Πονοκέφαλος Αιτίες και συμπτώματα

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο υποφέρουν από πονοκεφάλους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από πονοκεφάλους τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα όταν η ζωή τους είναι λίγο επίπονη. Οι πονοκέφαλοι συνήθως συμβαίνουν λόγω της υπερβολικής άσκησης του εγκεφάλου. Κανονικά οι πονοκέφαλοι είναι ήπιου χαρακτήρα και σταματούν μετά από ένα ορισμένο χρονικό σημείο. Λίγες ώρες ξεκούρασης ή ήπια φάρμακα είναι το μόνο που χρειάζεται το άτομο που πάσχει από πονοκέφαλο για να απαλλαγεί από τον ερεθισμό, αλλά σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις οι πονοκέφαλοι μπορεί να είναι ενοχλητικοί προκαλώντας συσκότιση. Αυτοί οι σοβαροί πονοκέφαλοι προκαλούνται συνήθως λόγω προϋπάρχουσας ιατρικής κατάστασης, όπως ημικρανία και κόλπος.

Πονοκέφαλος Αιτίες

Εάν ένας πονοκέφαλος επιμένει για περισσότερους από δύο τότε είναι απαραίτητο να λάβετε ιατρική συμβουλή καθώς υπάρχουν αρκετοί λόγοι που προκαλούν πονοκεφάλους. Ένα κακό κρυολόγημα μπορεί επίσης να σας προκαλέσει επαναλαμβανόμενο πονοκέφαλο, αυτό οφείλεται στη συσσώρευση βλέννας στο κρανίο σας. Το κρυολόγημα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ένα άτομο πάσχει από πονοκέφαλο και μπορεί να αντιμετωπιστεί με ίσως μια ζεστή κομπρέσα ή εισπνοή ατμών. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ένας καλός ύπνος, το πιο σημαντικό, είναι ο ύπνος που απαιτείται για να επιλυθεί το πρόβλημα του πονοκεφάλου.

Πονοκέφαλος Αιτίες και συμπτώματα:

Σε αυτό το άρθρο έχουμε δώσει τις κύριες αιτίες και συμπτώματα του προβλήματος του πονοκεφάλου που μερικές φορές οδηγούν σε σοβαρό. οπότε πρέπει να πάρετε κάποια γνώση σχετικά με τον πονοκέφαλο για να το θεραπεύσετε πριν σοβαρευτείτε.

Αιτίες πονοκεφάλου:

Παρακάτω δίνονται μερικές αιτίες πονοκεφάλου που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε περαιτέρω αυτό το πρόβλημα.

1. Βήχας και κρύο:

Ο βήχας και το κρυολόγημα είναι το κύριο πρόβλημα που προκαλεί πονοκέφαλο. Ένα κρυολόγημα προκαλεί συσσώρευση βλέννας στον εγκέφαλο προκαλώντας σοβαρή πίεση στο κρανίο, πιστεύοντας ότι η πίεση είναι σοβαρή, οι επιπτώσεις είναι ήπιες και μπορούν να αντιμετωπιστούν με ήπια φαρμακευτική αγωγή και εισπνοή ατμών. Οι ατμοί επιτρέπουν την αραίωση της βλέννας στη μεμβράνη έτσι ώστε να υπάρχει μειωμένη πίεση.

2. Υπερπροσπάθεια:

Η άσκηση του εαυτού σας πέρα ​​από το σημείο ανατροπής είναι ένας από τους χειρότερους παράγοντες για να έχετε πονοκέφαλο. Είναι αρκετά ενοχλητικό όταν μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας επιστρέφετε στο σπίτι με πονοκέφαλο για να προσθέσετε την κούραση σας. Η κόπωση θα προκαλέσει πονοκεφάλους επειδή αυτή τη στιγμή το σώμα σας, ειδικά ο εγκέφαλός σας, έχει καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας του και τώρα δίνει σήμα στο σώμα να ξεκουραστεί. Εάν δεν ξεκουραστείτε αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πονοκέφαλο λόγω έλλειψης ανάπαυσης.

3. Λοίμωξη:

Κανονικά μια λοίμωξη δεν προκαλεί πονοκεφάλους, αλλά όταν μια λοίμωξη επηρεάζει τους κόλπους σας τότε είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει πονοκέφαλο. Οι λοιμώξεις διαταράσσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας πίεση που με τη σειρά της προκαλεί πονοκεφάλους. Οι λοιμώξεις που προκαλούν πονοκέφαλο μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από δύο έως τρεις ημέρες, επομένως η ιατρική θεραπεία είναι απαραίτητη.

