Συμπτώματα και αιτίες κύστης ωοθηκών

Όταν μιλάμε για ωοθήκες, συνήθως αναφερόμαστε στη γυναικεία γονάδα ή σεξουαλικό ον. Οι ωοθήκες είναι αναπόσπαστο μέρος του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος όπου κάθε μήνα σχηματίζονται και απελευθερώνονται τα ωάρια που είτε γονιμοποιούνται για να σχηματίσουν μωρά που φιλοξενούμε για εννέα μήνες, είτε διαλύονται με τη μορφή εμμηνόρροιας. Οι ωοθήκες είναι ο μοναδικός παραγωγός και αποθήκευση αυτών των ωαρίων τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνονται μέσω της κεφαλής των ωοθηκών, η οποία συνδέεται με ένα σωλήνα που ονομάζεται σάλπιγγα και καταλήγει στη μήτρα σας..

Συμπτώματα και αιτίες κύστης ωοθηκών

Ένας σάκος γεμάτος υγρό συχνά αναπτύσσεται μέσα στις ωοθήκες της γυναίκας, ο οποίος είναι επενδεδυμένος από ένα λεπτό στρώμα ή τοίχωμα. Αυτό το υγρό γεμάτο σάκο περιγράφεται στη συνέχεια ως κύστη ωοθηκών. Στην πραγματικότητα, οι γιατροί λένε ότι οποιοδήποτε ωοθυλάκιο ωοθηκών που μεγαλώνει μεγαλύτερο από 2 εκατοστά σε μέγεθος μπορεί να ονομαστεί ως κύστη. Ωστόσο, αυτές οι κύστεις είναι εξαιρετικά συχνές. Έρευνες και έρευνες έδειξαν ότι αυτές οι κύστεις είναι πιο διαδεδομένες σε γυναίκες που διανύουν την αναπαραγωγική τους ηλικία. Είναι όμως καλοήθης στη φύση τους όπως εντελώς ακίνδυνα και μπορούν εύκολα να θεραπευτούν.

Συνήθως υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κύστεων ωοθηκών. Η κύστη του ωχρού σώματος ασχολείται με την απελευθέρωση ενός αυγού. Συχνά όταν απελευθερώνεται ένα ωάριο περνά μέσα από τις σάλπιγγες και γονιμοποιείται για να σχηματίσει μια βλαστοκύστη. Αν όχι, διαλύεται. Το ωοθυλάκιο από το οποίο έχει απελευθερωθεί το ωάριο ονομάζεται κατόπιν ωχρό σωμάτιο. Παρόλο που η φυσική διαδικασία απαιτεί να διασπαστεί και να εξαφανιστεί, μερικές φορές μπορεί να γεμίσει με υγρό και αίμα και να επιμείνει.

Το κυσταδένωμα είναι ένας όγκος που εμφανίζεται στην επένδυση των ωοθηκών που μπορεί να είναι τόσο μεγάλος όσο και 12 ίντσες. Συχνά όταν εμφανίζεται εσωτερική αιμορραγία από την κύστη, η κατάσταση ονομάζεται αιμορραγική κύστη. Συνεχίζεται με τους διαφορετικούς τύπους και επιδράσεις της κύστης των ωοθηκών.

Συνήθως η κύστη των ωοθηκών επηρεάζει μια μακρά σειρά γυναικών διαφορετικών ηλικιών που συνήθως ονομάζεται επίσης λειτουργική ή απλή κύστη. Σε υπερηχογράφημα κατά τη διάγνωση, αυτές οι κύστεις μοιάζουν με μικρές φυσαλίδες στην ωοθήκη και συνήθως είναι λειτουργικού τύπου, δηλαδή εμφανίζονται χωρίς καμία προηγούμενη ασθένεια ή μόλυνση να την ενθαρρύνει. Αυτά είναι εξαιρετικά θεραπεύσιμα και δεν έχουν ακριβώς καρκινικό χαρακτήρα, εκτός εάν εμφανιστούν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου καρκίνου των ωοθηκών.

Συμπτώματα και αιτίες κύστης ωοθηκών:

Αυτό το άρθρο σας ενημερώνει για τις κύριες αιτίες και συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών που θα σας βοηθήσουν να μάθετε ποια είναι η κατάστασή σας όταν σας επιτεθεί αυτή η κύστη των ωοθηκών.

