Συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας

Ενώ μιλάτε για ουρική αρθρίτιδα, πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα είδος αρθρίτιδας. Συνήθως, συμβαίνει στην περιοχή του μεγάλου δακτύλου και συνοδεύεται από πρήξιμο και πόνο. Στην πραγματικότητα, εάν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να βλάψει μόνιμα τους τένοντες, τους ιστούς καθώς και τις αρθρώσεις. Σύμφωνα με έρευνες, οι πόνοι και οι κρίσεις ουρικής αρθρίτιδας είναι πιο συχνές στους άνδρες παρά στις γυναίκες. Όταν υπάρχει πάρα πολύ ουρικό οξύ στη ροή του αίματος, αρχίζει να συσσωρεύεται και να κρυσταλλώνεται στην περιοχή των αρθρώσεων σχηματίζοντας σκληρούς κρυστάλλους που οδηγούν σε συνθήκες ουρικής αρθρίτιδας. Ωστόσο, πριν από κάθε είδους σωστή επαγγελματική θεραπεία, είναι πάντα σκόπιμο να είστε 100 % σίγουροι για την κρίση στο σώμα.

Συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας

Κατανοώντας τη λίστα των σημείων και συμπτωμάτων όχι μόνο επιβεβαιώνετε την ασθένεια, αλλά καταλαβαίνετε και την εμφάνιση της ίδιας σε προηγούμενο στάδιο για μέγιστη και ταχύτερη ανάρρωση. Ο παρακάτω οδηγός έχει μερικά από τα κορυφαία και τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με ουρική αρθρίτιδα και πρέπει να γνωρίζετε.

Κορυφαία 9 συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας:

1. Περιορισμένη κίνηση:

Ένα από τα πρώτα σημάδια ουρικής αρθρίτιδας που εμφανίζεται σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος είναι ότι αρχίζει να αντιμετωπίζει περιορισμένη κίνηση. Σημαίνει μόνο ότι η περιοχή δεν είναι τόσο ευέλικτη όσο παλιά. Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στη μετακίνηση του προσβεβλημένου μέρους του σώματος με φυσιολογικό και όχι επώδυνο τρόπο.

2. Ακραίες επιθέσεις πόνου:

Η ουρική αρθρίτιδα δεν οδηγεί σε επώδυνη πληγείσα περιοχή όλη την ώρα. Αντί για αυτό, οδηγεί σε επιθέσεις στο μέρος που φέρνει μαζί ακραίο και απαράδεκτο πόνο. Οι επώδυνες κρίσεις είναι σίγουρα ένα σημάδι που πρέπει να περιμένετε από αυτήν την ασθένεια υγείας.

3. Ξεφλούδισμα του δέρματος:

Και πάλι, ένα από τα ορατά σημάδια που σχετίζονται με προβλήματα ουρικής αρθρίτιδας είναι αυτό του ξεφλουδίσματος του δέρματος γύρω από την πληγείσα περιοχή. Αυτό είναι ένα από τα αρκετά προκλητικά ζητήματα στην περίπτωση αυτής της μορφής αρθρίτιδας. Ωστόσο, συνήθως συμβαίνει όταν η ουρική αρθρίτιδα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.

4. Κνησμός στο δέρμα:

Αυτό είναι και πάλι ένα από τα σημάδια της ουρικής αρθρίτιδας που συνήθως εμφανίζεται όταν είστε στην κατεύθυνση της σωστής θεραπείας για την κρίση. Ο κνησμός του δέρματος είναι ένα σίγουρο περιστατικό πυροβολισμού σε αυτή την περίπτωση. Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε αυτό το σύμπτωμα όταν βρίσκεστε υπό θεραπεία.

5. Αλλαγή χρώματος δέρματος:

Συνήθως, το χρώμα του δέρματος γύρω από τα προβλήματα ουρικής αρθρίτιδας γίνεται κόκκινο ή μοβ σε σκιά. Οι αρθρώσεις σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φαίνονται να έχουν μολυνθεί πολύ. Αυτό είναι ένα από τα συμπτώματα που σίγουρα θα περάσετε.

6. Φλεγμονή:

Ένα πολύ διαδεδομένο σημάδι που σχετίζεται με προβλήματα ουρικής αρθρίτιδας στον πόνο στις αρθρώσεις που έχουν επηρεαστεί από την ασθένεια. Αυτό ονομάζεται επίσης φλεγμονή που φέρνει ένα κοκκινωπό χρώμα τόσο έξω όσο και μέσα στο δέρμα.

7. Τρυφερότητα στις αρθρώσεις:

Η άρθρωση που έχει προσβληθεί από ουρική αρθρίτιδα είναι συνήθως τόσο τρυφερή που δεν αντέχετε καν να την αγγίξετε. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι κάποια σημαντική αρθρίτιδα όπως η ουρική αρθρίτιδα έχει επηρεάσει το σώμα στην περιοχή των αρθρώσεων.

8. Συνθήκες Podagra:

Όταν υπάρχει οίδημα, πόνος, αίσθημα ζεστασιάς καθώς και ευαισθησία όλα μαζί τότε η κατάσταση ονομάζεται ποτάγρα και είναι συχνά ένα από τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας. Εδώ, ο πόνος είναι συνήθως στο αποκορύφωμά του τη νύχτα και μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ώρες σε τέντωμα. Στην πραγματικότητα, ο πόνος είναι πολύ έντονος για να τον αντέξω.

9. Τομείς εμφάνισης:

Υπάρχουν μόνο μερικές συγκεκριμένες και μικρές περιοχές και αρθρώσεις όπου μπορεί να εμφανιστεί ουρική αρθρίτιδα ως μορφή αρθρίτιδας. Αυτά περιλαμβάνουν το μεγάλο δάχτυλο, τους αγκώνες, τους αστραγάλους, τα γόνατα, τους καρπούς και τα δάχτυλα.