Αιτίες και συμπτώματα μυϊκής καταπόνησης

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ πόνο στο σώμα με απλές κινήσεις και σκληρή δουλειά όλη την ημέρα; Δεν είναι παρά μια από τις αντανακλάσεις ότι οι μύες στο σώμα καταπονούνται. Υπάρχει μόνο ένα όριο στο οποίο οι μύες του σώματος μπορούν να αντέξουν τη φυσική πίεση της καθημερινής ζωής. Εάν ξεπεράσετε αυτό το όριο, στην πραγματικότητα προχωράει σε μυϊκές καταπονήσεις και πόνους. Αυτό ακριβώς οδηγεί σε πόνους και πόνους στο σώμα είτε μιλάμε για το γόνατο είτε το πόδι ή ακόμα και την πλάτη και τον αυχένα.

Αιτίες και συμπτώματα μυϊκής καταπόνησης

Μπορεί να μην είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα υγείας όταν μιλάμε για μυϊκή καταπόνηση, αλλά είναι σίγουρα κάτι που εάν υπάρχει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Για να θεραπεύσετε πραγματικά τα μυϊκά στελέχη με αποτελεσματικό τρόπο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις αιτίες και τα σημεία και τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτό. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει με αυτές τις πληροφορίες με τον σωστό τρόπο.

Αιτίες μυϊκής καταπόνησης:-

Έλλειψη προθέρμανσης:

Σε απλές περιπτώσεις, όπου ένα άτομο ξεχνά πραγματικά να ζεσταθεί πριν ακολουθήσει κάθε είδους σωματική δραστηριότητα ή ασκήσεις μπορεί να είναι μία από τις αιτίες που οδηγεί σε μεγάλη μυϊκή καταπόνηση. Αυτός είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους λόγους για την κρίση.

Χαμηλή ευελιξία:

Εκείνοι που έχουν χαμηλά επίπεδα ή έλλειψη ευελιξίας στο σώμα είναι και πάλι εκείνοι οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε θέματα μυϊκής καταπόνησης. Αυτό είναι και πάλι μια από τις καλά αποδεδειγμένες αιτίες για μυϊκή καταπόνηση σύμφωνα με διάφορους επαγγελματίες.

Υπερπροσπάθεια:

Οποιοδήποτε είδος πίεσης και υπερβολικού άγχους στους μύες με τη μορφή εργασίας ή καθημερινών δουλειών ή ακόμη και ορισμένων αθλητικών δραστηριοτήτων όπως το τρέξιμο, το περπάτημα, η πεζοπορία και η ποδηλασία μπορούν να οδηγήσουν σε μυϊκή καταπόνηση. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει υπερένταση και πίεση στους μυς και περισσότερο από ό, τι μπορεί να πάρει.

Αμήχανες στάσεις:

Μπορεί να υπάρχουν περιστατικά όπου το άτομο τηρεί κακές στάσεις, μπορεί να οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους ή και ασυνείδητα. Όπως για παράδειγμα, εκείνοι που κοιμούνται σε κακή στάση ή στάση μπορούν στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν μυϊκή καταπόνηση. Αυτό είναι και πάλι μια καθημερινή αιτία της κρίσης που μπορεί να συμβεί χωρίς συνειδητή προσπάθεια.

Βαριά ανύψωση:

Η βαριά ανύψωση οδηγεί ξανά σε μεγάλη πίεση σε ορισμένα μέρη του σώματος και προκαλεί μυϊκή καταπόνηση εκεί. Η βαριά ανύψωση αντικειμένων είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διαδεδομένα ζητήματα και αιτίες που σχετίζονται με την καταπόνηση.

Έλλειψη κίνησης:

Η έλλειψη κίνησης οποιουδήποτε από τους μυς του σώματος οδηγεί σε δυσκαμψία και τέλος σε μυϊκή καταπόνηση και πόνους. Αυτό προκαλεί καταπόνηση των μυών χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι σημαντικό ακόμη και αν εργάζονται καθισμένοι σε μία θέση όλη την ημέρα, να προσπαθούν να κάνουν κινήσεις κατά καιρούς. Αυτό βοηθά στη χαλάρωση των μυών και της καταπόνησης.

Συμπτώματα μυϊκής καταπόνησης:-

Ακαμψία:

Σε πολλές περιπτώσεις, ένα από τα σημάδια της μυϊκής καταπόνησης εμφανίζεται με τη μορφή δυσκαμψίας που σας προκαλεί έλλειψη κίνησης στην περιοχή.

Αδυναμία:

Υπάρχει ακραία αδυναμία των μυών που έχουν καταπονηθεί από το άγχος και την πίεση. Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα μπορέσετε να συσχετίσετε μόλις αντιμετωπίσετε μυϊκή καταπόνηση.

Σπασμοί:

Οι ξαφνικές μυϊκές συσπάσεις που είναι επώδυνες είναι πώς ορίζουμε τους μυϊκούς σπασμούς. Αυτό είναι ένα από τα συμπτώματα που σίγουρα θα περάσετε στην περίπτωση μυϊκών καταπονήσεων.

Ξαφνικοί πόνοι:

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να προσδιορίσουμε ως σταδιακό πόνο όταν μιλάμε για σημάδια μυϊκής καταπόνησης. Σε περίπτωση καταπόνησης των μυών, οι πόνοι είναι συνήθως έντονοι και ξαφνικά. Αυτό το διαφοροποιεί από άλλα είδη μυϊκών πόνων. Είναι ένα από τα κοινά σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε.

Πρήξιμο:

Η πληγείσα περιοχή όπου αντιμετωπίζετε μυϊκή καταπόνηση είναι συνήθως επώδυνη και υφίσταται οίδημα. Η σοβαρότητα του οιδήματος μπορεί να διαφέρει για τους ανθρώπους καθώς και ανάλογα με το επίπεδο της καταπόνησης, αλλά μια ελάχιστη ορατότητα του πρηξίματος είναι σίγουρα εκεί.