Φυσικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από το μάτι των ματιών

Ένα σπυράκι στο βλέφαρο αναφέρεται ιατρικά ως μάτι στο μάτι. Σε αυτή την κατάσταση, η άκρη του βλεφάρου διογκώνεται λόγω μόλυνσης. Αυτή η λοίμωξη προκαλείται συνήθως λόγω συντριμμιών, λιπαρών ουσιών, βακτηρίων και ακόμη και μακιγιάζ. Το μάτι στο μάτι εμφανίζεται μόνο ως ένα σπυράκι, σε αντίθεση με την κοινή ακμή που βρίσκεται στο δέρμα. Αυτό το σπυράκι μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνο και εκνευριστικό, καθώς μπορεί να περιορίσει τα βλέφαρά σας από τη μάχη. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πονόλαιμα των ματιών, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να το δείτε. Το μάτι μπορεί να εμφανιστεί είτε στο κάτω είτε στο άνω βλέφαρο κατά μήκος της γραμμής νερού. Εάν υποφέρετε από ένα σπυράκι μέσα στο βλέφαρο και θέλετε να μάθετε πώς να το ξεφορτωθείτε, διαβάστε περισσότερα.

σπυράκι στο βλέφαρο

Τι είναι το Eye Stye?

Το μάτι είναι ένα σπυράκι κοντά στο μάτι και εμφανίζεται κυρίως στα βλέφαρα, είτε πάνω είτε κάτω, μετά τις βλεφαρίδες. Εμφανίζεται σαν μια διογκωμένη δομή με το σμήγμα να την παγιδεύει. Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προκαλούν το μάτι στο μάτι, κοινές καταστάσεις όπως το υπερβολικό λάδι, το μακιγιάζ ή ακόμα και η σκόνη μπορεί να οδηγήσουν σε στυλισμούς στα μάτια. Παρόλο που το μάτι στο μάτι εμφανίζεται ως ένα σπυράκι, μπορεί να είναι πολύ επώδυνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μέγεθος του stye διευρύνεται με το πύον να παγιδεύεται σε αυτό, οδηγώντας σε μπλοκαρισμένη όραση. Οι Styes είναι μη μεταδοτικές στη φύση και δεν υπάρχει καμία ανησυχία ότι θα εξαπλωθούν στο άλλο μάτι

Τι προκαλεί τα σπυράκια στα βλέφαρα:

Τα σπυράκια συνήθως προκαλούνται όταν οποιαδήποτε ουσία, είτε πρόκειται για λάδι, θυλάκιο τρίχας είτε για ξένο σώμα όπως το μακιγιάζ ή η σκόνη παγιδεύονται μέσα στους πόρους. Αυτό οδηγεί σε βακτηριακή μόλυνση και σχηματίζει μια βλάβη στο δέρμα. Τα σπυράκια στα μάτια προκαλούνται με τον ίδιο τρόπο. εκτός από το ότι είναι τοπικά στο μάτι και δεν εξαπλώνονται όπως η κοινή ακμή. Οι πιο συχνές αιτίες για την ακμή στο βλέφαρο είναι οι εξής:

 • Βακτήρια, συνήθως βακτήρια σταφυλόκοκκων που παγιδεύονται στους πόρους
 • Επαφή του βλεννογόνου από τη μύτη στα βλέφαρα
 • Μολυσμένος φακός επαφής
 • Παλαιά καλλυντικά ματιών
 • Ανθυγιεινά χέρια που έρχονται σε επαφή με τα βλέφαρα

Συμπτώματα των σπυριών στο βλέφαρο:

Είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί το μάτι στο μάτι. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα ενός stye είναι τα εξής:

 • Ένα χτύπημα στο βλέφαρο ή κοντά στο μάτι
 • Πρησμένη δομή με πύον που αναβλύζει σε ορισμένες περιπτώσεις
 • Πίεση στο άνοιγμα του ματιού
 • Ερυθρότητα του χτυπήματος
 • Θολή όραση

Ένα άλλο σύνηθες σύμπτωμα του ματιού είναι η ξηροφθαλμία, όπου το νερό από τους δακρυϊκούς αδένες στεγνώνει λόγω υπερβολικών αναλαμπών.

