Baka med barn till påsk – enkla recept och dekorationsidéer

Påskbakning med barn - skär ut påskkakor

Det finns mycket att göra när man förbereder sig för påskhelgen – att färga ägg, göra påskpynt och förbereda läckerheter är alltid en del av det. När det gäller att baka och dekorera desserter vill de små alltid vara med. till Påskbakning med barn är roligt, det är därför vi har satt ihop många enkla recept och bakningsidéer som du kan prova hemma.

Bakning med barn i påsk – hur kan de små hjälpa?

Påskbakning med barnrecept-läckra-desserter

Om du firar påsk med barn kanske de vill vara med på påskbageriet. Beroende på deras ålder kan de små hjälpa till med olika aktiviteter i köket. Med din hjälp med att förbereda degen, omrörning och blandning, samt dekoration med strössel, är bra sysslor för småbarn. Barn mellan 4 och 7 år kan förbereda bakingsingredienserna, välja färger till desserterna, rör om degen och dekorera de färdiga delikatesserna. Åtta till elva-åringar kan lita på inställningen av ugnstemperaturen, bryta äggen och dimensionerna på bakingredienserna. Barn från 12 års ålder kan själva knåda degen och dekorera den med pipor. Glöm dock inte att när du bakar med barn, bör du alltid vara uppmärksam på barnens säkerhet!

Vad kan du baka med barn till påsk?

Påskbakning med barnkakor-påsk-kanin-bär-kokos

Om du bakar med barn till påsk, bör du välja enklare recept som de små inte bara kan titta på utan verkligen vara med. Läckra muffins med temadekorationer, krispiga påskkakor med en rolig glasyr, jästdegkaniner och enkla kakor och pajer till påsk passar bra att baka med barn.

Bakar muffins och muffins till påsk

Påskbakning med barn cupcakes recept dekoration idéer

Små muffins eller muffins är en del av varje fest och kan förberedas och dekoreras efter önskemål. Du kan enkelt baka enkla vaniljmuffins till påsk med barn och dekorera dem som påskbo, kaniner eller kycklingar. Du kan använda ett enkelt smetrecept för detta.

Svampblandningsrecept för påskmuffins

Påskbakning med barnmuffins-kanin-dekoration-idéer

Du kan använda ditt beprövade smetrecept för dessa söta kaninmuffins. Om du inte har en, här är ingredienserna för grundreceptet.

 • 250 g mjukt smör
 • 250 gram socker
 • 4 ägg
 • 500 g mjöl
 • 1 paket bakpulver
 • 125 ml mjölk
 • 1 paket vaniljsocker.

Bakning till påsk – Cupcakes recept

Påsk-bakning-med-barn-muffins-lätt-recept

Sikta först mjölet och bakpulvret i en skål och lägg åt sidan. Vispa sedan smör och socker med stavmixern tills det är krämigt. Tillsätt sedan ägg ett och ett i smeten och rör ner. Tillsätt sedan mjölet och bakpulverblandningen till degen växelvis med mjölken och rör om kort.

Baka och dekorera muffins

Påskbakning-med-barn-muffins-dekoration-sockerfärgad

Fyll degen i muffinsformar och grädda i förvärmd ugn i ca 20-22 minuter vid 180 grader. Du kan förbereda en enkel frosting med färskost och florsocker. Pensla sedan de kylda cupcakesna med glasyren och rulla glasyren i färgat socker.

Design kaninöron

Påskbakning-med-barn-gör-kanin-muffins-själv

För att göra kaninöron till cupcakesna behöver du marshmallows och en ren sax. För att göra detta, skär marshmallowsna diagonalt i halva och rulla dem i sockret. Fäst sedan kaninöronen på cupcakesna med tandpetare och designa således kaninerna.

Bakar söta kaninmuffins till påsk med barn

Påsk-bakning-med-barn-recept-dekoration-idéer-kanin

Med glasyr i matchande färger och pippåsar kan du dekorera cupcakesna med ögon och näsa och designa kompletta kaninansikten. Dessa söta kaninmuffins är inte komplicerade att göra och är perfekta för påskbakning med barn.

