Πώς να αποφύγετε τα σπυράκια Αιτίες και συμβουλές για πρόληψη

Ποιος δεν επιθυμεί να έχει ένα όμορφο και πεντακάθαρο πρόσωπο; Όλοι θα θέλαμε να έχουμε άψογο δέρμα χωρίς ατέλειες. Τα σπυράκια συχνά τείνουν να αμαυρώνουν την ομορφιά των προσώπων μας. Οι περισσότεροι από εμάς αναρωτιόμαστε συχνά για το τι προκαλεί τα σπυράκια και πώς να αποφύγουμε τα σπυράκια. Υπάρχουν διάφορες αιτίες για τα σπυράκια και την ακμή ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τα γονίδια, τις ορμόνες και τους εξωτερικούς παράγοντες. Η αιτία και η πρόληψη συχνά διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Για να αποφύγετε και να αποτρέψετε τα σπυράκια, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι το προκαλεί.

Πώς να αποφύγετε τα σπυράκια Αιτίες και συμβουλές για πρόληψη

Αυτός ο οδηγός θα απαντήσει σε όλες τις αμφιβολίες και τα ερωτήματά σας σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής πρόληψης και αποφυγής της ακμής με πιο εύχρηστα βήματα και συμβουλές. Μάθετε τα πάντα για τις αιτίες, την πρόληψη και τις προτάσεις εδώ.

Τι προκαλεί την ακμή?

Οι περισσότεροι από εμάς συχνά αναρωτιόμαστε πώς να αποφύγουμε και να αποτρέψουμε τα σπυράκια με φυσικό τρόπο. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε χρησιμοποιώντας σκληρές χημικές ουσίες και τεχνητά προϊόντα στο πρόσωπό μας. Για να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε ή να προλαμβάνετε τα σπυράκια, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι είναι η ακμή και να μάθετε τι προκαλεί ακμή και σπυράκια.

Η ακμή και τα σπυράκια προκαλούνται όταν οι λιπώδεις αδένες του δέρματος μπερδεύονται και καταλήγουν να προκαλούν διαφορετικούς τύπους σπυριών. Αυτοί οι πόροι είναι συχνά πρησμένοι, τρυφεροί και φλεγμονώδεις. Αυτές οι εκρήξεις μπορεί να είναι ή όχι επώδυνες, ανάλογα με τον τύπο του σπυριού που είναι. Πριν καταλάβουμε πώς να αποφύγουμε αυτούς τους τύπους ακμής, δεν πρέπει να παραλείψουμε να ανακαλύψουμε τις αιτίες που αποτρέπουν το ίδιο.

Ορμονική ανισορροπία:

Συχνά είναι κοινό να κατηγορούμε τις ορμόνες για τα σπυράκια και την ακμή. Εκτός από τον κανονικό εμμηνορροϊκό κύκλο για τις γυναίκες, μπορεί να υπάρχουν στιγμές που οι ορμόνες μπορεί να μην είναι σε ισορροπία ή μπορεί να υπάρχει υπερβολικός διαχωρισμός των ανδρογόνων. Αυτό μπορεί να είναι μια σημαντική αιτία ακμής στην περίπτωσή σας!

Άγχος και πίεση:

Έχετε μια αγχωτική ζωή και καριέρα με πάρα πολλές προθεσμίες για να τηρήσετε; Λοιπόν, αυτοί οι παράγοντες ενεργοποίησης είναι αρκετοί για την ακμή σας! Ένας ταραχώδης τρόπος ζωής χωρίς σωστή φροντίδα και υγιή ύπνο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακμή και σπυράκια.

Αλλεργία ή χρήση ακατάλληλων προϊόντων:

Μπορεί κανείς να μην γνωρίζει ή να συνειδητοποιεί ότι η καθημερινή σας χρήση προϊόντων όπως σαπούνια, σαμπουάν ή πλύσιμο προσώπου μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργίες και να είναι ο ένοχος για το κακό δέρμα σας. Κάποιος μπορεί να αρχίσει να παρατηρεί ότι αυτά τα νέα προϊόντα μπορεί να είναι το έναυσμα. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που ένα καθαρό ήπιο σαπούνι μπορεί να μην είναι κατάλληλο για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος και να σας προκαλέσει παρενέργειες!

