9 γεγονότα για τις σπηλιές Badami στην Καρνατάκα

Τα σπήλαια Badami βρίσκονται στην περιοχή Bagalkot της Βόρειας Karnataka. Είναι γνωστό ότι είναι το τέλειο παράδειγμα εξαιρετικής ινδικής αρχιτεκτονικής ροκ, ειδικά η αρχιτεκτονική Badami Chalukya. Ο ναός είναι χτισμένος από κόκκινο ψαμμίτη στους λόφους και είναι ένας από τους αρχαιότερους ναούς της χώρας μας. Υπάρχουν αρκετές όμορφες τοποθεσίες και ναοί που βρίσκονται εδώ και σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν. Αν ανυπομονείτε να εξερευνήσετε και να μελετήσετε για τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της Ινδίας, οι ναοί του σπηλαίου Badami θα πρέπει να είναι οι απόλυτοι προορισμοί σας.

Σπήλαια Badami με εικόνες:

1. Είσοδος των σπηλαίων Badami:

Είσοδος των σπηλαίων Badami

Η είσοδος των σπηλαίων Badami είναι απολύτως λαμπρή. Φαίνεται ακόμη πιο ελκυστικό όταν πέφτει πάνω του το φως του ήλιου, δίνοντάς του μια λαμπρή και όμορφη εμφάνιση. Αυτά τα σπήλαια είναι τόσο δημοφιλή που έχει περισσότερους από χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες κάθε χρόνο. Είναι πραγματικά στα καλύτερα Σπήλαια της χώρας μας που έχουν διατηρηθεί και διατηρηθεί τόσο καλά.

2. Shrine of Lord Shiva:

Ιερό του Λόρδου Shiva badami σπηλιές karnataka

Το πρώτο σπήλαιο είναι το ιερό της διάσημης ινδουιστικής θεότητας Lord Shiva. Η μορφή αυτού του Θεού είναι περίπου πέντε πόδια ψηλή και είναι σκαλισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εκφράζει τη διάσημη χορευτική πόζα του tandava. Η προβολή των 18 βραχιόνων του φαίνεται επίσης αρκετά καλλιτεχνική.

3. Bhuvaraha και Trivikarma:

Αρχιτεκτονική σπηλαίων Bhuvaraha και Trivikarma badami

Το δεύτερο σπήλαιο που βρέθηκε στα σπήλαια Badami περιέχει μεγάλες εικόνες της Bhuvaraha και του Trivikarma. Η είσοδος περιέχει τα γλυπτά των φρουρών που κρατούν έναν λωτό στα χέρια τους. Στο ταβάνι θα βρείτε διαφορετικές εικόνες Ινδουιστικών Θεών και Θεών.

4. Ναός σπηλαίου Vaishnava:

Σπήλαιο Vaishnava Ναός Badami Caves

Ο ναός Vaishnava Cave είναι ο μεγαλύτερος και ωραιότερος ναός των σπηλαίων Badami. Είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Βισνού και είναι πραγματικά ένα θαύμα. Τα γιγάντια γλυπτά διαφορετικών αγαλμάτων φαίνονται θαυμάσια και φαίνονται να έχουν τη δική τους γοητεία. Το στυλ είναι λαμπρό τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί κάνουν αυτόν τον ναό να φαίνεται απολύτως άψογος.

5. Ναός Μαχαβίρα:

Ναός Mahavira - ναοί σπηλαίων badami

Ο Ναός Μαχαβίρα είναι ο τέταρτος που βρέθηκε εδώ. Εκτός από την ισχυρή εικόνα αυτού του Jain God, ο ναός έχει διακοσμηθεί με αρκετούς άλλους σημαντικούς πυλώνες και κατασκευές που αυξάνουν την αίγλη και την όμορφη εμφάνιση αυτού του ναού.

6. Δεξαμενή Badami:

Δεξαμενή Badami

Τα σπήλαια Badami έχουν επίσης μια δεξαμενή που φαίνεται φυσική και γραφική από απόσταση. Τα καταπράσινα νερά φαίνονται ελκυστικά και είναι σίγουρο ότι θα μαγέψουν όσους έρχονται να δουν αυτό το μέρος. Τα πράσινα δέντρα και τα βράχια δημιουργούν μια πολύ ιστορική εμφάνιση και πρέπει να επισκεφθούν όλοι όσοι επιθυμούν να ρίξουν μια ματιά στα σπήλαια Badami.

7. Επιγραφές:

Επιγραφές

Τα σπήλαια Badami είναι επίσης γνωστά για τις ουσιαστικές γραφές του που έχουν εγγραφεί στην Κανάντ και σε άλλες γλώσσες. Μιλούν για σοφία, ηθική και πνευματικότητα της ινδουιστικής θρησκείας. Αυτές οι επιγραφές είναι πολύτιμες και έχουν σημαντική ιστορική σημασία.

8. Πυλώνες των σπηλαίων Badami:

Πυλώνες των σπηλαίων Badami

Οι Πυλώνες των Σπηλαίων Badami είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να κοιτάξετε. Η δεξιοτεχνία είναι αξιέπαινη καθώς έχουν κρατήσει τόσα χρόνια και δεν έχουν καταρρεύσει καθόλου. Τα διαφορετικά σύμβολα και σχέδια που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά σημαντικά και οι δομές των πυλώνων είναι επίσης όμορφες. Τα μοσχεύματα βράχου είναι επίσης θαυμάσια σε εμφάνιση.

9. Chalukya Art and Architecture:

Chalukya Art and Architecture

Τα σπήλαια Badami έχουν σχεδιαστεί στο στυλ Chalukya Art and Architecture και είναι πραγματικά μεγαλοπρεπή και πανέμορφα στην εμφάνιση. Είναι μια αντανάκλαση της τέχνης και του πολιτισμού που υπήρχε τότε και αποδεικνύεται ότι είναι μερικά από τα πιο όμορφα και λαμπρά κομμάτια αρχιτεκτονικής που έχουν δει μέχρι σήμερα.

Σας αρέσουν αυτοί οι εκπληκτικοί ναοί των σπηλαίων Badami; Παρακαλώ μοιραστείτε τη γνώμη σας.