Αιτίες της κύστης των ωοθηκών:

Μερικοί από τους κύριους λόγους ή αιτίες στους οποίους οφείλεται η ύπαρξη της κύστης των ωοθηκών είναι:

1. Ακανόνιστος εμμηνορροϊκός κύκλος:

Οι λειτουργικές κύστεις πρέπει να κατηγορηθούν κυρίως για την εμφάνιση αυτής της κύστης, καθώς αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα εμμήνου ρύσεως. Εάν ένα κορίτσι κάνει ακανόνιστο κύκλο όπου η έμμηνος ρύση της περνάει μερικές φορές το μήνα και συμβαίνει δύο φορές τον επόμενο μήνα ή αλλάζει χρόνος όπως οι κινήσεις από την πρώτη του μήνα στον τελευταίο, οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να εμφανιστούν κύστεις ωοθηκών. Ωστόσο, αυτές είναι μη καρκινικές κύστεις και μερικές φορές εξαφανίζονται από μόνες τους. Ωστόσο, στα πρώτα χρόνια της εμμηνόρροιας, οι παρατυπίες είναι συχνές, οπότε μην κάνετε λάθος.

2. Υπογονιμότητα:

Η υπογονιμότητα στις γυναίκες μπορεί να είναι η αιτία των επαναλαμβανόμενων κύστεων ωοθηκών που εμφανίζονται μέσα στις ωοθήκες σας στο σημείο όπου η κύστη εμφανίζεται και επανεμφανίζεται μετά από κάθε χρόνο. Ωστόσο, αυτό είναι συνήθως καλοήθης στη φύση, αλλά η παράταση μιας αυξανόμενης κύστης δεν είναι καλή ιδέα. Η κύστη πρέπει να φροντίζεται αμέσως προτού επιμείνει στις ωοθήκες για πολύ καιρό για να μετατραπεί σε καρκινική. Η υπογονιμότητα για μια γυναίκα σε νεότερη ηλικία είναι ένα πραγματικά δύσκολο ζήτημα και έτσι περνάει από κάποιο φάρμακο για να βεβαιωθεί ότι η υπογονιμότητά της μπορεί να αντιστραφεί. Αυτά τα φάρμακα ειδικά αυτά με γοναδοτροπίνη μπορεί επίσης να είναι η αιτία των κύστεων των ωοθηκών.

3. Θεραπεία υποκατάστασης ορμονών:

Με την πάροδο της ηλικίας, συχνά οι γυναίκες υποβάλλονται σε θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης και μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά οι κύστεις των ωοθηκών σας σχετίζονται άμεσα με αυτές τις διαδικασίες υποκατάστασης ορμονών. Η θεραπεία περιλαμβάνει ορισμένα μέτρα και φάρμακα που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην ωοθήκη σχηματίζοντας τελικά κύστη.

4. Παχυσαρκία και αδράνεια:

Παρόλο που η παχυσαρκία είναι η κύρια αιτία εμφάνισης κύστεων των ωοθηκών, η αδράνεια εδώ αναφέρεται στις σεξουαλικές ενέργειες που αναστέλλονται από πολλές γυναίκες μόλις αρχίσουν να γερνούν. Αυτή η μακρά ξηρή περίοδος μη χρησιμοποιημένων σεξουαλικών ορμονών μέσα στις ωοθήκες σκουριάζει. Τώρα οι ωοθήκες υποτίθεται ότι παράγουν περισσότερες από αυτές τις σεξουαλικές ορμόνες τις οποίες δεν παράγουν. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε κύστεις ωοθηκών.

5. Οικογενειακό Ιστορικό:

Στη συνέχεια, φυσικά υπάρχει η κληρονομική μετάδοση γονιδίων και κυττάρων που μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο έχετε μια μεγάλη σειρά γυναικών στην οικογένειά σας που πάσχουν από κύστη των ωοθηκών, χωρίς να διαφέρετε..

6. Ηλικία:

Η ηλικία είναι ένας από τους πιο πιθανούς λόγους πίσω από την κύστη των ωοθηκών. Αν ψάχνετε για τα αίτια της κύστης των ωοθηκών, τότε η ηλικία είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες. Εάν μια γυναίκα είναι ηλικίας άνω των 40 ετών, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να δει τα σημεία και τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών σε αυτά. Είναι επίσης συχνό σε γυναίκες κάτω των 30 ετών επίσης. Αυτά συχνά σχετίζονται με υπερβολικό πόνο και εσωτερική αιμορραγία. Δεν μπορεί κανείς απλά να αγνοήσει αυτήν την αιτία, καθώς είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες κύστης των ωοθηκών.

7. Πλήρως δυναμικό βλαστοκύτταρο:

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τύποι κύστεων ωοθηκών. Η δερμοειδής κύστη εμφανίζεται λόγω αυτού του λόγου. Συχνά, μια κύστη αναπτύσσεται από ένα πρωτογενές βλαστικό κύτταρο ωοκυττάρων και μπορεί να προκαλέσει και άλλα κύτταρα που περιέχουν μικρόβιο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τις πιθανότητες κύστης των ωοθηκών. Έχει διαπιστωθεί ότι οι δερμοειδείς κύστεις περιέχουν στα μαλλιά, τα οστά, το δέρμα, τους ιστούς κ.λπ. Επίσης κατοικεί και στα δόντια. Αυτά γενικά παράγονται από κύτταρα που αναπαράγουν ωάριο και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από μια χειρουργική επέμβαση, εάν θέλετε να το αφαιρέσετε.

