9 myter om den naturliga ekologiska simdammen i trädgården

Designa en ekologisk simdamm i trädgården - tips

Många husägare vill ha en pool byggd hemma men förbiser möjligheten för en Ekologisk simdamm i trädgården. En nästan naturlig simdamm eller pool kräver bara växter och ett enkelt ventilationssystem för att hålla vattnet rent och desinficerat, till skillnad från de andra simbassänger som kräver kemikalier, pumpar, filter och andra kostnader. De ekologiska simdammarna erbjuder estetiken i en trädgårdsdamm, men har en specifik simzon med kristallklart vatten. Men många människor är misstänksamma mot sina egenskaper, så vi bestämde oss för att krossa några myter om dessa vackra naturliga pooler.

Den ekologiska simdammen i trädgården – Myt nr 1: Den ekologiska simdammen är dyr

Ekologisk simdamm i trädgården naturliga pool-damm-näckrosor

De naturliga poolerna kostar ungefär samma som de traditionella poolerna. Men eftersom det inte finns några kemikalier att tillsätta är de årliga underhållskostnaderna mycket lägre.

Den ekologiska simdammen i trädgården – Myt # 2: Naturliga pooler tar mycket arbete

bio-simning-damm-trädgård-naturlig pool

Du bygger ett naturligt ekosystem som i princip tar hand om sig själv. Övervaka klorkoncentrationen? Nej. Balanserar pH? koppla av. Det enda du behöver göra är att ta bort lövverket från vattenytan. Det finns inga filter att övervaka. Bonus: Ingen el krävs för att filtersystemet ska fungera.

Myt # 3: Jag simmar med alger och vattenlevande ogräs

bio-simning-damm-trädgård-tång-filter-vatten

De flesta naturliga pooler har två sammankopplade pooler – en för simning och ett planterat område. Vattenväxternas rötter – cattails, näckrosor och ankand – tar bort bakterier och andra föroreningar.

Myt # 4: Jag ska simma med grodyngel

naturlig-pool-trädgård-skapa-grönt-vatten

Alla djur lockas till din naturliga Ekologisk simdamm i trädgården, som trollsländor och grodor kan du inte undvika dem eftersom det är deras naturliga livsmiljö. Och ja det gör du. De äter myggor och deras larver och håller dammen fri från bitande skadedjur.

Myt # 5: Marken är lerig

Ekologisk simdamm trädgård näckrosor grusjord landskap

Steriliserad jord är bra för trädgårdsdammen, men du kan använda betong och bentonitlera för simzonen. Grus på botten av din planteringszon ger en livsmiljö för nyttiga bakterier som inte bryter ner organiska material.

Myt # 6: Vattnet är inaktuellt

naturlig pool trädgård näckrosor vattenrening

Även om det är sant att stående vatten är obehagligt, flyttar en enkel vattenpump ständigt vattnet över och runt växtrötterna så att det gör den naturliga rengöringen. Och denna pump kommer att göra jobbet för mycket mindre kostnad än ett vanligt filtreringssystem. Om du introducerar en bubblare får plantorna mer syre också.

Myt # 7: Du är för ovanlig

nära naturlig simning damm trädgård växt zon simning zon

Faktum är att du kan bygga en naturlig pool genom att behålla utseendet på en traditionell pool – komplett med betong på sidorna och botten och en traditionell himmelsblå poolfärg. Du kan till och med installera ett dolt grusfilter för anläggningsområdet eller bara bygga det till en annan nivå.

Myt # 8: Vattnet är inte rent

Ekologisk simdammträdgård nära naturliga vattenväxter

Den nästan naturliga organiska simdammen i trädgården använder biologiska filter för att skapa klart, rent och kemikaliefritt vatten. Vattnet cirkuleras med vattenpumpen genom ett grusfilter eller ett växtfilter, beroende på dina preferenser och ditt klimat (grusfiltret fungerar bättre i varmare klimat). Underhållet är enkelt: ta bort löst sediment en gång i månaden med en pooldammsugare.

Myt nr 9: Du måste tömma den ekologiska baddammen på vintern

Töm inte den ekologiska simdammen i trädgården på vintern

Det är faktiskt inte så. Naturliga pooler gör bara vad någon annan damm skulle göra – fryser över till våren, då plantans livscykel börjar igen. Rören för cirkulerande vatten är underjordiska och skyddade från frysning.

Bio simdamm i trädgården ser nära naturfördelar

Ekologisk simdamm i trädgårdsfontänen på olika nivåer

Ekologisk simdamm trädgård olika nivåer av trappor

Bygg ekologiska simdammträdgårdar nära naturplattor

Ekologisk simdamm trädgård gröna vattenväxter

Ekologisk simdamm i trädgården Fördelar Bryta myter