Κοινά συμπτώματα θαλασσαιμίας

Η θαλασσαιμία είναι η καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε ένα άτομο κυρίως στο σώμα ενός παιδιού. Η καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων προκαλεί το άτομο να υποφέρει από αναιμία, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως θα οδηγήσει σε καρκίνο του αίματος και στη συνέχεια θάνατο. Η αναιμία είναι μια εξαιρετικά σοβαρή ασθένεια και η απαίτηση αντιμετώπισης της θαλασσαιμίας στα αρχικά της στάδια είναι εξαιρετικά υψηλή.

Συμπτώματα θαλασσαιμίας

Η θαλασσαιμία μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, μερικοί από τους οποίους περιλαμβάνουν γενετικές καταστάσεις που επηρεάζουν το οξυγόνο που μεταφέρει τα ερυθρά αιμοσφαίρια στο σώμα και κληρονομικές καταστάσεις. Αυτή η ασθένεια θα μπορούσε να κληρονομηθεί από εσάς από το άτομο της οικογένειάς σας που έχει ελαττώματα αίματος ή που είχε αυτή την ασθένεια στο παρελθόν. Η αναιμία είναι μια εξαιρετικά θανατηφόρα ασθένεια και εξαιρετικά δαπανηρή για θεραπεία, επομένως η θεραπεία της θαλασσαιμίας πριν φτάσει σε αναιμία είναι ο καλύτερος τρόπος για να σωθείτε από αυτήν τη θανατηφόρα ασθένεια. Παρακάτω δίνονται αρκετά συμπτώματα για την αναιμία, ώστε να γνωρίζετε πριν σας επηρεάσει περαιτέρω.

Μικρή θαλασσαιμία:

Τα άτομα που έχουν κληρονομήσει τη νόσο από το μέλος της οικογένειάς τους έχουν συνήθως πολύ λίγα συμπτώματα, ίσως τα μειωμένα επίπεδα ανοσίας λόγω ελαττωματικών ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι όλα τα συμπτώματα που έχει αυτή η ασθένεια. Maybeσως ένας συνεχής πυρετός ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια που προκαλείται από χαμηλά επίπεδα ανοσίας είναι ένα σύμπτωμα που έχει αυτή η σημαντική ασθένεια.

Απώλεια όρεξης:

Οι ασθενείς με αναιμία συνήθως χάνουν την όρεξή τους εντελώς επειδή ξεφουσκώνουν ό, τι τρώνε. Εάν σας χορηγηθεί τυχαία ό, τι φαγητό θέλετε να φάτε, αλλά εξακολουθείτε να μην πεινάτε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε θαλασσαιμία.

Σοβαρή αναιμία:

Εάν ξαφνικά αισθάνεστε εξαιρετικά άρρωστοι και παρατηρήσετε ότι αρρωσταίνετε συνεχώς για κάθε μικρό λόγο. Ένα απλό φτέρνισμα θα μπορούσε να προκαλέσει κρυολόγημα στο σώμα σας ή πυρετό, τότε είναι πολύ πιθανό ότι το σώμα σας επηρεάζεται τώρα από αναιμία και χρειάζεστε άμεση θεραπεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της ασθένειας το ανοσοποιητικό σύστημα ολόκληρου του σώματός σας καταστρέφεται αργά, οπότε προσέξτε και μείνετε ασφαλείς.

Σκουρόχρωμα ούρα:

Τα σκουρόχρωμα ούρα είναι το πιο σημαντικό σημάδι για να αποδείξετε ότι έχετε θαλασσαιμία. Οι άνθρωποι συνήθως συγχέουν την ασθένειά τους όταν παρατηρούν ότι έχουν σκούρο χρώμα ούρων καθώς τα σκούρα χρώματα ούρων συνδέονται μερικές φορές με πέτρα στη χοληδόχο κύστη, αλλά για να είστε ασφαλείς κάντε εξετάσεις θαλασσαιμίας ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα αργότερα.

Αδύναμα οστά:

Το αίμα δίνει στα οστά μας δύναμη και όταν το ίδιο το αίμα είναι ελαττωματικό τότε είναι πολύ πιθανό να είναι αδύναμα και τα οστά. Η χαμηλή ποσότητα οξυγόνου που μεταφέρουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια προκαλεί την ακεραιότητα των οστών σας με αποτέλεσμα να γίνονται αδύναμα. Αυτό προκαλεί συνεχή κούραση, πόνο στο σώμα, υψηλό κίνδυνο θραύσης των οστών σας, επομένως μείνετε ασφαλείς και είστε έτοιμοι εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα.

Καθυστερημένη ανάπτυξη και εφηβεία:

Για ένα παιδί η αναιμία μπορεί να προκαλέσει καθυστερημένη ανάπτυξη με αποτέλεσμα να φαίνονται εξαιρετικά μικρά για την ηλικία τους. Αυτό μπορεί να μοιάζει με ένα πενιχρό σύμπτωμα, αλλά μακροπρόθεσμα, εάν δεν αντιμετωπιστεί, το παιδί μπορεί να υποφέρει από εξαιρετικά εύθραυστα οστά στο ύψος. Μαζί με την ανάπτυξη, τα παιδιά που πάσχουν από αναιμία μπορεί να έχουν καθυστερήσει την εφηβεία, γεγονός που προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στον κύκλο του σώματός τους.

Ικτερός:

Τα χαμηλά επίπεδα ανοσίας προκαλούν το σώμα να είναι επιρρεπές σε ασθένειες, ιδιαίτερα σε κάτι τόσο ελκυστικό όσο ο ίκτερος. Ο ίκτερος θα αποδυναμώσει περαιτέρω τον ασθενή και χρειάζεται άμεση θεραπεία πριν επιδεινωθεί.