5 idéer för vårhantverk med barn på dagis eller hemma

Vårhantverk med barn dagis-dörr-krans-blommor-filt

Träden börjar blomma och blommorna visar sig långsamt i all sin härlighet. Det måste bli vår igen! Så det är dags att göra lite vårhantverk! I den här artikeln har vi några av de trevligaste idéerna om hur Vårhantverk med barn sammanställt. Tack vare detaljerade instruktioner är omarbetning inte alls svår och hantverkskul garanteras för alla.

Vårhantverk med barn i grundskolan

Vårhantverk med barn dagis-blommor-filt-färgglada

En färgglad dörrkrans gör dig direkt på gott humör! Det här projektet kan verka komplicerat till en början, men det är det faktiskt inte. Det kommer att träna barnens tålamod och fokus och visa dem att hårt arbete räknas.

Kreativt vårhantverk med barn i alla åldrar

Vårhantverk med barn dagis dörrkrans frigolit tomt

Dessa vackra blommor kommer aldrig att vissna eftersom de är gjorda av filt. Du behöver inte investera mycket pengar eller tid för detta projekt. Skaffa barnen det material de behöver och låt deras kreativitet springa vilt. Skapelserna behöver inte vara perfekta. Som alltid ligger fokus på att utveckla dina praktiska färdigheter.

Slå in kransen med ett grönt satinband

vårhantverk-barn-dagis-dörr-krans-frigolit-blank-grön-satin-band

För att göra denna vackra dörrkrans behöver du ett frigolitämne, filt i olika färger och mönster, 4 cm brett satinband i grönt, en het limpistol, sax och färgglada knappar.

Först ska frigolitringen ringas in med satinband. Fäst tejpens ände på ämnet med en klick varmt lim och linda sedan runt det tills det är helt täckt. Fixera änden igen med varmt lim.

Klipp ut blommor från filt

Vårhantverk med barn dagis-blommor-filt-knappar-staplade

Du kan också kunna klippa ut olika blommchabloner för barnen. Nyckeln till den perfekta färgglada vårkransen ligger i olika former och färger. Låt barnen kombinera de olika formerna efter deras smak och limma ihop dem. Använd gärna dessa mallar som en guide.

Fäst filtblommor på kransämnet

vårhantverk-barn-dagis-dörr-krans-filtblommor

Därefter fixeras de färdiga blommorna på kransen med varmt lim. Låt blommorna överlappa lite. Om så önskas kan ytterligare blommaklister också användas.

Vårhantverk med småbarn – ett blomsträd

vårhantverk-barn-dagis-blomma-träd-körsbärsblom-träd-prickar

Blommor är en del av vårens prakt. Särskilt rosa träd, som körsbärsträd och magnolia, är ett riktigt blickfång. Det är därför du kan låta barnen måla just det: träd med rosa blommor.

Allt du behöver är en mall, akrylfärger och pennor

vårhantverk barn dagis blommande träd mall

Material som krävs: pappersplattor för färgen, 4 oskarpa pennor, akrylfärger i 4 nyanser av rosa och en trädstamsmall.

Skriv ut en mall för en trädstam

vårhantverk-barn-dagis-blomma-träd-mall-tryck

Skriv ut först den här eller en annan trädstamsmall från webben. Du kan låta äldre barn rita sina egna träd. Dessa mallar är idealiska för småbarn.

Lägg en klick av varje färg på pappersplattan. Färgerna ska inte stöta på varandra. Använd en penna för varje färg.

Rita prickar med penna och måla

vårhantverk-barn-dagis-penna-akryl-målar-göra-prickar

Låt barnen börja med den första färgen och gör några punkter. Doppa pennan en gång i färgen räcker för 2-3 blommor på trädet. Det är kul att se trädtoppen komma ut från prickarna.

Häng barnens konstverk i kylen

Vårhantverk med barn dagis kylskåp magnet barn målning

Kylskåpet är en av de platser i hemmet som varje familjemedlem passerar förbi flera gånger om dagen. För alla nyhetsmäklare som gillar att fästa inköpslistor eller korta anteckningar i kylskåpet är denna söta skalbagge med magneter bara grejen.

Vårhantverk med barn – skaffa pom -poms, googlyögon och träpinnar

vårhantverk-barn-dagis-slöjd-leveranser-klädnypor-pomponger

Material som krävs: pomponger i olika färger och storlekar, färgglada permanenta markörer, googlyögon att hålla på, en bit skumgummi i röda, dubbelsidiga självhäftande prickar, rörrengörare, magneter, varm limpistol, träklämmor, självhäftande strass.

Måla träklämmor

vårhantverk-barn-dagis-kylskåp-magnet-trä-klädnypor

Färg kroppen på din skalbagge med lämplig permanent markör. För nyckelpigan röd, larv – grön, bi – gul och fjäril – rosa. Trä suger bläcket väldigt bra. 1-2 lager räcker. Låt träklippet torka i några minuter innan du målar undersidan och insidan.

Limma pomponerna på träklämman

vårhantverk-barn-dagis-larv-pomponger-träklädnypor

Så snart träklippet redan har målats, välj en stor glitterpompon i grönt och fyra mindre i andra färger. Lim de färgglada pomponger på det grönmålade träklippet.

Lim fast googly -ögon mot larvens huvud

vårhantverk-barn-dagis-larv-pomponger-vicka-ögon-lim

Lim de googly ögonen på huvudet. Se till att dessa också finns i olika storlekar och bör optiskt matcha den gröna pomponen.

söt larv ur en träpinne

vårhantverk-barn-dagis-larv-kylskåpsmagnet

Nyckelpiga magnet

vårhantverk-barn-dagis-nyckelpiga-klädnypor-röd-svart

Efter att träklämman är målad röd, gör ett par svarta prickar med markören. En liten cirkel av rött skumgummi ska bilda vingarna. Skär limet i två, gör några fler svarta prickar och lim bitarna som visas på bilden.

