρίγματα είναι κατασκευασμένα από καθαρό ξύλο με μια τρύπα στο κέντρο για να συγκρατεί το κουρτινόξυλο.

8. Αγκύλες κουρτινών ορείχαλκου:

Βραχίονες κουρτινών ορείχαλκου

Πρόκειται για ένα κομψό στήριγμα κουρτινών από ορείχαλκο που κάνει οποιοδήποτε από τα παράθυρά σας να φαίνεται χαριτωμένο. Το ορειχάλκινο υλικό προτιμάται για αντικείμενα όπως κουρτινόξυλα και πόμολα, καθώς είναι αξιόπιστα και ανθεκτικά. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα στηρίγματα μεταλλικών κουρτινών με ελκυστικό σχεδιασμό.

9. Βραχίονες PVC κουρτινών:

Βάση στήριξης κουρτινών PVC

Το PVC είναι ένα σημαντικό υλικό που χρησιμοποιείται στη διακόσμηση του σπιτιού σας αυτές τις μέρες. Πρόκειται για ένα βραχίονα κουρτίνας PVC που είναι ελαφρύ αλλά έχει μεγάλη δύναμη και αντίσταση. Ο σχεδιασμός αυτού του βραχίονα είναι απλός για τοποθέτηση στους τοίχους και χρήση επίσης. Εάν είστε άτομο που δεν του αρέσουν τα φανταχτερά σχέδια, τότε αυτή είναι μια τέλεια επιλογή για εσάς.

10. Αγκύλες κουρτινών χαλκού:

Βραχίονες κουρτίνας χαλκού

Ένας προσιτός και κομψός τρόπος για να διακοσμήσετε το απλό σπίτι σας είναι με αγκύλες κουρτινών από χαλκό. Μπορούν να κάνουν κάθε δωμάτιο να φαίνεται κομψό και να έχουν μικρά δαχτυλίδια για να προσαρτήσετε και να γλιστρήσετε την κουρτίνα. Αυτός ο σχεδιασμός δεν καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του τοίχου σας και, ως εκ τούτου, περιορισμένος χώρος επίσης.

11. Πλαστικοί βραχίονες κουρτινών:

Πλαστικοί βραχίονες κουρτινών

Τα πλαστικά στηρίγματα κουρτινόξυλων θεωρούνται προαιρετικά, καθώς είναι αρκετά φθηνά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο σχεδιασμός αυτών των στηριγμάτων κουρτινών είναι απλός, στιβαρός και έχει αρκετή δύναμη για να συγκρατήσει κουρτινόξυλα. Εάν η απλότητα είναι αυτό που θέλετε με ελαφρύ υλικό, τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

12. Βραχίονες με χρυσή κουρτίνα:

Στήριγμα από ράβδο χρυσού κουρτινού

Εάν είστε άτομο που σας αρέσει να απολαμβάνετε τη βασιλική εμφάνιση του σπιτιού σας, τότε αυτές οι αγκύλες από χρυσό κουρτινόξυλο χτυπάνε το γλυκό σας σημείο. Αυτοί οι βραχίονες με κουρτίνα με κουρτίνα, βελτιώνουν το απλό σαλόνι σας σε κάτι όμορφο με φθηνό τρόπο.

13. Βραχίονες από ράβδο Iron Curtain:

Βραχίονες με ράβδο από σιδερένιο κουρτίνα

Ο σίδηρος ήταν ένα βασικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε σε σχέδια αγκύλων κουρτινών που κυμαίνονται από απλά έως καλλιτεχνικά ανυψωτικά. Αυτοί οι βραχίονες από ράβδο κουρτίνας εμπίπτουν στην απλή κατηγορία σχεδιασμού που είναι αισθητικά ευχάριστη και ταιριάζει με κάθε τύπο και χρώμα που κουρτίνα συνδυάζεται με τη διακόσμηση.

14. Βραχίονες ασημένιας κουρτίνας:

Βραχίονες ασημένιας κουρτίνας

Ένας από τους κομψούς τρόπους για να ομορφύνετε τα παράθυρά σας είναι χρησιμοποιώντας ασημένια στηρίγματα με κουρτινόξυλα. Αυτά σας παρουσιάζουν έναν μοναδικό και κομψό τρόπο για να διακοσμήσετε τα παράθυρά σας. Σε αντίθεση με τα στηρίγματα από ανοξείδωτο ατσάλι, αυτά τα ασημένια προσθέτουν μια κομψή εμφάνιση χωρίς να ξοδεύετε πολλά.

