Πώς να διαλογιστείτε καθημερινά;

Ο καθημερινός διαλογισμός είναι μια πρακτική που κάνουν οι άνθρωποι για να διατηρήσουν την πνευματικότητά τους και να διατηρήσουν ένα υγιές μυαλό. Ο διαλογισμός είναι πάνω απ ‘όλα θρησκεία, όπως ασκείται από τους Χριστιανούς, τους Ιούδες, τους Βουδιστές, τους Μουσουλμάνους και τους Ινδουιστές. Οι άνθρωποι της Ανατολικής Θρησκείας ασχολούνται με τον διαλογισμό κυρίως λόγω πνευματικής φώτισης και υγείας, ενώ οι άνθρωποι της Δυτικής Θρησκείας τονίζουν περισσότερο για να βελτιώσουν τις ικανότητες σκέψης τους και να μειώσουν την πίεση.

Πώς να διαλογιστείτε καθημερινά

Γνώση Διαλογισμού:

Πώς να διαλογιστείτε καθημερινά;

Ο διαλογισμός ήταν μέρος των ανθρώπων τα τελευταία 1.000 χρόνια. Αρχικά είχε αρχίσει μόνο να επικεντρώνει το πνευματικό μυστήριο και την αγιότητα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πιο δημοφιλές λόγω της ικανότητας απελευθέρωσης του άγχους. Ο διαλογισμός δίνει σε ένα άτομο μια κατάσταση χαλάρωσης και το βοηθά να επικεντρωθεί καλύτερα στη ζωή. Βοηθά επίσης τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις βουλωμένες σκέψεις και κάνουν τη ζωή να μοιάζει ακομπλεξάριστη. Βοηθά ένα άτομο να έχει μια καλύτερη ζωή τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Πώς να Διαλογιστείτε?

Ο διαλογισμός είναι ένας όρος που σημαίνει συγκεκριμένα μια χαλαρή κατάσταση ύπαρξης. Έχει εξελιχθεί από πολλούς αιώνες και σε διαφορετικά κοινωνικά στρώματα όπως θρησκείες, ψυχολογίες, φιλοσοφίες, επιστήμες κ.λπ. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που οι άνθρωποι εφαρμόζουν για να διαλογιστούν και για αυτό χρησιμοποιούν φθηνές τεχνικές, όποια τους ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχουν μερικά γραμμένα ως εξής για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε με τι θα μπορούσατε να πάτε:

Διαλογισμός Μάντρα:

Αυτός ο τύπος διαλογισμού ασκείται για να επαναλάβει σιωπηλά μια συγκεκριμένη φράση ή μια λέξη που θα σας κρατούσε συγκεντρωμένους σε αυτό το πράγμα και θα σας βοηθούσε να αποφύγετε τις σκέψεις που σας αποσπούν την προσοχή. Το «Om» είναι μια πολύ κοινή λέξη που χρησιμοποιείται για αυτόν τον διαλογισμό.

Καθοδηγούμενος Διαλογισμός:

Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός περιλαμβάνει οδηγούς ή δασκάλους που σας βοηθούν να διαλογίζεστε βοηθώντας σας να δημιουργήσετε μια εικόνα ή εικόνα στο μυαλό σας για μέρη και πράγματα που θα μπορούσαν να σας κάνουν να αισθανθείτε χαλαρωτικοί. Μπορεί να αισθανθείτε κάτι, να μυρίσετε μια μυρωδιά, να ακούσετε ήχους ή να οραματιστείτε τη μοναξιά που θα σας έδινε μια πολύ ειρηνική κατάσταση πνεύματος.

Γιόγκα:

Η γιόγκα περιλαμβάνει μια σειρά από στάσεις σώματος σε μορφές ασκήσεων τις οποίες κάνουν οι άνθρωποι για να αυξήσουν την ευελιξία τους. Η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους να διατηρήσουν ένα ήρεμο μυαλό και να κάνουν την εστίασή τους ισχυρή. Απαιτείται μεγάλη ικανότητα και ισορροπία για να γίνουν σωστά οι ασκήσεις. Είναι μια πολύ καλή μέθοδος για να χάσετε βάρος.

Στοχαστικός Διαλογισμός:

Ο στοχαστικός διαλογισμός βασίζεται στις σκέψεις του νου. Έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση για τη ζωή και το τι φέρνει η ζωή μαζί της, για παράδειγμα τις συνθήκες και τις ικανότητες αντιμετώπισης καταστάσεων. Επικεντρώνεστε στην αναπνοή καθώς αυτό κάνετε όταν κάνετε διαλογισμό, ομοίως εστιάζετε επίσης στις σκέψεις και τα συναισθήματα.

Επικεντρωμένος Διαλογισμός:

Ο διαλογισμός εστίασης είναι η εστίαση σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και ο διαλογισμός. Θα μπορούσε να είναι ένα δέντρο, ένα αναμμένο κερί, ένας καρπός ή ένας στοχαστικός πίνακας ή μια εικόνα που θα μπορούσε να σας κάνει να σκεφτείτε τη ζωή, τόσο πνευματικά όσο και πρακτικά.

Τσι Γκονγκ:

Το Qi Gong είναι μια παραδοσιακή μέθοδος θεραπείας από τους Κινέζους. Περιλαμβάνει διαλογισμό, σωματική άσκηση και άσκηση αναπνοής. Αυτή η μορφή διαλογισμού σας βοηθά να αποκατασταθείτε και διατηρεί την ισορροπία.

Tai Chi:

Το Τάι Τσι είναι μια μορφή κινεζικής πολεμικής τέχνης. Υπάρχει μια σειρά από στάσεις και κινήσεις τις οποίες ένα άτομο εξασκεί ενώ διαλογίζεται. Χρειάζεται πολύ βαθιά αναπνοή και συγκέντρωση για να διατηρήσει μια λεπτή γραμμή μεταξύ διαλογισμού και κίνησης.

Οφέλη από τον τακτικό διαλογισμό:

Ο διαλογισμός σας δίνει ένα ήρεμο μυαλό. Έχετε την ικανότητα να ξεπεράσετε τις αγχωτικές καταστάσεις. Χτίζει τη συγκέντρωση και την εστίασή σας. Μειώνει επίσης τις πιθανότητες προβλημάτων όπως η κατάθλιψη, το άσθμα, η αϋπνία, ο καρκίνος, οι αλλεργίες, τα προβλήματα της καρδιάς, η κούραση κ.λπ..