Συμπτώματα Αιμορροΐδων

Η λέξη αιμορροΐδα περιγράφει μια ιατρική κατάσταση όπου μερικές φλέβες ή ιστοί στην περιοχή του πρωκτού διογκώνονται προκαλώντας ένα πολύ οδυνηρό ταξίδι. Αυτή η κατάσταση συνήθως χαρακτηρίζεται από την παρουσία μαλακών κρεατοελιών που αν αφεθούν χωρίς θεραπεία θα μετατραπούν σε σωρούς με φλεγμονή. Ωστόσο, οι αιμορροΐδες είναι αρκετά συχνές από ό, τι νομίζετε ότι είναι. Αυτά τα μικρά σμήνη υπάρχουν σε όλα. Μόνο όταν μεγαλώνει ή φουσκώνει, πάσχουμε από πρόβλημα αιμορροΐδων.

Συμπτώματα αιμορροΐδων

Ωστόσο, δεν υπάρχει σταθερός λόγος για τον οποίο ένας αιμορροϊδικός αδένας μπορεί να διευρυνθεί. Η κύρια και σίγουρη αιτία είναι η εγκυμοσύνη. Οι όγκοι στην πυελική περιοχή ή το συνεχές επεισόδιο δυσκοιλιότητας μπορεί επίσης να είναι ένας από τους λόγους. Μια λοίμωξη μπορεί επίσης να οριστεί ως ένας λόγος για τον οποίο οι διευρυμένοι αδένες επιμένουν. Ωστόσο, υπάρχουν συχνά κάποια συμπτώματα που δίνουν την παρουσία των αιμορροΐδων σας.

Πόνος:

Ο πρωκτός ή ο πρωκτός στο σώμα μας υποστηρίζει ολόκληρο το βάρος μας, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο τρυφερά σημεία στο σώμα μας όπου μια πολύ μικρή δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει ένα φορτίο κάδου πόνου και άγρυπνες νύχτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αιμορροΐδες. Οι σωροί είναι το επόμενο στάδιο, οι αιμορροΐδες είναι μια οδυνηρή ιστορία όπου θα αισθανθείτε πόνο ενώ κάθεστε ή κατά τη διάρκεια του εντέρου όταν ο πρωκτός σας πρέπει να επεκταθεί ή να συσπαστεί προκαλώντας τους μύες ή τους σβώλους να κινούνται μαζί του. Για καλύτερα αποτελέσματα είναι ευκολότερο αν έχετε μαζί σας ένα στρογγυλό μαξιλάρι ανάπαυσης.

Θρόμβος αίματος:

Οι αιμορροΐδες μπορούν επίσης να σχηματιστούν στην εξωτερική περιοχή του πρωκτού και αν αυτό συμβαίνει, μπορεί να αισθανθείτε κάποια σωματική ενόχληση πριν φτάσουν. Αυτό συνήθως περιέχει μικρά εξανθήματα σαν εξογκώματα που είναι κόκκινα αίματος που σημαίνουν θρόμβο αίματος. Αυτά είναι επίσης επώδυνα και μεγαλώνουν και μεγαλώνουν με τον καιρό.

Διαρροή αίματος:

Αιμορροΐδες εσωτερικές ή εξωτερικές μπορεί να αιμορραγούν από καιρό σε καιρό. Αυτές ονομάζονται αιμορροΐδες πρώτου βαθμού όπου τα εξογκώματα όπως οι δομές ή οι διευρυμένοι ιστοί αιμορραγούν. Αυτό μπορεί να είναι εφικτό όταν απεκκρίνετε από το σημείο όπου φαίνεται ότι το αίμα περνάει από τα κόπρανα ή ακριβώς έτσι. Για καλύτερη προφύλαξη μεταφέρετε μετρητή και βαμβάκι για να καθαρίσετε ξαφνικές αιματοχυσίες.

Φαγούρα:

Τα πρώτα συμπτώματα μιας αιμορροϊδικής προσβολής μπορεί να είναι μια σοβαρή προσαρμογή κνησμού που σχηματίζεται στην περιοχή του πρωκτού. αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική περιεκτικότητα σε υγρασία, οπότε κρατήστε ένα ασφαλές μαλακό βαμβάκι κοντά. Ο ιδρώτας ή η υγρασία που ονομάζεται εξογκώματα αιμορροΐδων είναι ένας κακός συνδυασμός.

Ερεθισμός που κουράζει:

Ακόμα κι αν οι αιμορροΐδες δεν λειτουργούν, ένα συνεχές αίσθημα ερεθισμού και δυσφορίας επιμένει όλη την ημέρα. Εάν αντιμετωπίζετε κάτι παρόμοιο που δεν χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν, κρατήστε έναν έλεγχο γιατρού εγγεγραμμένο στη λίστα των εργασιών σας. Αυτό το ξαφνικό αίσθημα δυσφορίας μπορεί να δώσει τη θέση του στις αιμορροΐδες.

Αλλαγή στην κίνηση του εντέρου:

Με τις αιμορροΐδες να αναδύονται, θα νιώσετε μια ξαφνική αλλαγή στη ρουτίνα των κινήσεων του εντέρου σας μαζί με τη συνέπεια, τον χαρακτήρα, τη μυρωδιά και το χρώμα τους. Αυτό είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα για τις αιμορροΐδες όπου λόγω των ογκωδών κυττάρων στην περιοχή του πρωκτού η διέλευση του εντέρου αλλάζει μόνο του και τις ρουτίνες του.

Βλεννώδεις εκπομπές στα κόπρανα:

Αυτό μπορεί να είναι ένα άλλο σημάδι ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα αιμορροΐδας. Η παρουσία βλεννογόνου στα κόπρανα μαζί με σαφή εμφάνιση αίματος προκαλούν την αλλαγή της συνοχής των κοπράνων και δεδομένου ότι αυτό δεν είναι μια φυσιολογική συμφωνία μπορεί κανείς να υποθέσει τη σοβαρότητα των αιμορροΐδων ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα.