Πώς να εργαστείτε με χημικό peeling για την ακμή;

Η ακμή ήταν μια από τις πιο σημαντικές περιπτώσεις της εφηβικής μας κουκούλας όταν αυτές οι ανατριχιαστικές μικρές κόκκινες βράσεις θα βρίσκονταν ευτυχώς στο πρόσωπό σας μέρα με τη μέρα και δεν θα γνωρίζατε καλύτερα πώς να τις ξεφορτωθείτε. Δυστυχώς, αυτό εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα που παραμένει για πολλούς στην ενήλικη ζωή τους. Με νεότερες τεχνολογίες, έχουν διατυπωθεί νεότερα φάρμακα και διαδικασία. Μια σχετικά νέα διαδικασία για τον έλεγχο και την εξάλειψη της ακμής ονομάστηκε χημικό peeling. Τα χημικά peeling είναι μια νέα προσέγγιση, η σύνθεση και η χρησιμότητα της οποίας θα συζητηθούν περαιτέρω σε αυτό το άρθρο.

Πώς να εργαστείτε με χημικό peeling για την ακμή

Τι είναι το Chemical Peel?

Το χημικό peel ορίζεται ως μια νέα τεχνική που επιλέγεται μόνο από επαγγελματίες ειδικούς κοσμετολόγους, όπου μια μάσκα ή ένα πακέτο προσώπου είναι κατασκευασμένο από χημικές ουσίες φιλικές προς το δέρμα, οι οποίες μπορεί να μην είναι πολύ φιλικές για τα δερματικά σας προβλήματα. Το χημικό peel εφαρμόζεται από επαγγελματίες αφού φτιάξουν την απαραίτητη χημική μάσκα προσώπου. Στο τέλος της διαδικασίας, το ταραγμένο εξωτερικό νεκρό δέρμα ξεφλουδίζει με αποτέλεσμα το νέο και καλύτερο δέρμα να είναι φίλος σας από τώρα. Συχνά είναι κυρίως το πρόσωπο στο οποίο χρησιμοποιείται αυτή η φλούδα, παρόλο που υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις.

Πώς να εργαστείτε με χημικό peeling για την ακμή:

Το χημικό peel είναι μια προοδευτική τεχνική όπου το διάλυμα εφαρμόζεται στο πρόσωπό σας και τις επόμενες δύο εβδομάδες, το δέρμα υφίσταται αντίδραση και τελικά ξεφλουδίζει. Ανάλογα με την αποτελεσματικότητα του διαλύματος στο δέρμα, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι ταχύτερη για κάποιους και για κάποιους όχι τόσο. Συχνά οι άνθρωποι λένε ότι το χημικό peeling έρχεται με ένα ελαφρύ τσούξιμο και ερυθρότητα στην περιοχή εφαρμογής. Παρόλο που δεν είναι καθόλου επώδυνη διαδικασία, μέσω του ελαφρού τσιμπήματος μπορεί να γίνει αντιληπτό ένα απαλό συναίσθημα. Αυτό όμως δεν διαρκεί πολύ αφού το δέρμα το συνηθίζει. Ένα άλλο τέτοιο σύμπτωμα είναι η κρούστα της περιοχής του δέρματος ακριβώς πριν ξεκινήσει η διαδικασία απολέπισης.

1. Τα στρώματα της χημικής απολέπισης για την ακμή:

Το χημικό peeling έρχεται σε τρεις διαφορετικούς τύπους. Ο τύπος που θα επιλέξετε θα επιλεγεί από τους αντίστοιχους κοσμετολόγους σας μετά από μια ενδελεχή συζήτηση μαζί σας. Ο πρώτος τύπος είναι το μεσημεριανό peeling ή επιφανειακό peeling που λειτουργεί με ήπιες χημικές ουσίες. Φτάνουν μόνο στο εξωτερικό σκληρό στρώμα του δέρματος και λειτουργούν σε αποχρωματισμό χρωστικών, απολέπιση ή θεραπεία εξωτερικού στρώματος. Το επόμενο στη σειρά είναι το μεσαίο peel το οποίο μαζί με το μπροστινό στρώμα εγκαθίσταται βαθιά στο μεσαίο στρώμα και λειτουργεί κυρίως για την καταπολέμηση των ρυτίδων και των τραχιών κηλίδων του δέρματος από προηγούμενη ασθένεια. Το τρίτο είναι το βαθύ peel και όπως υποδηλώνει το όνομα, διεισδύει στα δύο εξωτερικά στρώματα για να φτάσει στο στρώμα του πυρήνα.

2. Η λειτουργία της χημικής απολέπισης για την ακμή:

Τα χημικά peeling συνήθως λειτουργούν για να αναπαράγουν το λεπτό δέρμα που έχει υποτονιστεί από τις ρυτίδες των κηλίδων και έναν από τους κύριους υποψήφιους την ακμή. Μαζί με τη μείωση και την απολέπιση των λεπτών γραμμών, το χημικό peel είναι γνωστό ότι δρα άριστα στον έλεγχο της ακμής, όπου ισχυρότερες βάσεις χημικών ουσιών όπως τα τριχλωροοξικά οξέα χρησιμοποιούνται για ατέλειες. Συνήθως, η τεχνική του μεσαίου στρώματος χρησιμοποιείται για να φτάσει στην πηγή της ακμής. Για μια πολύ ελαφρύτερη επιφανειακή βάση ακμής, ο κοσμετολόγος μπορεί να επιλέξει ακόμη και το μεσημεριανό ξεφλούδισμα όπου ήπιες χημικές ουσίες όπως οξέα φρούτων ή γλυκολικά οξέα μπορεί να είναι χρήσιμες.

3. Γραμμή υποψηφίων:

Η επιστήμη συνοψίζει συνήθως τους ασθενείς με ανοιχτόχρωμο δέρμα ως το ιδανικό θύμα για αυτήν τη θεραπεία. Το ανοιχτόχρωμο, ανοιχτόχρωμο ή σπαρμένο δέρμα είναι κατάλληλο για τη διαδικασία χημικής απολέπισης, αλλά το σκούρο ή μαυρισμένο δέρμα δεν είναι η ιδανική βάση ασθενών. Επιπλέον, προτού επιλέξετε αυτήν την τεχνική, θα πρέπει να δώσετε στον κοσμετολόγο έναν σωστό απολογισμό όλων των δερματικών αλλεργιών ή αντιδράσεων, έναν παραγωγικό απολογισμό παλαιότερων δερματικών παθήσεων βάσει των οποίων ο κοσμετολόγος θα αποφασίσει να προχωρήσει περαιτέρω με την τεχνική.