15. Αγκύλες κουρτινών αλουμινίου:

Βραχίονες κουρτινών αλουμινίου

Οι κουρτίνες από αλουμίνιο είναι επίσης προτιμότερες καθώς το αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ μέταλλο που έχει υψηλή αντοχή στη διάβρωση. Τα κομψά τετράγωνα τετράγωνα που στοιβάζονται σε τρία κάνουν ένα μοναδικό σχέδιο. Η στερέωση αυτού του βραχίονα είναι πολύ πιο άνετη, δίνοντας στο σπίτι σας μια σύγχρονη εμφάνιση.

16. Αγκύλες Λευκής Κουρτίνας:

Βραχίονες Λευκής Κουρτίνας

Αυτές οι άσπρες αγκύλες κουρτινών φαίνονται ελκυστικές και ελκυστικές όχι μόνο λόγω του χρώματος αλλά και λόγω του κομψού σχεδιασμού. Σε αντίθεση με τα άλλα απλά μοντέλα, μπορείτε να θεωρήσετε αυτό ένα από τα καλύτερα στηρίγματα κουρτινών που ομορφαίνει το χώρο όπου κι αν το βάλετε. Αυτά μπορούν να είναι διαθέσιμα σε οποιοδήποτε υλικό αλλά κατά προτίμηση σε ίνες.

17. Μαύρη αγκύλη κουρτινών:

Αγκύλες Μαύρης Κουρτίνας

Πρόκειται για ένα σχέδιο διπλής ράβδου που τονίζεται λόγω του μαύρου χρώματος. Αυτοί οι μαύροι βραχίονες κουρτινών έχουν καλλιτεχνικό σχέδιο εκατέρωθεν των κύριων ράβδων και η δεύτερη ράβδος είναι αρκετά απλή. Παρέχονται επίσης δαχτυλίδια για να κρεμάσετε κουρτίνες στην κύρια ράβδο και μπορείτε να τοποθετήσετε μια ελαφριά διαφανή κουρτίνα στη δευτερεύουσα ράβδο.

18. Fancy Curtain Bracket:

Βραχίονας Fancy Curtain

Εάν το περίεργο είναι ο τρόπος που θέλετε να ακολουθήσετε, τότε αυτές οι φανταχτερές αγκύλες κουρτινών θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Έρχονται σε διάφορα χρώματα. μπορείτε να επιλέξετε σύμφωνα με την προσωπική σας επιλογή ή το χρώμα κουρτίνας. Αν και αυτά φαίνονται απλά, η πολύχρωμη εμφάνιση τους καθιστά ελκυστικές και κατάλληλες για κάθε σπίτι.

19. Σχεδιασμός γωνιακής κουρτίνας:

Γωνιακός βραχίονας κουρτινών

Μεταξύ πολλών τύπων βραχιόνων κουρτινών, ο γωνιακός βραχίονας χρησιμοποιείται κυρίως όταν πρέπει να τοποθετήσετε κουρτίνες που περιλαμβάνουν γωνίες με συνεχή τρόπο. Οι βραχίονες κουρτινών ράβδου σχήματος L μπορούν επίσης να θεωρηθούν σε αυτήν την κατηγορία που σας δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσετε ράβδους σε δύο παράθυρα σε ένα μόνο πλάνο.

20. Διακοσμητικά στηρίγματα κουρτινών:

Διακοσμητικά στηρίγματα κουρτινών

Υπάρχουν αρκετοί μεταλλικοί βραχίονες κουρτινών που διατίθενται στην αγορά χρησιμοποιώντας πολλά υλικά. Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα διακοσμητικά στηρίγματα κουρτινών που μπορείτε να ενσωματώσετε στο εσωτερικό σας. Μερικά από τα καλύτερα υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους, γεννώντας μοναδικά κομμάτια. Τα σχέδια είναι όμορφα για να δείτε, προσθέτοντας στην εμφάνιση του σπιτιού σας.

Ακόμα κι αν έχετε ένα όμορφο σπίτι, η διακόσμηση παίζει ουσιαστικό ρόλο στο πώς θα το κάνετε να φαίνεται. Οι κουρτίνες, μαζί με τα κομψά σχέδια στηρίγματος κουρτινών, κάνουν τα παράθυρα και το σπίτι σας να φαίνονται ακόμα πιο αριστοκρατικά. Με την πληθώρα των σχεδίων στηρίγματος κουρτινόξυλων στη διάθεσή σας, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο σπίτι σας. Μην ξεχάσετε να μας πείτε πώς σας βοήθησαν τα άρθρα μας!