Ναυτία Συμπτώματα και Αιτίες

Η ναυτία είναι μια ασθένεια που αναφέρεται στην δυσάρεστη αίσθηση ενός ατόμου που πρόκειται να αναστατωθεί ανά πάσα στιγμή. Η ναυτία είναι μια εξαιρετικά ενοχλητική ασθένεια, καθώς το άτομο που πάσχει από ναυτία αισθάνεται συνεχώς άρρωστο μέχρι τη στιγμή που παίρνει γιατρό ή χορηγεί φάρμακο. Η ναυτία μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, μερικοί που κυμαίνονται στο χείλος του παράξενου. Για το άτομο με αδύναμη καρδιά, ακόμη και ένα ξαφνικό σοκ μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία.

Η ναυτία φαίνεται να εμφανίζεται σε άτομα που πάσχουν από αέρια ή σε γυναίκα που είναι έγκυος. Η ναυτία εμφανίζεται όταν η χολή στο στομάχι είναι ίσως υπερχειλισμένη ή το φαγητό που έχετε φάει δεν συμφωνεί με το στομάχι σας. Η ναυτία εμφανίζεται επίσης λόγω υπερβολικού φόβου ύψους γνωστού ως ίλιγγος και εμφανίζεται επίσης λόγω ξαφνικών σοκαριστικών γεγονότων.

Ναυτία Συμπτώματα και Αιτίες

Η δυσάρεστη αίσθηση ανακατώματος στο στομάχι κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου ναυτίας είναι εξαιρετικά φυσιολογική, οπότε αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή ιδέα να ξαπλώσετε γιατί τότε το οξύ στο στομάχι σας ορμά στο κεφάλι σας προκαλώντας σας να σηκωθείτε. καθίστε σε όρθια ή ανακλινόμενη θέση, έτσι ώστε να λαμβάνετε αρκετό οξυγόνο από τους πνεύμονές σας και το οξύ να παραμένει στο στομάχι σας. Εάν αισθάνεστε πολύ άβολα, ίσως είναι καλή ιδέα να αφήσετε το οξύ να βγει με τη μορφή εμετού. Θα δείτε ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα μετά από αυτό το γεγονός.

Συμπτώματα και αιτίες ναυτίας:

Αυτό το άρθρο εξηγεί τους κύριους λόγους ή αιτίες και συμπτώματα ναυτίας που είναι πολύ χρήσιμα για τη διάγνωση της ναυτίας πριν από την επίθεση και λάβουν κάποιες προφυλάξεις χωρίς να το λάβουν.

Αιτίες ναυτίας:

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι ή αιτίες ναυτίας που μας επηρεάζουν ξεχωριστά με διαφορετικούς τρόπους, για μερικούς ανθρώπους ορισμένες αιτίες είναι ισχυρότερες και για μερικούς ανθρώπους μικρότερες, μερικές από αυτές τις αιτίες είναι:-

1. Εγκυμοσύνη:

Η εγκυμοσύνη είναι μια βασική αιτία ναυτίας καθώς το μωρό μέσα στη μήτρα σας επεξεργάζεται και καταναλώνει περισσότερη τροφή από ό, τι αλλιώς θα είχε κάνει το σώμα σας. Η ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης γνωστή ως πρωινή αδιαθεσία λόγω του γεγονότος ότι αυτή είναι η περίοδος που ξυπνάτε κυρίως. Η ναυτία μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι και ανήσυχοι. Το κεφάλι σας μπορεί να κουνιέται με αποτέλεσμα να χάσετε την ισορροπία. Αλλά αυτό συμβαίνει σε μια εξαιρετικά σπάνια περίσταση, η αιώρηση του κεφαλιού είναι μια πλήρης ριζική μορφή ναυτίας.

2. Άγχος:

Το άγχος είναι επίσης ένας πιθανός παράγοντας ναυτίας καθώς το στρες προκαλεί χημική ανισορροπία στο σώμα. Αυτή η χημική ανισορροπία είναι η βασική αιτία της ναυτίας, καθώς το σώμα είναι ένα λεπτό γεγονός της μηχανής που η παραμικρή ώθηση μπορεί να προκαλέσει τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα. Το άγχος βάζει τον εγκέφαλο υπό μεγάλη πίεση και δεδομένου ότι ο εγκέφαλος είναι το κέντρο της λειτουργίας του σώματος διαταράσσει τις λειτουργίες προκαλώντας ενοχλήσεις και ναυτία.