8. Προβλήματα περιόδου:

Υπάρχουν μερικές γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τις περιόδους. Σε ορισμένες γυναίκες, η διαδικασία της περιόδου σταματά και έχουν μεγάλες πιθανότητες να επηρεαστούν από τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών. Η κύστη των ωοθηκών συμβαίνει επίσης σε εκείνους που έχουν κάποια σοβαρά προβλήματα σχετικά με περιόδους όπως λοίμωξη και άλλες παρόμοιες ενοχλήσεις.

Υπήρχαν αιτίες, όταν οι γυναίκες που έχουν μηνιαίες περιόδους πάσχουν από κύστη ωοθηκών. Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα περιόδου θα πρέπει να συμβουλευτούν αμέσως έναν ειδικό σε αυτό το θέμα.

9. Εμμηνόπαυση:

Μια άλλη κοινή αιτία της κύστης των ωοθηκών είναι η εμμηνόπαυση. Οι γυναίκες που έχουν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης μπορεί να υποφέρουν από κύστη ωοθηκών. Αυτά τα θέματα συζητήθηκαν παραπάνω (προηγούμενο σημείο) εν συντομία, αλλά εδώ θα περάσουμε από μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την εμμηνόπαυση. Η εμμηνόπαυση μπορεί να οριστεί ως το στάδιο που μια γυναίκα σταματά να έχει περίοδο. Η συγκεκριμένη γυναίκα χάνει επίσης τη δυνατότητα να μείνει έγκυος φυσικά. Σε αυτό το στάδιο, οι περίοδοι αρχίζουν να είναι λιγότερο συχνές και αργότερα μια γυναίκα σταματά να βιώνει περιόδους καθόλου. Σε ορισμένες γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι οι περίοδοι σταμάτησαν ξαφνικά.

10. Άλλες αιτίες:

Υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες που μπορεί να ευθύνονται ή να προκαλέσουν κύστη ωοθηκών. Μια γυναίκα μπορεί να υποφέρει από τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών, αλλά τα αγνοεί. Λοιπόν, αυτό μπορεί να είναι μια αιτία πίσω από την ταχεία εξάπλωση αυτού του τύπου ασθένειας και μπορεί να εμποδίσει τη φυσική σας κατάσταση επίσης. Το κάπνισμα θεωρείται ως μία από τις πιο πιθανές αιτίες κύστης των ωοθηκών, σύμφωνα με τους γιατρούς. Μια γυναίκα που είναι καπνίστρια αλυσίδας ή ακόμη και καπνίστρια αρκετά συχνά μπορεί να εκτεθεί στα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών που οφείλεται σε νεαρή ηλικία. Η παχυσαρκία είναι μια ακόμη σημαντική αιτία μεταξύ όλων των αιτίων της κύστης των ωοθηκών και δεν μπορεί να αγνοηθεί καθόλου.

Συμπτώματα κύστης ωοθηκών:

Συχνά υπάρχουν σημεία και συμπτώματα που ακολουθούν αυτές οι κύστεις. Αυτοί είναι:

1. Αύξηση βάρους:

Κάθε φορά που υπάρχει δυσκολία σε ένα από τα κύρια όργανα του σώματος, ακολουθεί μια αλλαγή βάρους, είτε για καλό είτε για κακό. Ενώ συνήθως οι καρκίνοι μειώνουν ένα σημαντικό ποσό των κιλών σας, οι κύστεις θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε το ίδιο πράγμα που θα σας οδηγήσει στο να πάρετε βάρος από θαύμα. Και πάλι η παχυσαρκία είναι αιτία για κύστη ωοθηκών.

2. Πόνος κατά τον συνυπολογισμό:

Συχνά επηρεάζει τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία ή σε νεαρή ηλικία, όταν οι σεξουαλικές τους ενέργειες είναι πολύ πιο συχνές από τα γηρατειά. Εάν παρατηρήσετε πόνο κατά τη συνουσία, για τον οποίο δεν είχατε εκ των προτέρων πιθανότητες να αναπτύξετε ή να έχετε ήδη αναπτύξει κύστη ωοθηκών. Αυτό περιγράφεται ως ένας έντονος πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα που επιμένει κάθε φορά που κάνετε σεξουαλικές πράξεις.

3. Εμμηνορροϊκά προβλήματα:

Με την κύστη των ωοθηκών στις ωοθήκες, οι ωοθήκες σας αρχίζουν να δυσλειτουργούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως κάποιος μπορεί να βιώσει πόνο, ο οποίος δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες εμμηνορροϊκές κράμπες. Ο παλλόμενος πόνος τότε θα αντικατασταθεί τώρα από έναν έντονο πόνο ακόμα και κατά την έμμηνο ρύση. Αυτό μπορεί επίσης να συνοδεύει ανώμαλη αιμορραγία σε μεγάλη ποσότητα.