Χημικά προϊόντα:

Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι η παρουσία σκληρών χημικών ουσιών σε προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούνται, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ακμή ή σπυράκια. Προσέξτε αυτές τις χημικές ουσίες που κρύβονται στην ενυδατική σας λοσιόν, κρέμες ή πλύσεις προσώπου.

Περιβαλλοντικοί και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες:

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί! Οι αλλαγές περιβάλλοντος και η επιβλαβής ρύπανση μπορεί να επηρεάζουν το δέρμα σας προκαλώντας σπυράκια και ακμή. Η βρωμιά και οι ακαθαρσίες μπορεί να φράζουν τους πόρους σας, κάτι που μπορεί να είναι η αιτία για εκρήξεις όπως σπυράκια και ακμή.

Υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας ή ζάχαρης:

Έχετε γλυκό δόντι; Τότε αυτό μπορεί να είναι η αιτία της ακμής σας. Μια αυξημένη αύξηση στην κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει ακμή και κακά σπυράκια.

Πώς να αποτρέψετε τα σπυράκια?

Τώρα έρχεται το πραγματικό ερώτημα – πώς να σταματήσετε να βγάζετε σπυράκια; Τα σπυράκια καταλήγουν πάντα να καταστρέφουν το πρόσωπο και την ομορφιά σας. Πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε για τους τρόπους αντιμετώπισης των σπυριών με φυσικό τρόπο και την πρόληψη της εμφάνισης σπυριών. Εδώ είναι μερικές προτάσεις και συμβουλές, και πριν από αυτό, ας συμφωνήσουμε όλοι. ότι ο βασικός παράγοντας αφορά τη διατήρηση ενός καθαρού τρόπου ζωής. Με τον καθαρό τρόπο ζωής, εννοούμε το δέρμα, το μυαλό και το φαγητό. Εδώ σας λέμε τρόπους για να αποφύγετε τα σπυράκια ακμής και να αποφύγετε τα σπυράκια φυσικά.

1. Καλός καθαρισμός και απολέπιση τακτικά:

Το πρώτο πράγμα για το πώς μπορώ να αποτρέψω την ακμή έχει ένα καθαρό και καλά τριμμένο πρόσωπο. Με τον όρο απολέπιση, δεν εννοούμε την υπερβολή, αλλά ότι το πρόσωπο πρέπει να είναι πάντα καθαρό. Ως εκ τούτου, απαιτείται πλύσιμο του προσώπου 2-3 ​​φορές την ημέρα, χωρίς τη χρήση σκληρών σαπουνιών. Επιπλέον, κάποιος πρέπει επίσης να κάνει απολέπιση τακτικά στο πρόσωπο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο καθαρίζεται καλά, τρίβεται απαλά κάθε εβδομάδα για να αποφύγετε την ακμή και τα προβλήματα του δέρματος. Αυτό μπορεί να διασφαλίσει αποτελεσματικά την πρόληψη της ακμής και των σπυριών. Τα σημάδια σπυριών μπορούν να μειωθούν σταδιακά με τακτική απολέπιση.

2. Γνωρίστε τον τύπο του δέρματός σας και ενεργήστε ανάλογα:

Ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα σπυράκια είναι να μάθετε ποιος είναι ο τύπος του δέρματός σας. Για παράδειγμα, το λιπαρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές σε προβλήματα ακμής. Ως εκ τούτου, κάποιος πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο κατάλληλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος ανάλογα με τον τύπο του δέρματός του. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας λαμβάνει τα απαιτούμενα φυσικά έλαια για θρέψη και απαλότητα. Για όσους έχουν λιπαρό δέρμα, η παραγωγή σμήγματος πρέπει να ελέγχεται για να αποφευχθούν τα σπυράκια. Ως εκ τούτου, γνωρίζετε πρώτα τον τύπο του δέρματός σας και ενεργήστε ανάλογα. Αυτό το βήμα συχνά αγνοείται από πολλούς από εμάς που δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο για να το κάνουν!

