Συμπτώματα της γρίπης

Επίσης γνωστή ως γρίπη, η γρίπη είναι σίγουρα μια από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες ασθένειες υγείας μεταξύ του πληθυσμού. Είναι μια μεταδοτική ιογενής λοίμωξη που επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα και προκαλεί μια σειρά προβλημάτων στο σώμα που οδηγεί στην πρόληψη της κανονικής δραστηριότητας ρουτίνας καθώς και στην αναγκαστική ανάπαυση στο κρεβάτι. Η κρίση είναι αρκετά ήπια, αλλά η καθυστερημένη θεραπεία μπορεί επίσης να αποδειχθεί μοιραία στις καταστάσεις της γρίπης.

Για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι ταχύτερες θεραπείες και αποκατάσταση, η ιδέα είναι να αρχίσουμε να ψάχνουμε για τα σημάδια και τα συμπτώματα του ίδιου στην αρχή. Αυτό όχι μόνο βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και αποτελεσματικές θεραπείες. Πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι η γρίπη είναι εντελώς διαφορετική από τις συνθήκες του κρυολογήματος.

Συμπτώματα γρίπης

Για να κατανοήσετε τη διαφορά και να διευρύνετε τις γνώσεις σας για τη γρίπη, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν τη λίστα παρακάτω. Έχει μερικά από τα πιο εγγυημένα σημεία και συμπτώματα που σχετίζονται με την ασθένεια.

Λίστα με 10 συμπτώματα γρίπης:

1. Υψηλή θερμοκρασία σώματος:

Μεταξύ των πρώτων και ένα σίγουρο σημάδι γρίπης, σίγουρα θα βρείτε τη θερμοκρασία του σώματός σας να αυξάνεται και να οδηγεί σε πυρετούς. Συνήθως, η θερμοκρασία είναι πάνω από 100 βαθμούς F. αν και, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν φτάνει στα ακραία επίπεδα υψηλών θερμοκρασιών.

2. Ρίγη:

Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί να μην αναπτύξουν πυρετό, αλλά να αισθάνονται πυρετός και να έχουν ρίγη. Αυτό είναι και πάλι ένα σημάδι που μπορεί να σχετίζεται με την εμφάνιση γρίπης και την εμφάνιση αυτής της ιογενούς λοίμωξης. Αυτό συχνά μπορεί να συνοδεύεται και από υπερβολική εφίδρωση.

3. Πονοκέφαλοι:

Και πάλι ένα κοινό σύμπτωμα όχι μόνο της γρίπης αλλά όλων των ειδών λοιμώξεων είναι αυτό των συχνών πονοκεφάλων. Το άκρο των πόνων θα διαφέρει τελείως από άτομο σε άτομο.

4. Κούραση και κούραση:

Το σώμα προσπαθεί συνεχώς να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις στο σώμα και αυτό κουράζει το σώμα καθώς βιώνει κούραση. Ενώ μιλάτε για γρίπη, αυτό είναι σίγουρα ένα σύμπτωμα στο οποίο μπορείτε να συσχετιστείτε. Μπορεί επίσης να είναι ένα από τα συμπτώματα σε χιλιάδες άλλες ασθένειες υγείας.

5. Πονόλαιμος:

Υπάρχει οίδημα και φλεγμονή στο λαιμό λόγω της ιογενούς επίθεσης κατά τη διάρκεια της γρίπης. Αυτό καθιστά δύσκολο να μιλήσετε καθώς και να καταπιείτε φαγητό. Ο πόνος στο λαιμό είναι ένα 100 % εγγυημένο σύμπτωμα εδώ.

6. Μυϊκά θέματα:

Υπάρχει μια λεπτή αίσθηση πόνων στο σώμα και σε όλους τους μυς και τις αρθρώσεις των μυών όταν πρόκειται για τη γρίπη. Αναζητήστε αυτό το σύμπτωμα έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για εσάς να εντοπίσετε την κρίση.

7. Γεμιστή/καταρροή στη μύτη:

Είτε κάποιοι περνάνε από μύτη κατά τη διάρκεια της γρίπης, υπάρχουν κάποιοι που έχουν βουλωμένη αίσθηση λόγω ρινικής συμφόρησης. Ανεξάρτητα από το τι, σίγουρα θα αντιμετωπίσετε ένα από αυτά τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

8. Βήχας:

Ένα συχνό και σίγουρο σύμπτωμα της γρίπης είναι ο βήχας. Ορισμένοι μπορεί να εμφανίσουν ανεπαίσθητα επίπεδα βήχα και οι άλλοι μπορεί να έχουν συνεχή προβλήματα ανάλογα με τη σοβαρότητα της γρίπης. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο βήχας είναι επίσης ξηρός στη φύση.

9. Εμετός και διάρροια:

Σε ακραία προβλήματα γρίπης, οι άνθρωποι έχουν επίσης παραπονεθεί για θέματα όπως ναυτία, έμετο καθώς και διάρροια. Αυτό είναι ένα σύμπτωμα που είναι πιο κοινό στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες.

10. Αδυναμία:

Ένα συνολικό αίσθημα αδυναμίας και λήθαργου αναλαμβάνει στην περίπτωση παρατεταμένων καταστάσεων γρίπης. Είναι κάτι που το αισθάνονται εξίσου τα παιδιά και οι ενήλικες και αναγκάζει να κάνει σωστή ανάπαυση και αποτρέπει τυχόν καθημερινές δραστηριότητες στον πάσχοντα. Είναι ένα επιβεβαιωμένο σημάδι της κρίσης.