Πώς να θεραπεύσετε την πιτυρίδα στα φρύδια και τις βλεφαρίδες

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα πιτυρίδας στην περιοχή των ματιών. Η βλεφαρίτιδα είναι μια κατάσταση που παρατηρείται αρκετά συχνά.

Η δερματίτιδα από σμηγματόρροια είναι ένα άλλο πολύ γνωστό πρόβλημα νιφάδων που μπορεί να εμφανιστεί στην περιοχή, στις πλευρές της μύτης στις υποδοχές και επίσης στις βλεφαρίδες και τα φρύδια. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Τα πιο συνηθισμένα είναι ανθυγιεινές συνθήκες και επίσης άλλα φραγμένα προβλήματα βρωμιάς και μεταλλευμάτων.

πιτυρίδα στα φρύδια

Θεραπεία της πιτυρίδας στα φρύδια και τις βλεφαρίδες:

Ακολουθεί μια λίστα με 6 προτεινόμενους τρόπους για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα στα φρύδια και τις βλεφαρίδες.

1. ildπια καθαριστικά:

Σαπούνια γάλακτος ή σαμπουάν για μωρά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για το πλύσιμο του κεφαλιού αλλά και του προσώπου.

2. Μπαρ Drugstore:

Συνήθως χρησιμοποιούνται διάφορα σαπούνια που περιέχουν κετοκοναζόλη και ψευδάργυρο πυρίθι και αυτά μπορούν να εφαρμοστούν. Ωστόσο, ένα άτομο πρέπει να είναι προσεκτικό ώστε να μην υπάρχουν ερεθισμοί και το νερό να είναι βολικό για καθαρισμό.

3. Συμβουλευτείτε έναν οφθαλμίατρο:

Η συμβουλή του οφθαλμίατρου μπορεί να είναι χρήσιμη σε αυτές τις συνθήκες. Μπορεί να υπάρχουν μερικές σταγόνες ή οποιοδήποτε άλλο είδος τοπικής κρέμας που μπορεί να χορηγηθεί.

4. Υγιεινή διατροφή που περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά:

Μια υγιεινή διατροφή συχνά παίζει τον κατάλληλο ρόλο στις γενικές συνθήκες υγείας. Αυτό μπορεί επίσης να βελτιώσει το πρόβλημα των βακτηριακών λοιμώξεων από το εσωτερικό ή τα προβλήματα των υπερβολικών εκκρίσεων σμήγματος. Μπορεί επίσης να υπάρχουν ορμονικές ανισορροπίες που μπορούν να δημιουργήσουν αυτά τα προβλήματα και ως εκ τούτου εάν η διατροφή ελέγχεται σωστά με αρκετό νερό και ενυδάτωση, καθώς και φρούτα και θρεπτικά συστατικά, τότε ένα άτομο μπορεί να απαλλαγεί από αυτά τα προβλήματα. Συχνά η έλλειψη ύπνου και το άγχος μπορεί να προκαλέσουν αυτά τα προβλήματα. Οι γιατροί πρέπει να συμβουλεύονται για να γνωρίζουν τη συνολική υγεία του ασθενούς.

5. Διατηρήστε τη σωστή υγιεινή:

Εάν ένα άτομο δεν έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και έχει επίσης μια σωστή διατροφή τακτικά, η αιτία της ξηρότητας μπορεί να είναι αιτία ακατάλληλης υγιεινής. Αυτό είναι κάτι που συχνά παραβλέπεται σε τακτική βάση. Πολλοί άνθρωποι δεν πλένουν καν το πρόσωπο τακτικά. Επομένως, εάν αυτό γίνει σωστά, οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορούν να μειωθούν.

6. Αμυγδαλέλαιο:

Αυτό είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία της πιτυρίδας των φρυδιών. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα. Δεν υπάρχει επίσης απαίτηση για θέρμανση. Ένα άτομο μπορεί να πάρει ένα μπουμπούκι αυτιών ή να κυλήσει βαμβάκι στην άκρη ενός ραβδιού καθαρισμού, βεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει άκρο και αυτό δεν θα ερεθίσει την περιοχή. Στη συνέχεια, αυτό μπορεί να βουτήξει σε αμυγδαλέλαιο και στη συνέχεια να εφαρμοστεί ελαφρώς στις περιοχές. Αυτό μπορεί να γίνει τακτικά. Ωστόσο, αυτό πρέπει να πλένεται κάθε 6 ώρες ή την επόμενη μέρα με κάποιο πλύσιμο προσώπου. Εάν αυτό οδηγηθεί σε παραμονή συσσωρευμένο, τότε περισσότερη βρωμιά μπορεί να λάβει προκαταβολή που μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Συμβουλές και προφυλάξεις για τη θεραπεία της πιτυρίδας στα φρύδια:-

  • Μην χρησιμοποιείτε καμία μορφή αυτοθεραπείας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα όρασης.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μερικές οφθαλμικές σταγόνες που συνιστούν οι γιατροί.
  • Ο χυμός λεμονιού είναι η συνηθισμένη θεραπεία για αυτό το πρόβλημα, ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς ερεθισμούς.
  • Μπομπονιέρες ζεστού νερού μπορούν να εφαρμοστούν σε ολόκληρη την περιοχή σε τακτική βάση και επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι αντισηπτικών υγρών εμποτισμάτων. Αυτά πρέπει να αραιώνονται και να μην χρησιμοποιούνται σε βαριές συμπυκνωμένες μορφές καθώς τότε αυτά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ερεθισμό.
  • Σαπούνια που περιέχουν πυριθειόνη ψευδάργυρο, οι άνθρωποι δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν με ανοιχτά μάτια, καθώς επίσης πρέπει να ξεπλένονται αμέσως εάν υπάρχει άμεσος ερεθισμός. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ισχυρές πιτσιλιές νερού για να αφαιρεθούν εντελώς τα ίχνη των σαπουνιών. Εάν ο ερεθισμός επιμένει, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.