3. Υψηλή αρτηριακή πίεση:

Τόσο η υψηλή όσο και η χαμηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσουν ναυτία. Η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς ανά λεπτό προκαλώντας περισσότερο αίμα να ρέει στο σώμα, αυτό προκαλεί το σώμα να τρώει με περισσότερη ενέργεια από την κανονική και με τη σειρά του αυτό κάνει το σώμα σας να γίνεται πιο λήθαργο. Επιπλέον, η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο προκαλώντας συσσώρευση υγρών στον εγκέφαλο. Περισσότερα υγρά στον εγκέφαλο προκαλούν κακούς πονοκεφάλους, ανησυχία, βαρύ κεφάλι και ναυτία.

4. Χαμηλή αρτηριακή πίεση:

Η χαμηλή αρτηριακή πίεση προκαλεί επίσης ναυτία καθώς η καρδιά αρχίζει να χτυπά με χαμηλότερες ταχύτητες ανά δευτερόλεπτο στερώντας το σώμα σας από εξαιρετικά σημαντικό αίμα που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στους πνεύμονές σας. Η στέρηση οξυγόνου προκαλεί το σώμα να αισθάνεται ασφυξία. Αυτό το ασφυκτικό αίσθημα προκαλεί τη ναυτία που προκαλεί εμετό ανά πάσα στιγμή. Η χαμηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να ελέγχεται με φάρμακα που συνταγογραφούνται από γιατρό. Η χαμηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Μπορεί να αισθάνεστε ασφυκτικά σήμερα αλλά αν δεν αντιμετωπιστείτε αύριο μπορεί να πάθετε καρδιακή προσβολή λόγω της έλλειψης οξυγόνου που κινείται μέσα από την καρδιά σας.

5. Λοίμωξη του εντέρου:

Η λοίμωξη του εντέρου μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που μπορεί να αποδειχθεί ναυτία. Μάλλον, μπορεί να ειπωθεί ότι είναι μια από τις κύριες αιτίες ναυτίας. Μια λοίμωξη του εντέρου μπορεί να καταστρέψει την κατάσταση του στομάχου σας και μπορεί να σας αρρωστήσει πολύ εύκολα. Γενικά, τα παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία επηρεάζονται από αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα. Η μόλυνση του εντέρου μπορεί να συμβεί σχεδόν σε όλους και τα συμπτώματα της λοίμωξης του εντέρου και της ναυτίας είναι κάπως παρόμοια.

6. Πόνος στο στομάχι:

Αυτός είναι ένας λόγος καθώς και ένα σύμπτωμα ναυτίας. Η ναυτία δεν ονομάζεται γενικά ως ασθένεια, πρόκειται για δυσλειτουργίες του στομάχου που συμβαίνει σχεδόν σε όλους και σε όλους. Κάθε άνδρας ή γυναίκα πρέπει να έχει αντιμετωπίσει τα διαφορετικά συμπτώματα ναυτίας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Μπορεί να ειπωθεί ότι, η ναυτία είναι ένα από τα πιο αναδυόμενα προβλήματα αυτές τις μέρες και συμβαίνει βασικά λόγω των ρύπων που εισέρχονται στο στομάχι. Μερικές φορές, φαίνεται ότι το υπερβολικό στομάχι που έχει ενεργοποιηθεί για κάποιους λόγους έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ναυτία. Όταν υπάρχει υπερβολικός πόνος στο στομάχι, τότε η ναυτία και ο έμετος είναι αρκετά συχνές.

7. Μερικές μορφές καρκίνου:

Μερικές φορές κάποια μορφή καρκίνου μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα πολλά συμπτώματα ναυτίας. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι καρκίνου, ο οποίος έχει παρενέργειες και στο στομάχι. Εάν αγνοηθεί αυτό το ζήτημα, θα υπάρξει σοβαρός πόνος στο στομάχι. Συνιστάται, ένα άτομο να μην αγνοεί αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα. Για να αποφύγετε τον τεράστιο πόνο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

8. Επιβλαβές φάρμακο:

Ναί! Τα φάρμακα μπορεί επίσης να ονομαστούν υπεύθυνα όταν πρόκειται για ναυτία. Θα υπάρξουν στιγμές που ένα άτομο θα αντιμετωπίσει κάποια συμπτώματα ναυτίας μαζί με προβλήματα εμετού εάν έχει επηρεαστεί ή μολυνθεί από τις παρενέργειες του συγκεκριμένου φαρμάκου. Προβλήματα ασυλίας μπορεί επίσης να προκύψουν, εάν αυτό το άτομο έχει πάρει κάποια κακά φάρμακα. Υπάρχουν πολλά βρώμικα φάρμακα στην αγορά τα οποία μπορεί να ειπωθεί ότι ευθύνονται για τη ναυτία.

