Att göra en krans med äggskal till påsk – 20 DIY -idéer för våren

Tinkerkrans med äggskal-idé-fjädrar-konstgjorda blommor

Vill du göra en påskdekoration med hjälp av naturen, så har vi en bra idé för dig idag. Du kan göra stora kransar genom att dekorera dem med äggskal. Några bra förslag på hur man får en Gör en krans med äggskal vi har sammanställt i den här artikeln. Skapa en mycket speciell påskdörrkrans eller bordskrans i år, skapa den perfekta påskstämningen och förundra alla!

Gör en krans med äggskal – idéer för påsk och vår

göra en krans med äggskal naturligt utseende-naturmaterial-fjädrar-enkelt-hus

Äggskal kan användas för en krans av olika former. Hela och blåsta ägg, som du också kan färga i förväg, liksom bitar av äggskal är lämpliga för dekoration. Om du vill göra en krans med äggskal, som ovan, använd en frigolitkrans, som du dekorerar med halva äggskal och fjädrar.

Gör en krans med äggskal – instruktioner

Tinkerkrans med äggskal, blomma-gör-det-själv-idé

Med denna krans märks det inte vid första anblicken att äggskal också användes för designen. När du gör den här vårkransen, kombinera äggskal med kvistar och några blad och pomponger eller andra naturmaterial. Det är bäst att använda pilkvistar eftersom de lätt kan böjas till en cirkel. Hur du gör blommorna, som du sedan gör kransen med äggskal, får du veta nedan.

Gör originaldekorationer med äggskal

Tinker krans med äggskal instruktioner-ägg-halvor-material-lätt

Om du vill göra den här dörrkransen behöver du några äggskal först. Skär dem ungefär i hälften med en kniv. Slutligen kan du bearbeta insidan av ägget. Skölj skålarna och låt dem torka inuti eller torka dem försiktigt med pappershanddukar. Om du vill göra blommorna till kransen med äggskal är det några steg som krävs.

Gör blommor av äggskal

gör krans med äggskal lätt-idé-blommor-diy-färg-pensel

Bryt kanterna på de halva äggskalarna här och där för att få en lite rakare kant. Var försiktig så att du inte tar bort äggets inre hud, eftersom detta kommer att göra skalet mer stabilt. Du kommer också att behöva några mindre bitar av äggskal för att utforma kronbladen. Måla sedan äggskal med en pensel och måla innan du gör kransen med äggskal.

Den färdiga blomman

krans-äggskal-tinker-lim-blommor-gör-det-själv-tinker-bobble-gul-dekoration

Så här ska den färdiga blomman du gör till äggskalskransen se ut. Lim de mindre bitarna på utsidan av det halva äggskalet. Slutligen, dekorera insidan med en gul pom-pom. Nu kan du göra och dekorera kransen med äggskal. Modellen fungerar bara som ett förslag. Du kan också komma med ditt eget arrangemang.

Äggformad krans

krans-äggskal-tinker-dörr-krans-ägg-form-oval-vår-blommor-påskliljor

En krans behöver inte alltid vara rund. Med en annan form ser påskkransen ännu mer intressant ut. I detta exempel gjordes en oval dörrkrans av kvistar, som sedan dekorerades med blåsta ägg, äggskal och vårblommor med lök. Om du gör en krans med äggskal kan du kombinera hela äggskal med bitar-

Hela äggskal för en krans

krans-äggskal-tinker-fjädrar-lim-krans-gör-det-själv-väggdekoration

Du kan enkelt göra en sådan krans med äggskal. Ett antal ägg blåses ut och täcks sedan med fjädrar. Det är bäst att använda spraylim. Använd sedan en lång nål för att trä tråd genom hålen som du har gjort för att blåsa ut och binda ihop de två ändarna i slutet. Du kan också dekorera området mellan äggen med tråd.

Äggskal som accent

krans-äggskal-tinker-halm-gör-själv-vårblommor-lökar-dekorativa-svarta kycklingar

Om du bara vill använda äggskal som accent kan du också dekorera dem. Till kransen ovan limmades till exempel en svart fågelunge i skålen, som om den precis hade kläckts. Äggskal kan också förvandlas till små bon, som du också kan använda som dekoration om du gör en krans med äggskal.