3. Ενυδατώνετε τακτικά:

Αυτή την απάντηση ίσως να μην την μαντέψατε! Λοιπόν, ένα ενυδατωμένο πρόσωπο μπορεί να αποφύγει τα σπυράκια σε μεγάλο βαθμό. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς να αποφύγετε τα σπυράκια, ακόμη και σε λιπαρό πρόσωπο, η ενυδάτωση είναι η απάντηση σε αυτό. Πολλοί υποθέτουν ότι το να έχεις λιπαρό πρόσωπο σημαίνει ότι μπορείς να παραλείψεις την ενυδάτωση. Παρά το πρόσωπο και τον τύπο του δέρματος, κάποιος πρέπει να έχει καλά θρεπμένο και ενυδατωμένο πρόσωπο. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, μπορείτε να προχωρήσετε και να επιλέξετε την πιο κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τον εαυτό σας και τον τύπο του δέρματός σας. Μην χάσετε ποτέ την ενυδάτωση του προσώπου σας δύο φορές την ημέρα χωρίς αποτυχία!

4. Μη χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά προϊόντα:

Τα μικρά σπυράκια μπορούν επίσης να βλάψουν το δέρμα. Η πρόληψη και η αποφυγή τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζετε. Κάποιος πρέπει να διατηρεί καλή περιποίηση του δέρματος και λιγότερη χρήση χημικών προϊόντων για τη μείωση των μικρότερων και μικροσκοπικών σπυριών. Εάν υπερβάλλετε στην περιποίηση της επιδερμίδας σας και χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα, μπορεί να υποφέρετε από μικρά σπυράκια ή ακμή τακτικά. Ενώ συνιστάται η κύρια και απαραίτητη φροντίδα του δέρματος για ενυδάτωση και καθαρισμό, μην παρακάνετε ποτέ τίποτα.

5. Τροφοδοτήστε το δέρμα σας:

Μία από τις πιο φυσικές απαντήσεις για να αποφύγετε την εμφάνιση ακμής είναι να τρώτε καλά. Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να αντιμετωπίσει τα σπυράκια και το δέρμα. Το να έχεις καθαρό δέρμα είναι το αποτέλεσμα της υγιεινής διατροφής. Η αφθονία φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σας θα διασφαλίσει ότι το σώμα και το δέρμα σας λαμβάνουν τα πολύ απαραίτητα μέταλλα, τις απαιτούμενες βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να διατηρηθεί καθαρό το δέρμα και το πρόσωπο. Αυτό θα μειώσει και θα μειώσει τις πιθανότητές σας να έχετε ατέλειες στο δέρμα, σπυράκια και ακμή. Ως εκ τούτου, το συνολικό σώμα και το δέρμα μπορούν να διατηρηθούν καλά έχοντας μια καλή και υγιεινή διατροφή.

6. Ασκηθείτε και έχετε ενεργό τρόπο ζωής:

Μια καλύτερη συμβουλή για την πρόληψη των σπυριών στο πρόσωπο είναι η τακτική άσκηση και ο ενεργός τρόπος ζωής. Όλοι οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συνιστούν τακτική άσκηση και ενεργό τρόπο ζωής με τουλάχιστον 40 λεπτά δραστηριότητας, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Αυτό έχει θετική επίδραση όχι μόνο στη γενική υγεία και το σώμα, αλλά έχει επίσης ως αποτέλεσμα να έχετε καθαρό και καλό δέρμα με υγιή λάμψη.

7. Έχετε ειρηνικό μυαλό:

Η ζωή ήταν αρκετά αγχωτική αυτές τις μέρες για όλους τους millennials αυτής της γενιάς. Αν αναρωτιέστε για τον καλύτερο τρόπο για να αποφύγετε τα σπυράκια στο πρόσωπο, παρά το γεγονός ότι διατηρείτε τον εαυτό σας καθαρό και υγιή, είναι να έχετε καλή ψυχική ηρεμία. Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής. Το στρεσαρισμένο μυαλό έχει ως αποτέλεσμα παρενέργειες στο δέρμα με τη μορφή εκρήξεων σπυριών. Ως εκ τούτου, ένα ειρηνικό μυαλό συνιστάται πάντα από όλους τους ειδικούς υγείας.