9. Αναισθησία:

Γενικά, η αναισθησία λέγεται ότι είναι χρήσιμη για εμάς. Αλλά μπορεί να υπάρχουν στιγμές, όταν οι παρενέργειες της αναισθησίας μπορεί να σας βλάψουν πραγματικά και μπορεί να σας ωθήσουν σε εκείνο το σημείο όπου θα αντιμετωπίζετε κάποια επιβλαβή συμπτώματα ναυτίας. Γενικά, η αναισθησία χρησιμοποιείται για να μας κάνει να κοιμόμαστε. Αλλά μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα αντανακλαστικά και στη λειτουργία του έξω σώματος εάν έχει εφαρμοστεί υπερβολική δοσολογία. Αυτή είναι μια από τις πιο λιγότερο γνωστές αιτίες ναυτίας. Οι άνθρωποι γενικά δεν το γνωρίζουν και πολύ.

10. Χημειοθεραπεία:

Μερικές φορές, η χημειοθεραπεία μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την πρόκληση ναυτίας. Αυτή είναι μια θεραπεία που απαιτεί τη βοήθεια φαρμάκων για τη θανάτωση της ταχείας παραγωγής κυττάρων στο σώμα μας. Αυτό μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες, όπως ναυτία και έμετο. Κάποιος πρέπει να προσέχει εάν έχει διαγνωστεί με τα διαφορετικά συμπτώματα ναυτίας.

Συμπτώματα ναυτίας:

Υπάρχουν πολλά σημάδια και συμπτώματα που μπορεί να σας κάνουν να ανησυχείτε όταν πρόκειται για ναυτία. Αυτά τα συμπτώματα σας βοηθούν να προετοιμαστείτε ή να αποφύγετε την ασθένεια όλα μαζί, αυτά τα 10 βασικά συμπτώματα είναι.

1. Άβολο συναίσθημα:

Η ναυτία εμφανίζεται συνήθως μετά από μια κάποια δυσάρεστη αίσθηση στο στομάχι σας. Αυτή η δυσάρεστη αίσθηση συνήθως μοιάζει με το στομάχι σας να αναταράσσεται ή με κάποιο υγρό να ανεβαίνει στο λαιμό σας. Αυτή η δυσάρεστη αίσθηση μπορεί να μειωθεί για να αποφευχθεί η ναυτία. Η συνεχιζόμενη δυσάρεστη αίσθηση μπορεί να κλιμακωθεί σε άσχημο πονοκέφαλο και ταλαντεύσεις κεφαλής σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτή η δυσάρεστη αίσθηση μπορεί να μειωθεί πίνοντας ζεστό γάλα ή πίνοντας μια σόδα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δυσάρεστης αίσθησης.

2. Λήθαργος:

Συνήθως τα προβλήματα πίεσης σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένος ακόμα και όταν δεν έχεις χρησιμοποιήσει καμία ενέργεια. Ο λήθαργος είναι ένα πρώτο ενδεικτικό σημάδι ότι έχετε ναυτία. Ο λήθαργος ακολουθείται κανονικά από ταλαντεύσεις κεφαλής. Έτσι, εάν παρατηρήσετε κάποια στιγμή ότι έχετε αρχίσει να νιώθετε πιο κουρασμένοι από το συνηθισμένο και υπάρχει πόνος στο κεφάλι σας, πιθανότατα σύντομα θα αρχίσετε να υποφέρετε από ναυτία.

3. Έγκυες γυναίκες:

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υποφέρουν από ναυτία καθημερινά τα δύο πρώτα τρίμηνα, επομένως πριν προσπαθήσουν για ένα μωρό να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε αυτήν την ασθένεια καθημερινά τους πρώτους δύο έως τρεις μήνες της εγκυμοσύνης σας..