4. Ημικρανία:

Η ημικρανία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας στους πέντε ανθρώπους. Προκαλείται από φλεγμονή των κόλπων των κόλπων στη μύτη σας. Η ημικρανία είναι ως επί το πλείστον μια πιο προηγμένη έκδοση κόλπων και τα άτομα που πάσχουν από ημικρανία είναι γενικά υπό φαρμακευτική αγωγή, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα άτομα που πάσχουν από ημικρανία είναι επιρρεπή σε πονοκεφάλους. Το φάρμακο μειώνει αυτό το σύμπτωμα αλλά όχι πάντα εντελώς.

5. Τραύμα:

Το τραύμα στη λαϊκή γλώσσα αναφέρεται στον πόνο που προκλήθηκε από μια πρόσφατη σύγκρουση όπου το κρανίο παραβιάστηκε. Μια ήπια διάσειση που προκλήθηκε ίσως ένα ατύχημα ή σύγκρουση είναι ένας άλλος γνωστός τρόπος για να πάθετε πονοκέφαλο. Είναι κοινή γνώση ότι εάν υποφέρετε από διάσειση, μια διάγνωση γιατρών λέει επιρρεπείς σε συνεχείς πονοκεφάλους τις επόμενες ημέρες. Αυτοί οι πονοκέφαλοι είναι φυσιολογικοί και δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για τον ασθενή.

6. Διαταραχή ύπνου:

Μια από τις κοινές αιτίες πονοκεφάλων είναι το πρόβλημα της διαταραχής ύπνου. Κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει πονοκεφάλους εάν δεν κοιμάται σωστά. Ο ύπνος είναι ένα απαραίτητο στοιχείο και μπορεί να οδηγήσει σε ψυχική κατάρρευση εάν κάποιος δεν κοιμάται αρκετά. Η διαταραχή ύπνου είναι ένα από αυτά που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η έλλειψη ύπνου συνοδεύεται επίσης από οίδημα στα μάτια, στομαχικές διαταραχές κλπ.

Για να το θεραπεύσετε, αποφύγετε το υπερβολικό άγχος και την ανάγνωση ιστοριών τρόμου ή την παρακολούθηση ταινιών τρόμου πριν από τον ύπνο. Κάποιος μπορεί εύκολα να θεραπεύσει τη διαταραχή του ύπνου κάνοντας γιόγκα το πρωί. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές ασάνες που παρέχουν καλύτερο ύπνο εάν εκτελούνται πριν πάτε για ύπνο.

7. Κόκκινο κρασί:

Οι τοξικομανείς γνωρίζουν τι συζητείται εδώ. Το αλκοόλ είναι μια από τις πιο φυσικές αιτίες πονοκεφάλου. Όλοι το γνωρίζουν. Αλλά το κόκκινο κρασί είναι πιο επικίνδυνο από οποιοδήποτε άλλο είδος αλκοόλ. Το κόκκινο κρασί μπορεί να προκαλέσει υπερβολικούς πονοκεφάλους αν και είναι καλό για την καρδιά. Δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με φυσικό χυμό σταφυλιού, δηλαδή μείον το αλκοόλ. Εκτός από το αλκοόλ, το άλλο περιεχόμενο του κόκκινου κρασιού μπορεί επίσης να αποδειχθεί επιβλαβές για το κεφάλι και να προκαλέσει τυχαία καταστολή της ικανότητας σκέψης των ανθρώπων που προκαλεί πονοκεφάλους. Αυτός είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι αλκοολικοί έχουν ένα κοινό πρόβλημα που είναι οι πονοκέφαλοι.

8. Λιγότερη φυσική δραστηριότητα:

Οι πονοκέφαλοι μπορεί να προκληθούν λόγω της ακατάλληλης κυκλοφορίας του αίματος στα κεφάλια. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν λειτουργεί σωστά. Οι φυσικές δραστηριότητες, όπως η άσκηση, βοηθούν στη δύναμη του αίματος σε όλο το σώμα. Εάν κάποιος δεν λειτουργεί σωστά ή καθόλου, δεν θα είναι σε θέση να παρέχει στο κεφάλι την κατάλληλη παροχή αίματος που θα προκαλέσει περαιτέρω τους πονοκεφάλους. Σχεδόν όλα τα μορφωμένα άτομα αναμένονται σε αυτό το σημείο, καθώς είναι μια από τις πιο γνωστές αιτίες πονοκεφάλου.

9. Παράλειψη γευμάτων:

Τα παραλειπόμενα γεύματα μπορεί να είναι η αιτία για πονοκεφάλους. Εάν δεν τροφοδοτεί το σώμα του με την κατάλληλη τροφή, οι πονοκέφαλοι είναι μόνο η αρχή. Ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο του νευρικού ιστού και χρειάζεται λίγη ενέργεια και τροφή για να λειτουργήσει σωστά. Τα τρόφιμα περιλαμβάνουν μερικούς χυμούς φρούτων καθώς επίσης διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι. Εάν ένα άτομο δεν παρέχει στα όργανά του την κατάλληλη παροχή τροφής, τότε οι πονοκέφαλοι είναι αρκετά συνηθισμένοι. Το κεφάλι θα αισθάνεται σαν να εκρήγνυται αν δεν το ταΐζετε με τις κατάλληλες τροφές που απαιτούνται.