8. Μείνετε ενυδατωμένοι πάντα:

Το πόσιμο νερό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο που μπορεί κανείς να σκεφτεί να ενυδατωθεί. Σε περίπτωση που αγωνίζεστε να πολεμήσετε και να αποφύγετε την ακμή, τότε το πόσιμο νερό είναι η καλύτερη λύση. Αυτά τα μικρά μικροσκοπικά σπυράκια στο πρόσωπο και το σώμα οφείλονται κυρίως στην αφυδάτωση. Η σωστή ενυδάτωση θα σας βοηθήσει πάντα να διατηρήσετε την εμφάνιση καθαρή, δίκαιη και λαμπερή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα χωρίς σπυράκια ή ακμή είναι να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα νερού καθημερινά.

9. Περιορίστε το μακιγιάζ:

Σε ποιον δεν αρέσει να κάνει μια ανανέωση και να φαίνεται κομψή; Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να προχωρήσετε και να χρησιμοποιήσετε πολλά χημικά μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. Περιορίστε πάντα τη χρήση μακιγιάζ, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Το δέρμα απαιτεί χρόνο για να αναπνεύσει. Επομένως, εάν υποφέρετε από ακμή στο μέτωπο και έχετε τακτικές εκρήξεις σπυριών στο μέτωπο, τότε πιθανότατα, θα πρέπει να περιορίσετε την εφαρμογή του μακιγιάζ σας. Το δεύτερο βήμα, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για όσους χρησιμοποιούν τακτικά μακιγιάζ, είναι να μην ξεχάσουν να αφαιρέσουν το μακιγιάζ. Φροντίζετε πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο και να διατηρείτε το πρόσωπο καθαρό. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην αποφυγή της ακμής και θα δώσει επίσης χρόνο στο δέρμα να αναπνεύσει.

10. Περιορίστε τη ρύπανση και την έκθεση στον ήλιο:

Ένας άλλος λόγος για τα σπυράκια στο μέτωπο μπορεί να οφείλονται στην ακραία έκθεση στον ήλιο και στους ρύπους όπως η βρωμιά, οι ακαθαρσίες και η σκόνη. Κάποιος πρέπει να βγαίνει καθημερινά για να φτάσει στη δουλειά, κλπ. Επομένως, η ρύπανση έχει αρνητικό αντίκτυπο στα πρόσωπά μας. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε πάντα αντηλιακό μετά την ενυδάτωση του προσώπου σας καλά και περιορίστε την έκθεση στον ήλιο και τη ρύπανση. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε καθαρό δέρμα χωρίς σπυράκια ή ακμή.

11. Διατηρήστε τα μαλλιά σας καθαρά και φρέσκα:

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τα βρώμικα μαλλιά μπορεί επίσης να προκαλέσουν σπυράκια. Εάν η ερώτησή σας αφορά τα σπυράκια στο μέτωπο και τη μύτη, τότε πιθανότατα έχετε μια κακή μέρα μαλλιών ή λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Η πιτυρίδα ή το ακάθαρτο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες και εκρήξεις ακμής, ειδικά κοντά στη μύτη και το μέτωπο. Ως εκ τούτου, διατηρείτε πάντα τα μαλλιά καθαρά. Πλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα ή τουλάχιστον μία φορά σε τρεις ημέρες.

12. Ελέγξτε την υγεία και τα φάρμακά σας:

Σε περίπτωση που πάσχετε από καταστάσεις υγείας όπως PCOD ή θυρεοειδή ή ακόμη έχετε αναιμία ή άλλες διαταραχές, τότε μπορεί να υποφέρετε από σπυράκια. Η θεραπεία είναι να πάρετε το απαιτούμενο φάρμακο χωρίς αποτυχία. Ως εκ τούτου, παίρνετε πάντα τα φάρμακά σας εγκαίρως και πηγαίνετε για τον τακτικό σας έλεγχο υγείας κάθε έξι μήνες, ειδικά εάν είστε άνω των 25 ετών. Αυτό είναι υποχρεωτικό για να διατηρείται το σώμα και το πρόσωπο υγιές.

13. Αποφύγετε τα ανεπιθύμητα και επεξεργασμένα τρόφιμα:

Ακριβώς όπως το να έχετε υγιεινά τρόφιμα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι να αποφεύγετε τα ανθυγιεινά και επεξεργασμένα τρόφιμα. Σε όλους μας αρέσει να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας μια φορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει να τρώμε άχρηστα ή ανθυγιεινά επεξεργασμένα τρόφιμα κατά καιρούς. Κυρίως σε περίπτωση που ψάχνετε τρόπους για να αποφύγετε τα σπυράκια στο πηγούνι, τότε ο λόγος πίσω από αυτό είναι μια ανθυγιεινή και ακάθαρτη διατροφή. Επομένως, φροντίστε πάντα να έχετε υγιεινό φαγητό.