Nyckelpiga vingar av skumgummi

vårhantverk-barn-dagis-nyckelpiga-klädnypor-kylmagnet

Limma två googly ögon till en svart pompon och fixa den på den rödmålade träklämman. Skär en liten bit ur en svart piprensare och böj ändarna mot mitten för att skapa antennerna. Dessa är fixerade mellan huvudet och vingarna.

Krydda träklippet med självhäftande strass

vårhantverk-barn-dagis-rosa-fluga-självhäftande-strass

Ett par självhäftande strass är placerade på den rosa målade träklämman. Två googlyögon och två piprensare -antenner är limmade på en rosa pompon. Huvudet sitter fast på kroppen med varmt lim.

Gör vingar av rörrenare

vårhantverk-barn-dagis-rosa-pip-renare-vingtillverkning

För att göra fjärilens vingar, överväg att knyta en rosett från en piprensare. Klipp bort överskottet och limma vingarna på kroppen.

bi hantverk

vårhantverk-barn-dagis-be-gul-svart

Efter att träklippet har målats gult gör du några remsor med den svarta markören. Lim en svart pompon med googly ögon som huvud. Biantennerna bildar två små bitar av en piprensare. Upprepa samma steg som för fjärilsvingarna för att göra ditt bies svarta vingar.

Nyckelpiga, larv, fjäril och bi

vårhantverk-barn-dagis-kylskåp-magneter-larv-nyckelpiga-bi

Slutligen fixeras magneterna på undersidan av träklämmorna. Du kan också använda ett magnetband istället för färdiga magneter. På så sätt kan magneten justeras exakt till träklämmans bredd.

Tinker fjäderdekorationer för fönsterbrädan

vårhantverk-barn-hemma-blommor-strass-dekorativa sand-mason burk

Glasspinnar är bra för vårhantverk med barn. Oavsett om det är limmat eller målat så fungerar det felfritt. De finns i både hantverks- och medicinsk utrustning och kostar inte mycket.

Tinker vårblommor med barn

vårhantverk-barn-hemma-hantverk-pipstädare-färgglada-glasspinnar

Material som krävs: Färgglada plastspatlar eller popsicle-pinnar, grön dekorativ sand, gröna rörstädare, sugrör, tomma murburkar med blomlock, självhäftande strass och en varm limpistol.

Lägg dekorationssanden i en skål

vårhantverk-barn-hemma-blommor-dekosand-grönt

Lägg dekorationssanden i en skål för att underlätta arbetet. Häll sanden i glaset med en mätsked tills det är nästan fullt. Skruva sedan på locket igen.

Häll dekorativ sand i en tom murburk

vårhantverk-barn-hemma-glas-dekorativa sandgröna

Blommor gjorda av färgglada plastspatlar

vårhantverk-barn-hemma-blommor-färgglada-spatel-glasspinnar

Ta fyra popsicle -pinnar i var och en av dina färger. Lägg den första popsicle -pinnen vertikalt på en pappersplatta, lägg en klick hett lim i mitten och lägg en andra popsicle -pinne ovanpå, skapa ett plustecken. Nästa två popsicle -pinnar limmas diagonalt ovanpå varandra.

Sugrör som stjälkar

vårhantverk-barn-hemma-blommor-halm-glasspinnar

Ett randigt sugrör, som ska representera blomstammen, är fixerat på baksidan av varje blomma.

självhäftande strass ger blommorna en ädel touch

vårhantverk-barn-hemma-glasspinnar-blommor-självhäftande-strass

Sedan är blommorna dekorerade med självhäftande strass.

Vårhantverk med barn – blommor från plastspatlar

vårhantverk-barn-hemma-blommor-dekoration-strass-lim

Slå runt grönt rörrengöringsmedel

vårhantverk-barn-hemma-blommor-billiga-material

De färdiga blommorna läggs i sanden. Den gröna piprensaren lindas runt halmen och representerar kronbladen.

Vårhantverk med barn – dekorera blomkrukan med servettekniken

vårhantverk-barn-hemma-blomkrukor-servett-teknik

Särskilt blommorna ser fram emot våren! Så du förtjänar en ny planter som är värd sin skönhet. Skaffa dig några vita keramik- eller lerkrukor redo att dekorera som en tom duk. Nu är också den perfekta tiden att visa dina barn servettekniken! Välj bara servetter med färska vårmotiv.

Lergryta täckt med färgat silkespapper

vårhantverk-barn-hemma-silkespapper-rutor-färgglada

Vävnadspapper är ett alternativ till servetter Skär det i fyrkantiga bitar och lim dem på lerkrukan. Låt bitarna överlappa något. Detta skapar intressanta färggradienter. Använd en stickande borste och var försiktig så att du inte sliter silkpappret.

Vårhantverk med barn – lerkruka målad som nyckelpigor

vårhantverk-barn-hemma-nyckelpiga-målning-blomkrukor

En lerkruka är superenkel att förvandla till en vacker nyckelpiga. Du behöver röd och svart akrylfärg, en penna, pensel och två stora googly -ögon att limma på.

Rita konturer med penna

vårhantverk-barn-hemma-nyckelpiga-lera-kruka-måla-konturer

Rita konturerna för din nyckelpiga med en penna. Applicera sedan den röda och svarta akrylfärgen enligt bilden. I slutändan kan du låta dina barn göra de svarta nyckelpiga -prickarna med sina fingeravtryck. Jag är säker på att hon skulle bli glad!