Baka muffins till påsk och dekorera dem med kul

Påskbakning-med-barn-roliga-idéer-muffins-fondant

Cupcakes och muffins kan göras med vilken smet som helst, till exempel morotskaksmet, som är perfekt till påsk. Dessutom är barnen mycket glada över att ha roliga dekorerade desserter och kan hjälpa till med utformningen av olika figurer gjorda av fondant eller marsipan.

Baka kakor till påsk med barn

påskbakning-med-barn-påsk-kakrecept

Påskkakor är ett populärt påsksnack som du kan baka med de små. Att knåda degen, kavla ut den och klippa ut den i vilken form som helst är mycket roligt och garanterar roliga stunder. När de dekorerar kakorna kan barnen låta sin kreativitet bli vild.

Hitta lämpliga kakskärare för påskkakor

Påskbakning-med-barn-kakskärare-glasyr-dekoration

Om du bakar kakor till påsk med barn kan du få kakskärare i matchande former. Ägg, kycklingar, kaniner eller små lamm är perfekta för detta. Ett litet tips: du kan vända äggkakorna till vaktelägg med några chokladflis.

Baka enkla kakor till påsk med barn

Påsk-bakning-med-barn-bakning-idéer-kakor-små-choklad-ägg

En annan god idé för påskbakning med barn är dessa små kakor. De kan förberedas snabbt och formas och dekoreras av barnen. Här är ingredienserna:

 • 125 g mjukt smör
 • 125 g farinsocker
 • 1 paket vaniljsocker
 • 1 ägg (storlek L)
 • 400 g mjöl
 • 1 paket bakpulver
 • färgglada sockerströssel
 • små chokladägg.

Baka påskkakor med chokladägg

Påsk-bakning-med-barn-kakor-recept-dekoration-choklad-ägg

Barnen kan ta den färdiga degen med en sked och forma den till små bollar. Lägg sedan ett chokladägg per kex i mitten och tryck försiktigt. Slutligen baka kakorna i 13-15 minuter vid 160 grader Celsius och njut av de små delikatesserna.

Baka friska kakor till påsk med barn

Påskbakning-med-barn-friska-bakverk-havregryn

Om du vill äta hälsosammare med din familj kan du baka hälsosamma kakor till påsk med barn. Använd ingredienser som havregryn, speltmjöl och kokosolja för detta. Du kan använda olika nötter och torkad frukt som dekoration och dekorera kexen kreativt.

Baka kakor till påsk

Påskbakning-med-barn-kaninkaka-grädde-chokladlinser

Även om de flesta kakor till påsk är lite mer komplicerade och är mer för den vuxna hobbykonditoren, finns det också enkla recept på en utsökt tårta eller tårta till påsk. Det enklaste sättet att göra en tårta i form av en kanin är att använda två tårtbottnar.

Förbereder deg och bakar kakor med barn

Påsk-bakning-med-barn-bakning-idéer-tårta-kanin-recept

Till denna tårta ska du först baka två tårtbottnar. Du kan antingen använda en färdig bakmix eller använda ett enkelt recept på det. Till exempel:

 • 6 ägg
 • 12 msk mjöl
 • 12 msk socker
 • 12 msk olja
 • 1 paket bakpulver
 • 1 paket vaniljsocker.

Skär tårta

Påsk-bakning-med-barn-tårta-design-påsk-kanin-lätt

Låt kakbotten svalna helt efter bakning. Då behöver du en vass kniv med vilken du ska skära en tårtbotten. För att säkerställa barns säkerhet, låt dem inte arbeta med vassa knivar!

Designa och dekorera kakor som en kanin

Påsk-bakning-med-barn-kanin-tårta-design-dekorera

Använd en gaffel för att markera snittets konturer. Du ska skära kakbotten i två kaninöron och en fluga. Slutligen kopplar du ihop de enskilda delarna och klär kaninkakan med smörkräm eller annan glasyr efter eget val. När du kan dekorera kaninerna kan du lämna uppgiften åt barnen.

Baka påskrullar med barn

Påskbakning-med-barn-kanin-rullar-glasyr-recept

Med jästdeg kan du baka läckra rullar till påsk med barn. Degen behöver knådas väl och barn hjälper gärna till med den. Olika figurer kan sedan bildas av detta och dekoreras med valfri dekoration.