4. Πρόβλημα ούρησης:

Το ίδιο πρόβλημα ισχύει και για τους χρόνους ούρησης. Κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολία κατά την ούρηση, γι ‘αυτό είναι υψίστης σημασίας να γίνει ένας έλεγχος το συντομότερο δυνατό.

5. Κοιλιακό φούσκωμα, πρήξιμο (υπερβολικός πόνος):

Μια γυναίκα θα βιώσει έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα όταν πάσχει από κύστη ωοθηκών. Μια γυναίκα θα αισθανθεί έντονο πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς της, ενώ υποφέρει από κύστη ωοθηκών. Το φούσκωμα ή το πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα είναι αρκετά συνηθισμένο και αυτό συμβαίνει χωρίς κανένα ηλικιακό φράγμα.

6. Επώδυνη συνουσία:

(Αυτό το σημείο συζητήθηκε παραπάνω αλλά εν συντομία. Αυτή η παράγραφος συζήτησε τα επώδυνα ζητήματα της σεξουαλικής επαφής με περιγραφικό τρόπο) Όταν μια γυναίκα βιώνει τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών, τότε θα πρέπει να σταματήσει να κάνει σεξουαλική επαφή εκτός και μέχρι να θεραπευτεί πλήρως. Εάν σχεδιάζετε ή σκέφτεστε να ασχοληθείτε με σεξουαλικές δραστηριότητες, πείτε όχι στις διεγερτικές σας ορμόνες, καθώς μπορεί να είναι μια οδυνηρή εμπειρία για εσάς. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα θα σχετίζεται με τρομερό πόνο. Κατά τη διάρκεια της κύστης των ωοθηκών, εάν μια γυναίκα εμπλέκεται σε κάποιο είδος σεξουαλικού σχεδίου, τότε μπορεί να αποδειχθεί μια οδυνηρή εμπειρία για εσάς.

7. Ναυτία και έμετος:

Εάν αντιμετωπίζετε το σύμπτωμα του εμέτου μέσα σας οποιαδήποτε στιγμή σχεδόν της ημέρας, τότε δεν είναι φυσιολογικό. Μπορεί να υποφέρετε από κύστη ωοθηκών.

8. Πόνος στους κάτω μηρούς:

Θα υπάρχει υπερβολικός πόνος στους κάτω μηρούς και αυτό είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών. Εάν μια γυναίκα πάσχει από κύστη των ωοθηκών, τότε είναι πολύ συνηθισμένο να αντιμετωπίζει έντονο πόνο στους κάτω μηρούς. Αυτός ο πόνος είναι εξαιρετικά επιβλαβής καθώς ο πόνος θα προέρχεται από το κάτω μέρος της πλάτης.

9. Πυελικός Πόνος:

Θα υπάρχει πόνος και στο πυελικό τμήμα. Κατά τη διάρκεια της κύστης των ωοθηκών, το πυελικό τμήμα της γυναίκας είναι γενικά μία από τις πιο πληγείσες περιοχές. Ο πυελικός πόνος μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικός καθώς μπορεί να προκληθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και αυτό θα διαρκέσει για συνεχόμενο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει κανείς αυτόν τον πόνο καθώς είναι φυσικός και αρκετά εμφανής όταν πάσχει από κύστη ωοθηκών.

10. Τρυφερότητα στο στήθος:

Ένα άλλο συχνό σύμπτωμα της κύστης των ωοθηκών είναι η προσφορά του μαστού. Οι γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ή 40 ετών θα βιώσουν αυτό το σύμπτωμα περισσότερο. Μεταξύ όλων των συμπτωμάτων της κύστης των ωοθηκών, αυτό είναι το πιο κοινό. : Μια γυναίκα θα έχει μεσαίου μεγέθους στήθος ή ένα ηδονικό σώμα θα το νιώθει αυτό περισσότερο. Θα υπάρξει χαλάρωση στο στήθος και πολλές γυναίκες θα απογοητευτούν με αυτό, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για μια γυναίκα. Σύμφωνα με ορισμένους γιατρούς και ειδικούς σε αυτό το θέμα, οι γυναίκες που καπνίζουν ή πίνουν πολύ θα βιώσουν αυτό το σύμπτωμα περισσότερο. Το δέρμα γύρω από το στήθος θα χαλαρώσει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μια γυναίκα μπορεί να αποτρέψει το χαλάρωμα του στήθους. Εάν κάνετε έρευνα στο Διαδίκτυο σωστά, τότε θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες στο σπίτι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να εφαρμοστούν για την πρόληψη της χαλάρωσης του στήθους.