Πώς να αναβιώσετε μια φιλία;

Λένε ότι μια λέξη μίσους μπορεί να δημιουργήσει κυματισμούς και μερικές φορές θανάσιμα σπάζοντας δεσμούς. Η εμπιστοσύνη είναι αυτό που λειτουργεί σαν κόλλα, για να διατηρηθεί κάθε σχέση. Είναι σημαντικό να έχεις φίλους, γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει ως νησί, λέει μια παλιά παροιμία. Ωστόσο, όταν σπάει ένα μπολ της Κίνας, καμία ποσότητα κόλλας δεν μπορεί να κρύψει τις ρωγμές, με τον ίδιο τρόπο, όταν σπάει η εμπιστοσύνη, χρειάζεται πολύς χρόνος για να κερδίσει την αγάπη και την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Με αυτά που λέγονται, η φιλία μπορεί ακόμα να αναβιώσει, ίσως για το καλύτερο. Και σήμερα θα θέλαμε να σας πούμε πώς να προχωρήσετε για να επαναφέρετε αυτήν την αγάπη και τη φροντίδα, με τον καλύτερό σας φίλο. Θυμηθείτε, ζούμε σε έναν πραγματικό κόσμο και επομένως μην περιμένετε θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη, να είστε θετικοί και να είστε υπομονετικοί και να αφήσετε τα υπόλοιπα στον χρόνο, γιατί «ο χρόνος πληγώνει όλες τις φτέρνες»…. Ally McBeal!!

Ακούστε, παρατηρήστε και στη συνέχεια εφαρμόστε:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε με ήρεμο μυαλό είναι να καταλάβετε γιατί έγινε ο καυγάς. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό να προβληματιστείτε, διότι θα σας έλεγε εάν μια συγγνώμη από το τέλος σας για την αιτία είναι απαραίτητη ή όχι. Σίγουρα είναι άσκοπο να ζητάτε συγνώμη για μια πράξη που δεν κάνατε, αλλά η ανθρώπινη ψυχολογία είναι καταραμένη, μια συγγνώμη δεν θα σας έκανε χαμηλούς ή μικρούς, ακόμα κι αν δεν είχατε άδικο. Μια συγγνώμη που δόθηκε βοηθά να ηρεμήσει η κατάσταση, οπότε μπορούν να ξεκινήσουν συνομιλίες για την αναβίωση. Ωστόσο, έχοντας πει αυτό, μην πέσετε και μην παρακαλέσετε ή παρακαλέστε, με αγάπη χωρίς εγώ, κάντε την πρώτη κίνηση και ζητήστε συγγνώμη, δώστε λίγο χρόνο και μετά προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Το επόμενο βήμα θα ήταν να καταλάβουμε γιατί έγινε ο αγώνας; Ποιες ήταν οι υποκείμενες συνθήκες; Γιατί τράβηξε; Είναι όλα στην προσωπική τους ζωή εντάξει; Έχουν θέματα και ανησυχίες, σοβαρά και αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν εύκολα; Μήπως κάποιος στο σπίτι δεν είναι καλά; Βρίσκονται σε οικονομικό πρόβλημα; Είπατε ή κάνατε κάτι ακούσια που πυροδότησε τη φωτιά; Όταν μιλάτε για πράγματα μαζί του, αντισταθείτε στο παιχνίδι κατηγορίας και να είστε ήρεμοι ενώ τα ακούτε. Μερικές φορές μπορεί να μην θέλουν να απαντήσουν ή να μιλήσουν καθόλου, ακόμη και για μέρες στο τέλος, να τους δώσουν το χώρο τους και να μην τον δημοσιοποιήσουν. Θα έρθει η στιγμή που θα ηρεμήσει και θα συνειδητοποιήσει πόσο τους λείπει. οι πραγματικοί φίλοι αφήνουν τον εγωισμό τους και αγκαλιάζονται για άλλη μια φορά.