14. Διατηρήστε ένα καθαρό περιβάλλον γύρω σας:

Εάν έχετε ακάθαρτο περιβάλλον όπου ζείτε, τότε τα σπυράκια μπορεί να είναι και πάλι αιτία ανησυχίας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε λιπαρό δέρμα και αγωνίζεστε να αποτρέψετε τα σπυράκια, το να παραμείνετε καθαροί και να είστε υγιεινοί είναι ο μόνος τρόπος. Η σκόνη στο σεντόνι ή στο τραπέζι του χώρου εργασίας σας μπορεί να προκαλέσει σπυράκια από βακτήρια που μπαίνουν στο πρόσωπό σας. Επομένως, φροντίστε να έχετε καθαρό περιβάλλον.

15. Ποτέ μην σκάτε ένα σπυράκι:

Η πιο συνηθισμένη και τελευταία συμβουλή για την οποία είμαστε όλοι ένοχοι είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να σκάει ένα σπυράκι. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σκάσετε ένα σπυράκι καθώς αυτό μπορεί να αφήσει ένα μαύρο σημείο ή ατέλεια πίσω. Ένα σπυράκι, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα εξαφανιστεί από μόνο του. Επομένως, μην σκάσετε ένα σπυράκι, αλλά αφήστε το να σβήσει.

Πρόσθετες συμβουλές:

Αφού κατανοήσετε τις σε βάθος συμβουλές και λόγους αποφυγής και πρόληψης των σπυριών, ακολουθούν μερικές επιπλέον προτάσεις από την πλευρά μας.

  • Εάν έχετε ξηρό δέρμα, τότε πιθανότατα η ακμή σας μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ενυδάτωσης ή σε μη κατάλληλη ενυδάτωση. Φροντίστε και κάντε τα δύο με ισορροπημένο τρόπο
  • Το λιπαρό δέρμα μπορεί, στις περισσότερες περιπτώσεις, να είναι επιρρεπές σε σπυράκια και ακμή. Ως εκ τούτου, φροντίστε καλά το δέρμα σας, διατηρήστε το πρόσωπό σας καθαρό και κάντε τακτικά απολέπιση.
  • Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να απαιτήσει θεραπεία σε περίπτωση που η ακμή δεν εξαφανιστεί για πολύ. Ωστόσο, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.
  • Δεν υπάρχει τίποτα σαν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για να θεραπεύσετε την ακμή και να βεβαιωθείτε ότι δεν επιστρέφει.
  • Σε περίπτωση που εμφανιστούν τα σπυράκια στο μέτωπο, φροντίστε να διατηρείτε ένα καθαρό περιβάλλον γύρω σας και να έχετε ψυχική ηρεμία χωρίς κανένα άγχος.
  • Εάν υποφέρετε από σπυράκια ή ασπράδια κοντά στη μύτη, τότε υποφέρετε από φραγμένους πόρους. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι υγιές και ενυδατωμένο. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται απολέπιση.
  • Σε περίπτωση που έχετε σπυράκια κοντά στα χείλη και αναρωτιέστε πώς να προλάβετε τα σπυράκια στα χείλη τότε πιθανότατα έχετε ορμονική ανισορροπία. Μπορεί επίσης να οφείλεται στα καλλυντικά που εφαρμόζονται στα χείλη.

Δεδομένου του ολοκληρωμένου οδηγού για το πώς να αποφύγετε τα σπυράκια, ελπίζουμε να έχετε μια σαφέστερη εικόνα για τα βήματα που πρέπει να κάνετε και πώς να διατηρήσετε ένα υγιές και καθαρό πρόσωπο. Η θεραπεία των σπυριών και η πρόληψη των σπυριών δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ως εκ τούτου, τα βήματα και οι συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω πρέπει να τηρούνται χωρίς καθυστέρηση όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος. Ελπίζουμε να απολαύσατε την ανάγνωση αυτού του οδηγού. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες από εμάς. Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε με τα σχόλιά σας.