Πώς να αφαιρέσετε το σπυράκι στο βλέφαρο:

Η παρακάτω λίστα προετοιμάζει είναι μία από τις χρήσιμες για να σας δώσει μια εικόνα για τους διάφορους τρόπους και αποτελεσματικές θεραπείες με τις οποίες μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια στα βλέφαρα. Ελέγξτε τα και ακολουθήστε μέχρι να υποχωρήσει εντελώς το πρόβλημα.

1. Χαλαρώστε και κάντε υπομονή:

Πριν από οποιαδήποτε θεραπεία, η πρώτη και κύρια ιδέα είναι να τηρήσετε τη σωστή χαλάρωση. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το να είσαι υπομονετικός είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Θα χρειαστούν περίπου 2-3 ​​ημέρες στις περισσότερες περιπτώσεις για να υποχωρήσει το stye από τα βλέφαρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιμένετε.

2. Η καθαριότητα είναι σημαντική:

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα σπυράκια στα βλέφαρα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με ένα καθαρό βαμβάκι βουτηγμένο σε νερό. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να εμποτίσετε το βαμβάκι. Μπορεί να προστεθεί λίγο ήπιο σαμπουάν για μέγιστα αποτελέσματα.

3. Χρησιμοποιήστε αντιβιοτικές κρέμες για να αφαιρέσετε το σπυράκι στο βλέφαρο:

Αυτό συμβαίνει σε μια κατάσταση όπου αντιμετωπίζετε συνεχώς τα ζητήματα ενός stye στο βλέφαρο κατά καιρούς. Είναι σίγουρα μια από τις ιδέες που δίνει γρήγορα αποτελέσματα. Η αλοιφή πρέπει να εφαρμόζεται στο βλέφαρο τη νύχτα και στη συνέχεια νωρίς το πρωί πρέπει να σκουπιστεί.

4. Απλές χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρέσετε το σπυράκι στο βλέφαρο:

Πολλές φορές, είναι η συμφόρηση των λιπαρών αδένων που προκαλεί τη μόλυνση και οδηγεί σε σπυράκια στα βλέφαρα. Μια απλή και ανώδυνη χειρουργική επέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το σωστό όταν πρόκειται για θεραπεία. Θα σας δώσει άμεσα αποτελέσματα στο χέρι.

5. Φροντίζοντας καλά τα βλέφαρα:

Μαζί με τις θεραπείες, η φροντίδα των βλεφάρων είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη θεραπεία των σπυριών των βλεφάρων αλλά και για την πρόληψή τους. Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε τη νύχτα, όπως όλα τα υπολείμματα του κατζάλ, της μάσκαρα και του eyeliner είναι πολύ σημαντική. Μαζί με αυτόν τον καθαρισμό των ματιών και του προσώπου δύο φορές, συνιστάται επίσης ένα καλής ποιότητας καθαριστικό προσώπου.

Φυσικές θεραπείες για την αφαίρεση των σπυριών στα βλέφαρα:

Οι σπιτικές σπυράκια στα βλέφαρα είναι οι απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης των βλεφαρίδων των ματιών. Ακολουθήστε αυτές τις μεθόδους για γρήγορη ανακούφιση:

1. Ζεστή συμπίεση για να αφαιρέσετε το σπυράκι στο βλέφαρο:

Μια ζεστή κομπρέσα ανοίγει τους πόρους του δέρματος και βοηθάει στην αποφράξη τους. Η θερμότητα που παράγεται από τη συμπίεση ξεμπλοκάρει τους πόρους και σπρώχνει τα συντρίμμια έξω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της φλεγμονής του σπυριού.

Μέθοδος:

 • Μουλιάστε ένα πανί σε ζεστό νερό και αφαιρέστε το περιττό νερό.
 • Τώρα τοποθετήστε αυτό το πανί στο προσβεβλημένο μάτι για περίπου 15 λεπτά.
 • Αυτό πρέπει να είναι μια ρουτίνα για τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα το πρωί, το απόγευμα καθώς και το βράδυ.
 • Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για την κρίση.