Μια φορά στο τόσο (και εννοούμε μια στο τόσο, οπότε μην τους βομβαρδίζετε) στείλτε τους ένα μήνυμα κειμένου, σύντομο και γλυκό. Ένα γεια από το τέλος σας, λέγοντάς τους πόσο σας λείπουν, αλλά μην το παρακάνετε και μην χρησιμοποιείτε πολλές λουλουδάτες λέξεις και φράσεις, τότε θα χάσετε το νόημα. Ενημερώστε τους ότι θα θέλατε να τους συναντήσετε μία φορά και να τακτοποιήσετε τα πράγματα, μια ανοιχτή συζήτηση ίσως.

Σκεφτείτε από την πλευρά τους:

Μερικές φορές χρειάζεται να περπατήσουμε ένα μίλι στα παπούτσια τους πριν τους κρίνουμε ή να τους πούμε απόψεις. Οι προοπτικές διαφέρουν από τη μια στην άλλη. Ως εκ τούτου, η κατανόηση του άλλου είναι σημαντική. Θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο πρόσφατο γεγονός που έχει στρέψει τον κόσμο τους, και ως εκ τούτου οι επιπτώσεις δείχνουν τώρα στη φιλία σας μαζί τους. Ενώ μιλάτε μαζί τους και βρίσκετε τι έκανε τον δεσμό να σπάσει, να είστε ευαίσθητοι και να μην πιέζετε για απαντήσεις. Μην χειραγωγείτε, μην γίνετε φίλοι με πλεονεκτήματα, αυτό θα τους απογοητεύσει και οι πιθανότητές σας να τον κάνετε για άλλη μια φορά θα καταστραφούν.

Μάθετε από το παρελθόν, μην μένετε σε αυτό. Και όταν οι δυο σας εγκαίρως θα επιστρέψετε ξανά ως BFF, μην κάνετε ξανά τα ίδια λάθη!!

Δώστε τους χρόνο και κάντε υπομονή:

Μπορεί να είστε έτοιμοι να αναζωπυρώσετε τη σχέση σας, μην πιέζετε τον φίλο σας να ξεκινήσει τα πράγματα αμέσως. Και οι δύο πρέπει να ενδιαφέρεστε εξίσου και να επενδύσετε στην αναβίωση της σχέσης. Μόλις επικοινωνήσετε, περιμένετε να το σκεφτούν και να αποφασίσουν. Επειδή είστε έτοιμοι, δεν σημαίνει ότι ο φίλος σας είναι εξίσου έτοιμος. Εάν είστε τυχεροί, η σχέση σας θα συνεχιστεί χωρίς να γνωρίζετε πού είχατε σταματήσει.

Αναπολώ:

Όποιο και αν είναι το ζήτημα τώρα, κάθε σχέση έχει όμορφες και χαρούμενες αναμνήσεις. Προσπαθήστε να θυμηθείτε αυτές τις θετικές και ευχάριστες αναμνήσεις και να τις λατρέψετε. Μιλήστε για στιγμές που θα σας κάνουν να γελάσετε. Αυτή η πράξη, δεν αναζωπυρώνει ευτυχισμένες στιγμές, αλλά βοηθά επίσης στην επιδιόρθωση των σπασμένων γεφυρών.

Η επεξεργασία μιας σχέσης απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή. Η αποκατάσταση μιας διαλυμένης σχέσης δεν συμβαίνει γρήγορα και εύκολα. Θυμηθείτε ότι ο αυτο-προβληματισμός βοηθά επίσης πολύ στην αποκατάσταση των σχέσεων και ταυτόχρονα. μην κατηγορείτε τον εαυτό σας εάν η σχέση δεν έχει διορθωθεί. Η φιλία είναι ένα μάθημα και για τους δυο σας, όχι μόνο για έναν. Το ταγκό θέλει δύο. Δώστε του χρόνο, κάντε υπομονή και πάνω απ ‘όλα κάντε την προσπάθειά σας και θα δείτε αποτελέσματα.