10. Επεξεργασμένα γεύματα:

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν είναι καλά για εσάς. Για παράδειγμα, τα έτοιμα γεύματα περιέχουν επιβλαβή στοιχεία και πολύ λιγότερη ποσότητα από την πραγματική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτά είναι πραγματικά επιβλαβή για εσάς και μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε πραγματικά άρρωστοι. Θα καταστρέψει τη φυσική σας κατάσταση και μπορεί να αποδειχθεί ο λόγος πίσω από πονοκεφάλους. Έχει συζητηθεί προηγουμένως ότι η παροχή στο σώμα των σωστών και καλών ποσοτήτων τροφής είναι ζωτικής σημασίας. Με βάση αυτήν την ιδέα, εάν παρέχετε στους ιστούς, τους μυς και τα όργανά σας κακή και επεξεργασμένη τροφή, θα αποδειχθεί ότι είναι κακό μόνο για εσάς.

Συμπτώματα πονοκεφάλου:

Παρακάτω δίνονται μερικά σημεία και συμπτώματα πονοκεφάλου:

1. Κουραστικός Πόνος:

Συνήθως οι πονοκέφαλοι ξεκινούν με έναν ενοχλητικό πόνο σε έναν ή περισσότερους από τους κροτάφους στα πλάγια του κεφαλιού σας. Ο ενοχλητικός πόνος λέει ότι ο εγκέφαλός σας εξαντλεί αργά όλη του την ενέργεια και τώρα χρειάζεται ανάπαυση. Συνήθως μπορείτε να αποτρέψετε έναν πονοκέφαλο ξεκουράζοντας όταν έχετε έναν ενοχλητικό πόνο. Όταν ξυπνήσετε αναζωογονημένοι, ο πόνος θα εξαφανιστεί και το ίδιο ίχνος πονοκεφάλου.

2. Κρύο:

Όταν υποφέρετε από κρυολόγημα, πρέπει να ξέρετε ότι ο πονοκέφαλος θα είναι φυσικός κάποια στιγμή. Κρυολόγημα και πονοκέφαλοι περπατούν χέρι χέρι. Το κρύο προκαλεί συσσώρευση βλέννας στον εγκέφαλο που με τη σειρά του προκαλεί πονοκεφάλους λόγω της πίεσης που προκαλεί η βλέννα στον εγκέφαλο.

3. Διαταραγμένη συγκέντρωση:

Όταν διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συγκέντρωσή σας σε ένα συγκεκριμένο πράγμα ή η συγκέντρωση δεν είναι δυνατή καθώς ο εγκέφαλος είναι πολύ κουρασμένος, τότε να είστε έτοιμοι για συσσώρευση πονοκεφάλου εάν προσπαθήσετε πολύ να συγκεντρωθείτε σε κάτι όταν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε πλήρως.

4. Ναυτία:

Η ναυτία είναι συνήθως ένα βασικό σημάδι πονοκεφάλων. Όταν αντιμετωπίζετε μέτρια επίπεδα ναυτίας λόγω υπερβολικής άσκησης ή αφού περάσετε πολύ χρόνο στον ήλιο τότε είναι εξαιρετικά πιθανό ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει αύξηση του πόνου στον κροταφικό λοβό σας που είναι η κύρια περιοχή πίεσης που αντιμετωπίζει ο εγκέφαλος Το Σε αυτό το χρονικό σημείο μόνο η ανάπαυση και η ήπια φαρμακευτική αγωγή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση αυτού του πόνου.

5. Mπια ευαισθησία στο φως και τον θόρυβο:

Όταν ξυπνάτε από τον ύπνο και παρατηρείτε ότι το φως βλάπτει τα μάτια σας ή εάν το ακραίο φως όπως το να κοιτάτε τον ήλιο προκαλεί πόνο στους κροτάφους σας, τότε η ημικρανία είναι μεγάλη πιθανότητα. Η ημικρανία είναι το βασικό σημείο για τους πονοκεφάλους. Η ευαισθησία προκαλείται μόνο όταν οι αισθητηριακές περιοχές του εγκεφάλου είναι αδύναμες και επιρρεπείς σε πόνο.