2. Εφαρμόστε πάστα σανταλόξυλου για να αφαιρέσετε το σπυράκι στο βλέφαρο:

Το σανδαλόξυλο έχει καταπραϋντικές και θεραπευτικές ιδιότητες για τη θεραπεία του ματιού. Μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή του σπυριού και επίσης να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο λόγω των ψυκτικών ιδιοτήτων του. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες και ασφαλέστερες φυσικές μεθόδους για τη θεραπεία της ματιών. Ωστόσο, εξασφαλίστε την καθαρότητα του σανταλόξυλου για να αποφύγετε τις παρενέργειες.

Μέθοδος:

 • Πάρτε λίγη καλής ποιότητας σανδαλόξυλο σε σκόνη και κάντε νερό μια πάστα από αυτό.
 • Εφαρμόστε το στο σπυράκι και αφήστε το να στεγνώσει.
 • Τα ψυκτικά αποτελέσματα του σανταλόξυλου βοηθούν πραγματικά στη θεραπεία του πόνου και της δυσφορίας στο σπυράκι των βλεφάρων.

3. Turmeric For Eye Stye:

Ο κουρκουμάς έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η εφαρμογή κουρκουμά σε μάσκα μάτι μπορεί να σκοτώσει την ανάπτυξη βακτηρίων και επίσης να μειώσει το μέγεθος της φλεγμονής. Η ζεστή πρέσα κουρκουμά είναι η καλύτερη συνιστώμενη θεραπεία για τα σπυράκια των ματιών.

Μέθοδος:

 • Πάρτε λίγο κουρκουμά και ανακατέψτε το με νερό για να σχηματιστεί μια πάστα
 • Πάρτε αυτήν την πάστα σε ένα πανί και ζεστάνετε απαλά στη φλόγα
 • Χρησιμοποιήστε αυτήν τη συμπίεση ζεστού κουρκουμά και τρίψτε απαλά τις πληγείσες περιοχές
 • Η συχνή χρήση του μπορεί να σπρώξει το πύον προς τα έξω και να ελέγξει το σπυράκι

4. Μαύρο τσάι:

Μια άλλη φυσική θεραπεία για το μάτι είναι η χρήση μαύρου τσαγιού. Είναι αρκετά αποτελεσματικό στη γρήγορη θεραπεία του σπυριού. Μια ζεστή θεραπεία μαύρου τσαγιού μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και επίσης να ενυδατώσει την περιοχή.

Μέθοδος:

 • Πάρτε μια σακούλα μαύρου τσαγιού και βουτήξτε την σε ζεστό νερό
 • Χρησιμοποιήστε αυτήν την τσάντα και τοποθετήστε την στο προσβεβλημένο μάτι που είναι καλυμμένο με ένα πανί
 • Κλείστε τα μάτια σας για να αποφύγετε την είσοδο του τσαγιού
 • Τρίψτε απαλά την τσάντα γύρω από τα μάτια για να σπρώξετε το πύον προς τα έξω

Οι γρατζουνιές στα μάτια δεν είναι σοβαρά ή απειλητικά ζητήματα. Είναι εξαιρετικά συχνές και εμφανίζονται κυρίως λόγω θεμάτων υγιεινής. Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψετε την εμφάνιση ματιών είναι να καλύψετε τα μάτια σας όταν εκτίθεστε στη σκόνη, να πλένετε τα χέρια σας σωστά πριν αγγίξετε τα μάτια και να καθαρίζετε τακτικά τα πινέλα μακιγιάζ των ματιών σας. Είναι επίσης σημαντικό να καθαρίσετε απαλά τα μάτια σας πριν πάτε για ύπνο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα φορέσετε αυτό το όμορφο Kajal, φροντίστε να το αφαιρέσετε σωστά για να αποφύγετε τα χτυπήματα στα μάτια.