20 καλύτερες σπιτικές συμβουλές ομορφιάς για ξηρά χείλη

Οι γυναίκες συνήθως δίνουν περισσότερη προσοχή στο μακιγιάζ για τα χείλη τους παρά φροντίζουν σωστά για αυτά. Η φροντίδα των χειλιών είναι πολύ σημαντική γιατί είναι ευαίσθητα. Έχουν ένα πολύ λεπτό προστατευτικό στρώμα που δεν περιέχει ιδρωτοποιούς αδένες ή πολλούς λιπώδεις αδένες και αυτό είναι που το κάνει να στεγνώνει.

Το δέρμα στα χείλη σας είναι πολύ λεπτότερο και πιο ευαίσθητο από αυτό στο πρόσωπό σας και είναι αρκετά φυσικό φαινόμενο ότι μπορεί να στεγνώνει περιοδικά. Ωστόσο, τα ξηρά χείλη και το ξεφλούδισμα είναι αρκετά άβολα, γι ‘αυτό το να μαλακώσετε πρέπει να κάνετε στη λίστα σας.

Σπιτικές συμβουλές ομορφιάς για ξηρά χείλη

Συμβουλές ομορφιάς για στεγνά χείλη στο σπίτι:

Οι χειμερινοί καιροί είναι οι χειρότεροι για τα χείλη καθώς στεγνώνουν εύκολα και οι ρωγμές είναι επώδυνες και βλάπτουν επίσης την ομορφιά του προσώπου. Ακολουθούν οι 20 καλύτερες σπιτικές συμβουλές ομορφιάς για ξηρά χείλη.

1. Τακτική χρήση βάλσαμων για τα χείλη:

Τα βάλσαμα για τα χείλη λειτουργούν ως προστατευτικό στρώμα στα ξηρά χείλη. Τα βάλσαμα για τα χείλη προστατεύουν από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου τα καλοκαίρια και από το κρύο που ξεραίνει τους χειμώνες. Ένα λεπτό στρώμα κάνει τα χείλη λιπαρά και του δίνει λαμπερή όψη. Μερικές φορές ο μοναδικός συνδυασμός αντηλιακού, ενυδατικής κρέμας και lip balm βοηθά επίσης.

Τακτική χρήση βάλσαμων για τα χείλη

2. Γνωρίζοντας το σωστό βάλσαμο για τα χείλη:

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τα εμπορικά σήματά σας για τα lip balms και επίσης τι περιέχει. Τα βάλσαμα για τα χείλη που είναι εμπλουτισμένα σε μέντα ανακουφίζουν τα σκασμένα χείλη. Τα βάλσαμα για τα χείλη που έχουν τα συστατικά του φυσικού ελαίου, ειδικά το ελαιόλαδο, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα πολύ ωραίο φάρμακο για τη θεραπεία της ξηρότητας. Έχουν την τάση να διαρκούν πολύ και να διατηρούν τα χείλη υγιή. Τα πολύχρωμα βάλσαμα για τα χείλη είναι ένας ανταγωνισμός για τα κραγιόν. Χρώματα όπως το κόκκινο και το ροζ είναι κοινά και κάνει τα χείλη σας να φαίνονται όμορφα ενώ τα θεραπεύουν.

3. Αποφύγετε την αναπνοή από το στόμα:

Αποφύγετε την αναπνοή από το στόμα

Η αναπνοή από το στόμα κάνει τα χείλη να στεγνώσουν λόγω του αέρα που εισέρχεται. Η υγρασία του αέρα είναι ένας κύριος λόγος για τον οποίο τα χείλη στεγνώνουν. Πιο πολύ εισπνέετε ακαθαρσίες όταν αναπνέετε από το στόμα, έτσι αποφεύγοντας αυτό είναι ούτως ή άλλως ωφέλιμο.

4. Αποφύγετε το γλείψιμο των χειλιών:

Αποφύγετε το γλείψιμο των χειλιών

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το γλείψιμο των χειλιών δίνει προσωρινή ικανοποίηση, αλλά αυτό είναι λάθος και δεν πρέπει να εξασκείται. Το να γλείφεις τα χείλη σου θα σε ξαναγυρίσει σε λίγο και κάθε φορά θα νιώθεις πιο ξηρό από πριν. Αποφύγετε επίσης το δάγκωμα, αυτό δεν βοηθάει κανένα, αλλά κάνει τα χείλη να αιμορραγούν. Κρατήστε πάντα ένα βάλσαμο στο χέρι.