Gör vårkranar själv

krans-äggskal-tinker-tinker-idé-kyckling-ägg-tyg-blomma-mjukpapper

Om du vill göra denna krans med äggskal behöver du en ring av kartong, liksom halva äggskal och blommor av papper eller tyg. Limma äggskal i grupper på alla ställen på kartongen och resten med de hemgjorda blommorna. Glöm inte heller rosetten som du kan använda för att hänga upp kransen.

Blommor och äggskal

krans-äggskal-tinker-mossa-vide grenar-penséväxter

Den nedre delen av kransen var täckt med mossa, där penséer planterades. Så om kransen är utanför, där du enkelt kan vattna levande blommor i kransen, kan du också göra en sådan krans med äggskal. Skålarna och fjädern i mitten fungerar som accenter.

Rustik vårkrans

krans-äggskal-tinker-rustik-idé-mossa-kvistar-frigolitring

När du gör en krans med äggskal kan du i princip använda alla möjliga material. Täck en frigolitring till exempel med konstgjord mossa och använd grenar endast som en accent, som i detta exempel. Kransens rustika utseende skapar en mysig atmosfär under semestern.

Gör en mosaikkrans – instruktioner för att göra det själv

krans-äggskal-tinker-mosaik-dörr-krans-idé-blommor-diy

Du kan också designa en frigolitkrans på detta sätt. I allmänhet är mosaiken en underbar idé att tänka på när man gör en krans med äggskal. Om du vill skapa en färgad mosaik, färga äggskal i äggfärg innan du hugger dem. Sedan kan du bryta de halva äggskalarna i små bitar.

Gör en påskkrans

krans-äggskal-tinker-country-stil-inspiration-linne-påsk-kanin-blommor

Som redan nämnts behöver äggskal inte nödvändigtvis brytas om du vill göra en vacker krans med äggskal. Hela ägg användes för denna krans, som blåstes ut och färgades i förväg. De kombineras med tygblommor och en linnekanin, vilket ger kransen lantlig stil.

Använd äggskal från blåsta ägg

krans-äggskal-tinker-ägg-färgning-blåsa-ut-lim-hett lim

Påskkransen är särskilt vacker om du använder ägg i olika storlekar. För detta ändamål kan du förutom kycklingägg också använda vaktelägg, som också har ett vackert mönster. Blåsta ägg är mer lämpliga eftersom de å ena sidan är mycket lättare och å andra sidan blir de naturligtvis inte dåliga och börjar lukta med tiden.

Idéer för tillverkade kransar

krans-äggskal-tinker-bord-krans-vaser-hyacinter-påskliljor-väggdekoration

Se fler idéer för hela äggskal och äggskalbitar ovan. Vi tycker att bordskransen är särskilt intressant här. Om du vill göra en sådan krans med äggskal, använd skålar som bara har spetsen öppen. Då kan äggen användas som vaser för vårblommor. Skålarna är också lämpliga som små blomkrukor för levande blommor.

Dörrkrans för vår och påsk

krans-äggskal-tinker-idéer-original-rep-blomkrukor-dekoration-vårblommor-tulpaner

Du är också välkommen att göra en av dessa dörrkransar själv. Du kan göra en fin krans med äggskal i kombination med ett rep och små blomkrukor. Om du vill göra en blomsterkrans själv är det bäst att använda valfria vårblommor. Dessa kan vara färska, men också konstgjorda och kombinerade med gröna grenar.

Tinkerkrans med äggskal i en ram

Krans-äggskal-tinker-påsk-krans-konstgjord-gräs-dekoration-bon-påsk-ägg-dekoration

Ingen rund form valdes heller för denna idé. Du kan snabbt skapa en fyrkantig krans med hjälp av en bildram, som du också kan måla som du vill. Insidan av ramen dekorerades sedan med äggskal och konstgräs, liksom ett bo. Om du vill göra en krans med äggskal krävs inga komplicerade material.