Πώς να χωρίσετε με τον φίλο σας

Έρχεται μια στιγμή που γνωρίζετε ποιος είναι πραγματικά για εσάς και ποιος όχι, και το ίδιο θα ίσχυε και για τους φίλους. Ένα παλιό ρητό λέει «Με φίλους όπως αυτούς, που χρειάζονται εχθρούς». Αν λοιπόν κι εσείς αντιμετωπίζετε κάτι παρόμοιο, ίσως είναι καιρός να αφήσετε το παρασιτικό τέρας, τον λεγόμενο φίλο, και να δώσετε στον εαυτό σας τον τόσο απαραίτητο χώρο. Υπάρχουν λεγόμενοι φίλοι που είναι φίλοι μόνο και μόνο επειδή θέλουν κάτι από εσάς, ένα υποκείμενο κίνητρο ή ίσως σας θέλουν ως φίλο τροπαίου, λόγω της φήμης και της δημοτικότητάς σας. Τέτοιοι φίλοι δεν είναι παρά δύσκολοι και αδύνατοι να αντιμετωπιστούν. Επομένως, το να αφήσετε αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή σας θα σας κάνει καλό, σε μεγάλη κλίμακα. Θυμηθείτε ένα πράγμα, πριν αποφασίσετε να το πείτε, ξέρετε τι κάνετε είναι από πραγματικά γεγονότα και όχι υποθέσεις ή φήμες. Εδώ σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να χωρίσετε με τον φίλο σας.

Να γιατί θέλετε να χωρίσετε μαζί τους:

1. Maybeσως οι δυο σας να μην είστε συνδεδεμένοι με τρόπους που φαινόταν τέλειοι στην αρχή. Ο φίλος σας θα μπορούσε να είναι κάποιος που θέλει μόνο να κυριαρχεί, να μιλάει και να μην ασχολείται με το τι συμβαίνει στη ζωή σας. Αυτό είναι τοξικό, αφού η φιλία συμβαίνει και με τους δύο τρόπους και δεν πρέπει να είστε υποχρεωμένοι να είστε ο σάκος του γροθιού κάποιου ανά πάσα στιγμή, χωρίς να κερδίζετε μια στιγμή για να μιλήσετε.

2. Αν δείτε τον φίλο σας να παίζει το παιχνίδι εκφοβισμού μαζί σας, να μιλάει πίσω σας και να λέει “αστειεύομαι” όταν το μαθαίνετε, χειραγωγεί τους άλλους ή σας κάνει να νιώθετε φρικτά για τον τρόπο που περπατάτε, μιλάτε, κοιμάστε, αναπνέετε, τρώτε, ντύσου ή με ποιον κάνεις παρέα, άφησε τα κουδούνια συναγερμού να χτυπήσουν. Οι φίλοι δεν υποτιμούν, δεν επισημαίνουν ή δεν κάνουν tag στους φίλους τους.

3. Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική στη φιλία και όταν αυτό σπάσει, είναι καλύτερο να προχωρήσουμε. Οι κακές συνήθειες πεθαίνουν σκληρά. ένας ληστής που ληστεύει μία φορά μπορεί να ληστέψει ξανά. Maybeσως υπάρχουν συνήθειες με τις οποίες δεν συμφωνείτε και ξέρετε ποιες θα βλάψουν αυτές και τον εαυτό σας. Μιλήστε το μαζί τους, μία ή δύο φορές και αν δεν δείτε καμία αλλαγή μετά από αυτό, αφήστε το.

4. Maybeσως νιώθετε παραμελημένοι σε δραστηριότητες και συζητήσεις, γιατί ο φίλος σας θέλει τα φώτα της δημοσιότητας ανά πάσα στιγμή. Τέτοιοι άνθρωποι δεν θα σας αφήσουν ποτέ να αναπνεύσετε εύκολα, θα ήθελαν να σας κυριαρχήσουν και θα ήθελαν να υιοθετήσετε τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά τους, χωρίς να εκτιμούν αυτό που μπορείτε να προσφέρετε. Αυτή είναι μια εγωιστική στάση και αυτή που σας κάνει το κατώφλι ή το θύμα. Μην γίνεστε θύματα ή χαλί, φύγετε με το κεφάλι ψηλά.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και φύγετε:

Μπορεί να γίνουν ήρεμα πράγματα, αλλά βεβαιωθείτε ότι γίνονται με ήρεμο τρόπο. Όταν μιλάτε για θέματα αρχικά, παρατηρήστε για κάποιο χρονικό διάστημα εάν ο λεγόμενος φίλος κάνει πραγματικά αλλαγές στη συμπεριφορά και τους τρόπους τους ή όχι. Μερικές φορές είναι φύση έναντι ανατροφής, η τελευταία χρειάζεται συμβουλευτική. Αν πιστεύετε πραγματικά ότι η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση της φιλίας; Ωστόσο, ακόμη και μετά από αυτό, αν δεν δείτε αλλαγές, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε.

1.    Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα SMS ή ένα whatsapp με το φίλο σας και προσφέρετε.

2.    Ευλογήστε αυτό που είχατε και ανυπομονώ, μην πατάτε, μην γκρινιάζετε και μην μιλάτε για το άτομο σε κανέναν, ούτε καν στον εαυτό σας

3.    Βυθιστείτε σε δραστηριότητες που θα σας απασχολούσαν

4.    Αλληλεπιδράστε και κοινωνικοποιηθείτε με ανθρώπους, υπάρχουν νέοι φίλοι που γίνονται καθημερινά

5.    Αγάπα τον εαυτό σου και συγχώρεσε τον εαυτό σου για όσα πέρασες. Θυμηθείτε, όλα όσα περνάμε είναι ένα μάθημα για μάθηση και όχι τιμωρία.

Τέλος, όταν ζητάτε συγχαρητήρια, ευχαριστήστε το άτομο για τις καλές πράξεις και τις υπέροχες στιγμές που περάσατε μαζί.