6. Οδυνηρό μούδιασμα:

Το επώδυνο μούδιασμα αναφέρεται στη συσσώρευση ενός ήπιου σταθερού πόνου που αυξάνει τις υπερωρίες εάν δεν αντιμετωπιστεί. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω έλλειψης ύπνου και είναι εύκολα θεραπεύσιμο. Δεν υπάρχει τρομερό πρόβλημα όταν ένα άτομο αντιμετωπίζει αυτή τη μορφή πονοκεφάλων καθώς μπορεί να αντιμετωπιστεί με ανάπαυση. Ένας γρήγορος ύπνος τουλάχιστον μίας ώρας είναι το μόνο που χρειάζεται ένα άτομο για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

7. Πόνος στον αυχένα:

Εκτός από τους πόνους στο πλάι του κεφαλιού, οι πόνοι στον αυχένα είναι επίσης ένα κοινό σύμπτωμα πονοκεφάλου. Το κεφάλι θα αισθάνεται ακόμη χειρότερα και το μέτωπο μπορεί επίσης να παραβιαστεί. Ο πόνος θα ξεκινήσει από το κάτω μέρος του λαιμού και θα εκτείνεται σε όλο το λαιμό. Είναι ένα από τα πιο πιθανά συμπτώματα πονοκεφάλου. Οι γυναίκες βιώνουν αυτόν τον πόνο περισσότερο από τους άνδρες και είναι πάλι μια από εκείνες τις φορές που πρέπει να πάρετε ένα παυσίπονο ή οποιοδήποτε άλλο είδος συνταγογραφούμενου φαρμάκου για να μειώσετε τον πόνο.

8. Δυσκολία στην ομιλία:

Αν δυσκολεύεστε να μιλήσετε χωρίς πρόβλημα στο λαιμό ή στο στόμα, τότε μην θεωρείτε δεδομένη αυτήν την κατάσταση. Μπορεί να περνάτε σε ένα στάδιο υπερβολικών πονοκεφάλων. Αυτό το σύμπτωμα είναι ορατό τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και ακόμη και στα παιδιά επίσης. Εάν έχετε πονοκέφαλο, τότε δεν θα μπορείτε να μιλήσετε σωστά ή με τον τρόπο που μιλάτε. Κάποιος θα βρει αυτήν την κατάσταση εξαιρετικά άσχημη γι ‘αυτούς. Αυτά θα είναι άτομα που γενικά περνούν πολύ χρόνο μιλώντας στο τηλέφωνο ως επάγγελμά τους.

Κάποιος μπορεί να θεραπεύσει αυτή τη φυσική κατάσταση κάνοντας ασάνες και μιλώντας σε άλλα άτομα για το πρόβλημά τους. Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι έχετε διαταραχή ομιλίας. Το καλό με αυτό το σύμπτωμα είναι ότι είναι προσωρινό και θα παραμείνει για λίγες ημέρες μόνο μέχρι να εξαλειφθεί το πρόβλημα του πονοκεφάλου.

9. Σύγχυση και υπερβολική υπνηλία:

Αυτό είναι ένα ακόμη σύμπτωμα πονοκεφάλου. Κάποιος θα βιώσει μια σύγχυση στο μυαλό του αν έχει πονοκέφαλο. Εάν αυτό είναι το σύμπτωμα, τότε ο πόνος θα ξεκινήσει από το πίσω μέρος του «κεφαλιού». Κάποιος δεν θα μπορεί να σκεφτεί σωστά και θα αντιμετωπίσει επίσης μια σειρά άλλων σχετικών θεμάτων υγείας, όπως η υπνηλία.

Υπνηλία σημαίνει την έλλειψη ύπνου που προκαλείται επίσης από πονοκέφαλο. Ένα άτομο δεν θα μπορεί να κοιμηθεί σωστά εάν έχει πονοκέφαλο. Αυτό το σημείο αποδεικνύει ότι οι πονοκέφαλοι μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πραγματικά χειρότερη. Λόγω έλλειψης ύπνου και μπερδεμένου και πονεμένου κεφαλιού, δεν θα μπορείτε να επικεντρωθείτε στη δουλειά ή τις σπουδές σας. Εάν δεν διορθωθεί, η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Συνιστάται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Κάποιος μπορεί επίσης να θεραπεύσει αυτή τη φυσική κατάσταση κάνοντας σωστή γιόγκα.

10. Ευαισθησία στο φως και τον θόρυβο (αυξημένη):

Κάποιος που έχει βιώσει πονοκεφάλους στη ζωή του θα γνωρίζει αυτήν την κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι η αίσθηση ότι αισθάνεστε φως ή ήχος θα αυξηθεί που δεν θα σας ωφελήσει ούτως ή άλλως. Θα κάνει το κεφάλι σας να πονάει πολύ περισσότερο και η κατάστασή σας θα χειροτερεύει κάθε μέρα. Αυτό είναι ένα από τα χειρότερα συμπτώματα πονοκεφάλου και σχεδόν όλοι θα το βιώσουν. Δεν υπάρχει σωτήρας σε αυτή την περίπτωση.