Bakar kaninrullar till påsk med barn

påskbakning-med-barn-enkla-påsk-rullar-kanin

Enkla kaninrullar kan göras av en väl knådad deg. För att göra detta, rulla degen till en korv och korsa de två ändarna som visas på bilden. Du kan sedan dekorera de bakade rullarna med glasyr och strössel.

Bakning med bakverk med tema till påsk med barn

Påskbakning-med-barn-kanin-rullar-kanel-rullar-lätt

Kanelrullar kan också utformas som vackra påskkaniner. En snigel kan utformas som ett huvud och en annan kan rullas ut och formas som kaninöron. Använd sedan russin och mandel för att göra ögon och tänder till kaninerna.

Baka påskkorgmuffins med barn

Påskbakning-med-barn-fågelbo-kakor-kokosflingor

Om du letar efter vackra dekorationsidéer för påskmuffins som du kan göra med barnen, är dessa enkla påskbo perfekta för dig. För att göra detta bör du först baka enkla muffins till påsk med barn och klippa ut mitten.

Dekorera desserter som påskbon

Påsk-baka-med-barn-dekorera-kex-fågelbo

För att dekorera muffinsen som påskbon behöver du lite smörkräm, uttorkad kokos, grön matfärg och äggformade godisar. Fyll först den torkade kokosen i en masonburk, tillsätt några droppar matfärg och skaka burken väl. Fyll sedan muffinsen med smörkräm, gröna kokosflingor och små ägg och påskbonarna är klara.

Chick Macarons till påsk – Recept

Påskbakning-med-barn-läckra-makroner-dekorera-roliga

De populära franska makaronerna är en bra idé för söta påskdesserter. Om du vill baka makaroner till påsk med barn hittar du ett enkelt och gott recept nedan. För detta behöver du:

 • 200 g mandelmjöl
 • 200 g strösocker
 • 4 äggvitor (uppdelade i 2)
 • 50 g vatten
 • gul matfärg
 • Citronsylt
 • Kunglig glasyr i gult, orange och svart.

Förbered smeten för macarons

Påsk-bakning-med-barn-receptet-förberedelse-macarons-gul

Förvärm först ugnen till 160 grader. Sikta sedan mandelmjöl och strösocker i en skål. Tillsätt 2 äggvitor och rör om tills en sorts gröt bildas. Använd stavmixern och vispa de andra 2 äggvitorna i en annan skål för att bilda äggvitorna. Under tiden lägger du socker och vatten i en kastrull och koka tills sirapen börjar sjuda. Tillsätt sedan sirapen i äggvitorna, blanda med stavmixern vid full effekt och tillsätt den gula matfärgen.

Bakar makaroner till påsk med barn

Påsk-bakning-med-barn-kyckling-makaroner-bakning-recept

I nästa steg, tillsätt den gula marängen till fruktköttet och rör om väl. Häll sedan blandningen i en rörpåse och spruta kex av samma storlek på en bakplåt klädd med bakpapper. Grädda kexen i 15 minuter och låt dem svalna på bakplåtspappret.

Dekorera macarons som kycklingar

Påskbakning-med-barn-makaroner-kycklingar-dekorera

Nu kan du börja med dekorationen. På bilderna hittar du en enkel idé om hur du enkelt gör en brud med kunglig glasyr i olika färger. När du är klar med dekorationen, kläd halvorna av makaronerna med citronsylt och limma ihop dem.

Bakar roliga desserter till påsk med barn

Påsk-bakning-med-barn-roliga-trädgård-morot-dessert

Om du bakar med barn i påsk ska du försöka göra desserterna så kreativa och roliga som möjligt. En bra idé skulle vara att dekorera jordgubbar som morötter och skapa en liten trädgård med chokladkaka.

Vänd jordgubbar till morötter

Påsk-bakning-med-barn-jordgubbar-glasyr-apelsin-morötter

För att dekorera jordgubbarna som morötter bör du först göra en glasyr och färga dem apelsin med matfärg. Doppa sedan jordgubbarna i glasyren, låt dem svalna och lägg på chokladkakan.