Συμπτώματα δυσπεψίας

Μεταξύ των πολύ συνηθισμένων και καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ένα που ίσως έχετε βιώσει επίσης είναι αυτό της δυσπεψίας. Με απλά λόγια, είναι μια σειρά από ορισμένα ενοχλητικά συμπτώματα που συμβαίνουν όταν το πεπτικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά και χρησιμοποιείτε το φαγητό με τον σωστό τρόπο όπως θα έπρεπε.

Η δυσπεψία περισσότερο από μια μόνο ασθένεια είναι μια ομάδα μικρών θεμάτων και προβλημάτων στο σώμα που καθιστά δυσάρεστο να ακολουθήσετε την κανονική καθημερινή ρουτίνα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι τηρούν την ξεκούραση στο κρεβάτι μέχρι να υποχωρήσει τελείως το πρόβλημα. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία είτε μέσω επαγγελματία είτε μέσω θεραπείας στο σπίτι, είναι σημαντικό να εντοπίσετε την κρίση εγκαίρως. Αυτό είναι δυνατό μόνο όταν γνωρίζετε τα σημεία και τα συμπτώματα της δυσπεψίας.

Συμπτώματα δυσπεψίας

Ο παρακάτω οδηγός έχει μερικά από τα πιο διαδεδομένα συμπτώματα δυσπεψίας που πρέπει να γνωρίζετε. Θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για εσάς.

1. Πόνος στην κοιλιά:

Ο πόνος και οι κράμπες στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο κοινά και το σίγουρο σύμπτωμα που σχετίζεται με τη δυσπεψία. Αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται και είναι το σημάδι της έναρξης της ασθένειας.

2. Πόνος στο στήθος:

Και πάλι, ο πόνος στο στήθος βιώνεται κατά τη διάρκεια προβλημάτων δυσπεψίας. Ναι, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις καρδιακές προσβολές, αλλά σίγουρα είναι ενοχλητικό και σας αναγκάζει να ξεκουραστείτε για λίγο. Είναι και πάλι κάτι που είναι ένα από τα σίγουρα εμφανιζόμενα συμπτώματα που σχετίζονται με την κρίση.

3. Πρόωρη υπερφαγία:

Εάν περνάτε μια κατάσταση όπου μόλις φάτε μια μερίδα του γεύματός σας, αισθάνεστε εντελώς χορτάτοι, τότε αυτό δεν είναι παρά ένα από τα σημάδια δυσπεψίας στο σώμα. Μπορεί να συμβεί τόσο που δεν μπορείτε καν να τελειώσετε το γεύμα σας.

4. Ναυτία:

Ένα αρρωστημένο συναίσθημα συνήθως πιάνει το άτομο που βρίσκεται στην αρχή της δυσπεψίας. Αυτό είναι και πάλι κάτι που σίγουρα θα ζήσετε στην κατάσταση της κρίσης.

5. Εμετός:

Σε ακραίες περιπτώσεις δυσπεψίας, τα άτομα που έχουν ναυτία μπορούν επίσης να εμφανίσουν εμετό. Αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο σύμπτωμα από επαγγελματίες.

6. Φουσκωμένη αίσθηση:

Οι άνθρωποι συχνά παραπονιούνται ότι κατά τη διάρκεια των προβλημάτων δυσπεψίας, αισθάνονται φουσκωμένοι και χορτάτοι όλη την ώρα. Με απλά λόγια, αισθάνονται βαριά ακόμα κι αν δεν τρώνε πολύ.

7. Γεύση οξέος:

Και πάλι, μια όξινη γεύση γίνεται αισθητή στο στόμα και στο λαιμό όταν πρόκειται για προβλήματα δυσπεψίας. Αυτό οφείλεται στο σχηματισμό οξέος στο στομάχι που συνήθως ανεβαίνει μέχρι το λαιμό και έτσι προκαλεί την κατάσταση.

8. Στομάχι γκρινιάζει:

Ένα απλό αλλά αρκετά ενοχλητικό σύμπτωμα δυσπεψίας είναι ότι το στομάχι συνεχίζει να βρυχάται και να κάνει έναν ήχο που σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να ακούσουν και άλλοι. Είναι σίγουρα ένα ενοχλητικό σύμπτωμα της ασθένειας.

9. Αίσθηση καψίματος:

Τόσο η κοιλιά όσο και η άνω περιοχή του στομάχου έχουν αίσθηση καψίματος. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καούρες στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτή είναι η αίσθηση καψίματος στο στήθος που προκαλείται από τα οξέα του στομάχου που φτάνουν στον οισοφάγο.

10. Αέριο και ρέψιμο:

Αυτά είναι μερικά από τα σπάνια συμπτώματα δυσπεψίας, αλλά σίγουρα κάτι που πρέπει να γνωρίζετε. Γαστρικά προβλήματα και ρέψιμο μπορεί να αντιμετωπιστούν σε μια τέτοια κατάσταση για την οποία πρέπει να είστε έτοιμοι.

Αυτά είναι μερικά από τα σημάδια που σχετίζονται στενά με το θέμα της δυσπεψίας. Βεβαιωθείτε ότι θυμάστε καθένα από αυτά.