5. Μην ανησυχείτε με την απολέπιση:

Μην ανησυχείτε με την απολέπιση

Η απολέπιση των χειλιών είναι συχνή και δεν πρέπει να είναι λόγος ανησυχίας. Όταν τα χείλη κάνουν απολέπιση σημαίνει απλώς ότι το νεκρό δέρμα βγαίνει και το νεότερο δέρμα αντικαθιστά το στρώμα των χειλιών σας. Απλά ξεκολλήστε το στρώμα που βγαίνει και θα είναι εντάξει μέσα σε λίγες ημέρες.

6. Κατανάλωση νερού:

Γυναίκα πόσιμου νερού

Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι ευεργετική για ολόκληρο το σύστημα του σώματος. Ακόμα και τα χείλη είναι ευχαριστημένα με το πόσιμο νερό γιατί έτσι ανακτά η υγρασία του. Αντιθέτως, γλείφει τα χείλη δίνοντας επίσης υγρασία, αλλά αυτό δεν πρέπει να ασκείται γιατί το κάνει να στεγνώνει ακόμα περισσότερο και να κάνει εμφανείς τις ρωγμές. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες και απλές συμβουλές ομορφιάς για ξηρά χείλη.

7. Αποφύγετε επιβλαβή υλικά:

Αποφύγετε επιβλαβή υλικά

Όταν τα χείλη στεγνώνουν και σχηματίζουν ρωγμές, είναι πολύ σημαντικό να τα κρατάτε μακριά από διαφορετικά τρόφιμα και πράγματα. Αποφύγετε τα κραγιόν που κάνουν την ρωγμή να αισθάνεται επώδυνη. Αποφύγετε την οδοντόκρεμα για να αγγίξετε τα χείλη όταν βουρτσίζετε καθώς αυτό οδηγεί επίσης σε ξηρότητα. Εάν έχετε ζεστό ή πικάντικο φαγητό, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι έτσι ώστε να μην αγγίζει τα χείλη και να το κάψει.

8. Αρνηθείτε το κάπνισμα:

Άρνηση καπνίσματος

Για να διατηρήσετε την ομορφιά των χειλιών σας, πρέπει σίγουρα να απαλλαγείτε από την κακή συνήθεια του καπνίσματος γιατί όχι μόνο στεγνώνει τα χείλη αλλά τα κάνει και μαύρα και άσχημα.

9. Ελαιόλαδο:

Ελαιόλαδο

Κάθε βράδυ κάντε μασάζ στα χείλη σας με ελαιόλαδο πριν τον ύπνο σας. Αυτή είναι η καλύτερη φυσική θεραπεία που θα θεραπεύσει τα χείλη σας μέσα σε λίγες ημέρες και θα τα κάνει φιλιά όπως πριν. Αυτό μπορεί να δώσει φυσικά και όμορφα χείλη.

10. Πολυβιταμίνες:

Τρώτε καλές τροφές με βιταμίνες

Οι βιταμίνες φροντίζουν την υγεία σας εντελώς. Έχοντας τα κατάλληλα λαχανικά, φρούτα ή ακόμη και συμπληρώματα βιταμινών, θα διατηρήσετε το σώμα σας υγιές και τα χείλη σας ενυδατωμένα.

11. Μέλι:

Μέλι ξηρά χείλη

Το μέλι θεωρείται ο φυσικός θεραπευτής της φύσης. Αυτό το χρυσό νέκταρ χρησιμοποιείται συχνά ευρέως σε γλυκαντικά πιάτων και σπιτικές θεραπείες για τη θεραπεία του δέρματος καθώς οι αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες αναστρέφουν και επιδιορθώνουν τα κατεστραμμένα κύτταρα προσθέτοντας υγρασία και ζεστή λάμψη στο πρόσωπό σας. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα χείλη σας καθώς φτιάχνετε σπιτικές συμβουλές για ξηρά χείλη χρησιμοποιώντας ένα χειροποίητο βάλσαμο για τα χείλη από μέλι λεμόνι.

12. Βαζελίνη:

Σπιτικές συμβουλές ομορφιάς για ξηρά χείλη βαζελίνη

Το Petroleum Jelly είναι η καλύτερη λύση για επαναλαμβανόμενο στέγνωμα των χειλιών, ειδικά για τις χειμωνιάτικες μέρες, όταν η διατήρηση της υγρασίας για πολύ καιρό είναι αρκετά δύσκολη. Αυτό είναι για όλες τις πολυάσχολες μέλισσες που δεν μπορούν πραγματικά να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για να φροντίσουν σωστά τον εαυτό τους. Ένα εύχρηστο δοχείο βαζελίνης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα χείλη σας ελαστικά και γεμάτα ακόμη και στις χειρότερες καταστάσεις.

13. SPF για τα χείλη:

Τα χείλη σας υποβάλλονται σχεδόν πάντα σε έκθεση στον ήλιο και τον αέρα, γι ‘αυτό και τα χείλη σας χρειάζονται αυτό το προστατευτικό πέπλο κάθε φορά που βγαίνετε έξω. Επίσης, όντας πιο λεπτά από το άλλο δέρμα, τα χείλη σας προσελκύουν και συσσωρεύουν πολλή τοξίνη και γι ‘αυτό για άλλη μια φορά σας συμβουλεύουμε να προστατέψετε τα όμορφα πακέτα χρησιμοποιώντας ένα υψηλό SPF προστατευτικό και όχι οποιοδήποτε άλλο βάλσαμο όταν βγαίνετε έξω.

14. Γλυκερίνη:

Οι συμβουλές για ξηρά χείλη στο σπίτι δεν γίνονται πιο εύκολες από αυτό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπουκάλι γλυκερίνη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε κοντινό κατάστημα καλλυντικών ή φαρμάκων και μια περιοδική ρουτίνα εφαρμογής γλυκερίνης στα χείλη σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

15. Επιλέξτε προσεκτικά τα προϊόντα σας:

Δεν είναι όλα τα καλλυντικά προϊόντα καλά μαζί σας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε. Ακόμα και οι καλύτερες μάρκες μπορεί να μην είναι συμβατές με το δέρμα σας, γι ‘αυτό επιλέγοντας προϊόντα για τα χείλη πρέπει να γνωρίζετε ποια από αυτά μπορούν να στεγνώσουν εύκολα.

16. Rose Petals:

Εδώ είναι μια άλλη συμβουλή ομορφιάς για ξηρά χείλη. Τα ροδοπέταλα όχι μόνο μαλακώνουν τα χείλη αλλά δίνουν και χρώμα σε αυτό. μουλιάστε τα πέταλα σε ένα μπολ με γάλα πριν κάνετε μια πάστα από αυτά και εφαρμόστε ως βάλσαμο για τα χείλη.

17. βουτυρόγαλα:

Το γάλα βουτύρου ή η κρέμα γάλακτος είναι ιδιαίτερα γνωστό ότι μαλακώνει ακόμα και το πιο σκληρό δέρμα γύρω από τους αγκώνες, οπότε τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τα χείλη σας όταν σκαστούν και στεγνώσουν; Απλά χρησιμοποιήστε τα ως lip balm και κρατήστε τα χείλη σας κασμίρ απαλά.

18. Τζελ Αλόης Βέρα:

Τζελ Αλόης Βέρα

Το τζελ αλόης εμπλουτισμένο σε ένα κοκτέιλ βιταμινών και βασικών θρεπτικών συστατικών είναι ένας ακόμη θαυματουργός θεραπευτής τόσο για το δέρμα όσο και για τα μαλλιά. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε τζελ αλόης στην έτοιμη μορφή του και να το χρησιμοποιήσετε ως βάλσαμο για να αντιστρέψετε τις ζημιές διατηρώντας το ελαστικό. Χωρίς αμφιβολία το τζελ αλόης βέρα είναι μία από τις καλύτερες και τέλειες σπιτικές συμβουλές ομορφιάς για ξηρά χείλη.

19. Προσέξτε τη διατροφή σας:

Προσέξτε τη διατροφή σας

Εδώ είναι ακόμη μια συμβουλή για τα ξηρά χείλη όπου η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά ενυδατωμένα είναι τα χείλη σας. Τρώγοντας πολύ πικάντικη ή ζεστή δίαιτα κάθε φορά που στεγνώνει το στόμα σας και φυσικά τα χείλη σας συνδέονται με αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν υποφέρετε από προβλήματα ξηροφροσύνης είναι το καλύτερο που μπορείτε να αποφύγετε κάθε πικάντικη και ακόμη και πολύ αλμυρή απόλαυση κάθε φορά.

20. Τελετουργία πρόπλυσης:

Τώρα κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπό σας, ένα στρώμα από το κορυφαίο δέρμα ξεφλουδίζει ως νεκρό δέρμα επιτρέποντας στο στρώμα παρακάτω να εμφανιστεί τώρα. Δεδομένου ότι το δέρμα των χειλιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών περιόδων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό στέγνωμα των χειλιών. Ως εκ τούτου, συνιστάται να χρησιμοποιείτε βάλσαμο για τα χείλη σας πριν από το πλύσιμο του προσώπου σας για να αποφύγετε την απώλεια υγρασίας από τα χείλη σας.

Εδώ σε αυτό το άρθρο, η λίστα που περιγράφεται παραπάνω περιγράφει όλες τις συμβουλές και τα σπιτικά κόλπα για να κάνετε τα χείλη σας όμορφα ελαστικά και γεμάτα χωρίς να επενδύετε πολλά σε αυτή τη θεραπεία.