4. Αέριο:

Τα γαστρικά προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν σε ναυτία, επειδή τα γαστρικά προβλήματα επηρεάζουν το στομάχι με αποτέλεσμα τα τρόφιμα να παραμένουν άπεπτα προκαλώντας αύξηση των οξέων. Αυτή η αύξηση των οξέων σας κάνει να αισθάνεστε εξαιρετικά άρρωστοι και κάποια στιγμή θα κάνετε εμετό που θα αφαιρέσει όλο το οξύ στο στομάχι σας. Μέχρι αυτό το σημείο θα αισθάνεστε συνεχώς ανήσυχοι στο στομάχι μας με έναν ελαφρύ πόνο και οξύ ρέγισμα. Αν ξαπλώσετε θα νιώσετε πιο άρρωστοι, οπότε προσπαθήστε να καθίσετε. Το αέριο μπορεί να αντιμετωπιστεί έτσι ώστε να μην οδηγήσει σε ναυτία. Το αέριο μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα ανθρακούχο ποτό ή ένα γαστρικό φάρμακο που έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

5. Εμετός:

Ο εμετός μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της ναυτίας. Οι άνθρωποι γενικά αντιμετωπίζουν αυτό το σύμπτωμα το πρώτο και αυτό μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα πιο συναφή αποτελέσματα των προβλημάτων του στομάχου επίσης. Ένα άτομο θα κάνει εμετό σχεδόν όλη την ημέρα, εάν επηρεάζεται από ναυτία σε μεγάλη κλίμακα. Αυτό είναι ένα από αυτά τα σημάδια με τη βοήθεια των οποίων οι άνθρωποι μπορούν να εντοπίσουν αν πάσχουν από αυτό ή όχι.

6. Ζάλη:

Η ζάλη μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα ακόμη δημοφιλές σύμπτωμα ναυτίας μεταξύ όλων των συμπτωμάτων ναυτίας. Θα υπάρξουν στιγμές, όταν ένα άτομο θα αντιμετωπίζει συμπτώματα ναυτίας όπως ζάλη εάν έχει αδύναμο σώμα ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους ιστούς του σώματός του. Θα υπάρξει έντονος πόνος και στους μυς και αυτό πιθανώς οφείλεται στο σύμπτωμα κόπωσης της ναυτίας.

7. Πόνος στην κοιλιά:

Ένα θύμα ναυτίας θα αντιμετωπίσει επίσης κάποιο κοιλιακό άλγος και πρήξιμο επίσης. Αυτό είναι πιο συνηθισμένο στις γυναίκες. Έντονοι πόνοι και πόνοι στο κοιλιακό τμήμα που περιλαμβάνει το κάτω και το άνω κοιλιακό τμήμα είναι πραγματικά σοβαροί και το θύμα θα πρέπει να υποφέρει από αυτό για αρκετό καιρό.

8. Διάρροια:

Η ναυτία λαμβάνει χώρα γενικά λόγω στομαχικών προβλημάτων και το αποτέλεσμα μπορεί επίσης να σχετίζεται με προβλήματα στο στομάχι. Οι άνθρωποι συχνά υποφέρουν από διάρροια, όταν μολύνονται με τα διαφορετικά μικρόβια και ιούς της ναυτίας. Τα συμπτώματα της ναυτίας εξαπλώνονται εύκολα και γενικά δεν μπορεί να τα σταματήσει. Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, τα συμπτώματα είναι πιο κοινά σε νέους και ηλικιωμένους, σε σύγκριση με τους καλά αναπτυγμένους ενήλικες.

9. Πονοκέφαλος:

Ο πονοκέφαλος είναι ένα ακόμη σύμπτωμα ναυτίας, το οποίο είναι κοινό τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Γενικά, το σύμπτωμα του πονοκεφάλου είναι κοινό στις γυναίκες γενικά. Η ναυτία μπορεί να λάβει χώρα και σε νεαρή ηλικία και αυτό μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα πιο επιβλαβή στάδια για την εμφάνιση της ναυτίας. Οι νέοι, όπως οι έφηβοι, έχουν ασθενέστερα όργανα και μέρη του σώματος σε σύγκριση με τους ενήλικες και τα διαφορετικά συμπτώματα της ναυτίας μπορεί να έχουν πολύ βλαβερή επίδραση σε αυτούς από ό, τι μπορούν να έχουν στους ενήλικες άνδρες και γυναίκες.

10. Πόνος στον αυχένα:

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν αυτό το σύμπτωμα ναυτίας. Μπορεί να ειπωθεί ως ένα από τα πιο άγνωστα συμπτώματα ναυτίας. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν έντονο πόνο στον αυχένα και δυσκαμψία του αυχένα όταν περνούν από το στάδιο της ναυτίας. Η κόπωση εμφανίζεται επίσης κατά τη διάρκεια της ναυτίας και συχνά αυτή η κόπωση σχετίζεται με ναυτία. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν τα διαφορετικά συμπτώματα ναυτία είναι κοινά θύματα αυτού του πόνου και αυτός ο πόνος στον αυχένα γενικά διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα είναι σε θέση να τον αντιμετωπίσει, καθώς ο πόνος είναι απαράδεκτος.